TBF, GS 76-72 FB maçında G.Saray'ı hükmen yenik saydı

Harun efendi az önce NTV Spor'a telefonla bağlandı. Ona göre bizim idareciler Kizer'e 2. lisans alınamayacağını bildiği halde, lisans tescilden sorumlu memur ile anlaşıp, yeni lisans çıkartmış. Memur da kimseye danışmadan lisansı vermiş. Tabi yersen....

Verdiği örnek de gülünç: "Galatasaraylı yetkililer 13 yaşında bir çocuğa ehliyet çıakrtıp, altına araba veriyor"

13 yaşında bir çocuk ehliyet alıyorsa, kanunen ona ehliyeti veren kurum suçludur. Ebeveynleri değil!.. Bu örneği vererek suçunu da kabul etmiş oluyorsun.

Ağzıma gelenleri yazsam sonradan bende utanacam. Sizin federasyonuza da s...., sizi başkan yapan zihniyete de s...., sahada yen masada yenil. Güzelim sporun içine ettiniz. Git kulüpte yönetici ol. Federasyon başkanlığını senin neyine....

Harun Erdenay'ın konuştukları hiç sinirlendirmedi aksine güldürdü.Bir insanın muhakeme yeteneğinin bu kadar dipte olmasının sebebi zekasının geri olması mı bilmiyorum ama bir olay rasyonellikten ancak bu kadar uzak aktarılabilirdi...Ayrıca konuşmalarında buram buram acemilik ve vasıfsızlık var.Tek kelimeyle rezalet yahu

TBF, GS 76-72 FB maçında G.Saray'ı hükmen yenik saydı.

Maç tekrar olursa en az 15 fark atarız ama tekrar istemem kazandığımız maçı niye oynayalım

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ekşi'den copy paste yaptım;

"harun erdenay olayı az önce ntvspor'da anlattı;

-oyuncunun bosna pasaportu var ama henüz o takımda oynamamış.
-gs bu pasaportla oyuncu avrupa vatandaşı statüsünde oynasın diye (çünkü böylece bir kıta dışı transfer hakkı olacak) tff'ye başvuruyor.
-tff'de (en büyük hataları burada, araştırmaları gerekirdi), gs'ye güvenip lisansı veriyor ve oyuncu agü maçında avrupalı statüsünde oynuyor.
-maçtan sonra fiba'dan uyarı geliyor ve deniyor ki "oyuncu abd u-20 takımında maça çıktı, kıta dışı statüsü verilmesi gerekir, avrupalı statüsünde oynayamaz"
-tbf'den bir yetkili de kimseye danışmadan, gs'nin isteğiyle (burası önemli), bilgisayardan tek tıkla (harun'un iddiası) statüyü amerikalıya çeviriyor ve bu şekilde fb maçında oynatıyor.
bu kısma edit: videoyu tekrar izledim; harun ısrarla "2. lisans değiştirme için noter onayı bile alınmamış, gs bu olayı sicil lisans kısmında çalışan bir çocukla halletmiş el altından" diyor.
- fb'de diyor ki siz bunu ilk maçında avrupalı statüsünde oynattınız, bir daha statü değiştiremez kurala göre, bu nedenle sene sonuna dek oynayamaz diyor.

olay bundan ibaret. bu saatten sonra kizer gs'de forma giyemez."
---

Oyuncunun daha Avrupa'da bi ülkenin milli takımında forma giymeden Avrupa lisansı çıkarttırmak için başvurmak tam bir işbilmezlik. Tbf'nin de buna güvenip o ilk lisansı vermesi işbilmezlik.

Ekşi'den copy paste yaptım;

harun erdenay olayı az önce ntvspor'da anlattı;

-oyuncunun bosna pasaportu var ama henüz o takımda oynamamış.
-gs bu pasaportla oyuncu avrupa vatandaşı statüsünde oynasın diye (çünkü böylece bir kıta dışı transfer hakkı olacak) tff'ye başvuruyor.
-tff'de (en büyük hataları burada, araştırmaları gerekirdi), gs'ye güvenip lisansı veriyor ve oyuncu agü maçında avrupalı statüsünde oynuyor.
-maçtan sonra fiba'dan uyarı geliyor ve deniyor ki "oyuncu abd u-20 takımında maça çıktı, kıta dışı statüsü verilmesi gerekir, avrupalı statüsünde oynayamaz"
-tbf'den bir yetkili de kimseye danışmadan, gs'nin isteğiyle (burası önemli), bilgisayardan tek tıkla (harun'un iddiası) statüyü amerikalıya çeviriyor ve bu şekilde fb maçında oynatıyor.
bu kısma edit: videoyu tekrar izledim; harun ısrarla "2. lisans değiştirme için noter onayı bile alınmamış, gs bu olayı sicil lisans kısmında çalışan bir çocukla halletmiş el altından" diyor.
- fb'de diyor ki siz bunu ilk maçında avrupalı statüsünde oynattınız, bir daha statü değiştiremez kurala göre, bu nedenle sene sonuna dek oynayamaz diyor.

olay bundan ibaret. bu saatten sonra kizer gs'de forma giyemez.
isterse aleni,isterse el altından yapsınlar.tbf den lisans alınmışmı?o lisans sahte lisansmı değil.butun sorumluluk tbf de.

