TBL 12. Hafta l Karşıyaka 97 - 92 Galatasaray

Ben bu takımı sadece 4 macta begendim..Onlarda Avrupada iceride Aek ve Hapoel macları ile ligde iceride Royal Halı ve Fenerbahce maclarında..Krasny maclarını saymazsak..Bu macların haricindeki tüm maclarda takım sezon basında herkesin sikayet ettiği hazırlık maclarındaki görüntüsünden bile kötü durumda..

Uşak'a yenildik o Uşak Beşiktaş'ı da Darüşafakayı da yendi kalan maçları da izleyip yazarız buralarda
Banvit'e yenildik o Banvit, Efes'i ve Darüşafakayı yendi kalan maçları da daha göreceğiz birlikte
Efes'e aramızda uçurum gibi kadro ve bütçe farkına rağmen çok da başa baş giden bir maç sonunda yenildik
Bugün Karşıyaka yenildik. Yok efendim seyircisiz maç ve kadroları eski gücünde değil naraları atanlara: bu takım son şampiyon ne olursa olsun özellikle son 2 3 senedir belli bir basketbol kültürü olan bir takıma ve tüm vasatlarının inanılmaz attığı bir maç sonunda yenildik.
Çok zorlanıp yendiğimiz Konya ve Büyükçekmece, Fenerbahçeyi yendiler. Antep Efes'i yendi. Sorun Ergin Ataman da mı her maç sonunda sporun doğasında olan yenilgi kavramını unutanlar da mı?

Bugün çıkarılacak net bir sonuç var ama; git be ATAMAN gerçekten git hiçbir şeyden değil de her kötü giden maçtan sonra şu forumda seni yerin dibine sokalım diye klavye başında bekleyenler için git. Obradoviç'in İvkoviç'in yarısı çeyreği muhabbeti bile döner oldu ya ne desek boş harbiden git hak etmiyoruz seni.

İmza atarım kardeşim bu yazına... Adam mola almıyor buda onun tarzı, takımının birşeyleri düzeltmesini istiyor belki... Ergin Hocayla bu yıl şampiyon olacağımıza inanıyorum, yeterki paralar ödensin, oyuncular kaçmasın, bana göre ligdeki Efes'ten sonra en iyi kadro bizde, Hoca bir oyun kurucu birde 4 numara transferinden bahsetmiş, eğer olursa en büyük favori oluruz bence...Lig uzun maraton ve yenilgiler formsuzluklar tabiki olacaktır, Ergin hocanın da formsuz günleri olacaktır, adam bu takımla bir şampiyonluk kazandı, birde final, o finali nasıl kaybettiğimiz ortada, geçen yıl yönetim sayesinde 6 kişiyle bazen 5 kişiyle oynadı, değil Ergin Hoca kim olursa olsun 5 kişiyle birşey yapamaz, heleki bizim ligimizde ki rakiplerin bütçeleri ve kadroları ortadayken...Bu yılda bana göre bir iki takviye ile hem ligin hemde Eurocup'un en büyük favorisi oluruz, ben Ergin Hoca ve takıma güveniyorum sabretmek gerek, sonunda kupalar gelecek...

Yagizer hoca gittiginden beri mac analizlerinde sikinti yasiyoruz. Hoca ozellikle savunmaya daha fazla onem vermeli. Kendi tercihlerinide sorgulamali. Macin ilk devresinde on alan savunmasini rakibin sahasinda yapsaydik macin sonucu farkli olabilirdi. İlla yumurta bilmem nere gelince degil macin her aninda gerekli tedbirler alinmali. Bir kere ipin ucunu kacirdin mi is birazda sansa kaliyor.

Yenildik diye laf etmiyoruz kupa gider diye laf etmiyoruz transfer yok diye laf etmiyoruz. Bunu anlayalım. Emek yok direnç yok mücadele yok. İyi mücadele et son 3 dakkada 10 fark ye ve kaybet bu forumdakilerden çıt çıkmaz zaten

Sent from my iPhone using Tapatalk

Derdimiz yenilmek değil, derdimiz yenilmek değil, derdimiz yenilmek değil.

