TBBL 2008-09 Sezonu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Re: Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi

Fenerbahçe Botaş'ı rahat geçti

TBBL?nin 13. haftasında oynanan ilk maçta lider Fenerbahçe deplasmanda Botaş?ı 78-107 mağlup etti.

SALON: Menderes Spor Salonu

HAKEMLER: Fatih Söylemezoğlu-Mirhan Ateşer

BOTAŞ (78): Ebru Ağar 4 (1 ribaund, 1 asist), Burcu Çiğil (1 ribaund), Denise Bobbitt 9 (3 ribaund, 4 asist), Gülşah Gümüşay 6 (3 ribaund, 2 asist), Rea Wilkins 4 (7 ribaund, 1 asist), Gamze Takmaz 11 (7 ribaund), Gülnur Sandallıoğlu 6 (1 ribaund), Angela Tisdale 22 (2 ribaund, 4 asist), Pelin Gülbağ 4 (2 ribaund, 4 asist), Ayşe İvegin 6 (2 ribaund), Maria Walker 6 (8 ribaund, 2 asist)

FENERBAHÇE (106): Esmeral Tunçluer 6 (1 ribaund, 6 asist), Birsel Vardarlı 12 (3 ribaund, 6 asist), Begüm Dalgalar 5, Nalan Ramazanoğlu 3 (3 ribaund, 1 asist), Nicole Powell 11 (1 ribaund, 5 asist), Nevriye Yılmaz 16 (12 ribaund, 1 asist), Matee Ajavon 7 (2 ribaund, 1 asist), Kim Sutton Brown 22 (7 ribaund, 2 asist), Melike Bakırcıoğlu 9 (8 ribaund,1 asist), Nevin Nevlin 13 (2 ribaund, 4 asist) Katherine May Smith 3 (1 asist).

1. PERİYOT:19-19, 2. PERİYOT:27-31, 3. PERİYOT:10-26, 4. PERİYOT:22-31
 
Re: Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi

Panküp TED Koleji-Ceyhan B.: 53-58

TBBL'de 13. hafta mücadelesinde Ceyhan Belediye, deplasmanda karşılaştığı Panküp TED Kayseri Koleji'ni 58-53 yendi.

SALON: Kadir Has Spor Salonu
HAKEMLER: Emin Moğulkoç, Yücel Çilingir

PANKÜP TED KAYSERİ KOLEJİ (53): Dilara Tongar (1 asist), Nilay Yiğit 3 (5 ribaund-8 asist), Lisa Willis 10 (10 ribaund), Burcu Taşbaş (1 ribaund), Bengü Arseven, Nazlı Güler (2 ribaund), Michelle Koehn 12 (2 ribaund-1 asist), Esra Ural, Jetaime Brown 10 (8 ribaund-1 asist), Kübra Siyahdemir 18 (2 ribaund-2 asist).

CEYHAN BELEDİYE (58): Deniz Boz 15 (2 ribaund-5 asist), Gülşah Çelebi, Şirin Altuntabaklı, Hülya Özkan 2 (3 ribaund-2 asist), Marta Piekarska 8 (12 ribaund), Gülçin Cantekin 9 (8 ribaund), Charel Allen 7 (3 ribaund), Gülşah Akkaya 5 (2 ribaund-1 asist), Michelle Campbell 12 (15 ribaund-1 asist), Kimberly Beck (1 ribaund-1 asist)

1. PERİYOT: 11-13, İLK YARI: 30-31, 3.PERİYOT: 39-50
 
Re: Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi

Mersin Bşb. : 75 - Tarsus Belediye : 64

SALON: Edip Buran Spor Salonu
HAKEMLER: Fatih Arslanoğlu, Osman Sinan İşgüder

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE (75): Tuğba Talaslıoğlu 3 (1 ribaund), Mistie Williams 8 (6 ribaund, 1 asist), Sariye Gökçe (1 ribaund, 1 asist), Aylin Yıldızoğlu 16 (2 ribaund, 5 asist), Makbule Amachree 10 (6 ribaund), Alex Quigley 13 (5 ribaund, 2 asist), Lindsey Harding 4 (8 ribaund, 4 asist), Aynur Metin 3 (3 ribaund, 1 asist), Olympia Scott 18 (2 ribaund, 2 asist)

TARSUS BELEDİYE (64): Saynur Tozlu 3 (1 ribaund), Tatum Brown 7 (11 ribaund, 1 asist), Jessica Dickson 4 (3 ribaund), Barbara Turner 16 (5 ribaund, 7 asist), Dilek Ünüvar 11 (3 ribaund, 3 asist), Didem Sarıca 8 (3 ribaund, 2 asist), Jessica Davenport 6 (10 ribaund, 1 asist), İlsu Darıcıoğlu 9 (2 ribaund, 2 asist), Aysu Keskin (1 ribaund)

1.PERİYOT: 22-18
2.PERİYOT: 37-34
3.PERİYOT: 51-51
Maç Sonucu :75-64
 
Re: Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi

Dün Samsun Beşiktaş'ı 83-76 mağlup etti. Maçtaydım.

