Süper Kupa 2013 | Galatasaray 1 - Fenerbahçe 0

Yer: Kayseri Kadir Has Stadı
Tarih: 11 Ağustos
Hakem:Bülent Yıldırım

Öncelikle maçın, Gezi olayları nedeniyle Kayseri'ye alındığı düşüncesindeyim. uA ve GFB'liler gruplarına iş düşüyor. İnşallah maçın önüne bir şey geçmez.

FB'de Volkan'ın olmaması onlar için büyük handikap. Sırf bu yüzden bile sıkıntı yaşamayacağımızı düşünüyorum. Dany-Chedjou, Sow-Webo gibi isimler o tarihte milli takımlarında bulunabilirler. Henüz birbirlerine alışma döneminde olan tandemimiz ve rakibin en kaliteli isimleri. Tercihim mantığım inşallah olur yönünde. Semih ve Zan ikilisinin Madrid maçı performansı akla gelince bizim için gayet güzel bir durum.

Ali Sami Yen gibi düşünürsek, Pegasus ve Doğu bizim. Kamera bizim tribünü alıyor. Tribün olarak da iyi konumdayız.

Mutlaka kazanıp; ''Her tıkladığımızda kupa çıkıyor.'' düşüncesini o değişik beyinlerine yerleştirmemiz gerekiyor. Aslanlara, ekibimize güvenimiz sonsuzdur. Allah yardımcımız olsun!
 
İşin sonunda kupa varsa Galatasaray Feneri yener.Daha iyi bir takım olan biziz belki tek sıkıntı Fenerin 2 resmi maç oynayarak gelecek olmasıdır.Ama bizde çok ciddi hazırlık maçları oynayarak geleceğiz.Zorlanmadan kazanıp müzemize bir kupa daha kazandıracağımızı düşünüyorum.
 
Fenerbahçe'nin eksileri:
-Volkan, Gökhan Gönül ve Meirelles'in olmaması.
-Daha net bir oyun şablonları da yok. Salzburg maçında 65 dakika boyunca tek bir pozisyonları bile yoktu. Ne zaman Cristian girdi ve rakip önemli oyuncularını çıkardı biraz kendilerini gösterdiler.
-Öte yandan haftaiçi çok önemli bir resmi maçları var. Bu nedenle kafalarını bizim maça vermeleri için daha az bir zamanları olacak.
-Emre Belözoğlu çok formsuzdu. Keza Alper de fazlaca heyecanlı ve hata yapıyor.
Fenerbahçe'nin artıları:
-Bruno Alves'in ne kadar kasap bir oyun anlayışı da olsa güven veren, pozisyon hatası yapmayan bir oyuncu olarak göze çarpması
-Resmi maçlardan dolayı biraz daha hazır olarak gelebilirler.

Kadromuz onlara göre kesinlikle daha kaliteli diye düşünüyorum. Daha iyi kamp dönemleri geçirdik. Fiziki açıdan onlardan kesinlikle daha iyi olduğumuzu düşünüyorum. Defanstaki sorunumuz umuyorum Semih ile birlikte nispeten azalacaktır. Riera'nın sol bekte ne vereceği malum ama en azından hücum katkısı iyi olur da bu açığını biraz görmeyiz.

Şansın ve avantajın bizden yana olduğunu ve kazanacağımızı düşünüyorum. Allah yardımcımız olsun!
 
Bizden daha hazır geleceklerini sanmıyorum çünkü hazırlık maçlarımız onların ciddi maçlarından daha kaliteli ve çekişmeli geçiyor. Savunma sorununu çözersek rahat alırız bu maçı da.
 
Bu maç öncesi çok ciddi hazırlık maçları oynadık ve eksiklerimizi görme fırsatı bulduk. Kamp boyunca formunu artıran oyuncular oldu, geçen seneden bu yana üzerine bir şey katamayanlar oldu ve geriye gidenler de oldu. Malaga, Napoli, Porto ve Arsenal maçları bizim takımı daha iyi görebilmemiz açısında acayip verimli oldu. Öncelikle bu hazırlık kampını ayarlayanları tebrik ediyorum. Bireysel olarak değil ama takım olarak bence hazır gidiyoruz bu maça.

Kalede hiç sorunumuz olmadığını ve hatta Muslera'ya daha çok güven duymamız gerektiğini bu maçlarda da gördük. Muslera yine takım savunmamızın bel kemiklerinden olacak verdiği güven ile.

Savunma hattında Dany-Chedjou ikilisinin uyumsuz olduğunu ve yavaş olmasalar bile geriye çok top kaçırdıklarını gördük. Afrikalı oyuncuların kendilerine aşırı güvenlerini ve denge konusundaki eksiklerini de göz önüne aldığımızda bu ikilinin pek verimli olmadığını gördük. Dany'nin tribünde oturacak olmasından dolayı formunun etkilendiğine açıkçası ben de katılıyorum. Geçen sene fena bir performans sergilememişti. Chedjou'yu da bireysel olarak değerlendirmek için sabretmek gerektiğini gördük. Semih-Chedjou ikilisi ise bana güven verdi. Bu maçta muhtemelen bu ikili sahada olacak.

