TBL 10. Hafta | Beşiktaş Milangaz 73 - 65 Galatasaray MP

Bazen olmuyor işte..Sistem takımı olmayan sadece performansa dayalı takımlar örnek milangaz gibi , seni o günkü yüksek yüzdesiyle birde karşısında gününde olmayan bir takımı bulunca yenebiliyor.

Aslında maçla ilgili çok basit iki örnek var..Birincisi Tek oyun kurucusu Can Akın olan bir takıma en güvendiğimiz yerden yani kısalardan yenildik..Ha bu Can Akın çok iyi oynadı anlamında değil bizimkilerin hiçbirşey yapamamalarından..Beşiktaş setlerden hücum bulmadı,Yada Oyun kurucusu takımı çok iyi yönettide sayı bulmadı.Tamamen bireysel başarılarıyla kazandılar..

İkincisi ve son olarak Pivot bölgesinde ki oyuncularımızın sırtı dönük ve birebir oyunlarının ne yazık ki olmaması..Andriç bir nebze.Ama Furkan bu konuda yeterli değil..Yazıyı yazarken bile gözümün önüne gelen 3-4 pozisyon var..Furkan ve andriçe pozisyon bulup içerden sayı bulacaz diye takım 20 saniye pas yaptı türlü türlü oyunlar denedi vs..olmadı o top döndü karşı hücumda mensah a top geldi sırtı dönük bir oyunla bireysel olarak sayıyı kazandırdı..

Biz bu tip sayıyı en son zaza pachulia ile bulmuştuk..Özetle bizim bir pivota ihtiyacımız var..Ona pozisyon hazırlayacaz diye takımın kırk takla atacağı değil içeri indirip onun birebir becerisi ile sayı bulabileceğimiz bir uzuna ihtiyacımız var..Belki bazı eksikler geçiştirilebilir idare edilebilir..ama bizim pota altı eksikliğimiz eksiklik yazıyorum ama bir zorunluluk bir mecburiyettir..Umuyorum bu konuda gereken yapılacak

salondan yeni geldim,takımda ki en büyük sorun güven!!!
nerdeyse şuta kalkacak her adam oktay hocaya bakıp hocam icazet varmı atayım mı diye soracak!!!
bir maçı sürekli kontrolde tutamayız,yeri geldimi herkes sorumlukluk almalı
oktay hoca transfer konusunda da bir daha düşünmeli

Biliyorum ki bu yorumumdan sonra birçok arkadaşımız beni aşağılayacak ya da küçük düşürmeye yönelik cevaplar verecektir. 1,5 aydır zaten böyle oynuyoruz. Kimse kendisini kandırmasın. Tek bir hücum silahımız var ve içeri gömülen her takım bizim hücumu tıkıyor. Tek alternatifimiz Shumpert a yaratılan pozisyonlar başka hiçbir hücum planımız yok. Geçen seneki Jerry Johnson gibi hatta Lynn Greer gibi bir oyuncumuz bile yok bu açık ve net. Bugün maçı kaybettik üzülmedim hani derler ya bir müsibet bin nasihatten daha iyidir diye. Umarım Oktay Mahmudi de bazı şeyleri görüyordur. Çünkü yabancı transferimiz gordon dışında fiyasko. Gordon çok iyi oyuncu ama Gordon u da verimsiz kullanıyoruz aslında yanına bir tane delici penetre üzerinden oynayan bir oyuncu olsa Gordon'un da neler yapabildiğini daha iyi göreceğiz. Takım çok kötü hatta geçen senenin altında mücadele olarakta hırs olarakta hücum organizasyonu olarakta. Bu takıma en son kim transfer edildi Lakovic değil mi? Peki Lakovic gelmeden önce herkes ne diyordu bu takıma bir tane 3 ve 5 numara lazım 1 tane oyuncu alınacaksa sağlam bir 3 numara lazım. Ne alındı oyun kurucu. Lakovic Prokom ve dağılmış Olimpija maçları dışında ne oynadı, hiçbirşey. Demekki koçu da eleştirmek gerekiyor. Kimseyi eleştirmeyeceğiz diye birşey yok. Bugün bu oyunla yarıfinalden öte köy yok bize bu belli TOP16 da da averaj takımı olmaktan başka köy yok. He diyeceksiniz ki çok biliyosan sen geç. Kardeşim her eleştiri yapana bunu diyecekseniz o zaman kimse yorum yapmasın bazı arkadaşlar hemen hemen her yorumumun altına bunu yazıyorlar. Takım çok kötü, kötü olmasının yanınd ageçen seneden kalan oyuncularımız geçen seneyle kıyaslanmayacak derece kötü durumdalarsa ilk koç eleştirilir.

