TBL 12. Hafta l Karşıyaka 97 - 92 Galatasaray

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı TBF tarafından her an manipule edilebilecek olan ligin normal sezonunun 12. haftasında Karşıyaka'ya konuk oluyor. 24 Aralık Perşembe günü saat 19:00'da başlayacak olan maça Karşıyaka Arena ev sahipliği yapacak. Maç Karşıyaka'nın geçtiğimiz sezondan kalan cezası sebebiyle seyircisiz oynanacak.

Normal sezonun geride kalan 11 haftasında 8 galibiyet-3 mağlubiyet alan, Fenerbahçe ve Darüşşafaka Doğuş(D) karşısında etkin ve anlamlı iki galibiyetle bu bölümü daha da değerli kılan Yenilmez Armada'nın deplasman performansında ise düşüş olduğundan söz edilebilir. Bu açıdan ligin son şampiyonu Karşıyaka karşısında alınacak sonuca ayrıca anlam yükleyebiliriz.

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı'na Karşıyaka deplasmanında başarılar diliyoruz.

Bence normal sezonun kırılma maçlarından biri...Bu maçı alırsak Karşıyaka ile farkı iki maç çıkarırız...Devre arasına kadarda güzel bir fikstürümüz var bu maçtan sonra...

Ergin hoca bu tip maçlara iyi hazırlanıyor ve oyuncuları da iyi motive ediyor. Seyircisiz olması da bizim için büyük avantaj. Bence kazanırız tabi maç sonunu iyi oynamamız da lazım

SM-A500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tüm ibreler Galatasarayamıza dönük..Torku Konya-Pınar Karsıyaka macının tamamını izledim..Maç öncesinde Avrupada Gora takımını yenip morallenen bir Karsıyaka vardı..

1-Justin Carter Gora macında çok iyiyken bu maçta berbattı..Hatta berbat diyerek berbat kelimesine bile saygısızlık etmis oluruz..Koç onu tüm hatalarına rağmen oyundan bir türlü almadı..
2-Josh Carter 3.çeyreğin basında adeta küllerinden doğdu..
3-Kenny Gabriel çok iyi basladı ve çok iyi oynadı..
4-Iverson serbest atıslar haricinde sadece 1 kez cembere yöneldi ondada basarısız oldu..
5-Bracey Wright ayakta bile zor duruyordu..
6-Karsıyaka ilk yarı macta 12 sayı farkı yakalayıp macın 3 sayı farka düsmesine sebep oldu..2.yarıda aynı hatayı yapan Karsıyaka 15 sayı öne gecmesine rağmen geriye düstü..
7-Kenan Sipahi son bölümde takımı 4 sayı gerideyken çok büyük sorumluluk aldı ve takımının son bölümde öne gecmesinde büyük rol oynadı..
8-Karsıyaka 1 hafta öncesinde kendi evinde 2 sayı öndeyken foul yapmazken ve macı kaybederken bu sefer 1 sayı öndeyken foul yaptı..
9-Bizim macımıza gelecek olursak seyircisiz olmaları ve Karsıyaka çok kötü bir dönemden gecerken bir darbede Clay Tucker indirmis ve Karsıyaka takımını bize teslim etmisken fişlerini çekmemiz lazım..
10-Allah'ın izniyle insallah kazanırız..

Efes ve Ksk nın kaybetmesi bu maçı çok önemli bir yere koyuyor.

2 önemli noktası var Ksk nın
1- Kenny Gabriel
2- Seyirci

Seyirci faktörünü de bu maçta olmaması bütün okları bize çekiyor. Pota altında ezmemiz gereken bir maç . Kazanacağız .!

İki guardsız takımın mücadelesi.
Ne bizim Eric ne de onları Bracey'i tam guard değiller.
Onlar bize göre kısa rotasyonun da daha atletikler dikkat etmek lazım bu yüzden.
Seyircisiz olmasi güzel olmuş umarım bunu değerlendirebiliriz.
Maçın kritik eşleşmesi Calebb-Gabriel eşleşmesi olacak.

