TBL 12.Hafta | P.Karşıyaka 84 - Galatasaray Liv Hospital 77

Şu küfür konusunda katılmıyorum burada bunu eleştirenleri . Hakemin anans vermesi gerekti evet ama küfürle motivasyonumuz düşüyor olayı yalan arkadaş. Bir çoğunuz profesyonel spor yapmışsınızdır az biraz. Okul takımı falan filan. Hiç küfür yemediniz mi ? Bi basketbol turnuvasında takım arkadaşıma özel beste ile küfür etmişti 150-200 kişi. Adam canını okumuştu bütün sahanın. ''Ay bana küfrettiler ühü ühü '' diye birşey yok bence.

Karşıyaka da Bo Sofo Zaza mı vardı bizi yendi. Soner Şentürk çıktı çatır çatır oynadı. Yabancı tercihlerimiz kötü Yeşilgiresun dan Heytvelt i alsak Jawai den daha iyi olacağı kesindi. Daha mı maliyetli tabiki hayır. 50 bin dolara oynamış oyuncu. Kısacası transferde yanlış yapıldı. Belki tutar dendi tutmadı.

Ne çatır çatırı oynamış? Hayvanlıkla sokak basketbolunun karışımı üçlükten başka bir numarası olmayan mahalle takımı. Dar rotasyon sebebiyle son periyotta çok yorulduk, Erceg sakatlıktan tam kurtulamamış ve en önemlisi savunmamız gerçekten felaket..

Bugün maçı kaybetmemizin yorgunluk bu maçta da tofaş maçında da her iki maçta da hep son dakikalarda oyundan düşüyoruz.Bu nedenle gerekli transferlerin bir an önce yapılması lazım.

Maçı izlemedim, ancak Twitter´dan skor takibi yapma imkanım oldu. Bu nedenle maçın kaybedilme nedenleri, Ataman´ın yaptığı yanlışlar ya da doğrular üzerine yorum yapmam mantıklı olmaz.

Yalnız forumdaki tartışma, daha doğrusu kutuplaşma farklı bir boyuta doğru gidiyor. "Oyuncuların parası ödenmedi, hocanın gitme imkanı varken gitmedi, dar rotasyon ile çıkıyor maçlara, bu nedenle hiçbir kötü sonuçtan Ataman sorumlu değil. Onu sorumlu tutarsak gider ha, sonra biz ne yaparız?" anlayışından sıyrılmamız gerek.

Maçı izlemedim, ancak Twitter´dan skor takibi yapma imkanım oldu. Bu nedenle maçın kaybedilme nedenleri, Ataman´ın yaptığı yanlışlar ya da doğrular üzerine yorum yapmam mantıklı olmaz.

Yalnız forumdaki tartışma, daha doğrusu kutuplaşma farklı bir boyuta doğru gidiyor. "Oyuncuların parası ödenmedi, hocanın gitme imkanı varken gitmedi, dar rotasyon ile çıkıyor maçlara, bu nedenle hiçbir kötü sonuçtan Ataman sorumlu değil. Onu sorumlu tutarsak gider ha, sonra biz ne yaparız?" anlayışından sıyrılmamız gerek.
Onur abi iyi diyorsun buna bir yere kadar katılıyorum ancak elimizdeki ilk 5 , 35 yaşındaki guard , istikrarsız şutu olan Sinan , bandajlı Micov , sakatlıktan daha bugün dönen Erceg ve Young. Kenardan da Pocius olduğu söylenen ama bence ikizini filan aldığımız Pocius , bizim Ender ( anladın sen abi) ve Kerem Gönlüm . Yani kalan 8 kişi de net bir karışım değil. 8 kişilik kadro kurup ona göre planlama yapmak ile , 14 kişiden rastgele 8ine dümek arasında çok fark var. Yoksa ben de Ataman konusunda büyük çekincelere sahibim. Mesela her sene 2. takımı ocakta kurmak gibi şeyler.
Edit : He bir de yönetim yönetim olsa o küfürleri hocaya edemezler. Ama işte takım sahipsiz olunca başkasının insafına kalıyoruz böyle.