Bunu söylemek bana düşmez ama Andric-Lakovic-Songaila gönderilmeli takımdan. Lakovic'in ağzına bakıyor milet bi tane şut atsın diye. Ender böyle oynadığı zaman neler neler konuşuluyor. Ama doğru adamın adı Lakovic. Oktay Mahmudi transfer istemesin bu takımın bu tür yabancıları var. 0 katkı bu oyuncular. Tamam Andric'in hücumda ekstra özellikleri var ama savunması yok ribaund özelliği yok saçma sapan top kayıpları var. Çerez kupasında oynayan beşiktaşın bizden daha iyi yabancıları var

Takımda o kadar cok yanıltıcı oyuncu varkı (shumpert harıc) bugun bunu yapar dıyemıyoruz sut anlamında oylede olunca her mac savasmamız gerekıyor. Bunu yapmadığımız zamanda sonuc hep husran oluyor acı ama gercek andrıc ve shıpp gıbı oyuncularla oynadığınızda bunları hep yasarız shıpp her mac ısterse her mac kendını parcalasın o sutları sokamadın mı benım ıcın sıradan bı oyuncu bu oyuncudan ılerıde turk vatandası yapmak bı dusunce yoksa derhal gonderılmelı yerıne ıyı bır atııcı bulunması gerekır.

Ergin Ataman'i seversin,sevmezsin ama aldigi son molayi ben olsam ben de alirdim,atilan her sayi onemli sonucta.Biz daha iyi bir takimiz bu kesin,ama bu adamin belki ayni puanda oluruz dusuncesine sahip olmasina saygi duymaliyiz.Ayrica Milangaz'I buyuk harflerle yazmak da cok yanlis.Biz de Medical Park miyiz yani?Bu forum diger forumlar gibi ahir degil,bir seviye var burda.Ayrica Andric'i neden gonderelim yahu,ne kadar sig bir dusunce bu.Bu takima bir tane pivot lazim transfer bu net,kolay mi ole elinden tutup gondermek Lakovic'i,Songaila'yi,kontratlari ve fesih bedelleri vardir muhakkak,ama kulaklarini cekmek lazim,ozellikle Lakovic'in.Her eline gelen topu potaya atmak zorunda olmadigini bilmeli,hafta ici cok zor bir mac bekliyor bizi psikolojik olarak.Fener macina kadar bir uzun transferi sart,yoksa deplasmanda hos olmayan bir skorla karsilasabiliriz.

Ergin Ataman'i seversin,sevmezsin ama aldigi son molayi ben olsam ben de alirdim,atilan her sayi onemli sonucta.Biz daha iyi bir takimiz bu kesin,ama bu adamin belki ayni puanda oluruz dusuncesine sahip olmasina saygi duymaliyiz.Ayrica Milangaz'I buyuk harflerle yazmak da cok yanlis.Biz de Medical Park miyiz yani?Bu forum diger forumlar gibi ahir degil,bir seviye var burda.Ayrica Andric'i neden gonderelim yahu,ne kadar sig bir dusunce bu.Bu takima bir tane pivot lazim transfer bu net,kolay mi ole elinden tutup gondermek Lakovic'i,Songaila'yi,kontratlari ve fesih bedelleri vardir muhakkak,ama kulaklarini cekmek lazim,ozellikle Lakovic'in.Her eline gelen topu potaya atmak zorunda olmadigini bilmeli,hafta ici cok zor bir mac bekliyor bizi psikolojik olarak.Fener macina kadar bir uzun transferi sart,yoksa deplasmanda hos olmayan bir skorla karsilasabiliriz.

