TBL 12. Hafta | Fenerbahçe Ülker 80 - 79 Galatasaray MP

GSBasket Ankara olarak maçı beraber izleme fikrine ne dersiniz Ankara Tayfası? Gerçi ben çağrı yapmaktan bıktım siz gelmemekten bıkmadınız ama olsun, biz yine soralım. :)

eğer bjk maçında ki gibi şut yüzdemiz yerlerde sürünmezse kazanırız
bence her halükarda 70-75 civarı sayı yeriz
iyi hücum edersek alırız maçı
ben songalia ve lakovic den bir şey beklemiyorum
ne zaman umutlansam hayal kırıklığı oldu benim için
ama gordon, ender, shipp ve shumper den çok şey bekliyorum

Önemli bir maç ama lig sıralaması için şu aşamada öyle çokta önemli bir maç değil bence bu 1. İkinci önemli konuda artık onların sahasında maç kazanma duygusunu yaşamamız olmasıdır geçen seneki finalin 5. maçında 3-2 yaptığımız maç... Eğer yabancı konusunda jerrels ı kadrodışı yaparsa spajha bizim açımızdan çok iyi olacaktır ki içeriye drave eden 2 önemli oyuncusundan 1 tanesi zaten olmayacak ceza nedeniyle 2.ciside kontenjana takılırsa maç sete sete dönerki buda 70 er civarı sayı çıkması demektir 2 takım adınada bizim açımızdan kilit noktada onlara tempo yaptırmamak ama görünen oki onlarda bizim ekmeğimize yağ sürecekler emirden sonra jerrels ıda dışarda bırakarak bence maç 1 sayıyla bitecek ama kim kazanacak onu bilmiyorum:)

Sezon başından beri baktığımızda, Fener sistemli oynayan, savunmaya öncelik veren takımlara karşı hep zorlandı. Sezon başında Cumbaba maçından itibaren bize, Cantu'ya, Bilbao'ya, Banvit'e karşı savunmada ciddi zaaflar verdiler. Bazı belli zaafları var ve bunlar çok işimize gelecek cinsten. İkili oyun savunmasında çok ciddi sıkıntılar yaşıyorlar mesela. James Gist yerini fazla kaybediyor, Oğuz'un ayakları çok yavaş, Vidmar da keza öyle. İkili oyunlardan bolca sayı bulacağımızı düşünüyorum. Onun dışında Fener'e karşı kim potaya giderse kazanıyor. Özellikle Gordon'ın ve Ender'in penetreleri bizim için önemli. Maçın içerisinde mutlaka alan savunmasını deneyeceklerdir bize karşı. Alana karşı en önemli oyuncumuz Shumpert, onu postta iyi kullanmamız gerek. Ve ekstra katkılar çok önemli elbette. Lakovic'in sokacağı her 3'lük ekstradır şu an gözümde mesela. Böyle maçlarda kolay bulunmuyor çünkü. Mesela geçen sene Sinan Erdem'de kazandığımız maçta Caner'in verdiği gibi ekstra katkı almamız gerek bir kaç oyuncudan.

İşin savunma tarafına gelirsek, bire birde her zaman sıkıntılı bir takım olduk. Ben yine bolca geçileceğimizi düşünüyorum bire birde, zira oldukça fazla bire bire kalıyorlar bu sene hücumda. Bu maçın savunmada kilit noktalarının başında bence uzunların yardım savunmaları geliyor. Ukic ve Jerrels'ın bire birleri oldukça etkili, onlara geçildiğimiz zaman uzunların mutlaka dengeli şekilde yardımı yapmaları gerek. Onun dışında Oğuz Savaş'a pota altında üstünlük sağlamamız gerek. Engin Atsür'ün son haftalarda ciddi performansı var, onu da maçın başından oyunun içine fazla sokmamak gerek. Çünkü hala özgüveni kırılgan halde olsa gerek. Tabii Emir'in de yokluğunda, Bogdanovic en önemli hücum silahları ve de ona önlemimiz olacaktır mutlaka.

Ben maçı kazanacağımızı düşünüyorum. Dengeli oynayıp maçın kontrolünü elimizde tutmamız gerek. Bilbao maçı bizim maç için güzel bir örnek bence. Maçın başından oyunun kontrolünü elimize alıp o atmosferde taraftarın da inancını kırdığımız taktirde, hiç beklemediğimiz bir galibiyet bile mümkün. İnanıyorum ben şahsen.