Derdiniz ne peki kardeşim... Kelle istemek mi, gitsin yerine birinimi düşünüyorsunuz, yani tam olarak ne? Şuan lider bu takım, tabiki kötü günleri olacaktır, Hocanın da kötü günleri olacaktır, şuan Karşıyaka şu haliyle bile ligdeki her takımı kendi sahasında yenebilir, sonuçta zor bir deplasman, seyircisiz bile olsa, Hoca da formsuz olabilir, ama şuana kadar tüm maçlara bakarak konuşursak yapılan eleştiriler yanlış, ligde lider, Eurocup da grup lideri, yapılacak bir iki takviye ile bu takım şampiyon olacaktır, bence biraz sakin olmakta fayda var, bu adam sadece iddaalı bir koç olmasından dolayı bile saygıyı hakediyor, çıkıp hedefimiz Eurocup'ı kazanmak diyor, ligde şampiyon olacağız diyor, burda en çok övülen hocalardan biri olan Oktay Mahmudi'nin açıklamalarınıda iyi hatırlıyorum, kazanmak için elimizden geleni yapacağız demenin ötesine geçemiyordu maalesef...

Uşak'a yenildik o Uşak Beşiktaş'ı da Darüşafakayı da yendi kalan maçları da izleyip yazarız buralarda
Banvit'e yenildik o Banvit, Efes'i ve Darüşafakayı yendi kalan maçları da daha göreceğiz birlikte
Efes'e aramızda uçurum gibi kadro ve bütçe farkına rağmen çok da başa baş giden bir maç sonunda yenildik
Bugün Karşıyaka yenildik. Yok efendim seyircisiz maç ve kadroları eski gücünde değil naraları atanlara: bu takım son şampiyon ne olursa olsun özellikle son 2 3 senedir belli bir basketbol kültürü olan bir takıma ve tüm vasatlarının inanılmaz attığı bir maç sonunda yenildik.
Çok zorlanıp yendiğimiz Konya ve Büyükçekmece, Fenerbahçeyi yendiler. Antep Efes'i yendi. Sorun Ergin Ataman da mı her maç sonunda sporun doğasında olan yenilgi kavramını unutanlar da mı?

Bugün çıkarılacak net bir sonuç var ama; git be ATAMAN gerçekten git hiçbir şeyden değil de her kötü giden maçtan sonra şu forumda seni yerin dibine sokalım diye klavye başında bekleyenler için git. Obradoviç'in İvkoviç'in yarısı çeyreği muhabbeti bile döner oldu ya ne desek boş harbiden git hak etmiyoruz seni.

Her kelimesine katılıyorum. Aziz Yıldırım ve uşağı Harun Erdenay'ın yapamadığını biz yaparız bu gidişle.

Arkadaşlar Gsbasket'e yazı yazmayı sevdiğim için Gsbasket'i dilin basit kıstaslarında okunabilir bir ortam haline getirmeyi gaye ediniyorum yalnız kantarın topuzu kaçtı. Bildiğiniz üzere benim takımım da maç kaybetti, şu ortamda bir saat boyunca mesajları silmek veya düzeltmek keyif vermiyor. O açıdan bizleri yormamak adına üsluplara dikkat edilirse sevinirim. Bu forumun kültürü yüz yüze konuşuyormuş gibi yazmak üzerine kurulu.

Schilb ve McCollum'a sahada oldukları her an için teşekkürler. Maça dair aklıma gelen ilk cümle ''Karşıyaka'dan 97 sayı yiyorsak savunmamıza sadece yuh diyebiliyorum'' oldu. Fakat ödeme problemi süregelen korkumuz olduğundan zihnim direk oraya kayıyor. Umarım takımı yorumlarken saha içinde kalmayı sürdürebiliriz.

Futbol'dan kadın voleybola kadar her branşta acı çekiyoruz sezonun şu bölümüne kadar. Bugün biraz moral buluruz diye televizyonun başına geçtim ama gerçekten Galatasaray bu değil. Koç tabi ki çok önemli bizim için ama kendisinde ve takımında bazı şeyleri sorgulaması gerektiği de gayet açık bence.