Ben de sanmıyorum "geçmiş olsun molası" olduğunu.
Sanırım biz de geçen sene Pınar Karşıyaka'ya karşı almıştık böyle bir mola.

Her yenilgiden sonra o kötü, bu gitsin, bu beter, tavrınız sürdüğü sürece hiç bir dedikleriniz ciddiye alınmayacak bunun farkına varmanızı artık beklemiyorum. Oktay Mahmuti gibi bir hocanın tabii ki kendi kararını vereceğini ve takım için en sağlıklı kararı alacağına inancım büyük. Rica ediyorum o gitsin bu gitsin anlayışınızdan artık vazgeçin. Çoğunuz salona bile gelmiyorsunuz. Oturduğunuz yerden takımın ahengini bozmak için mücadele halindesiniz. Bugün Songalia dün Shipp yarın kimbilir kim. Bırakın onu bunu, anın tadını çıkarın anlık değerlendirmelerinizi yazın. Herkesin bu mağlubiyetle alakalı hataları var Hocadan başlayıp en az süre alan oyuncuya kadarç Ben 2. yarıdan itibaren seyrettiğimden maçın direk tahlilini yapamıyorum. Ama biliyorum ki takım mental yorgunluk içinde. Bu hafta Barca maçı bittikten sonra dinlenme olanağı bulacaklar, FB maçına kadar..:(

Takımın yabancı kadrosu beni ne kadar tatmin etmesede yenilgiyi önemsememek lazım çünkü belkide euroligde kimsenin hesaplamadığı duruma geldi takım çarşamba günü aynı sinir boşalması vari bir anda konsantre boşalması olduğuna inanıyorum ve bu maça pek konsantre olduklarını zannetmiyorum bunu futboldada yıllarca yaşadık.

Jamon Gordon: (15:05, 0 sayı, 2 ribaund, 4 asist, 1 top çalma, 1 top kaybı, 0/4 şut

Mesela gordon 15 dakika oynamış ve 1 sayı atamamış dediğim gibi konsantre sorunu. Ben önemsemedim açıkçası.

Benim için önemli olan en önemli nokta yabancılarda değiştirme olacakmı ben 1-2 tanesinin değişmesini umuyorum yani 2 tanesi

songaila - jaka- shipp - gordon bence bunlarda 2 tanesi değişmeli diye düşünüyorum nedenine gelince uzun anlamında yetersiziz .

Bunu düşünmemin nedeni iyi takımlara karşı uzun sıkıntısınin çektiğimizi görüyorum ve potaya giderken bazen zorlanıyoruz

Bilmiyorum acaba yanlışmı düşünüyorum.

İlk eleştirim teknik heyete ve hocamıza. Ne kadar sevsek de, gurur duysak da, hata yaptığı zaman hocayı eleştirebiliriz.
Oktay hoca bu sıralar tıpki takım gibi formsuz. Kazan, Siena, bu maç sırf taktik yüzünden, ve güvensizlik yüzünden kaybedildi. Güven konusuna daha sonra geleceğim.

İlk yarıda rakip alan savunması yaptı. Normalde bu savunma rakibin dış şut tehdidi yoksa, rakibi dış şuta zorlamak için, pota altında çok açık veriyorsak, yada rakibin pota altı oyuncuları güçlüyse yapılır. Daha başka sebepleri da var ama önemli sebepleri bunlar. Şimdi rakip alan savunması yaparken pota altından delmeyi başardık, ama top kayıpları artmaya başladı. Bu sırada en önemli dış şut tehtidimiz olan Lakovic kenardaydı. Rakip bire bir savunmaya geçtikten sonra oyuna alman çok etki etmez. Bu sıralarda sayı farkını açsaydık, rakip otomatik oyundan düşerdi.

İkincisi, bizim onlara karşı alan savunması yapmamız. Hoca ne zaman başı sıkışsa alan savunmasına başvuruyor. Ama Bjk bu sene yüksek yüzde ile 3lük sayı atan takım, hem o dakikalarda takımımız kısa kaldı, el üzerinden attıkları 3lük sayıları hiç te tesadüf değildir. Hatta beşiktaş bu maçta standartın altında 3lük sayılar attı sayılır.