Geçen sene 29/12/2010 tarihinde senenin son derbisinde onları eze eze yenmiştik.Bir kez daha bunu yapabiliriz.Onlarda Emir yok,Ömer oynasa bile hafif sakatlığı olur.Bizim bunlara bakmamamız lazım ama olmayınca daha iyi oluyor tabii :).Oyun kurucu bölgesinde hakimiyeti ele geçirirsek ve sakin kalmayı başarırsak galibiyet kaçınılmaz olur.Jerrels ve Ukic'in potaya gitmesini engellemek lazım.Gist'e savunmayı kim yapacak bilemiyorum ama cuma günü fülker'in ateşleyicisi olabilir.Dikkat etmek lazım ona.Songalia'ya büyük iş düşüyor Gist konusunda.Allah yardımcısı olsun.Bogdanovic'e Shipp'in savunması önemli.Kadro olarak onlardan üstün olduğumuzu düşünüyorum.Gist harici.Benim takıma ve Oktay Mahmuti'ye olan güvenim sonsuz.Asla karakterimizden vazgeçmemeliyiz.Sabırlı olmalıyız.Top kaybı yapmamak lazım.Hücum ribaundları çok önemli.En önemlisi KONSANTRASYON!

Bu maçı kaybedersek ligde-eurolegue de zirve yarışındaki tüm güçlü takımlara kaybetmiş olucaz.

Barca - siena- kazan 2de 0
efes-bjk 1de 0
fb ????

Elbette sıradan bir lig maçı ancak bu kötü tabloyu bozup,iyi de bir moral alıp devam etmek bizim için önemli.

Gist-songaila bu eşleşmeyi kazanan bence maçı alır.

Bu maçı kaybedersek ligde-eurolegue de zirve yarışındaki tüm güçlü takımlara kaybetmiş olucaz.

Barca - siena- kazan 2de 0
efes-bjk 1de 0
fb ????

Elbette sıradan bir lig maçı ancak bu kötü tabloyu bozup,iyi de bir moral alıp devam etmek bizim için önemli.

Gist-songaila bu eşleşmeyi kazanan bence maçı alır.

Güzel bir yorum katılıyorum,İçinden geçeni söyle bu kapışmadan kim galip çıkar sence (veya sizlerce)?

Galatasaray varsa umut vardır, ben kazanacağımızı umuyorum ama zor olacak.Dediğim gibi atamadığı zaman demoralize olan bir takım var karşıda iyi savunma maçın anahtarı.Haydi Mahmuti ve adamları son çeyreği boş tribünlere oynamaya :)

Geçen sene 29/12/2010 tarihinde senenin son derbisinde onları eze eze yenmiştik.Bir kez daha bunu yapabiliriz.Onlarda Emir yok,Ömer oynasa bile hafif sakatlığı olur.Bizim bunlara bakmamamız lazım ama olmayınca daha iyi oluyor tabii :).Oyun kurucu bölgesinde hakimiyeti ele geçirirsek ve sakin kalmayı başarırsak galibiyet kaçınılmaz olur.Jerrels ve Ukic'in potaya gitmesini engellemek lazım.Gist'e savunmayı kim yapacak bilemiyorum ama cuma günü fülker'in ateşleyicisi olabilir.Dikkat etmek lazım ona.Songalia'ya büyük iş düşüyor Gist konusunda.Allah yardımcısı olsun.Bogdanovic'e Shipp'in savunması önemli.Kadro olarak onlardan üstün olduğumuzu düşünüyorum.Gist harici.Benim takıma ve Oktay Mahmuti'ye olan güvenim sonsuz.Asla karakterimizden vazgeçmemeliyiz.Sabırlı olmalıyız.Top kaybı yapmamak lazım.Hücum ribaundları çok önemli.En önemlisi KONSANTRASYON!

1 yabancıları tribünde olacak daha öncede yazılmış siz kimi çıkardınız kadrolarından

Banvit maçında Jerrels yoktu kadroda Fülker'de.. Gene onun olmamasını bekliyorum, o olursa Tomas olmaz gibi görünüyor..

Kaybettiğimiz iki maça bakarsak ; Efes Pilsen'i Kinsey'siz, Beşiktaş'ı Kemp'siz ve guardsız yakalamıştık ancak değerlendiremedik. Bu sefer de Preldzic'siz yakalıyoruz Fülker'i. Bu sefer değerlendirmemiz lazım. Eğer kazanırsak önemli bir kaosa sürükleriz onları diye düşünüyorum. Beşiktaş yenilgisinin telafisi de olmuş olur bu sayede... İnşallah galibiyetle döner ve bu kritik maçı iyi bir şekilde atlatmış oluruz. Takıma şimdiden başarılar..

maç için bilet aldım. Taraftarımızın olmadığı salonda içimden destekleyeceğim bakalım inşallah galip geliriz...

