TBF, GS 76-72 FB maçında G.Saray'ı hükmen yenik saydı

Kizer için Bosna Hersek federasyonu pasaport vermiş ve kulübümüz oyuncunun lisansı için TBF'e başvurmuştur.Bu tür durumlarda oyuncuya yeni vatandaşlığı ile lisans vermek için yerel federasyonlar FIBA'nın onayını beklemek zorundadır.FIBA'nın onayını beklemeden TBF yetkilileri Lynetta Kizer için Bosna Hersek pasaportuyla lisans çıkartmıştır.Kizer için çıkartılan lisans sonrasında FIBA oyuncu için "Amerika U18 takımında oynadı, Avrupalı sayılmaz" kararı vermiştir.Kizer için Avrupalı pasaportuyla lisans çıkartan TBF bu sefer oyuncunun lisansını ABD'li olarak düzeltmiştir.TBF çıkarttığı ikinci lisans" sonrasında kulübümüze "Usulsüz oyuncu oynatmak" nedeniyle hükmen mağlubiyet cezası vermiştir!
FCN Blog

Eğer bu yazılanların eksiği ya da fazlası yoksa, durum tam olarak böyle geliştiyse TBF'nin yaptığı hatalar ve verdiği kararlar skandal.

Çok ağır şeyler yazacağım fakat foruma olan saygımdan yazamıyorum. Karşı taraf maçtan önce itiraz etmiş kabul etmemişsin, oyuncu oynayabilir demişsin, lisansı yenilemişsin sonra biz maçı kazanınca malum kişi kuklasına talimat vermiş ve sonuç hükmen mağlubiyet. Yeter be kardeşim yeter. Bu ne biçim tezgâh bu ne biçim oyundur arkadaş Federasyonunda harun erdanay seninde yeter be artık yeter. Gece gece sinirlerim tavan yaptı ???

Artık kıtadışı ve Avrupalı oyuncu ayrımı yok diye biliyorum, sadece 4 yabancı sınırı var. Bu durumda Avrupalı oyuncu statüsünden kıtadışı oyuncuya geçmesinin ne gibi bir zararı olabilir. Böyle saçma bir maddeye akıl sır erdiren var mı?

Vallaha billaha burdakilerin hatrına küfür etmiyorum. Ben böyle hayasızlık, arsızlık görmedim.
Galatasaray yönetimine burdan sesleniyorum Harun denen yalağı o koltuktan indiremezseniz sizin kalıbınıza tüküreyim.

Arkadaş, mademki federasyon hata yaptığını kabul edip lisansı değiştirmiş ne diye maçı tekrar oynamayı kabul ediyorsun ki? Topsakal'ın yaptığını da 10 yaşındaki çocuklar yapmaz.

Söylentiye göre Galatasaray Basket Şubesi yetkilileri Kizer'i evraklarını Tbf'ye verirken Avrupa pasaportuyla iletmiş o nedenle Avrupa statüsünde lisansı çıkartılmış. Her halükarda Tbf'nin suçu ama şubenin de oyuncuyu bu risklere göre oynatmaması gerekirdi, çünkü Fb 1 hafta önceden itiraz etmiş.

Resmi site bir bildiri yayinladi ... '' Saha dışı oyunlarla başarı peşinde koşmayı alışkanlık haline getirenlere ve onun işbirlikçilerine her platformda hesap soracağız. Konuyu öncelikli olarak Tahkim Kurulu'na taşıyoruz. Ayrıca federasyona da dava açıyoruz. Galatasaray taraftarı müsterih olsun: “Parkede kazandık masada kaybetmeyeceğiz.”

Yav arkadaş neyi tartışıyorsunuz? Madem bir oyuncunun sezon içinde pasaportu değişmez, federasyon nasıl pasaportunu değiştiriyor. Federasyon pasaportu değiştirdiği anda yapmış hatayı. Sonra kendi değiştirdikleri pasaport yüzünden Galatasaray'ı hükmen yenik sayıyorlar.

Olayın özü adamlar kaybedeceklerini biliyor ve çok güzel tezgah kurmuşlar, biz de kucaklarına çok güzel oturduk. Bu saatten sonra tahkimden falan dönmez, adamların yöneticisi hakkımızı yedirmedik şampiyon fenerbahçe diye twit atıyor. Ulan hadi sahada kaybettiğin maçı masa başında kazandın şampiyonluk içinde mi söz aldın?

Net bir şekilde takımı çekmek lazım. Ötesi yok.

Şu maçı tekrar oynamak söylemi kadar saçma bir olay görmedim duymadım uzun zamandır. Erdenay Kizer'i oynatamazsınız sezon sonuna kadar ama hatalıyız , hatayı Tolga Yücel isimli federasyon görevlisi yaptı diyor. Hatta üzerine Kizer'in sözleşmesini feshedecekseniz tazminatı biz verelim federasyon olarak diyor. Arkadaşım bir insan hatalı olduğunu bu kadar açık söyleyip de böyle saçma bir karar verir mi ? İhaleyi Tolga'ya yıkıyorlar akılları sıra. Güya Tolga Yücel kendi insiyatif kullanıp lisansı çıkarmış ve bundan Harun Erdenay ve diğer yönetim kurulu üyelerinin haberi olmamış. Deli saçması hikayelere inanmamızı bekliyorlar . Hatalıysan bu hatayı bizim üzerimizden ödetemezsin kardeşim yok öyle şey , hem federasyon hata yapacak hem de biz mağlup olacağız bir de üzerine Kizer'ı bu yıl bir daha oynatamayacağız.

Forumdaki saygı sınırlarını aşmamak adına birşeyler karaladım yalnız içimden geçen cümleler bunlar değil. Yeter kardeşim yeter !

Harun Erdenay gün içinde Can Topsakal ile görüşmüş ve TBF'nin hatalı odluğunu kabul edip, Kizer'in oynayamamasından ötürü alacağı tazminatın federasyon tarafından ödeneceğini söylemiş. Madem TBF hatalı, neden olanların faturasını biz ödüyoruz? Yok böyle bir saçmalık... Olayın bir kişinin üstüne ykılması da ayrı bir olay... Utanmasalar stajer yaptı diyecekler.

Semih, kaç yabancı oynadığını bilmeyecek kadar ilgisiz olduğun bir branşta, TBF tarafından verilen yanlış bir karar sonrası bu olay hakkında hiç bir bilgin olmadan hiç bir hatası olmayan insanlardan hesap sorma cürretini yanlış buluyorum. Böyle bir dönemde birlik ve beraberliğin bozulması, dahili bedhahların olması en son ihtiyacımız olan şey. Lütfen biraz dikkat.

Ilgisiz degilim, kombinem var ve maclara geliyorum fakat kadin basketbolundaki avrupa pasaportu konusu devamli olarak kafami karistiriyor. Mac sonrasi sicagi sicagina da bunu sordum. Salondaydim hatta o sirada.

Federasyonun boyle bir usulsuzluk yapabilecegini dusunup Kulichova'yi oynatmaliydi hoca, her ihtimale karsi onlemini almaliydi. Ardindan da bu iki lisans skandalini ortaya cikarip Federasyonu mat etmeliydik. Bu benim gorusum.

Bunun disinda birlik ve beraberlik fikrinize katiliyorum, haklisiniz.

Utanmasalar "ya bu fb son zamanlarda sizin yüzünüzden iyice depresyona girdi, daha fazla üzülmelerine de gönlümüz razı değil, ha deyin de şu işte bir orta yol bulalım, siz yenilmiş oluverin bu seferlik" diyecekler..