Üç, kadro derinliği olarak bizim bariz üstünlüğümüz var, Bjk'nin rotasyonu çok kısa. Guard olarak tek Can Akın var. 3 çeyrek boyunca çok efor sarfeden takıma, 4.cü çeyrekte tam saha baskı uygulasa, aynı Efes'in bize maç boyunca yaptığı gibi, ellerindeki tek guard faul problemine girer yada yorulurdu, kısıtlı kadrosu maç sonunu göremezdi. Bizim 4 tane guardımız var, 2 si yorulsa, diğer 2si girer oyuna. Beşiktaş'ın böyle bir lüksü yokki. Bu durumda son çeyrek tamamen bizim lehimize gelişirdi. Artı yine karşı takımın kısıtlı kadrosundan dolayı içeri penetre etmeme hastalığımız. İçeri girdiğin zaman rakibi faul almaya zorlama ihtimalin yüksek. Rakip faul alma riskini bir süre sonra göze alamaz. Bu durumda ya sayı atarsın, ya faul alırsın. Biraz denedik bunu, ama daha içeriye katetmeye başlamadan önce kapatmayı başardılar, biz de elden ele top dolaştırıp durduk.

Dört, daha önce de söyledim, Lakovic'i doğru kullanamıyoruz. Elimizdeki hemen hemen tek şut tehditimiz olan adama gerekli setleri yaratamıyoruz. Set hücümlarımızda Lakovic'e şut fırsatı yaratacak şekilde oluşturabilirsek, Olimpia maçında olduğu gibi her attığı giren bir oyuncu.

Takım olarak, savunma açısından çok büyük eleştiriyi hakkediyorlar bugün. Barcelona, Efes'e yapılan savunmanın 10da 1 i bile yoktu bugün. Aksine Bjk bugüne kadar hiç olmadığı kadar iyi savunma yaptı, yada bizim hücüm varyasyonlarındaki eksiklerimiz dolayısıyla öyle gözüktü. Takımı bugün hiç tanıyamadım, nerde o savunmasıyla ünlenen takım?

Güven meselesine gelelim. Oyuncular form düşüklüğü yaşıyorlar ama, potaya sayı atarken bile tedirginlik içindeler. Acaba atabilirmiyim havasındalar. Yoksa Shumpert, Lakovic, Cevher'in en önemli özelliklerinden biri yüksek yüzdeyle 3lük sayı atmaları. Shumpert'i 2-3 maçtır tanıyamıyorum. En zor anlarda hiç düşünmeden topu eline teslim edebileceğin, 3lük atarken buz kesilen adam Shumpert 10 denemeden 1-2 sini ancak atabiliyor. Deplasmanı bırak, en rahat olması gereken kendi evimizdeki maçlarda bile çok tedirginler. O yüzden hücümde tıkanıp duruyoruz. Bu konuda hem oyuncuların, hem teknik heyetin kafa yorması gereken noktalar var.

3.cü çeyrek bizim için fobi olmaya başladı gibi. Üzerimize bir rehavet çöküyor bu çeyrekte. Başa baş giden maç biranda aleyhimize gelişmeye başlıyor. İlerde bu çok kötü psikolojik travma oluşturabilir önlem alınmazsa.

Kadro olarak, bu lig için fazla kadro var elimizde, şampiyonluğu zorlayacak kadro, ama Avrupa sahnesinde hiç ama hiç yeterli değildir, Avrupa'da ancak yüksek mücadele gücümüzle biraz ayakta kalabiliriz, ama o da bir yere kadar.

Son nokta spikerler. Normalde spiker konusuna takılmam, ama bugün takıldım. Çok kötüydüler.

Beşiktaş maçı ve son dönemlerimiz hakkında bir değerlendirme yapmak gerekirse,ben takımımızın düşüşte olduğunu düşünüyorum,bu form düşüklüğü anormal birşey değildir yeniden eski formumuzu yakalayamazsak işte bu anormal olur.