Dar rotasyon , yorgunluk , küfür gibi mazeretlerin en ufak mantıgı yok .. Bu oyuncular profesyonel sporcu . 24 saat sonra bile cıkıp aslanlar gibi mücadele edebilirler . Uzun yıllardır basketbol'un icindeyim böyle bir mac kaybetme şekli görmedim. 12 sayıyla öndeyiz , rakibin guardı duşmuş vurup gececeksin .. Adamları zorla oyuna sokuyosun . Bagıra bagıra mac gidiyorum dedi ve kaybettik . Ergin Ataman'ın 16 saniye kala aldıgı molada taktik tahtasını fırlatması içinde bulundugumuz ruh halinin özeti gibiydi.. Şu macı rotasyon ve yorgunluga baglamak içi boş mazeretden öte degildir . Kazanacaksın arkadaş .. Bakalım yonetim o mütiş transfer bombalarını patlatacak mı ( atı alan üsküdarı geçti )

Herkes beyaz ya da siyah değildir,insanoğlu gereği hatalar olacaktır.

Küfür konusunda buradaki çoğu arkadaştan farklı düşünüyorum.Ergin hoca yıllardır rakibi olduğu takımların taraftarlarından en çok küfür yiyen hocadır ve bu tip durumlara alışkındır.Hakemler anons yapabilirdi doğru ona katılıyorum ama Ergin hocanın küfürden etkilenmesi ya da takımın etkilenmesi bana mantıklı gelmiyor.

Maça gelirsek;dar rotasyon konusunu bu maçlık kabul etmiyorum,Karşıyakada bizim gibi dar rotasyonla oynayan,hafta içi-hafta sonu maç yapan bir kulüp.Yüzde 40'a yakında 13 taneydi yanılmıyorsam,üçlük attığımız ve neredeyse 3 çeyrek domine ettiğimiz maçı kaybetmek moralleri bozucu.

Ligde durum 6/6.20/10 gibi bitirebilsek güzel olur.Belki ilk 4'te kalırız.

Hafta sonu D'şafaka'ya da kaybederiz ama sonra transferlerle ayağa kalkarız merak etmeyin.TT,TS ve Tofaş maçlarını kaybedince ligin telafisi var ama euroleague'in yok dedik.Telafisi böyle maçları kazanabilmek.Yoksa deplasmanda Uşak'ı yenmek telafi değil gereklilik.Normal sezonda telafi mümkün olmazsa play-off'ta telafi umacağız ama unutulmasın ki ilk tur 3 maçlık seri.Saha avantajı 5 ve 7 maçlık serilere göre çok daha belirgindir 3 maçlık serilerde.En önemlisi de ilk 6'ya giremez ve final oynayamazsak(hatta belki final bile yetmez)eurocup'ı bile uzaktan izleriz.Ondan sonra eurochallenge'a uygun kadro kurulur yönetimde rahat eder.İlk cümlemle çelişiyor gibi görünebilirim ama ayağa kalksakta işler yolunda gitmezse kendimizi bambaşka bir yerde buluruz.Geçen sene bile Beşiktaşa son saniye üçlüğüyle ilk turda süpürülerek eleniyorduk neredeyse.

Ergin ATAMAN bu takımın başında olmasa bugün sportif çok az şey konuşurduk.Ama kendine hakim ol koç.Sen bu takımın imamesisin.Sen olmazsan tesbih dağılır!

İmzamı atarım. Burada kimsenin Ataman'ın gitmesini istediğini sanmıyorum. Ancak Ergin Ataman formsuz. Oyuncu tercihleri yanlış yapıldı, gençlere hiç şans vermiyor vs.