Derdiniz ne peki kardeşim... Kelle istemek mi, gitsin yerine birinimi düşünüyorsunuz, yani tam olarak ne? Şuan lider bu takım, tabiki kötü günleri olacaktır, Hocanın da kötü günleri olacaktır, şuan Karşıyaka şu haliyle bile ligdeki her takımı kendi sahasında yenebilir, sonuçta zor bir deplasman, seyircisiz bile olsa, Hoca da formsuz olabilir, ama şuana kadar tüm maçlara bakarak konuşursak yapılan eleştiriler yanlış, ligde lider, Eurocup da grup lideri, yapılacak bir iki takviye ile bu takım şampiyon olacaktır, bence biraz sakin olmakta fayda var, bu adam sadece iddaalı bir koç olmasından dolayı bile saygıyı hakediyor, çıkıp hedefimiz Eurocup'ı kazanmak diyor, ligde şampiyon olacağız diyor, burda en çok övülen hocalardan biri olan Oktay Mahmudi'nin açıklamalarınıda iyi hatırlıyorum, kazanmak için elimizden geleni yapacağız demenin ötesine geçemiyordu maalesef...

Benim konum Oktay Mahmuti değil? Ben hangi yazımda Mahmuti'yi savunmuşum. Bu forumda yıllardır Ergin Ataman'ı savunuyorum bırakın da iki kelime de eleştirelim yahu. Anlatıyoruz derdimizi. Bir koçun, maçın bitmesine 10 saniye kala kaç sayı var diye sorması hayra alamet bir davranış değil. Eurocup hedefimiz kelimesini 2012-2013'te de kullandı ne oldu Ulm'den 100 yedik. Çekmece maçında takımın hali neyse, bugün de oydu. Saygı göstermek farklı bir olay. Zaten gerekli saygıyı yıllardır gösteriyorum.

Galatasaray maç kaybedebilir. Geçen yıl 35 tane maç kaybettik tek kelime etmedik belki. Ama bu yıl farklı. Bu yıl bir şeyler değişecek. Oyun değişmiyor, disiplin değişmiyorsa. Koç değişecek. Bu olacak. Üzgünüm.Adayım da var.

uşak'a yenildik o uşak beşiktaş'ı da darüşafakayı da yendi kalan maçları da izleyip yazarız buralarda
banvit'e yenildik o banvit, efes'i ve darüşafakayı yendi kalan maçları da daha göreceğiz birlikte
efes'e aramızda uçurum gibi kadro ve bütçe farkına rağmen çok da başa baş giden bir maç sonunda yenildik
bugün karşıyaka yenildik. Yok efendim seyircisiz maç ve kadroları eski gücünde değil naraları atanlara: Bu takım son şampiyon ne olursa olsun özellikle son 2 3 senedir belli bir basketbol kültürü olan bir takıma ve tüm vasatlarının inanılmaz attığı bir maç sonunda yenildik.
çok zorlanıp yendiğimiz konya ve büyükçekmece, fenerbahçeyi yendiler. Antep efes'i yendi. Sorun ergin ataman da mı her maç sonunda sporun doğasında olan yenilgi kavramını unutanlar da mı?

Bugün çıkarılacak net bir sonuç var ama; git be ataman gerçekten git hiçbir şeyden değil de her kötü giden maçtan sonra şu forumda seni yerin dibine sokalım diye klavye başında bekleyenler için git. Obradoviç'in ivkoviç'in yarısı çeyreği muhabbeti bile döner oldu ya ne desek boş harbiden git hak etmiyoruz seni.

budur nokta.