Oyuncularımızı değerlendirmek gerekirse ;

Lakovic ; Bekleneni veremedi diye düşünüyoruz,bende öyle düşünüyorum ama bazı arkadaşlarımızında belirttiği gibi Lakovic'e uygun pozisyonlar yaratamıyorsak bu konuda suçlu sadece Lakovic olmaz,sonuçta şutörlüğünün iyi olduğunu biliyoruz ona uygun pozisyonlar sağladığımız zaman elbette başarılı olacaktır.Lakovic konusunda ümidim var benim ama dediğim gibi ona uygun pozisyonlar yaratmalıyız.

Tutku Açık ; Geçtiğimiz sezonlarda izlediğimiz Tutku'yu bu sezon arıyoruz,bu yıl daha az süre alıyor,süre aldığı zamanları çokta iyi değerlendirdiğini söyleyemeyiz ama Tutku'nun düzelebileceğini düşünüyorum.

Ender Arslan ; Ben Ender'i beğenmiyorum,takımı oynatmaktan çok kendi şut sallıyor,istatistiklerde bunu gösteriyor zaten Beşiktaş maçında tam 7 üçlük kullanmış sadece 2 tanesinden isabet bulmuş.Bana göre Ender'e verilecek süreler Tutku'ya verilmeli

Gordon ; En verimli oyuncumuz,Beşiktaş maçında en fazla asist yapan oyuncumuz olmuş 7 asist ile fakat bjk maçında sayı atamamış bu olayı bir maçlık olarak görüyorum,şut anlamında gününde değilmiş ama Gordon bu takımda en memnun olduğum oyuncuların başındadır.Her açıdan katkı sağlıyor takıma.

Shumpert ; Ben onun eurolig seviyesinde bir oyuncu olduğunu düşünmüyorum,Tbl maçlarında iyi katkı verebilir ama eurolig'te shumpert yetersiz kalıyor

Shipp ; Onu 3 numara kullanmak yerine 2 numarada kullanmalıydık ve sezon başında gerçek 3 numara almalıydık,Shipp'ten skor anlamında böylece daha fazla katkı alabilirdik ama buna rağmen shipp 3 numarada elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştı

Furkan ; Hala gelişmekte olan bir oyuncu,bazı maçlarda büyük katkılar verdi,bazı maçlarda yetersiz kaldığı zamanlarda oldu ama bu takımın en sağlam oyuncularından biridir Furkan,takımın ruhudur.Beşiktaş maçında elinden geleni yapmış.

Andric ; Savunmada daha agresif olsa,ribauntlarda daha hırçın olsa Andric çok önemli bir oyuncu olacak,bu haliyle bile önemli bir oyuncu

Bu takımda gerçekten zayıf halka varsa oda Songaila'dır ve gerçekten takımdan ayrılması lazım,onun yerine mutlaka uzun transferi yapmalıyız.Lakovic'e daha fazla pozisyon yaratmalıyız,Tutku'nun süreleri artmalı

Öncelikle bu sezon ilk defa kağıt üzerinde net favori olduğumuz bir maçı kaybettik. Tribünler beklediğimden daha fazla doluydu, ben daha boş bir salon beklerdim.. Birkaç hafta önce kime sorsanız Beşiktaş'ın gücünü kaybetmesi için lokavt bitsin der, üstüne bir de Kemp olmasa der, kısa rotasyonu neredeyse yok gibi üstüne de bi yedek olmasa ( Mehmet Yağmur ) der.. İlk aklıma bu 3ü gelir benim yani. Ve şans ki, 3ü de gerçekleşmiş durumda. Evet kesinlikle kazanmamız lazımdı, bu şekilde bir daha hiçbir takım yakalayamaz ligde belki de.. Ama olmadı. Belki kötü oynadık ama Beşiktaş'ın 6 kişilik rotasyonu maçı gerçekten çok istedi. İlk yarı özellikle Hawkins'in, ikinci yarı özellikle Erceg'in sorumluluk aldığı ve başardığı bir maçta. Kesinlikle hakettiler, maçın kağıt üzerinde değil parkede oynandığını bir kez daha hatırlatmış oldular. Tebrik etmek lazım.. Ayrıca inşallah ligimize Mensah Bonsu karakterinde yabancılar gelir, ben bu kadar neşeli karakterli yabancı görmedim pek. Eğer taraftar sahiplenirse iz bırakan bir isim olabilir, performansını bilemem ama sevilmek açısından..