Geçtim Darius Washington'u, bu maçta elimizde bir Jerry Johnson olsaydı maçı alırız derdim. Sonuç itibarı ile klişedir ancak gerçektir de guardın kadar konuştuğun. Eğer ki Gordon rotasyonda unutulup da az oynatılırsa, keza Andric Furkan'a tercih edilirse kaybederiz. Bu maçta en önemli ikili Furkan ve Gordon, istikrarlı bir şekilde oynatılırlarsa kazanırız.

FB'nin 6 yabancısından kimin oynamayacağı da bizim açımızdan önem taşıyacak. Ukiç-Bogdanoviç-Gist ve (emirin de yokluğunda) Tomas kesin oynayacak dersek Vidmar veya Jerrels tercihleri FB'nin oyununu belirleyecek. Son maçlarda rakibin üzerine potaya giden Fb etkili bir oyun sergiliyordu. Potaya giden oyuncuları Ukiç-Emir ve Jerrels diye düşünüyorum. Emir ve Jerrels'in oynamadığı bir ortamda bu driplingler sadece Ukiç'e kalacak. Tahminimce Oktay hoca Ukiç'in savunmasını özellikle maçın başlarında Göksenin'e verecektir. Göksenin'in geçen hafta süre almasının sebebi de bu maç için hazırlık diye düşünüyorum.

Bizim için kilit oyuncu her zamanki gibi Andric oalcaktır. P&R svunmasında EL'in en kötü takımlarından biri FB. Bu yüzden oradan çok ekmek yememizi sağlayacaklardır. Kİ maçın sıkıştığı anlarda onalrın çözemediği (sadece emir'e kalıyorlardı ki Emir yok) Alan savunmamız bizim silahımız olacak.

Gordon'un Ömer'i Shipp'in Bogdanoviç'i Göksenin'in Ukiç'i kilitleyeceği noktada maçın gidişatını Fb adına belirleyecek adam Gist ve Oğuz kalıyor. Oğuz Furkan'a karşı verim verse de Andric'e karşı oynadıkları tüm maçlarda özellikle savunam da ezildi. Andric hızlı ayakalrı ile oğuzdan kolay kurtuldu. Gİst'in savunmasının kötü olduğunu bilerek maçın başında Songalia üzerinden Gist'i zorlamak ve Gist'in yorulmaya başlayacağı anlarda ortaya çıkacak Shumpert ile esas vuruşu yapmak mümkün. Andric'in P&R'lerini engellemek için içeri gömüldüklerinde ise Tutku ve Jaka'nın dış şutları etkili olacaktır. Hocanın son Telekom maçında Tutku'nun dış şut atması için ısrarcı olmasının sebebini de buna bağlıyorum (Sonuçta geçmişi Şutör olan bir oyuncu Tutku ve Shipp)

Hakemlerin kim olduğunu bilmiyorum ama Ömer-Oğuz ikilisinin hakemlere yapacağı aşırı itirazların gene olacağını ve bunu bu kez cezalandırmalarını istiyorum. Ama Son Telekom maçında gördükki 12 dakikada 3 pivotumuz 7 faul aldı. Umarım Andric faul problemine girmez.

Atmosfer, salonun yapısı dolayısı ile takımımızı etkileyecek durumda olmayacaktır. Bunu değerlendirmeliyiz. Sonuçta vasatın üstü denecek takımlarla yaptığımız hiç bir maçı daha kazanamadık bu sezon. Umarım bu başlangıç olur.

Son maçlarda izlediğim Tomas hiç hazır değildi.Eğer Ömer yetişirse Jerrels'ı seçerler bence,çünkü birçok maçta Ukiç-Jerrels çift guard olarak oynadılar uzun süre,bu maçtada deneyebilirler.

Kilit oyuncu kesinlikle Ukiç,eğer son maçlarını izlediyseniz hücumda çok sorumluluk alıyor.Penetre ve kendi şutunu hazırlayarak buluyor sayılarını.Kendisini durdurabilirsek ki bunu yapabilecek oyuncularımız var önemli bir avantajı elde ederiz.