Takas ve Transfer dedikoduları...

Nba'de Michael Ruffin Chicago Bulls ile tekrar kontrat imzaladı.

Kontratın detayları açıklanmazken Ruffin, sakatlığı nedeniyle yedi hazırlık maçını da kaçırmıştı.

kaç gündür dedikodu sayfalarında AI ın takas haberleri çıkıyordu, inanmıyordum ama gerçek olmuş.. Yalnız Antonia McDyess ın bu takası kesinlikle istemediğini söylemiş menajeri..

Bana göre bu takasın tek bir mantıklı açıklaması var.. Billups ın kontratı 2012 ye kadar falan gidiyor ancak Iverson'ın kontratı bu yaz bitiyor.. Önümüzdeki off-season büyük ihtimalle Iverson ile sözleşme yenilemeyeceklerdir beklenmedik bir şey olmazsa.. FA bir guard mı var gözüne kestirdiği bilmiyorum ama öyle yaparsa 15 milyon USD gibi bir rakam, guard için boşa çıkıyor.. Iverson ile Sheed nasıl anlaşır bilmiyorum diyordum ama Sheed in de kontrat senesi imiş.. Önümüzdeki yaz FA piyasasında çok aktif, saldıran bir Pistons izleyebiliriz.. Iverson ve Rasheed Wallace dan kurtulmak isterlerse kurtulurlar.. Geriye Tayshanun Prince ve Rip Hamilton kalır ki Hamilton ile sözleşme uzatılacağı haberleri şimdiden çıktı bile.. Jason Maxiel e iyi bir kontrat vermek zorundalar bu yaz.. Yoksa kuş uçar.. Benim anladığım Dumars, bu sezonu geçiş sezonu olarak görüyor.. Bu sezon başarısız olmayı da göze aldı bu trade ile.. Güzel bir rebuilding yapmanın zamanı geldi aslında.. Detroit, 5 senedir aynı takımla oynuyor..

Denver'ın durumu ise daha karışık.. Onlar Carmeloya dev bir kontrat vererek yollarını daha önce çizmişlerdi.. Iversonı şimdi göndermeseler de salary cap sıkıntısı nedeniyle yazın istediği kontratı veremeyebilirlerdi. Zaten Denver'ın içine kaçmış olan bir Kenyon Martin kontratı var. Aynı şekilde Nene Hilario da aldığı paranın hakkını veremedi daha.. Yaza kadar beklemeden takas etmeleri bence doğru.. Billupsdan iyi bir, bir numara isteseler de bulamazlardı şu ortamda.. Çok dağınık görünen takımı toplayabilir ama Carmelonun onun kanatlarının altına girmesi şart.. McDyess ın emekliliğini isteyebileceği konuşuluyor. Bence Denver'ın daha uzun bir yolu var.. Takımda büyük bir uzun sıkıntısı var..

Bu takastan herkes kendine göre şanslı çıkar.. Detroit bir değişime gireceğinden , kendine para harcama esnekliği sağlamak istedi, Denver da elindeki değeri, değerliyken kullandı.. Yazın bıraksa bile Billups kalitesinde bir guard bulamazdı diye düşünüyorum.

Şuradan çıkan sonuç bu sene Detroit asla şampiyon olamaz, Denver kesinlikle batı finalinin en güçlü adayı konumuna geldi bence.
Nasıl bir mantıktır Billups'ı vermek yahu :?

Burak Barut' Alıntı:
Şuradan çıkan sonuç bu sene Detroit asla şampiyon olamaz, Denver kesinlikle batı finalinin en güçlü adayı konumuna geldi bence.
Nasıl bir mantıktır Billups'ı vermek yahu :?
Denver Batı Finali'nin en güçlü adayı konumuna geldi(!) Bence böyle bir durum söz konusu dahi olamaz. Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum Emre Abi'nin de söylediği gibi McDyess Denver'da oynamak istemiyor. Sözleşmesini feshedebilir veya emekliliğini isteyebilir. Yani benim gözümde Billups-Iverson takası Nuggets'a çbir final getirmez. Billups tabiki katkı verecektir. Fakat Denver'a gelene kadar Batı zirvesi için aday sayısı çok. Onlar ilk önce gruplarındaki Utah ile başa çıksınlar...
Detroit ile AI ile önemli bir hamle yaptı. Bu hamle sene içinde AI'dan verim almak. Hem de sene sonu biten kontratı ile oluşan boşluk syaesinde piyasada etkin rol almak şeklinde olacaktır...

Şu anda Lakers ve New Orlenas en büyük aday konumunda.Ancak Denver'ın bu hamlesi onlara çok büyük artı sağlayacaktır eğer McDyess oynarsa.