Baya uzun bi yorum oldu Beşiktaş için, bizde pek değinilecek bir nokta yok bence. Bugün haketmedik. 4 numara bölgemiz ciddi sorunlu. Dış şutlar girmiyor. Oktay Hoca girmeyen şutlara birşey yapamaz tabiki ama şu Songaila'yı gönderme hamlesini yap be hocam lütfen kulakların çınlasın... Bugün hakikaten kenarda çok savaştı hoca, ekranda göründü mü bilmiyorum ama Lakovic'i son kenara alışında çok ciddi biçimde fırçaladı mesela.. Ama ateşi yakan bi isim çıkmadı, yada takım birlikte yumruğu vuramadı diyelim..

Sağlık olsun, her takım böyle 1-2 mağlubiyet alır. Efes bu hakkını Tofaş'a kullandı mesela, biz de Beşiktaş'a kullandık. İlk başta dediğim gibi Beşiktaş'ı küçümsediğim için değil mevcut şartlarını düşündüğüm için arada uçurum vardı.. Zorlu bir maç sıramız var, önümüze bakmak lazım.. İnşallah şu duraklama devrini en az hasarla atlatırız..

Bugün maçı Beşiktaşlıların arasında izledim. Başta çok iddalıydım ama hiç beklemediğim kadar kötü bir maç oldu.

Buradaki yorumları okuyunca daha da canım sıkıldı. Çoğu eleştiri haklı; bugün kötüydük, transfer şart. Ancak sporda inişler çıkışlar vardır. Bizim gördüklerimizi teknik heyet ve yönetim muhakkak görüyordur. Bugün sadece bir maç kaybettik bakalım yarın neler olacak...

Beşiktaş ne oynadı? Attıkları her şut hemde zor pozisyonlarda girdi. Hiçbir sistem, organizasyon yok. Tamamen bireysel performans. Bizde kötü günümüzde olunca yenildik bu kadar basit.

Bu kadar niye enseyi karartıyoruz? Bunları İpekçide en az 20'lik yaparız.
Bu yoruma %100 katılıyorum. Ancak sonuçta önemli olan hatice değil netice. Bu yüzden kötü günümüzde olsakta skorlarıyla bizi ayakta tutacak bir adama ihtiyacımız var. Her şey çok iyi ama 3-4 numara pozisyonları çok az sayı katkısı veriyor.

Bu arada yukarıda bir şey belirtilmiş : 3. periyod fobisi.
Devre arasında içerde 2şer porsiyon adana yiyip üstüne peşpeşe 3 sigara yakmış gibi oynuyoruz 3. çeyrekleri direnç olarak. Kabul ediyorum Türk takımları daima 3. periyodları kötü oynar ama bizimki T-mac'in beli kadar kronik oldu.

Arkamdaki üç gerizekalının tuttuğu takıma kaybetmemizi kabullenemiyorum.Bir buçuk yıldır ilk defa sahadaki Galatasaray'a saygı duymadım.İkinci yarıda zaman zaman yer yarılsa da içine girsem dedim.
Basketbola dair konuşamam zira basketbol konuşabilecek olsam biz bu maçı kazanırdık.Savunmada 5'e 5 kalmamız,üç hücumun birinde topu içeriye geçirmemiz yeterdi.Fazlası değil.
Bu maçın telafisi var mı?Var.Bugün nefret ettiğim Sinan Erdem'de Fenerbahçe Ülker'i veya Anadolu Efes'i yenersek telafi ederiz.Bu maç sebebiyle play-off yarı finaline deplasmanda başlarsak vah tüh demeyelim.Kendi düşen ağlamaz.
Son olarak salonda profil felaketti.Beşiktaş özelinden geçtim insanlığa dair kara kara düşündürdü çoğu tip.

Bu arada yukarıda bir şey belirtilmiş : 3. periyod fobisi.
Devre arasında içerde 2şer porsiyon adana yiyip üstüne peşpeşe 3 sigara yakmış gibi oynuyoruz 3. çeyrekleri direnç olarak. Kabul ediyorum Türk takımları daima 3. periyodları kötü oynar ama bizimki T-mac'in beli kadar kronik oldu.

