TBF, GS 76-72 FB maçında G.Saray'ı hükmen yenik saydı

Hayır, diyelimki dendiği gibi oldu, karar doğru. Genede benim için ayrı bir utanç tablosudur bu, fenerbahçeli olduğumu yazmıştım tanışma bölümüne.

Adamlar maçın yarısını 6 kişi mi oynadı. hayır, bu bahsi geçen sporcu, sadece bizim maç için mi getirildi . Hayır. Neyle uğraşıyorsun, amacın ne? Yetmedimi bizi bu kadar rezil ettiğin.

Ne gerek var böyle saçma işlere. Hepsi herşeyin en iyisini bilen aziz efendinin işi.

Bence siz Dursun başkandan fazla şikayet etmeyin, beterin beteri var..

bilgisayarlarında korsan yazılım kullandığı için şirketleri polis tarafından basılan, yakalanmamak için şalterleri kapattıran, daha sonra bu iş mahkemeye gitmesin diye yazılım şirketine el altından yüzbinlerce dolar para ödeyen, bütün çalışanlarını asgari ücretli gösterip vergi kaçıran şahsiyet galatasaray adını fazla ağzına almasın, otursun oturduğu yerde..

Hukukçularımız yönetmelikte bir açık bulup, arı kovanına çomakla dalmışlar. Bu cesareti bulduklarına göre önlemleri vardır umarım.
Temyiz ihtimali olduğu için ciddi bir şey yazmak istemiyorum. Kafaların uçtuğu yerin federasyon olmasını ve gasp edilen puanlarımızın geri dönmesini bekliyorum.

küfür etmemek için kendimi tutuyorum ne kadar karektersiz kuruluşlarla insanlarla başbasayız inanılmaz hükümet yalakası Erdenay ve ceo su olan hidayet efendide aynı sekilde hükümet yalakası ey ahali sana 2 günde karar verip seni hükmen maglup sayıp adamlara ırkcılıktan ve şike den ceza vermediler bu ülkede sen bu ülkenin adaletini sen düşün.

Yasal ve kanuni olarak her şey bizim lehimize bu kararı iptal ettiremiyorsak önce hukuk kurulu sonra yönetim istifa edecek.

Sent from my iPhone using Tapatalk

TBF yetkilisi lisansı vermiş maç hukuka uygun şekilde oynanmış. Lisansı verenin isim olarak kim olduğu bizi alakadar etmez.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Düşününce bir noktada rakibin yaptığını da anlayabilirim, sonuçta ellerinden geleni yapıyorlar. Ama federasyonun yaptığı kabul edilemez ve aslında şu an esas tepki gösterilmesi gereken merci. Fenerbahçe'ye öfke kusmak yerine federasyona öfkemizi belirtmek (sonraki maçlar için) daha mantıklı. Eğer hakkını savunamazsa yönetimimizde bu öfkeden nasibini almalı. Diğer taraftan orta yol bulunsun diye tekrar oynamayı kabul eden düpedüz federasyonun işbirlikçisidir.

Benim de ilk tepkim takımı ligden çekmek olmuştu. Ama elbette bu doğru bir yaklaşım değil. Biz üzüm yemek mi istiyoruz yoksa bağcıyı dövmek mi?
Bizim istediğimiz hem Avrupa'da hem kendi ülkemizde keyifle basketbol izlemek, başarılara şahit olmak, heyecanla maçları beklemek, izlemek destek vermek.Harun gider Marun gelir, bir iki çapsız yüzünden biz neden basketbol zevkimizden mahrum kalmak istiyoruz pek anlayamıyorum. Burada yapılması gereken kulüp yönetiminin, hukukçuların, gazetecilerin, basketbol camiasının, taraftarların bu tip çapsızları basketbol yönetiminden uzaklıştıracak aksiyonları almaları, sporun içinden çıkarmaları, bir daha böyle saçmalıkları yapmalarına izin vermemeleridir.
Bu adamlarda utanma olsa zaten dün akşam, hatta Kizer'in Avrupalı olarak oynayamayacağını öğrendikleri gün istifa etmesi gerekiyordu. Çapsızlıklarına bakar mısınız sezonun gerisinde oynayamayacak olan oyuncuya lisans çıkarıp hem de bunu apar topar FB maçına yetiştiriyorlar. Ben burada kötü niyetli olduklarını düşünmek istemiyorum, sadece Galatasaray kulübünün tepkisi olmasın, Kizer maçta oynayabilsin diye bunu yapıyorlar. Yani diyeceğim hala ne yaptıklarının farkında değiller.
Sonra Topsakal'la pazarlığa girişiyorlar, yaptık bir hata kurtarın bizi, maçı tekrar edelim, Kizer'in parasını biz ödeyelim falan.
Bütün bu olup bitenleri, geçen konuşmaları, varsa yazışmaları bugün tek tek basın toplantısı ile açıklarsak ve hala o Harun ve avaneleri o görevde kalırlarsa cidden işin suyu çıkmış demektir o zaman kötü niyet aramak gerekir. Ben henüz fed.başkanının açıklamasını duymadın, nasıl bir savunma yapacaklarını da merakla beklemekteyim. Bir dinleyelim sonra karar verelim. (İlkan Karaman olayında da son ana kadar biz haklıyız sanıyorduk, not olarak burada dursun)

