Süper Kupa 2013 | Galatasaray 1 - Fenerbahçe 0

Fatih Hoca ilginç bir kadro tercihi yapti. Yedeklerde de tercihleri ilginc. Engin ve Yekta yok mesela yedeklerde. Erman ve Kazımda ilk yedeklerde mesela. İlk 11de Semih ve Gökhan nerdeyse hic hazirlik maçi oynamadilar. İnsaAllah burda bir sorun olmaz. Kazanirsak cok moralli gireceğiz ve Fenerbahce'nin de moralini bozacağiz. Kaybedersekde çok hayirli bir maglubiyet olacaktir diye dusunuyorum...
 
İlk önce Takımı kutluyorum kazandık diye kupayı.... 10 olacak maç 1-0 bitti çok yazık onlar bulsa pozisyonları 5 yerdik...

Son olarak da buradan Aras Kafkaslı yı tebrik ediyorum :D Mert i kahraman yaptık....

ADAMSINNNN.........
 
Nolur artık Hamit yerine Erman'ı oynatalım, top hakimiyeti yüksek ve seri oyuncu

Hakan Balta savunmada iyiydi ama hücumda her zamanki gibi el freni

Gökhan Zan her hava topunu aldı müthişti ama bazı(özellikle hasanali) pozısyonlarda çok agır kaldı

Sneijder tam bir SNEİJDER artık, bu sene çok can yakıcak
 
Temposuz, coşkusuz, vasat ötesi bir maç.
Hiç beğenmedim takımı.
Normal şartlarda 5 tane atmamız gerekirken 1 golu zorlaca atıp üstüne yatmamız.. Olacak iş değil.

Her Fener maçında görüldüğü gibi cömertliğimizden ödün vermedik yine. Hiç yakışmadı kaçan pozisyonlar.

Çoğu oyuncumuzun kötü oynamasına rağmen bariz sırıtan, kötünün kötüsü ; Hamit.
Allahın adını anıyorum nolur git bu takımdan. Yemin ederim saç koymadın.
 
Öncelikle sezon başı, derbi, ve kupa maçı. Her şeyden öte önemli bir galibiyet ve gerekli mesajların gönderildiği bir maç oldu. Biz iyi değildik onlar vasattı. Muslera,Drogba,Semih bildiğimiz gibiydi. Gökhan Zan'ın profesyonelliği yine alkışı haketti, bir iki saçma pas hatası dışında. Hakan Balta bence hiç sırıtmadı gayet iyi bir maç cıkardı, yaptığı asisti de güzel oyununun meyvesi oldu. Ama lig uzun maraton, Şampiyonlar Ligi'ni de düşününce Riera'yı gönderirsek bir sol bek şart. Wesley bu takımın en önemli oyuncularından biri, bence. Girdiğimiz 5 posizyondan 3'ü attığı ters toplar. Dünya üzerinde ters topları en iyi kullanan 3-5 oyuncudan biridir kesinlike. Biz de cok sanslıyız ki günümüz futbolunda iyice önemini arttıran ters topları iyi kullanan 3 oyuncuya sahibiz, Selçuk, Melo ve Wesley. Erzurum, Kayserii... Adamlar Türkiye Kupası'nı bir daha almayacak bu gidişle :) Bugün tek üzüldüğüm şey ise, Alper'i kaptırmamız oldu.. Cidden rotasyonda, oyuna sonradan girerek istediğimiz pozitif enerjiyi sahaya yansıtabilirdi.

Tebrikler tüm takıma ve teknik heyete
 
Arkadaş Fener bizi bu şekilde yakalasa yemin ediyorum sokağa çıkacak yüz bırakmaz. Ben takımı hiç hazır bulmadım. Hamit'e taktım kafayı. Engin, Erman, Yekta, Emre'ye yazık oluyor hakikaten. Nasıl bir torpille oynuyor hakikaten merak ediyorum. Allah hepimize sabır versin. Takım müthiş yavaş oynuyor. Bütün yük Drogba ve Sneijder'in üzerine biniyor. Diğer oyuncular yaratıcılıklarını kullanacak alan ve zaman bulamıyor.

Tahminim takım 4-3-3 oynayacak. Sneijder forvet gibi oynarken çok etkili olamıyor. Stoperlerden dolayı top alabilmek için kanatlara gidiyor. Buda verimliliğini azaltıyor. Bence orta sahada Hamit'in yerine rahatlıkla oynayabilir. Melo-Selçuk-Sneijder Türkiye liginde Busquest-Xavi-İniesta gibi olur diye düşünüyorum. Bu şekilde ileride Burak içinde pozisyon açmış oluruz. Amrabat-Drogba-Burak iyi bir hücum hattı olabilir. Tek sıkıntı yabancı kontenjanı. Her maç Chedjou veya Eboue arasında tercih yapmamız gerekecek gibi. Belki Amrabat yerine Erman'ı koyup bir yabancı için yer açabilir Fatih Hoca.
 
Dünya kadar gol pozisyonuna giriyoruz, takım vasat oynamış oluyor bu nasıl iş ben anlamadım.. Yok efendim Bruno Alves atılmasaymış, Galatasaray baskı kuramazmış. Galatasaray baskı kurduğu için Bruno Alves atıldı zaten. Pozisyonu iyi süzmek lazım.