Bilmiyorum bundan sonraki fikstürümüze baktınız mı ama tam hedef maç dediğimiz maç.Bu açı alıp makası açma şansı var ve de nispeten daha rahat bir fikstür kalacak geriye.

Artılar
1-) Rotasyonumuz dar olduğu için eurocup falan oynamadığımız haftaya denk gelmesi iyi
2-) Karşıyaka sıkıntılı ve savruk bir dönemden geçiyor.
3-) Seyirci yok ne olursa olsun baskılı iç saha seyircisi işleri zorlaştırır.
4-) Dorsey'in pozitif katkısı ve bir şeyler yapma isteği hala formsuz olsa da iyi.
5-) Ergin Ataman'ın hedef maçları kazanma başarısı

Eksiler
1-) Maç içinde hocadan ve oyuncudan kaynaklanan keskin düşüşler ve konstrasyon kayıpları
2-) Gerçek bir 1 numaramızın olmayışı
3-) Bench katkımızın yetersiz olması

5 artı 3 eksi 2 sayıyla olsun bizim olsun inşallah.

Ufuk Sarica gecen sezonki macta Ergin hocamiza kufurler edilirken TV'den izleyenler bilir ne yapiyor du? Elini cenesine dayamis bir kis kis gulmedigi kalmisti. Bu macin istifa edecegi mac olur insallah. Ergin hocamiz intikamini fena alir!

İyi, güzel. Ne kadar İzmirli olsam da, içip içip maça gelip 40 dakika küfür eden liseli ergenleri görmemek güzel olacaktır bizim oyuncular için. Keza, o pislik sürüsü hakemleri abluka altına alıyor o sahada rahatlıkla.
Unutamayacakları bir mağlubiyet alırlar inşallah da hadlerini bilirler. Uşak maçında yapılanları unutmayacağız. Çok karaktersiz takım Karşıyaka.

Karşıyaka ciddi sıkıntılar çekiyor bu sezon. Ragland Dixon'u, Josh Carter da Diebler'ı mumla arattı ve Ragland'ın biletini kestiler malum. Josh Carter ise hala feci istikrarsız. Palacios seneye çok tutuk başladı, Iverson ve Justin Carter ise şimdilik takımın işleyen parçaları.

Maçın seyircisiz olması bizim için büyük avantaj elbette. İlk saniyeden son topa kadar ciddi, her topun değerini bilen bir takım ve oyuna zamanında müdahale eden bir Ergin Ataman istiyorum.

Başarılar aslanlara.

Seyircisiz olmasına çok üzüldüm,yaşanan bazı olaylar var fakat buna asla sevinemem,ksk'yi seyircisinin önünde yenmek mi boş salon da yenmek mi ? Herşey bir kenara seyircisiz maçın tadı mı olur

Maça gelirsek mutlaka kazanmamız gerek,takımda olumsuz bir hava esmeye başladı yavaştan,yine sorunlar ufaktan geliyor,geçen sezonlar aklıma geliyor bu maçı almak büyük moral olacak bize

Açıkçası seyircisiz maçın tadı olmaz bu kısma katılıyorum ama aynanın diğer tarafından baktığım zamanda kendim izmirli olmama rağmen Ergin hocaya ve takımımıza edilen küfürleri ve akabinde buna engel olmayan hakemleri hazmedemiyorum.ayrıca takımımıza sonsuz başarılar diliyorum konyadan sonra bir baltayıda umarım Ergin hoca indirir Sarıcaya..

Seyircisiz olması bize avantaj o küfürbaz haydoları görmemek iyi olacak. Zaten son periyota 10 sayı önde girsek bir tempo bir tribün gazı ile geri düşüyoruz mola alma zaten yok o yüzden seyircinin havaya sokamayacağı bir KSK var bu şekilde yenemiyorsan bir düşüneceksin.