Yahu bir açıklama yapılmış ama açıklama ana sayfa da bile değil. Açıyorsun siteyi açıklamayı bulana kadar on dakika geçiyor. Altlara atmışlar.

Daha önceden kendi yazdığımı alıntılayarak başlayayım.

Bir mücadeleye gireceksen hasmını da, kendini de tanıyacaksın. Yoksa sonuç her zaman hüsran olur. Neyle uğraştığımızı ben tanımlayayım. Uğraştığımız şey 2-3 adet yanlı yada kötü hakem değil. Uğraştığımız şey komşu ülkede milyonun üzerinde insanın öldürülmesine yardım etmiş, kupon arsa peşindeki zavallı bir diktatörden, şike yapan, yayıncının kablosunu kesen, oyuncusunu dövdüren mafya lideri kulüp başkanına, ülkede yer yerinden oynarken penguen belgeseli oynatacak kadar aşağılık, medya sektörünü parsellemiş iş adamlarına ve onların kucaklarında kamu kaynağını hortumlama görevini yapan kukla federasyon başkanlarından oluşan bir çete.

Yönetim yeterki kendi arkasında durabileceği (ligden çekilmekte dahil) bir karar alsın ben arkasında dururum. Ligden çekilmeden de bu sorun kökünden halledilir mi. Halledilir. Yönetim yada taraftar dernekleri organize eder. Gidersin 50.000 kişiyle federasyona. Harun Erdenay denen finoyu 1-2 sektirirsin. Pabucun pahalı olduğunu gören çetebaşı durumu düzeltir. Onun için konu zaten kendi adamlarının yönetmesi. Fener+doğuş finosu olmayan başka bir federasyon seçilir. Bu tabiki Feto çetesine en azından karısından dolayı yakın gözüken Arıboğan olmaz ancak olmasın önemli de değil.

Başka'da bir çözümü yoktur. Ahlaksız adamdan tarafsız olmasını beklemek ahmaklıktır.

Bu konuyu da Ünal Aysal'ı övmek için kullananlar olmuş. Adnan Öztürk'ün anlattıklarından sonra basketbol ve futbol federasyonları seçimlerinde yaptıklarından, Ünal Aysal'ın ne kadar kıvrak ne kadar ilkesiz olduğunu öğrendik sonradan da olsa. Halen öğrenememişler varsa anlattıkları Youtube'da duruyor. İzleyiniz.

Yazıklar olsun federasyona. İnsanların emekleri ile o salonu çoluğu çocuğuyla dolduran insanlara yazık. Senin hatan yüzünden lig nerelere geldi Harun başkan. Aziz sana emri verince tabii sende hükmen yenik saydın takımı.

Bu ülkede doğru düzgün hiç mi yapı olmaz ?
Hukuku böyle, siyaseti böyle, sporu böyle ?
Ne oldu bize yahu ?
Bu ülkede yaşamak neden bu kadar zor ?