Bu takımın tek eksiği ileriye hızlı çıkamaması.
 
Bu arada erken transfer edilen Melo'nun faydalarını gördük. Dün tek forvetli sistem fena değildi ama şöyle olsa daha yararlı olurdu ve 4 lerdik feneri.

---Melo---Selçuk----

Farfan---Sneijder----Arda

-------DROGBA-----

Zamanında bu sistemle gol yağdırıyordu takım. Hatırlayın mesela ;

Keita---Elano---Arda--

----Baros--
 
Muslera ve Eboue konusuna katılıyorum. Çok formdalar. Dany ve Riera'ya tribün yolu gözükür büyük ihtimalle... Ben olsam Semih'in yanına Gökhan'ı koyarım ama Fatih Hoca hazırlık maçlarında bu ikiliye pek şans tanımadı. Muhtemelen göbekte yine Semih ve Chedjou ikilisi oynar. Sol beke de Hakan Balta gelir bu durumda... Fakat orta saha nolucak? Sneijder, Melo ve Drogba'nın yeri garanti olduğuna göre Amrabat kadro dışı kalır. Ancak Nordin hazırlık döneminin en formda oyuncusu.. Emre, Yekta, Engin, Erman... Hiçbiri Amrabat kadar faydalı değiller henüz. Bu yüzden göbekte Semih-Gökhan ikilisi bence en doğrusu...

---------Muslera-----------
Balta-Semih-Gökhan-Eboue-
-------Selçuk-Melo---------
Hamit-Sneijder-Amrabat----
---------Drogba-----------
Fatih Hoca duymuş sesimi. :)

Öncelikle sezona Süper Kupa ile başlayan takımımızı tebrik ediyorum. Oynanan futbol bana da tat vermedi. Lakin FB maçlarından beklentim iyi futbol yerine galibiyet oldu yıllardır... Tabi ki gönül ister; hem iyi oynayalım hem galip gelelim. Fakat geçmişte, iyi oynadığımız, hatta tek kale oynadığımız pek çok maçı kaybettik veya beraberlikle yetindik. Bu yüzden söz konusu FB maçıysa, benim için skor önemli, oyun ikinci planda...

Bir gün şeytanın bacağını kırıp, iyi oynadığımız maçı da kazanacağız. Bundan eminim ama ne zaman, bilemiyorum. :)

Oyunculara gelirsek; Hamit şüphesiz sahanın en kötüsüydü. Sanırım biz Hamit'i son tüketim tarihi bittikten sonra almışız. 30 yaşına gelmiş ve son 3 senedir adam gibi tek maç oynamamış birinden, Euro 2008 günlerine dönmesini beklemek pek gerçekçi olmasa gerek. Artık Fatih Hoca'nın da Hamit ısrarından vazgeçmesi lazım artık...

Selçuk özellikle ilk yarı etkili olamadı. Orta saha daha çok Melo'nun eline kaldı. Bunda yediği presin de etkisi vardı. Ama ikinci yarı ile Selçuk biraz toparlandı. Geçen sezon da sene başı pek iyi değildi. Form tutması zaman almıştı. Bu yüzden fazla eleştirmek istemiyorum.

Sneijder üzerindeki baskıdan ötürü fazla sahne alamadı ama fırsat bulduğunda klasını konuşturdu. Bu sene, Allah korusun, bir sakatlık olmazsa Sneijder'in senesi olabilir. Drogba ile birlikte lige damga vurabilirler. Mesafe tanımayan, milimetrik pasları, hiç beklenmedik anlarda attığı şutları, 10 numara olmasına karşın, geriye gelerek savunmaya katkı yapması gibi özellikleriyle dünyanın sayılı oyuncularından...

Semih ve Gökhan defansta fena değillerdi. Uzun süredir yan yana oynamamalarına rağmen durumu iyi idare ettiler. 6-0-4 kuralından ötürü bu ikiliyi bu sene sıkça seyredeceğiz sanırım. H. Balta da bence iyi bir maç çıkardı. Muslera zaten harikaydı. Taffarel'den sonra kalemize geçen en iyi kaleci desem abartmış olmam. Oyuna sonradan giren Umut, Emre ve Erman için bir değerlendirme yapmak zor.

Ben takımın günden güne daha iyi olacağını düşünüyorum. İnşallah bu sene 4. yıldızı takarız. :)
 
Psikolojik üstünlükten bahsedenler, iki seneden beri karşımızda eziliyorlar, üst üste ikinci duble'miz oldu.