2.5 ayda 22 maça çıkmışız.Takım 7.5 oyuncuyla 3 günde bir seyehat ediyor.Bu 7 oyuncunun 6'sı 30 yaş üstü.Her maç her oyuncu 30+ dk süre alıyor.Üstüne bi oyuncumuzun annesi vefat etmiş ötekinin nişanlısı felç geçirmiş.Ne azmi ne enerjisi kardeşim? Alınan gereksiz faullere, yapılan kötü savunmalara bakın.Gitmiyor abi eller ayaklar gitmiyor.Kimisinin mental, kimisinin fiziksel sorunları var.Misal ilk 1 ayda her geçiş hücumunda Green'i rakip pota altında görüyorduk.Şimdi? Neyseki şut yüzdesi düşük değil.
Hala sakatlık olmadan firesiz gittiğimize şükredelim.İzzet'le Dusan'ın kontratlarını ve piyasadaki diğer alabileceğimiz oyuncuların maliyetlerini bilmediğimiz için doğruluğu veya yanlışlığı hakkında fikir beyan edemiyoruz.Bunun yanında takımla birlikte de değiliz ki Şafak'la ve Ege'ye neden hiç süre vermediğini anlayalım.Her koçun bir tarzı var.Ergin Ataman'ı kimi zaman yumruk şov yaparken gördük kimi zaman oyuncularına küserken.Ama hala bir şeylerin mücadelesini veriyor.Rezalet şube üstyönetimleri ve basketbol takımından kopuk, İpekçi'ye goygoy yapmaya gelip 6 ayda bir takımın hocasıyla arası açılan bir taraftar grubu...Buna rağmen de hala kendisinin 3 katı bütçelere kafa tuttuğunu söyleyip başımızı dik tutmaya çalışıyor.
Kendi maaşında indirim yapıp oyuncularının kontratlarını düşürmek için kapılarını çalan bir adamın kredisi kolay kolay bitmez, bitmemeli...Biz buralarda asmaya başlarsak malum taraftar grubu ilk maçta darağacını hazırlar.Şu anda oynadığımız liglerde öyle ya da böyle lideriz.Belli ki bir transfer hamlesi de yapılacak.Bekleyip görmemiz gerek.

Derdimiz kelle almak değil ki Furkan özellikle Ataman'ı çok sever onunla kavga edip ceza bile aldım ben bu yüzden ama insanlar galibiyet değil mücadele görmek istiyor. Maçın son dakikasında skor kaç kaç diye soruyorsan biz bunu eleştiririz.

Kimin kimi yendiği beni alakadar etmez uşak herkesi yeniyormuş yenilme kardeşim efes fb dacka o kadar bütceli geniş kadrolusunuz yenilme 3-4 trilyonluk takıma yeniliyorsun. Bize gelince ise biz galibiyet değil mücadele istiyoruz önce burda anlasalım ama mücadele istiyoruz diye hain mi ilan edileceğiz mola almama olayını geçen yıldan beri yazıyoruz sen rahatsız olmuyormusun 15-0 seri geliyor sinema gibi izleniyor.
Herkesin fikrine saygım var ama şunu anlayalım biz önce mücadele istiyoruz mücadele et gerisinde ses çıkmaz.

Dün akşamki maç umarım bizim için tekrar kendimize gelmemiz sağlar. Takımda yorgunluk ve ciddiyetsilizk var. Bunda Ergin hocanın tabi ki payı büyük. Ama ergin hocayı bir anda silip kenara atamayız. Fatih hocayı da attık gördünüz futbol takımımızın hallerini. Evet ergin hoca bu sene çok formsuz, mola konusunda hatalı, belki mccolum ve dorsey seçimlerinde de hatalı ama unutmayalım Ergin hoca uzun bir aradan sonra bize şampiyonluğu getirdi.
Dünkü maç Josh carterin sezon başından bepri karşıyakalı taraftarların beklediği maçtı. Adam sene başından beri atamadığı tüm üçlükleri bizim maçta attı. Kaldıki adamların kadro kalitesi bize göre kötü olsada yerli oyuncuları bize göre üstün. Belki de maçı getiren bu oldu. Hocanın formsuzluğu, son periyotta iki defa farkın açılmasına rağmen molada geç kalması, Mccolum uzun bir süre yanında otutrması, Şafaka hiç süre vermemesi maçı kaybetmemize etken oldu.