Çocuk kendi yapmış TBF nası bir yerse artık isteyen istediği gibi takılıyor anlaşılan.Sarhoş birisi olsa Harun Erdenay'dan daha iyi konuşur!

O 2. lisansla zaten EL'de oynayabilir Amerikalı olarak orada sorun yok ama ligde oynayamıyor, orada da yapılması gereken oyuncu Bosna ile maça çıkana dek forma giymemeliydi bence. Aynısı geçen yıl fb'nin başına geldi Zellous'u Avrupalı oynatmak için Hırvat takımında forma giymesini beklediler.
o zaman yetkili kurum kimse lisans vermeyecek.neyi tartışıyorsun,sanki klüp kendi başına lisans cıkartmış oynatmış gibi konuşuyorsun

Ntvspor.net'teki videonun 2.35. dakikasından itibaren kelimesi kelimesine yazıyorum.
Harun Erdenay: "Bizim sicil lisanstaki çocuk hiç kimseye sormadan, tek başına insiyatif alarak bilgisayardan bir tıkla Amerikalı yapıyor.Fakat bunun çift pasaportla oynayamayacağını herkes biliyor, GS idarecilerinin de bilmesi lazım.Yani senin oğlun 13 yaşında.Gidip bi yerden ehliyet alıyorsun, oğluna arabayı veriyorsun"

Allah aşkına böyle bir savunma olabilir mi ya :D "Gidip bi yerden ehliyet alıyosun" ?????? Gidip nereden ehliyet alıyosun, 13 yaşında kim kime ehliyet veriyor? Bu olay CAS'a taşınırsa çok ciddi rezil olacak Harun Erdenay federasyonu.

Dün maç tekrarının çok saçma bir düşünce olduğunu söylemiştim aslında hala da aynı kanaatteyim. Yalnız olur da bu konu bu şekilde kapanmaz ve maç tekrarı kararı çıkarsa çok da üzülmem. Saatlerdir sindiremiyorum , yediremiyorum .. Eminim benim gibi aralıksız federasyone söven , kin tutan büyük bir kitle var ve bu kitle İpekçi'deki maçı sabırsızlıkla bekler.

Bu başlık altında kişileri tahrik etmek istemiyorum yalnız kalbimden geçenler şu an için bunlar .

Ben size ne olup bittiğini mantık çerçevesinde daha iyi anlatayım..FB malubiyeti içine sindiremedi. Zaten bizi yenemeyeceklerini de biliyorlardı. Tezgahı kurdular. Maç bitti, beklendiği gibi biz kazandık. Harun maçı önce tatil etmek istedi, Can Topksakal'ı aradı. Can Topsakal özgüvenle edersen et, bir daha çıkıp yeneriz dedi. Ama FB yönetimi bunu kabul etmedi, tekrar yenileceklerini hatta daha farklı malup olacaklarını biliyorlardı. Harun'a ve YK'ya baskı yaptılar. Harun da tehditler karşısında ne yapacağını şaşırdı. O da bizim malubiyetimizi istiyordu, özellikle uzun zamandır Ekrem Hocanın üzerine oynuyor. Ama bahanesi yoktu, haksızdı. Bahaneyi hazırlayamadan bu kararı verdi. Şimdi tvlerde rezil rüsva oluyor....Neyse ben geçen sene demiştim, Harun gelirse TD'yi bile ararız diye. Harun bizim sahadan çekildiğimiz zaman son maç öncesi FB'nin cezası açıklanmadan Aziz ve çetesi ile görüşüp, olayı sümen altı edeceklerini açıklayan kişi. Kısaca anladınız ne olduğunu...

Dün maç tekrarının çok saçma bir düşünce olduğunu söylemiştim aslında hala da aynı kanaatteyim. Yalnız olur da bu konu bu şekilde kapanmaz ve maç tekrarı kararı çıkarsa çok da üzülmem. Saatlerdir sindiremiyorum , yediremiyorum .. Eminim benim gibi aralıksız federasyone söven , kin tutan büyük bir kitle var ve bu kitle İpekçi'deki maçı sabırsızlıkla bekler.

Bu başlık altında kişileri tahrik etmek istemiyorum yalnız kalbimden geçenler şu an için bunlar .

Kesinlikle aynı fikirdeyim, umarım maç tekrarlanır. Hatta maçın hakemi de Harun olsun, hiç farketmez. Tekrarlanırsa 30 sayının altında kazanırsak maçın galibi de FB olsun...

Tasmalı köpek Harun Erdenay, "Lisansı biz vermedik, kuzenim vermiş." derse şaşırmam o derece pişkin ve cahil bir insan.