Sağ bekte Eboue İngiltere'de oynanan maçlarda duygusallağın da verdiği gazla çok iyi oynadı. İlk hazırlık maçlarında açıkçası iyi değildi ama İngiltere'de yerini sağlamlaştırdı.

En sorunlu bölgemiz olan sol bekte ise ne olacağını açıkçası tahmin edemiyorum. Riera'nın hücum gücü dışında geçen sene sergilediği performansı da dikkate alındığında sol bekte bu maçta Riera oynar diyoruz ama memnun da değiliz, güven de duymuyoruz. Hakan Balta çok daha kötü çünkü. Yabancı kısıtlamasından dolayı Hakan başlayabilir sezona ama hiç iyi durumda değil.

Orta sahada Melo-Selçuk ikilisi tabiki alternatifsiz ama Engin, Emre ve Ceyhun da fena maçlar çıkarmadı. Aslına bakarsak Melo inişli çıkışlı performanslar sergiledi ve Selçuk da hiç formda değildi. Ama Selçuk-Melo ikilisinin yerinin garanti olduğu kulübeden de Engin, Emre ve Ceyhun'un geleceği açık gibi.

Sol açık gibi görünse de Sneijder'in serbest oyuncu olarak performansı çok çok iyi durumda. En iyi oyuncumuzdu ve bu sene de en büyük kozumuz olacak. Aklını kullanamasa da Amrabat da fena değildi. O da iyi geliyor bence. Özellikle oyunu hızlandırmasıyla çok iş yapacak ama çok bencil, topla çok oynuyor ve aklını kullanamıyor.

Sağ açıkta hoca hep Hamit'e şans veriyor ama Sabri 100 kat daha iyi oynadı. Kesinlikle Sabri oynasın istiyorum. Hamit oynarsa vites düşürüyoruz, yavaşlıyoruz ve çok kötü oynuyoruz. Sabri oynasın.

İleri uçta tabiki Burak-Drogba ikilisi olacak. Drogba çok sağlam geliyor demiyorum çünkü hep sağlamdı. Burak da Selçuk gibi formda değildi ama iyi olacaktır. Biraz agresifleşse, biraz hareketlense bile yeter.

Sonuç olarak bu maçtaki 11'imiz şöyle olur;

Muslera
Eboue
Chedjou
Semih
Hakan Balta
Selçuk
Melo
Sabri
Sneijder
Burak
Drogba

Yedekler: Eray, Ceyhun, Engin, Emre, Gökhan Zan (Yekta), Umut, Hamit

Amrabat ve Riera yabancı kısıtlamasından dolayı dışarıda. Dany de öyle. Elmander'in ise kısıtlama olmasa bile kadroya girmesi zor şu anda.
 
Sabri cezalı diye biliyorum Fenerbahçe maçında hem cezalı olmasada Fatih hoca Hamit'i kesmez.

Hakan Balta'nın mecburen formda olması lazım en azından defansif olarak hatasız oynasa yeter çünkü Riera'da 6 yabancıdan birisi olabilecek bir performans göstermiyor.

Bu arada Fenerbahçe'de Gökhan Gönül-Volkan Demirel-Raul Meireles yer alamayacak.
 
ben arsenal maçındaki harika oyunyuyla melo yerine ceyhunu, sabri yerinede amrabatı koyarım kadroya. ya da düşük ihtimalde olsa eboue yerien sabriyi, kanatada yine amrabatı koyarım. amrabat-ceyhun-emre çolak hatta sabri çok iyi oynadılar arsenal maçında. bunlar değerlendirilmeli. melo o kadar iyi değildi.
 
Cezalılara baktım ama bulamadım ya. Sabri cezalıysa mecburen Hamit'i izleriz aslında.

Abi bence de Amrabat iyiydi ama Melo'yu kesmez hoca, kesmemeli de. Kimi kesebilir diye düşünüyorum da aklıma biri de gelmiyor. Amrabat en olası görüneni.
 
Haftaya Pazar Kayseri ye Deplase yaparız Klasik :D Maçın ağır Favorisiyiz Bu maçı çok rahat almamız gerek fakat Rakip fenerbahçe belli olmuyor ne zaman ne yapacağı Her oyuncusu derbide gol atabiliyor biz de şans yok :D

Birde şuna dikkat etmek gerek başarılar gelir geçer hep böyle şampiyonluklar sefalar bir yere kadar sürecek bunun cefasını da çekmek gerek taraftarlık böyle bir şey 3 sene öncesini hatırlayın şükredin hatta 25 sene öncesini hatırlayan varsa 14 senelik şampiyonluk özlemi çekenleri de unutmayalım asıl taraftarlık kötü günde yanında olmaktır.. Şuan tarihimizin en iyi kadrosu olduğunu düşünüyorum ama hala takıma oyunculara laf edenler var bahane üretenler var yok hamit yok dany falan filan gerek yok böyle şeylere biz taraftarız işimiz sadece takımı desteklemek başka şeylere bulaşmayalım gereğini teknik ekip yapar zaten...