Ama olsun biz yine yenilmez armada nın peşinde olucaz. Belki bizim yönetim ! transfer için bütçe ayırırda hocanın elini güçlendirmiş oluruz.

Derdimiz kelle almak değil ki Furkan özellikle Ataman'ı çok sever onunla kavga edip ceza bile aldım ben bu yüzden ama insanlar galibiyet değil mücadele görmek istiyor. Maçın son dakikasında skor kaç kaç diye soruyorsan biz bunu eleştiririz.

Kimin kimi yendiği beni alakadar etmez uşak herkesi yeniyormuş yenilme kardeşim efes fb dacka o kadar bütceli geniş kadrolusunuz yenilme 3-4 trilyonluk takıma yeniliyorsun. Bize gelince ise biz galibiyet değil mücadele istiyoruz önce burda anlasalım ama mücadele istiyoruz diye hain mi ilan edileceğiz mola almama olayını geçen yıldan beri yazıyoruz sen rahatsız olmuyormusun 15-0 seri geliyor sinema gibi izleniyor.
Herkesin fikrine saygım var ama şunu anlayalım biz önce mücadele istiyoruz mücadele et gerisinde ses çıkmaz.

Emre ve Furkan kardeşim tabiki eleştirmek en doğal hakkınız, haklı olduğunuz yerlerde var, ama ortada itina edilecek yada kelle istenecek bir durum göremiyorum, şuan lig lideri bu takım, EuroCup'tada lider bitirdi gurubunu, Ergin hocanın bahsettiği 2 takviye ile hem ligde hem Eurocup'ta en büyük favori oluruz ve ben şampiyon olacağımızı düşünüyorum...

Emre ve Furkan kardeşim tabiki eleştirmek en doğal hakkınız, haklı olduğunuz yerlerde var, ama ortada itina edilecek yada kelle istenecek bir durum göremiyorum, şuan lig lideri bu takım, EuroCup'tada lider bitirdi gurubunu, Ergin hocanın bahsettiği 2 takviye ile hem ligde hem Eurocup'ta en büyük favori oluruz ve ben şampiyon olacağımızı düşünüyorum...

Koç bütçe yok demişti bende ümidi orda kestim takviye gelir mi sanmam.

Bu takımın en büyük sorunu çok dar bir rotasyonla oynuyor olması. Savunma eksikliği de bu rotasyonu ekonomik kullanma mecburiyetinden kaynaklanıyor. Koçun geçmiş senelerde çok önem verdiği savunmayı bu sezon bir iki maç haricinde hiç göremedik. İşin enteresan tarafı da bizimle oynayan tüm takımlar üçlük rekoru kırıyorlar. Demek ki şutları riske ediyoruz ama böyle ölçüp biçip şut atmalarına izin vermek de biraz abartı oluyor diye düşünüyorum.
Liderlik konusuna gelince, bence bunu hiç yazmamak daha doğru olur. Biz Efes'e yenildiğimiz günden itibaren hiç lider olamadık. Yenilgi sayımız ve ikili averajımız nedeniyle hep Efes'in altındaydık. Hep kağıt üstünde lider gibi göründük çünkü Efes lige eksik maçla başladı.
Eurocup'ta da hedef maç olan, liderlik maçı olan son maçı kaybettik. AEK sayesinde lider kaldık. Bu liderlik konusu önemli mi bilmiyorum. Ligi lider bitirip şampiyon olamayan çok takım var. Hatta lider bitirip şampiyon olan yok denecek kadar az bile. Ama esas sorun kadronun kısıtlı oluşu. Dün o kötü savunmaya rağmen saha 2, kenarda 1, 4 faullü oyuncumuz vardı. Çaresizlik içinde onların 5. faulü yapmalarınızı izledik. Top kayıplarının çokluğu tamamen fiziksel sorunlardan kaynaklanıyor. Takım da geçmiş senelere göre biraz daha az mücadeleyi seven oyunculardan kurulu malesef. Tek dileğim sakatlık olmaması, takıma hiç değilse bir üst düzey oyuncunun katılması ve gençlerin biraz daha katkı sağlaması. Yoksa işimiz cidden zor.

