Süper Kupa 2013 | Galatasaray 1 - Fenerbahçe 0

Fenerbahce Emenike için Spartak Moskova ile 13 milyon euro karsiliginda anlastigini resmen acikladi. Stoch da Paok'a kiralanacakmis. Webo Sow varken birde Emenike'nin gelmesi ilginc oldu. İlginc bir hamle yaptilar bence. İnsaAllah su cezayi alirlar da gunlerini gorurler. Tek lig ile ugrasirlarsa bu kadar yabanci ne yapacaklar merak ediyorum. Bize rakip olamazlar ama evelAllah insaAllah :)
 
Planlamasını 6+0+4 kuralına göre yapan takımın hâla yabancı oyuncu almaya çalışması, Avrupa maçlarını 8 yabancıyla oynaması.. İlginçmiş gerçekten. Emenikeyle birlikte 12 yabancıları oluyor yanılmıyorsam.
 
Planlamasını 6+0+4 kuralına göre yapan takımın hâla yabancı oyuncu almaya çalışması, Avrupa maçlarını 8 yabancıyla oynaması.. İlginçmiş gerçekten. Emenikeyle birlikte 12 yabancıları oluyor yanılmıyorsam.
Bu sene 6+0+4 kuralından en çok zarar görecek takım FB olacak bana göre. Çünkü orta sahası en zayıf takım durumundalar. Geçen sene Emre-Alex varken bile sıkıntı çekmişlerdi. Bu sene Emre dışında kreatif oyuncu yok. Onun da fiziksel durumu ortada... Hala daha golcü alıyorlar. Sow-Webo-Kuyt zaten hem ligde hem avrupada yeterli bir üçlüydü. Tuhaf bir camia... :)
 
Bora haklısın. Keitasız kaldığımızdan beri çalımlarıyla yardıracak kanat oyuncusu eksikliği çekiyoruz. Bu işi aklınıda kullanarak yapabilecek tek oyuncumuz yok. Belki biraz Amrabat. Ama onunda durumu malum işte.
Asıl mevzu o çalımı attıkdan sonra yaptıklarıdır benim için. Merak ediyorum kullandığı tek bir olumlu top görebildiniz mi. Özellikle Arsenal maçında.
?
Takıma verdiği zararı görmemek için kör olmak lazım. Sneijderi bile isyan ettirdiyse fazla söze gerek yok bence.
Bu özelliklik zamanla geliştirilebilir. Robben ile geçen seneye kadar tüm dünya alay ediyordu. Pas diye bir kelime adamın lugatında yoktu. Üstelik "looser" idi.. Jupp Heynckes'in elinde ne hale geldiğini gördük.

Tabi Amrabat'tan bir Robben çıkmaz. Ama yaşı daha genç. Fatih Hoca onu eğitebilir. Aksi halde zaten Galatasaray'da fazla kalamaz.
 
Bu sene 6+0+4 kuralından en çok zarar görecek takım FB olacak bana göre. Çünkü orta sahası en zayıf takım durumundalar. Geçen sene Emre-Alex varken bile sıkıntı çekmişlerdi. Bu sene Emre dışında kreatif oyuncu yok. Onun da fiziksel durumu ortada... Hala daha golcü alıyorlar. Sow-Webo-Kuyt zaten hem ligde hem avrupada yeterli bir üçlüydü. Tuhaf bir camia... :)

f.bahçe kadar kadro planlamasını rezalet yapan başka takım yoktur herhalde. ellerinde christian-meireles-mehmet topal-emre-hollmen-alper potuk gibi aynı tip ortasahayı barındırdıkları halde gidiyolar stoch gibi harika bi kanat adamını gönderiyorlar. geçe sene alex te hata yapmışlardı bu sene stoch la daha büyük hata yaptılar göndererek. bide elimizden kapmışlardı stoch u. nolduğunu gördük.
 
Muslera


Eboue Ched Semih Balta


Melo

Hamit Selçuk Engin


Sneijder


Drogba



Ne kadar Burak'ın oynamasını istesem de olmayacak gibi görünüyor. Fiziki ve mental sorunları olan Emre'nin yerine Hamit ile başlamayı tercih ederim. Üstelik Hamit büyük maçları iyi oynuyor ve kalede Mert'in olması bol şut demek. Ayağının üstü ile dağlara taşlara vuran bir Emre yerine sert etkili vuran bir Hamit'i tercih ederim. Varsın 3 defa direğe vursun.