Diğer branşlarada baktığımızda hepsinde yükselişimiz var ve Bayan basketbol hariç hepsinde fenerbahçeyi geçtik..
3 sene önce stad yok takım kötü maça gelen yok her maç sonu homurtular istifa sesleri şimdi her şey yolunda takım muazzam inş daha iyi olur...Fakat nasıl oldu ben hala anlamadım biz hani batmıştık daha toparlayamazdık
Hala inanamıyorum Şaka gibi ama bir 3 sene önce bakıyorum birde şimdiye arada dağlar kadar fark var Maşallah :D
 
Kerem abiyle aşağı yukarı aynı fikirlerdeyiz, ama ben forvette Drogba'nın yanında Umut'un 11 başlayacağını düşünüyorum. Burak kötü bi hazırlık dönemi geçirdi, üstüne bir de sakatlık gecirdi. Bu yüzden Umut ile başlayacağını düşünüyorum Terim'in. Hem ön alandaki baskıyla da rakibi boğarız.
 
Cuma gününden çıkacağız yola. İbre bizden yana görünüyor, kupayı alıp döneceğiz inşallah.

Riera'da Hakan Balta'da iyi değil, ama şu kesin ki Balta'nın defansif özellikleri Riera'dan çok daha iyidir her zaman. Varsın çıkmasın atağa adam gibi defans yapsın,o kanat yol geçen hanı olmasın yeter.
 
Derbilerin favorisi olmaz malum.Ama derbi atmosferini katmadan futbolun doğrularına bakacak olursak ibre bizden yana.

Detaylı inceleyecek olursak:

Biz hazırlık kampını daha dişli rakiplerle oynayarak geçirdik ve Emirates Cup'tan ciddi moralle dönüyoruz.Nispeten oturmuş kadromuz var.Fatih Terim'in ve muhtemelen Burak'ın olmayacak olması olumsuz faktör olabilir.

Rakibimizin ise son derece çalkantılı süreç geçirmesi,hazırlık kampını vasat takımlarla maç yaparak geçirmesi ve Salzburg önünde hiç iyi sinyal vermemesi bizim lehimize.Bunların üstüne derbi motivasyonuyla çok iyi oynayabilecek olan Volkan,Gökhan ve Meireles'in yokluğunu da işin içine katmak lazım.
 
Kupayı alıp geleceğiz ona şüphem yok ama pazar günü federasyon Kayseride burnumuzdan getirecek gibi.Saçma uygulamalar yapıyorlar(alkol kontrolü, pankart ve davul yasak, her iki taraf da farklı avm lere girebilecek)
 
Muslera-Eboue-Semih-Chedjou-H.Balta-Melo-Selçuk-Hamit-Wesley-Burak-Drogba ile 4-3-1-2 oynayacağız gibime geliyor.Ama doğrusu bu olmayacaktır.Doğrusu-yani olması gereken- sistem 4-2-3-1 olması lazım.Kale ve defans aynı,melo selçuk ikili,önünde solda engin ortada wesley sağda burak,ileride de drogba olması lazım engin çok formda ya da engin yerine emre.
 
Kerem abiyle aşağı yukarı aynı fikirlerdeyiz, ama ben forvette Drogba'nın yanında Umut'un 11 başlayacağını düşünüyorum. Burak kötü bi hazırlık dönemi geçirdi, üstüne bir de sakatlık gecirdi. Bu yüzden Umut ile başlayacağını düşünüyorum Terim'in. Hem ön alandaki baskıyla da rakibi boğarız.

Drogba ve Umut hemen hemen aynı tarzda oyuncular. Burak istediği kadar kötü olsun Hoca ondan vazgeçmeyecektir ki hazırlık maçlarında kadroda olmamasının sebebi hocanın ona vermek istediği mesaj bence. Burak'da çok iyi almıştır o mesajı. Geçen sezon da 1-2 maç kulübede oturdu. Umut yerine golü daha çok koklayan, Drogba ile hemen hemen uyum yakalamış Burak'ı seyrederiz bence. Umut yedekten gelip itici güç olabilir.
 
Cuma gününden çıkacağız yola. İbre bizden yana görünüyor, kupayı alıp döneceğiz inşallah.

Riera'da Hakan Balta'da iyi değil, ama şu kesin ki Balta'nın defansif özellikleri Riera'dan çok daha iyidir her zaman. Varsın çıkmasın atağa adam gibi defans yapsın,o kanat yol geçen hanı olmasın yeter.
Önder Abi yok. Defansif özellik falan kaldığını zannetmiyorum Balta'da. Arkaya çok kaçırıyor, kaçak güreşiyor. Riera'nın bizden öncede defans oynamışlığı vardı. Kaldı ki Balta'nın yerine o kanatta büyük ihtimal oynayacak Kuyt'ı tanıyan bir Riera daha çok iş yapar düşüncesindeyim.

Riera'nın da topu defanstan çıkartırken takımı rahatlatması ayrı bir olay, artı bir durum. Tabii bu yazılanlarında yabancı sınırlamasıyla hiçbir önemi kalmıyor...
 

Üst