Maça bir buçuk aat önce gittiğimde salonun önünde spiral şeklinde sıra vardı. Zaten salonun 1/3'ünden fazlası kombine şeklinde satılmış. O kadar baskletbol seyircisini görmek güzeldi.

Samsun ilk yarı çok üstün olduğu potaaltını yeterince kullanmayınca ve normaldeki msavunma sertliğini sahaya yansıtamayınca ilk yarıyı geride kapattı. İkinci yarıya ise sert savunma yaparak gidiler ve seyircinin desteiğini de arkalarına alıp, Larkins ve Bales'i potaaltında iyi kullanınca maçı kazandılar.

Aziz Akkaya'yı da anlamak mümkün değil. Rakiple ikili averaja kalma ihtimalin var, Samsun'un kazanması kesinleşmiş, Samsun mola almış 7 sayıyla kazanmak için, bütün molayı Halil Baldemir'le tartışmakla geçiriyor. Hakemler de kendilerine sürekli itiraz eden Aziz Akkaya'ya teknik faul çalmdılar, çünkü Samsun lehine çaldıkları tartışmalı düdükler vardı ve baskı altında kaldılar. Bu da Yılmaz - Baldemir ikilisi adına çok büyük bir eksiydi.

Bir de Dabovic'in kritik yerde çalınan faulden sonra topu yere vurup teknik faul alması, fark 3-4 civarındayken ribaundı alan Müjde'nin McBride'a yaptığı gereksiz faul Beşiktaş'ın işini zorlaştıran faktörlerdi.
 
Re: Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi

TBBL?nin 14. haftasının açılış maçında Çankaya Üniversitesi, Botaş?ı 101-99 mağlup ederken Bowen son saniye basketiyle maçı kazandırdı.

SALON: Çankaya Üniversitesi Spor Salonu

HAKEMLER:Uğur Özen-Önder Yılmaz

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ (101): Pınar Turan 8 (4 ribaund, 1 asist), Lindsay Bowen 19 (7 ribaund, 2 asist), Dalila Esse 18 (8 ribaund), Candide Öztürk 6 (4 ribaund, 2 asist), Seda Erdoğan 7 (5 ribaund, 2 asist), Ashley Battle 22 (7 ribaund, 4 asist), Görkem Ertaş 8 (5 ribaund), Bojana Vulic 13 (3 ribaund, 1 asist)

BOTAŞ (99): Burcu Çiğil 4, Denise Bobbitt 8 (4 ribaund, 12 asist), Gülşah Gümüşay 13 (1 ribaund), Rea Wilkins 6 (10 ribaund, 3 asist), Gamze Takmaz 15 (7 ribaund, 4 asist), Angela Tisdale 37 (3 ribaund, 3 asist), Maria Walker 16 (10 ribaund)

1. PERİYOT:26-23, 2. PERİYOT:25-30, 3. PERİYOT:24-19, 4. PERİYOT:26-27
 
Re: Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi

Ne olacak Bu Botaş'ın hali doğrusu çok merak gelen geçen takımdan en az 80 sayı yiyor eski Botaş nerede şimdiki Botaş nerede yazık valla. :(
 
Re: Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi

Çankaya geçen hafta Burhaniye'yi yenince Burhaniye'nin düşmesi kesinleşmiş gibi olmuştu zaten, artık Burhaniye'nin hiç şansı kalmadı diyebiliriz.

Bu akşam, Fenerbahçe Lotos'a yenildi. İlk yarının son 5 dakikasından itibaren izleyebildim. Katie Smith ilk yarı çok iyi oynadı, ikinci yarıya da iyi başlayıp ilk iki şutunu soktu; ama sonrasında durdu adeta. Sanırım yorgunluk da etkili oldu. Üstelik, son dakikada alçak posta saçma sapan bir pas vermeye çalıştı top kaybı oldu, ardında Lotos boş döndü, topu getirirken kaynetti, en son da 4 saniye kala orta sahdan salladı, süreyi düzeltmişlerdi, sanırım bakmadı saate ve topu alır almaz 8-9 metreden salladı girmedi tabii. Haydar Kemal Ateş'in süresini daha iyi ayarlaması şart.