Engin'in bir dinamizm getireceği gerçeği var. Bu orta saha ile topa hükmedebiliriz...
Sneijder'in Drogba'ya yakın oynaması ve serbest oynaması şart tabii...
 
Yunus Ağabey gönlümden geçen kadroyu aynen yazmışsınız. Ama ben Mehmet Topuz'dan dolayi ona karşı Amrabat'ı kullanabiliriz diye de düsünmuyor değilim. Nasl nerden kontenjan açariz onu da bilmiyorum. Ama Amrabat'i kullansak çok iyi olur sanki. Mehmet Topuz'i kevgire cevirir sağ bekte... Bu arada Muhtemelen Fenerbahce'nin ileri ucunda Kuyt-Emenike ve Sow 3lüsünü gôreceğiz pazar günü...
 
Hamit'in yerine Erman oynamalı bence. Hamit'ten daha hızlı, oyunu daha iyi okuyan, pasları isabetli ve mesele şut vurmaksa en az Hamit kadar iyi vuran bir oyuncu.
 
Kamp kadrosu belli olmuş 7 yabancı var kadroda Amrabat muhtemelen olmayacaktır.Gökhan Zan dışında yedek defans olmaması da ilginç.

Fernando Muslera, Eray İşcan - Gökhan Zan, Aurelien Chedjou, Hakan Balta, Semih Kaya, Emmanuel Eboue - Felipe Melo, Hamit Altıntop, Ceyhun Gülselam, Selçuk İnan, Wesley Sneijder, Kazım Kazım, Erman Kılıç, Yekta Kurtuluş, Emre Çolak, Nordin Amrabat - Didier Drogba, Burak Yılmaz, Umut Bulut.
 
fb'nin divan baskanı "Galatasaray ile senede iki mac yapıyoruz ikisini biz alıyoruz biri berabere, yarın da öyle olur" demiş. Bu fosilin bunadıği kesin skorları takip edemiyor sanırım ama bir camianın genci yaşlısı kadını erkeği hepsi mı bu kadar akıl yoksunu olur, sinirden cıldırıyorum. Allah'tan yarın mactayim biz kupayı tutarken onların ne tutacağını görmek kadar güzel bir sey yok...
Bu arada GOKHAN Zan dısında Ceyhun ve çok zorda kalırsak Hakan Balta'nın orijinleri stoperdir.
 
Ruyamda farkli yenildigimizi gormem,Fatih Hoca'nin kulube de olmamasi benim için ibreyi Fenerbahçe'ye cevirdi. %52 Fenerbahçe %48 biz diyorum. Allah yar ve yardimcimiz olsun...
 
Amrabat 11'de. Ched kesik yemiş. Bana göre son şansıdır Amrabat'ın. Topuza karşı bile üstünlük kuramayacaksa bir daha zor görür o formayı. Umarım yanıltır herkesi. Son olarak bu defans hattı hiç güven vermiyor.
 
Ched kenarda Zan ilk 11de. Amrabat'a yer açmak için böyle bir tercih yapildi. Bence de çok iyi oldu. Sağda Amrabat insaAllah Topuz'un kanadini otobana cevirecek. Solda da Eboue ve Hamit,Kadlec'in kanadini otobana cevirecekler insaAllah. Allah utandirmasin. Allah yar ve yardimcimiz olsun insaAllah...
 
Amrabat´tan tek başına harikalar yaratması bekleniyor ama o konumda olan bir oyuncu değil. Yalnız Amrabat bana göre beklenen katkıyı verdi, sadece Schalke ve R. Madrid maçlarında sonradan oyuna dahil olarak verdiği katkı bile ödenen bonservis bedeline değer.

Oyuncuyu ödenen bonservis bedeliyle baskı altına almaktansa pozitif yaklaşıp katkı almaya çalışmak daha doğru kanımca.

Maça gelecek olursam; Savaş Kayseri´ye Metin Oktay formasıyla gitmeseydi kesin kazanırız derdim ama... Yine de üzerimde herhangi bir stres yok.
 

Üst