Bu takımın en büyük sorunu çok dar bir rotasyonla oynuyor olması. Savunma eksikliği de bu rotasyonu ekonomik kullanma mecburiyetinden kaynaklanıyor. Koçun geçmiş senelerde çok önem verdiği savunmayı bu sezon bir iki maç haricinde hiç göremedik. İşin enteresan tarafı da bizimle oynayan tüm takımlar üçlük rekoru kırıyorlar. Demek ki şutları riske ediyoruz ama böyle ölçüp biçip şut atmalarına izin vermek de biraz abartı oluyor diye düşünüyorum.
Liderlik konusuna gelince, bence bunu hiç yazmamak daha doğru olur. Biz Efes'e yenildiğimiz günden itibaren hiç lider olamadık. Yenilgi sayımız ve ikili averajımız nedeniyle hep Efes'in altındaydık. Hep kağıt üstünde lider gibi göründük çünkü Efes lige eksik maçla başladı.
Eurocup'ta da hedef maç olan, liderlik maçı olan son maçı kaybettik. AEK sayesinde lider kaldık. Bu liderlik konusu önemli mi bilmiyorum. Ligi lider bitirip şampiyon olamayan çok takım var. Hatta lider bitirip şampiyon olan yok denecek kadar az bile. Ama esas sorun kadronun kısıtlı oluşu. Dün o kötü savunmaya rağmen saha 2, kenarda 1, 4 faullü oyuncumuz vardı. Çaresizlik içinde onların 5. faulü yapmalarınızı izledik. Top kayıplarının çokluğu tamamen fiziksel sorunlardan kaynaklanıyor. Takım da geçmiş senelere göre biraz daha az mücadeleyi seven oyunculardan kurulu malesef. Tek dileğim sakatlık olmaması, takıma hiç değilse bir üst düzey oyuncunun katılması ve gençlerin biraz daha katkı sağlaması. Yoksa işimiz cidden zor.
Ligi en azından fenerin üstünde bitirmemiz lazım. Bunu becerebilirsek o zaman çok iddialı oluruz diye düşünüyorum. Efesin Uşakla ve Daçkayla maçı var takılırlar mutlaka. Bizim aptal maçlarda yenilmememiz lazım. Mesela Uşak maçında olduğu 6 dk sayı atamamak ya da Banvit maçındaki inanılmaz ilk çeyrek. Takımın ortası olamadı bir türlü istikrar yok

SM-A500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Efese, uşaka,banvite ve ksk ye yenildik.ligde efes ve fener hariç her takımı play off ta bir şekilde geçeriz.Ancak,euroleague bitip play off dönemine geçildiğinde,geniş rotasyon ve kadro avantajı ile,tam konsantre olmuş bir efes ve fener'e saha avantajımız olmadan diş geçirmemiz mümkün değil.
Çok net 1 ve 4 numarada eksiğimiz var.Bana kalırsa 3 numarada da eksiğiz.Micov'u seviyoruz,beğeniyoruz ama geçen seneden beri savunma ve sertlik olarak üst düzey takımların 3 numaraları ile baş edemiyor,özelliği değil zaten.Toplamda 3 mevkide ciddi eksiğimiz var.
Bu eksiklikleri saha avantajını elde edip,taraftar avantajı ile telafi etmek tek şansımız.Uşak banvit ve karşıyakaya yenilme lüksümüz yok daha ilk yarı bitmeden.Belki birine kaybedebiliriz,efesle beraber ama şu ana kadar alınan 4 mağlubiyet çok fazla.
Şampiyonluktan çok ümitliydim ama maalesef gerçekçi olmak lazım.Ne ligi lider bitirecek nede play off ta şampiyon çıkacak kapasitemiz yok.Hayal kırıklığına uğramamak için beklentiyi gerçekçi tutmalıyız bu kadro ve hocanın bu bıkkın haliyle.