Harun Erdenay: GS Yönetimi lisans almak için lisans görevlisiyle görüşmüş beni arasalar anlatırım sadece o adamla konuşmuşlar.
Arkadaşlar selam, manavdan sebze almaya gidiyorum da Ziraat ve Tarım Bakanı'nın numarası var mı birinizde? (twitter)

Ekrem hoca Kizer'i oynatmasaydı, işte biz böyle yapsaydık daha iyi olurdu gibi ifadelere kesinlikle katılmıyorum. Bu fenerasyonun başa geldiği günden beri malum kişinin yaverliğini yaptığı, koçlarımıza saldırdığı, oyuncularımızı haksız yere cezalandırdığı ortada. Ortak ve toplu tepki koymamız gerek. İlerleyen her maç hakem rezaletleriyle de karşılaşacağız. Henüz Ergin Ataman için yaptığı rezil açıklamalardan sonra Harın Erdenay'ı indirmek için kampanya başlatmamız gerekirdi. Fenerasyonun taraflı hatta fanatik olduğu ortada bunlardan her geçen gün artarak aleyhimize kararlar ve hakem hataları çıkacaktır. Dolayısıyla bu beceriksiz ve ne yaptığını bilmez fenerasyon başkanına ve yönetimine karşı en sert tepkiyi koymalıyız. Başka da çıkar yol aklıma gelmiyor. Salonda tepki koyacağız salonu kapatacaklar ekmeklerine yağ sürmüş olacağız. Yürüyüş falan mı yapsak, ne biliyim içimde yanardağlar patlıyor sinirden.

"TBF'de çalışan çocuk" .."yetkili çocuk" ifadelerinin anlamı nedir ? Yetkili ama çocuk çalışan ama çocuk belli ki birileri algı yönetimi yapmaya çalışıyor.Yetkili bir TBF çalışanından bahsediyoruz ne zaman ve neden çocuk oldu.Muhtemelen ilgili kişi ile ilgili basketfaul bir haber yaptı öyle bir bilgisayar operatöründen falan bahsedilmiyor.Herkesin bildiği tanıdığı lisans işleri ile ilgili TBF'nin yetkilisinden bahsediliyor.Bir yanda çocuk oldu yetkili.Bu oyuna gelmemek lazım

Henuz maç oynanmadan FB bizim oyuncuya Avrupalı lisansı çıkartığımızı ya da çıkarmakta olduğumuzu öğrendi ve maç gününden önce göreve çağırdı da Federasyon başkanı mı bilmiyordu bu girişimi .Madem mevzuata aykırı bir durum vardı ilgili şahsı önceden uyarsa idi ya da güvenmiyorsa onay imza ile ilgili yetkisini elinden alsaydı.Ben biliyorum maçtan önce böyle bir konu olduğunu TBF başkanı mı bilmiyor.Bİlgimiz dışında oldu beyanının doğru olma oalsılığı olabilir mi !

Metaforlar çoğu zaman yanıltıcı olabilir ama madem metafordan gidiyoruz A. herhangi bir gelişmiş ülkede 13 yasında bir çocuğa ehliyet verirse o ehliyeti veren kurumun başındaki kişi yerinde durabilir mi ?Madem olay buna denk geliyor kurumun başındaki kişi neden duruyor.Demek ki metafor yanlışmış!

Not : Son olarak objektif ve adil olmaya çalışmak güzeldir ama konunun hassasiyetini göz önünde bulundurarak forum yöneticilerinden "objektif" yorumların gerçekten objektif olup olmadığı husununu değerlendirmelerini rica ediyorum (üye foruma kaç ileti girmiş bu konudan önce girilen iletilerin içeriği nedir vs)

Ayırda TBF başkanı mealen kendileri de böyle birşey olamayacağını bildiği halde bir federasyon çalışanı ile (ki bu konularla ilgili bir kişi bu eğer olamayacak birşeyse onun da bunu haydi haydi bilmesi gerek) anlaşarak işi halletmişler diyor.Hukuki olaral tam neye denk geliyor bilmiyorum ama bu resmi evrakta sahtecilik ve ilgili kişi içinse görevi ihmal/görevi kötüye kullanma (eğer 657'ye tabi olsa idi) boyutunda ithamlar içeriyor.Bu durumda TBF başkanı bu iddasını ispatla ve gereğini yapmakla mükellef değil mi ? Böyle bir suç işledi ise idari ve adli olarak yaptırımı çok daha ağır olmalı.Mevzuatı tam bilmiyorum ama öyle hükmen yenilgi ile olmaz küme düşürme falan lazım.Yok eğer iddasını ispat edemiyor dolayısı ile isnat ettiği suça denk gelen cezayı veremıyorsa bu durumda kendisi müfteri olmuyo mu ?

BASIN TOPLANTISI
Türkiye Basketbol Federasyonunun aldığı skandal karar ile ilgili olarak bugün saat 14.30’da Galatasaray Başkanı Dursun Aydın Özbek basketboldan sorumlu yönetim kurulu üyesi Can Topsakal ve kadın basketbol takımı antrenörümüz Ekrem Memnun’un katılımı ile Türk Telekom Arena Stadında basın toplantısı düzenlenecektir.
Galatasaray Spor Kulübü