McDyess ın kontratını fesih edeceklermiş sanırım az önce nba live de izledim.Dumars sanki kumar oynadı gibi ama bakalım tutacak mı :roll:

Pistons Hamilton'la üç yıl uzattı ...
Richard Hamilton'ın 3 yıl için kulübünden 34 milyon dolar alacağı belirtilirken, yıldız oyuncunun ilk iki yıl garanti ücret alacağı ifade edildi.
2007-2008 sezonunda 72 maçta süre alan 17.3 sayı ? 4.2 asist - 3.2 ribaunt ortalamasıyla takımına katkı yapmıştı.

Re:

Göker AKEL' Alıntı:
Pistons Hamilton'la üç yıl uzattı ...
Richard Hamilton'ın 3 yıl için kulübünden 34 milyon dolar alacağı belirtilirken, yıldız oyuncunun ilk iki yıl garanti ücret alacağı ifade edildi.
2007-2008 sezonunda 72 maçta süre alan 17.3 sayı ? 4.2 asist - 3.2 ribaunt ortalamasıyla takımına katkı yapmıştı.

RİP'in değeri ve takımdaki rolü düşünüldüğünde az paraya imza atmış gibime geldi.
Tabi bunu Göker Abi daha iyi bilir onun uzmanlık alanı Detroit ve Rip.

Golden State Warriors, NY Knicks ve San Antonio Spurs arasında üçlü takas gerçekleşme planları yapılıyor.

Takas gerçekleşirse Al Harrington New York Knicks, Eddy Curry San Antonio Spurs yolunu tutacak.Spurs'den gidecek oyuncu için henüz karar verilmedi.

Detroit Pistons, Allen İverson'u renklerine bağladı.

Detroit önündeki maçları kazanıp uzun bir seri yapabilir.Ben bekliyorum, çok güçlü bir kadro oluşturdular ve şuan için doğu grubunun en güçlü takımı( bana göre).

Al Harrington Knicks yolcusu
Adı uzun zamandır takas dedikodularında dolaşan Golden State Warriors forveti Al Harrington, New York Knicks'e geçiyor. Kulislerde dolaşan haberlere göre New York Knicks ve Golden State Warriors Harrington'ı Knicks'li yapacak takas için prensip anlaşmasına vardı. Harrington dışında takasa kimlerin dahil olacağı konuşulurken bazı kaynaklar, Knicks'in veteran forveti Malik Rose ve şutör guard Jamal Crawford'ın Oakland ekibine gönderileceğini yazdı.

Bu sezon sadece 5 maçta Warriors forması giyebilen 28 yaşındaki oyuncu 33.1 dakika, 12.4 sayı, 5.6 ribaunt, 2.0 asist ve 1.4 top çalma ortalamalarıyla oynadı.

Eğer takas gerçekleşirse Harrington, lise çıkışlı olarak girdiği 1998 NBA draftında kendisini seçen ve o dönem Indiana Pacers Genel Menajeri olup şu an Knicks Başkanı olan Donnie Walsh ile yeniden aynı çatı altında buluşmuş olacak.

21.11.2008
Kaynak : Sporx.com dış haberler

Yalnız şu anda Knicks' te acayip hareketli saatler yaşanıyor :p Aralıksız takas haberleri çıkıp duruyor. Önce Crawford Warriors' a şimdi de Zach Dallas' a diye haberler çıktı. Sabaha her şey netleşir sanırım.

Berkan Karadurmuş' Alıntı:
Ve takaslar gerçekleşti. New York, Warriors' tan Al Harrington' u alıp Jamal' ı yolladı.

LAC' dan da Mobley+Thomas' ı alıp Zach' i yolladı.

sabaha kadar New York un karlı çıkacağı takaslar.. Safra atıyorlar.. Az kaldı.. Isıah Thomas ın arkasını toplamak kolay değil tabii..Knicks in 2010 da Lebrona asılacağını herkes biliyor..Bu yapılan takasların bence ilginç yanı da onla ilgili.. Giden oyuncuların sözleşmeleri 2011 ve 2012 civarı biterken, gelenlerinki en geç 2010 da bitiyor.. Böylece koskoca New York kadrosunda , onlar da player option olmak üzere 2 oyuncu kaldı sözleşmesi 2010 u geçen.. 2010 yazında caplerini tertemiz yapacaklar.. Bir Eddy Curry takası bile gelebilir 2010 dan önce.. Ayrıca takaslar da mantıklı.. Yani rebuilding başlattık, başarının aciliyeti yok, biz işimize bakalım demiyorlar.. Bu yolda ilerlerken de play-off falan yapacaklar.. New York un şu sıra iyi yönetildiği kesin..

New York' un 2010 pazarını düşündüğü çok açık zaten. Başta Lebron olmak üzere Wade, Bosh, Amare gibi bir çok süperstarın free olacağını düşünürsek kendilerini o yaza göre hazırlamalarını çok normal karşılıyorum.

Ama Eddy Curry' i ellerinden çıkarabileceklerine inanmıyorum. Onu takas edecek kadar basketboldan anlamayan bi takım yoktur sanırım. Ama bu New York' a engel olmaz. Onlar yine 2010' da bir ya da 2iki süper star almak için uğraşırlar.