Biraz sakin düşünelim. Harun efendi federasyon çalışanı o lisansı bizden habersiz ve onayımız olmadan vermiş diyor.
Eğer verilen lisans imza yetkilisi olmayan birinin verdiği geçersiz bir belge ise işimiz zor. Çünkü Galatasaray kulübünün de burada sorumluluğu var. Bu lisansı kontrol etmesi gerekirdi.
Yok eğer lisans tüm kural ve ilgili onaylara, imzalara sahipse o zaman da federasyonun işi zor. Bu kararın tahkimden dönmesi gerekir. İşte o gün de federasyonun istifasına kadar gider bu durum. Asıl sorun AGÜ maçından önce çıkartılan Avrupalı oyuncu lisansı, çünkü FIBA'nın görüşü gelmeden bu lisans çıkartılmış ki orada da bizim talebimiz ile alelacele çıkarılmış bir lisans olduğu görünüyor. Yönetmeliklere aykırı olarak yapılmış bir işlem var. O belge geçersiz ve aslında FB maçında değil AGÜ maçında geçersiz lisanslı bir oyuncu oynatmışız ve hükmen yenik sayılmamız gerekiyor. Ama o maçı zaten kaybettiğimiz için federasyonun işine gelmemiş bu durum :)
FB maçını hükmen yenik saymayı tercih etmişler neden acaba :)

Lütfi Arıboğan gibi basketbolda inaılmaz güçlü bir adam varken Aziz Harun'u federasyon başkanlığına getirebiliyorsa bu bizim yönetimin acizliğidir. Seçimlerde yeterince destek verdiler mi Lütfi Arıboğana? Lobi yaptılar mı? Yok. O zaman böyle ağlatırlar adamı. Harun geldiğinden beri alenen sallıyo bize. Sen hocanı bile koruyamıyosun yönetim olarak. Resmi sitede kıytırık bir bildiri yayınlamakla olmuyo bu işler. İcraat lazım. Tepkini fiili olarak göstermen lazım. Mahkemeye mi gidiyorsun, siyasi baskı mı kuruyorsun, federasyona mı yürüyorsun artık bilmiyorum. ama bir şekilde hakkımızı yedirmememiz lazım. Adam bunca şeye rağmen üzerinde 0 baskı hissediyor. Biz bir tepki vermedikçe de daha çok hadsizleşiyorlar. Son açıklamada "taraftarımızın da sessiz kalmayacağından eminiz" şeklinde bir ifade var. Artık organize olup ses getirecek bir protesto yapmalıyız.

Arkadaşlar, boşuna federasyonu suçlamayalım. Stajerin şeysiymiş...

TBF Başkanı Harun Erdenay, Lynetta Kizer Olayı ile ilgili olarak Hürriyet’e yaptığı açıklamada “Bizim haberimiz olmadan TBF lisansı mevzuata aykırı ikinci lisansı vermiş.” dedi.

Erdenay şöyle konuştu: “Aynı sezonda ikinci lisans mevzuata aykırı. Bir yabancı oyuncu sadece bir ülke seçebiliyor. TBF’nin çalışanı arkadaşımız bizim onayımız olmadan ikinci lisansı vermiş. Galatasaray Kulübü de ikinci kez lisans verilemeyeceğini biliyor. Biz de yönetim kurulu olarak yönetmeliğin gereğini karara bağladık.”

FLAŞ l Erdenay’dan Kizer açıklaması: Bizden habersiz ikinci lisans verilmiş | Basketbol, Basketbol Haberleri, basketbol Dünyası, Basketbol Maçı, Basketbol Maçları

Bu Harun kendini çok zeki ya da bizi çok aptal sanıyor galiba.

Derhal istifa etmeli diyicem de istifa da onurlu insanların işi. Ülkemizde makam mevki sahibi olmanın ilk şartı kösele gibi surata sahip olmak.

Yine de yazayım, onurlu ol istifa et Harun.

Turgay gitti yaveri Harun ile uğraşıyoruz birde şaka gibi bir açıklama bizim haberimiz olmadan verilmiş lisans diyor buna kim inanır yahu kim böyle önemli bir kurumda kafasına göre iş yapar bıraksın bu palavraları orada ondan habersiz kuş uçmaz bir kere bu yalanlara karnımız tok aklı sıra bize oyun yapacakta kendini aklayacak komik adam vesselam.