Haydar Kemal Ateş'in de maçı uzatmaya götürmesi gerekirken sahada Nevriye-Sutton Brown-Newlin üçlüsünü tutması ayrı bir güzellikti tabii. Bu maç Esmeral'in burnu kırık olduğu için ve Ajavon-Powell ikilisinden de Avrupa Kupası'nda faydalanamadıklarında bu üçlüyü maç içinde de kullandı.Bu Fenerbahçe beşine karşı sıkıntı yaşarken, sahada topu yere vurabilen Birsel ve Smith dışında oyuncusu olmayan Fenerbahçe'ye pres yaptırmayan Lotos coachu da alkışı hak etti.
 
Re: Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi

Lotos'u pek beğenmedim ben. Beard, Wnbade ki gibi düşük yüzde ile oynuyor. Catching toparlıyor onları.

Katie büyük oyuncu. Mersin'e gidip gelmek yormuştur tahminimce. ahahah.

Fener turu geçer ama çeyrekte elenir çok büyük ihtimalle.
 
Re: Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi

Bir oyuncu bir takım etmez. Dün Lotos oynayabileceği en iyi oyunu oynadı, iyi de şut soktu ikili oyunları hakkıyla oynadı karşınızda Haydar Kemal Ateş varsa zaten %60 galipsiniz demektir. Üç uzunlu sistem devam ederse her takımın Fenerbahçe'yi yenme şansı vardır. Buarada FB TV' nin güzide ikilisi maç bitimine kadar hakeme laf söylemekten geri durmadı.
 
Re: Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi

bu maçın uzaması fenere yaradı,eger turu geçselerdi pazartesi mersinle oynuyacaklardı ,esmeral sakat oldugu için oynıyamıyacaktı ,şimdi seri uzadı mersin maçı ertelendi tahminimce ,lotos gdynia hiç de iyi bir takım deil 2 tane oyuncuları var,fener turu geçer ama çeyrekte 2-0 elenir bu kadroyla herkes katie smithin eline bakar olmuş,ama tahminimce panküp ted bir sürpriz yapıcak bu hafta fenere :)
 
Re: Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi

Beşiktaş-Burhaniye maçıyla ilgili tamda dspor a "sonucu belli bir maç bu maçta verilir mi" derken burhaniye beşiktaşı yendi.Maçın son 5 dakikası çok zevkliydi.İki tarafta maçı birbirine ikram etti.Ama son anlarda galibiyeti daha çok isteyen daha hırslı olan takım kazandı.
 
Re: Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi

Çağlar Bey ilgiyle takip ediyoruz. :)

Yalnız ufak bir düzeltme yapayım, Beşiktaş'ın Doronsuz ilk maçı geçen haftaki Samsun maçıydı.
 
Re: Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi

D Spor bu hafta cumartesi Mersin-Çankaya, pazar Panküp-Fenerbahçe maçını verecek.

Cumartesi Samsun-Ceyhan, Pazar günü ise Galatasaray-Tarsus maçları çok daha çekişmeli geçmeye aday görünüyor halbuki.

İlginç ve yanlış tercihler olmuş bana göre.

En azından, Samsun-Ceyhan maçını yerinde izleyebileceğim; ama bizim maçımız da hem bizim yaşadığımız sıkıntılardan,hem Tarsus'un çıkışta ve bize ters gelebilecek potaaltı oyuncularına sahip olmasından dolayı çekişmeli geçmeye aday. Üstelik masraftan kaçınma gibi bir durumda söz konusu değil, Kayseri'ye gidecekler. Gerçekten garip.
 
Re: Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi

Samsun-Ceyhan maçında salondaydım. Samsun maçın başından sonuna kadar kontrolü elinde tuttu ve 66-49 kazandı.

Samsun'da Nihan harika oynadı.13-16 saha içi isabeti ile 28 sayı üretti, üstelik savunmada da çok faydalı oynadı yine. Nihan, gerçekten çok formda ve bu formunu sürdürürse milli takımın aday kadrosuna da çağrılabilir.

Burcu Uzun'u da şutör olarak bilirdim; ama çok da iyi bir pasör aynı zamanda. Bugün 9 asist verdi ve çok faydalı oynuyor.

Ceyhan'da Gülşah önemli bir transfer olarak görünüyor; ancak kesinlikle hazır değil. Kötüydü bugün ve 16 dakika sahada kaldı zaten.

Açıkçası Ceyhan'ı da çok beğenmedim, aldığımız yenilgi üzüntü verici.

Ufak bir ekleme, Samsun 66 sayısını 4 serbest atış ve 29 saha içi isabet kaydederek buldu. Bunu yazmamın sebebi 29 basket atan Samsun'un tam 20 asist yapması.

Ayrıca 58 ikilik kullanırken sadece 9 üçlük kullanmışlar.
 
Re: Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi

Nihan bugün farklı bir roldeydi sanırım. Milli takım benim de temennim ama sanmıyorum açıkçası.
Devam Nihan.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst