TBL 12. Hafta | Fenerbahçe Ülker 80 - 79 Galatasaray MP

Vera'da organizasyon yapılacak mı?
Ben BJK maçını Ritm'de izlemiştim. Kişi sayısına göre hemen açıyorlar kanalı sorun olmaz diye düşünüyorum.

Pota altları onların da perişan fakat ben bugün Songaila biraz kıpırdasa da bu pota altıyla hiçbir zorlu deplasmanda varlık gösteremeyeceğimizi düşünüyorum,inşallah yanılırım.

Bu maçların Ömeri Emiri yoktur. Bu maçlar biraz atmosfer biraz havada olma maçları. Beşiktaş Milangaz bizi 8 kişilik rotasyonla yendi. Ve biz burada Kemp var mı yok mu diye tartışıyorduk. Atıyorum Marko Tomas gününde olurda beşte beş üçlük atarsa işimiz çok zorlaşır çünkü şu an ondan gelecek bütün sayılar ekstra sayılardır.

Maç tamamen pota altında bitecektir.Bizim pota altımız yazıf FÜlkerin de çok iyi sayılmaz.Vidmar faul problemine girerse bir nebze olsun rahatlarız. FÜlker iyi ribaund alan bir takım. Gist,Oguz,Vidmar,Emir ve Ukic düşen topları iyi topluyor. O yüzden hücumdaki tercihlerimiz çok önemli,FÜlker ribaundu alıp hızlı hucümlara çıktığında geri dönemezsek fark bir anda fırlar.

Ukiç ve Jerrels'ın pota gitmelerine mani olmak lazım çünkü FÜlker ne zaman hücumda sıkışırsa onları potaya yönlendiriyor ve olumlu sonuç alıyor bizim şu aralar pota altı savunmamızın iyi olmadıgını düşünürsek ayrı bir sıkıntı yaşarız.

Bizim için maçın anahtarı savunma,çünkü karşımızda atamayınca demoralize olan bir takım var.Hemde fena derece de. Tutku,Ender ve Lakoviç'in bulacağı üçlükler önemli ayrıca Shumpert'ın gününde olması bizi bir adım öne geçirir. Ömer oynamayacağını düşünürsek Lakoviç'in üzerindeki baskı biraz daha azalır. Çünkü Ömer tamamen gazla çalışan bir adam.Seyircinin gazına gelirse 40 dakika boyunca Lakoviç'e bir atış kullandırmaz.

Her iki takımda bencinden iyi katkı alıyor.Maçın sonunda diri kalkmak önemli.Pick and Roll bizim için çok önemli buradan hucümda tutanabilmeliyiz. Gordon Ukiçin üzerinden ayrılmamalı. Emir'in olmayacağı bir günde takım tamamen Engin'in eline kalacak ki Engin daha yeni ısınıyor. birde Hakan Demirel'e kalır o da etkisiz eleman olarak kalır.

Joker oyuncumuz Shipp olacak bence çünkü hem savunmada hem hücümda ona büyük iş düşüyor.Furkanda ona destek verirse El de olası eşleşme öncesi güzel bir galibiyet neden olmasın

Maçla ilgili bence maçın kritik durumu 4 numaralar..Fenerbahçe de 4 numarada sıkıntı yaşıyor ve baen4 kısaya dönebiliyor.Songaila'nın ben haftaya iyi oynaycağını düşünüyorum.Ayrıca bence Göksenin ile başlayıp Ukiçi durdurmamız lazım Emirin olmadığını düşünürsek bence Ukice alınacak önlem fenerin pas trafiğini bozar.Gordon'u hocanın rotasyonda kenara çok almaması gerekir bence uzun süre oynamalı.

Göksenin hafiften hantal ve ağır bir oyuncu.Ukiç'e verirsek Göksenin'i yer Ukiç.Onu durdurmak için Jamon'u vermek lazım,geçen sene Oly maçında durdurmuştu Ukiç'i.

Ukic'e alınacak önlem pas trafiğini filan durdurmaz çünkü adam pas atmıyor bire bir zorluyor hep, bazen üst üste atıp takımı oyunda tutabiliyor ama takım düzeninden fazlasıyla çıkarıyor takımı. Geçen sene bire birlerde müthişti ,şutları daha istikrarlıydı bu sene yüzdesi düşünce göze batmaya başladı oysa Ukic hep kendine oynayan, kendi zorlayan bir guard.

Hücumdan geriye dönüşlerde çok hızlı ve çabuk olmamız lazım bu maç.Emir'in yokluğunda süresi artacak olan Bojan,Ömer,Ukiç,Jerrels topu aldıgı an potaya giden,Gist'te trailer olarak çok hızlı hücuma gelebilen bir oyuncu.Hatırlarsanız Cum.Baba maçında fast breaklerde özellike Bogdanoviç'den çok sayı yemiştik.

Shumpert iyi oynarsa her türlü alırız. Bence maçın anahtarı Shumpert. Özellikle 4 numarada çok etkili olması lazım Shumpert'ın. ''4 kısada sizi her türlü düdükleriz'' dememiz lazım oyunda takım olarak ve bunun için en önemli oyuncu Shumpert. Gordon , Shumpert ve Andric maçın anahtar olabilecek oyuncuları.

Açıkçası bu maçtan pek umutlu değilim.Bu hafta Banvit'e kaybettiler ve bize karşı çok hırslı olacaklar.Ayrıca pota altımız onlara göre çok zayıf ve maçıda pota altı belirleyecek.Böyle maçlarda adrenalin çok yüksek oluyor eller titriyor maçın atmosferine göre bence Haluk kadroda olmalı onun tecrübesi takımı etkiler diye düşünüyorum.Beşiktaş maçındaki gibi oynarsak çok daha fark yeriz.Eğer maçı sonuna kadar kafa kafaya getirebilirsek geçen sene finallerde Shipp'in son saniye sayısıyla kazandığımız gibi kazanabiliriz.Oyuncuların hepsi çok az hatayla oynamalı,dikkatli top kullanmalıyız.Aslında Telekom'un onları yendiği maçtaki gibi oynayabilirsek kazanabiliriz.Ama yinede umutlu değilim...

Serkan unutma bu takımda Lakovic ve Gordon'da var. Ve hepsi takımı oynatan guardlar. Fulker guardları tamamen kendine oynayan oyuncular. Hep söylüyorum geçen sene bizim 4-2 ile elenmemizdeki en büyük neden Jacikevicius'un takımı çok iyi oynatmasıydı. Ukic her ne kadar sayı potansiyeli olan bir oyuncu olsa da çok fazla işi bireyselliğe döküyor ve takımı oyundan soğutuyor. Bir süre sonra top kayıpları başlıyor Fulker'de. Jerrels'ta bu anlamda çok katkı veren bir oyuncu değil. Bu durumda takımı oynatma konusunda en çok katkı veren oyuncu Emir oluyor. 2 ve 3 numaradan oyun kurma özeeliği tüm rakiplere sıkıntı yaratıyor. O da yok bu maçta. Dolayısıyla oyunu bizim çok daha iyi kontrol edeceğimizi düşünüyorum. Düşük tempoda sete set ve kendi kimliğimizde oynarsak maçı beklenenden kolay alırız diye düşünüyorum.

Bazi arkadaslar Bogdanovic,Vidmar,Ukic,Tomas,Gist,Jerrels hepsini kadroya almis;Fenerbahce'de bizim gibi 5 yabanciyla sahaya cikacak,suanki form durumuyla Tomas mi,yoksa yine mi Jerrels,plase Vidmar,nasil olsa bize yariyor zira Emir kesin yok.