Takımda herkese teşekkürler, hazırlık döneminden yeni çıkmış olmamamıza ve yorgunluğa rağmen, takımın geçen iki seneden sonra ulaştığı olgunluk seviyesi, final maçlarını oynama kabiliyeti, bizim adımıza kupaya giden yolda anahtar oldu. Belki çok tempolu oynamıyoruz, form yakalamış değiliz ancak Emirates Cup'ta da gördük, dün de gördük, hazır olmayan halimiz ile dahi oyunu kontrol etmeyi, kısa bölümlerde rakibi bunaltmayı, usta ayaklarla sonuca gitmeyi başarabiliyoruz. Bir de hazırlık döneminde sık sık denediğimiz 4-2-3-1'i Burak'ın sakatlığı ve Amrabat'ın nispeten formda olması sebebiyle denedik, bu doğru bir tercihti. Hamit'in oyunu uyumu fazlası ile bozsa da Sneijder'in yönetiminde zaman zaman iyi organize olduk. Eğer Arda gelir ve sağ tarafa Burak'ı monte edebilirsek, klasik bir şekilde olmasa da 4-2-3-1'e benzer bir oyun oynayabiliriz.

Dün maçın iyileri; Muslera, Melo, Hakan Balta, Sneijder ve Drogba idi. Sneijder bu takımın bana göre en değerli parçası, bu takımın çehresini değiştirebilecek en önemli oyuncu, bu takım vites arttıracaksa bu WS10 ile olacak. Oyun görüşü, pas ve şut kabiliyeti muazzam, hala dünyanın en değerli beş, "10 numara"sından biri. Bunun yanı sıra dünyanın en iyi kalecilerinden, bizim ve Türk Futbol tarihinin en iyi kalecisine sahibiz. Erken ritm bulmuş bir Melo'ya sahibiz. Ayrıca dün Fenerbahçe maçlarında normal çizgisinin çok üzerine çıkan Balta'yı gördük.

Drogba ise bizim adımıza büyük bir şans, çok ayrı bir karakter, çok ayrı bir futbolcu. Yaşı ilerledikçe kendini nasıl daha ekonomik kullanabileceğini düşünüyor, eskiden çok daha aklını öne çıkararak oynuyor. Drogba her zaman büyük bir üstad idi, ama şimdilerde bunu çok daha fazla hissettiriyor.

Ve bir söz de "İmparator"a, saygılar hocam, iyi ki varsın..

e00ade411177dc896f055fd68a111e42_k.jpg
 
Chedjou takımın daimi stoperi olacak, zaman zaman değişmeli olabilir ama Farfan gibi adamları alıp tribüne çıkartamazsın. Amrabat kalacak gibi. İleriye top taşıma sorunumuzu çözecek tek adam Arda.

4-1-3-2

-----Melo-----
---Selcuk-----Sneijder----Arda
-----Drogba-Burak----

4-2-3-1

---Selcuk---Melo----
----Kazım----Sneijder----Arda
------Drogba (Burak)-----
 
- Yolda tempomuzu düşüren gereksiz radarlar!
- Ananın Yerinde yediğimiz, bir porsiyon diye gelen ama midemin üçte birini doyuran gramajdan çaldıkları mantı.
- Tam kalitesiz ortalar yapıyoruz diye içimden geçirdiğimde Balta'dan gelen muhteşem orta ve Drogba'nın benim ancak ayakla vurabileceğim sertlikte kafası.
- Alışa gelmemiş manzaralar; Kayseri sokaklarında herkes bir arada.
- 200 milyon yuronun üstünde iki kadronun berbat futbolu.
- Aziz Yıldırım döneminde 17 kupa almışız, hapse girsin diye Galatasaraylıları anlamıyorum.
- Maç bittiği anda "şikeci pireler basın gidin" diye yankılandığında stat Fenerlilerin çaresiz bakışları ve içlerinden Aziz Yıldırım'a saydırdığı küfürler.
- Kupa seromonisinde Fenerlilerin önlerinden kupa ile geçen bizim oyunculara hayran bakışları, fotoğraf çektirme yarışları.
- Bizim futbolcuların çoğu maçtan sonra Fenerlilerin yanına gidip teselli etti, onlar madalya alırken alkışladı ama onlar her zamanki gibi bizim kupayı almamıza kalmadı.
- Yorucu bir deplasman dönüşünü sıkıntıya sokmadığı için takımıma teşekkür ediyorum.
 
Burak ilk 11 de mutlaka oynamalı. Bunun şartı ise Carlinhos'un alınması olacak.

Burak'ın oynamadığı maçları ıkına sıkına alırız.

Hamit kangreni mutlaka çözülmeli. Takım kaleye giderken adam birden bire fişi çekilmiş gibi durup topu geriye veriyor.

Adamın problemi psikolojik bir vaka. Bizi aşar!
 
- 200 milyon yuronun üstünde iki kadronun berbat futbolu.

- Bizim futbolcuların çoğu maçtan sonra Fenerlilerin yanına gidip teselli etti, onlar madalya alırken alkışladı ama onlar her zamanki gibi bizim kupayı almamıza kalmadı.

1- Ne Bizim takım ne de fb'nin toplamı 200 milyon avro etmez.

2- Abi adamların yapısı bu. Türkiye Kupası finallerinde de kaç kez yaptılar aynı kepazeliği. Az mı dediler madalyaları soyunma odasına gönderin diye. FA cup finalinde finalist takım çıkmayacak o kupa törenine ya da kalmayacak seremoni sonuna kadar bak bakalım ne yapıyor federasyon.
 

Üst