Hahaha aynen katılıyorum.
Geçen yıl Playofflarda da böyleydik biz.
Hayır devre arasında bizim seyirciler büfelere gidiyor, seyirci ısınamıyor dolayısıyla takım ısınamıyor diyeceğim, ama bu sefer deplasmandayız.Yani bu rakibin dezavantajı olmalı.
Ama biz içerde dışarda farketmeksizin 3.periyotlarda iyi oynamıyoruz.
Neyse ders almalıyız ama çok da büyütmeyelim.
Beşiktaşla yine eşleşsek 3-0la geçeriz.
Yine maç bitmeden 30 saniyede boşaltırlar Akatları..

Böyle yenilgileri seviyorum.Büyüklenmemizin önüne geçiyor.
Biz hala daha zirvede değiliz ne takım olarak ne taraftar olarak.
Ama Türkiye'de en tepede olma potansiyeli olan ve kupalara ambargo koyacak en büyük takımız.

Eleştiri seviyesi daha ne kadar düşebilir diye bakarken Jerry Johnson olsaydı keşke veya daha iyiydi tarzı yazılar gördüm ve zirveye ulaştığımıza karar verdim. Ahh keşke onunla ilgili konuyu bulabilseydim de zamanında kimler neler yazmış görülseydi. Koşmaktan başka bir haltı yok, daha elinde topu tutamıyor(83-80 fener maçı) vb. gibi bir sürü şeyler.
Eleştirininde bir seviyesi vardır ve bu kadar düşülmez ayıptır. Birde karşılaştırılan adam Eurolig efsanesi Lakovic. Hayatı başarılar ile geçmiş bir adam isteksizlik vb. nedenlerle iyi değilse sorun koçtadır.
Lütfen daha fazla alçalmayın...

* Ben de bugün hatta bu gece yazmayayım yarın sakin kafa ile yazarım diyordum ama Onur'un mesajını görünce içimdeki yara tekrar kaşındı. Kabullenemiyorum böyle bir takıma yenilmeyi. Şans faktörü, yüzdeli şut vb. hiç birşey umrumda değil. Bir elin parmağı kadar oyuncunun neredeyse maçın tamamı süre aldığı, sokak basketbolu oynayan bir takıma kaybetmek içimi acıtıyor. Bugün oynamadık tamam da rakibi oynatmamak adına hiç birşey yapmadık. Pota altı Ersin Dağlı-Mensah ikilisine teslim edilen bir takıma kaybediyorsak bugün bunu formsuzluğa, yorgunluğa bağlamak züğürt tesellisi olur bizim için.

* Bu takımda Songaila'nın yeri yok, kısa ve net. Kimse kelle avcısı ilan etmesin birilerini ki kim Songaila hakkında olumsuz yazıyorsa sonuna kadar haklıdır. Savunma yapmazsın anlarım da hücumda da birşeyler üretmezsen ne işe yararsın ? Sürekli pozitif bakmaya çalıştım bu isim için ama artık umudum kalmadı. Ne kadar az oynarsa o kadar yararlı olacaktır.

* Tutku ve az da olsa Ender aracılığı ile oynadığımız ikili oyunları rakiplerimiz çözmüş durumdalar. Bu yazılmış, harfiyen katılıyorum.

* Aslında 2 transfere ihtiyacı var bu takımın ama öncelikle uzun almalıyız. Kalıplı olsun, Andric kadar yumuşak olmasım mümkünse.. Furkan gibi ikili oyunda potaya soğuk da olmasın. Skorer konusu ise transferde çözülebilir ama bence takımda şuta kalkarken tereddüt duymayacak tüm kısa oyuncularımız bu sorunu çözebilir.

* Son oalrak da; maçın bitimine 3 saniye kala mola alan Ergin Ataman'a bu hareketin hesabını sormazlarsa eğer hem rövanşta hem de olası play-off eşleşmesinde şahsi hakkımı helal etmiyorum. Kimse taktik icabı alındığını söylemesin lütfen o molanın ne amaçla alındığı belliydi. Ahh ahh şöyle kişiliksizlere kendini adamdan sayma fırsatı veriyoruz ne yazık ki...