kaç gündür dedikodu sayfalarında AI ın takas haberleri çıkıyordu, inanmıyordum ama gerçek olmuş.. Yalnız Antonia McDyess ın bu takası kesinlikle istemediğini söylemiş menajeri..
Bana göre bu takasın tek bir mantıklı açıklaması var.. Billups ın kontratı 2012 ye kadar falan gidiyor ancak Iverson'ın kontratı bu yaz bitiyor.. Önümüzdeki off-season büyük ihtimalle Iverson ile sözleşme yenilemeyeceklerdir beklenmedik bir şey olmazsa.. FA bir guard mı var gözüne kestirdiği bilmiyorum ama öyle yaparsa 15 milyon USD gibi bir rakam, guard için boşa çıkıyor.. Iverson ile Sheed nasıl anlaşır bilmiyorum diyordum ama Sheed in de kontrat senesi imiş.. Önümüzdeki yaz FA piyasasında çok aktif, saldıran bir Pistons izleyebiliriz.. Iverson ve Rasheed Wallace dan kurtulmak isterlerse kurtulurlar.. Geriye Tayshanun Prince ve Rip Hamilton kalır ki Hamilton ile sözleşme uzatılacağı haberleri şimdiden çıktı bile.. Jason Maxiel e iyi bir kontrat vermek zorundalar bu yaz.. Yoksa kuş uçar.. Benim anladığım Dumars, bu sezonu geçiş sezonu olarak görüyor.. Bu sezon başarısız olmayı da göze aldı bu trade ile.. Güzel bir rebuilding yapmanın zamanı geldi aslında.. Detroit, 5 senedir aynı takımla oynuyor..
Denver'ın durumu ise daha karışık.. Onlar Carmeloya dev bir kontrat vererek yollarını daha önce çizmişlerdi.. Iversonı şimdi göndermeseler de salary cap sıkıntısı nedeniyle yazın istediği kontratı veremeyebilirlerdi. Zaten Denver'ın içine kaçmış olan bir Kenyon Martin kontratı var. Aynı şekilde Nene Hilario da aldığı paranın hakkını veremedi daha.. Yaza kadar beklemeden takas etmeleri bence doğru.. Billupsdan iyi bir, bir numara isteseler de bulamazlardı şu ortamda.. Çok dağınık görünen takımı toplayabilir ama Carmelonun onun kanatlarının altına girmesi şart.. McDyess ın emekliliğini isteyebileceği konuşuluyor. Bence Denver'ın daha uzun bir yolu var.. Takımda büyük bir uzun sıkıntısı var..
Bu takastan herkes kendine göre şanslı çıkar.. Detroit bir değişime gireceğinden , kendine para harcama esnekliği sağlamak istedi, Denver da elindeki değeri, değerliyken kullandı.. Yazın bıraksa bile Billups kalitesinde bir guard bulamazdı diye düşünüyorum.