Sinirimi, öfkemi kime kusacağımı şaşırmış durumdayım. Vallahi rezalet billahi rezalet ya. Para yok, takıma kaynak yaratıp sponsor olacak bir tane adam yok. Koça ana avrat sövülür ne maç sırasında ne maçtan sonra federasyona gerekli yaptırımı uygulatacak yönetici yok. Şu maçın son beş dakikasının salon dolu şekilde oynanmasını kim açıklayacak Allah aşkına. Şube şamar oğlanına dönmüş durumda, bir tane sahip çıkan insan yok.

Takım da bitti, Arroyo da bitti, Ergin Ataman da bitti. Kimsenin hiç bir şeye mecali kalmadı artık. Havlu atmamıza, dağılmamıza ramak kalmış durumda.

Yazıklar olsun.

Şu durumda da hala Ergin Ataman tartışanlara helal olsun. Basketbol takım olma işidir, kimya işidir. Çok paran olmasa bile sisteminle, yarattığın organizasyonun işleyişiyle yaşarsın. Bizim kulüpte sistemi, organizasyonu falan geçtim, gelecek hafta maça çıkıp çıkmayacağından emin olan basketbolcu yok. Öyle bir ortamdayız yani.

İmzamı atarım. Burada kimsenin Ataman'ın gitmesini istediğini sanmıyorum. Ancak Ergin Ataman formsuz. Oyuncu tercihleri yanlış yapıldı, gençlere hiç şans vermiyor vs.

Ergin Ataman'ı Takımdan ayrı bir unsur olarak görmek garibime geldi. Mevcut olan koşullar altında tıpkı oyuncular gibi teknik ekibinde inişli çıkışlı bir performans göstermesi normal karşılanmalıdır.Ayrıca kısıtlı bir transfer bütçesiyle doğru orantılı olarak yapılan transferlerin beklentileri karşılamaması, piyangolar( örn. P. Young) dışında son derece doğal olsa gerek. Birde olmayan gençlerden bahsetmişsiniz anlayamadım.

Takıma takviye yapılıp adam gibi rotasyonlu kadroyla maçlara çıkamadıktan sonra, eleştirilecek ve alınan mağlubiyetlerin sorumluları Murat Özyer ve yönetimdir.

Farkı çift hanelere çıkarmış olsak bile maçın sonunu getiremeyeceğimizi anlamak için basketbol dehası olmaya gerek yok.

Boğaç bey.
Bu ve bunun türevleri ne zaman mağlubiyet alsak burdalar.
Cevap vermeye değmez.
Adamların şubenin halinden haberi yok.
Habersiz konuşurlar ancak.

@Kutay Bey,

Senin Armani taşıyan koçuna ana bacı küfür ediyorlar.
Allah aşkına kendini 2 dakika Ergin Hoca'nin yerine koy.
Ergin Ataman yıllardır koçluk yapıyor ve oldukça tecrübeli,profesyonel bir koç.Bu tarz durumlarda kesinlikle soğukkanlılığını koruması lazım yoksa olan kendine ve takımımıza olur ne yazık ki..Bana sadece garip gelen 'arkadaşlar bugün konuşulması gereken maç değil' cümlesi olmuştur..Hala garipsiyorum.Neyi konuşacağız yapmayın lütfen,takım uçuruma doğru yuvarlanıyor resmen,yönetim desen 1 var 10 yok..

Her takımın sahada 5 yabancı ile oynama şansı olan sezonda üç günde bir maç yapan 7-8 kişilik rotasyonla deplasman kazanamayız,çok zor.İzleyemedim fakat 3 periyot iyi oynadığımızı tahmin ediyorum.Normal sezonun akıbeti Trabzon deplasmanında netleşti bana kalırsa.Euroleague'i asli hedef haline getirip ligin ikinci yarısında play-off için sıralama bakacak gibi duruyoruz.Bilindik şartlarla kaybettiğimiz maçları Mayıs'ta arayacağız,ona şüphe yok.

Daha uyuyamıyorum . Maçın son dakikaları aklıma geliyor çıldırıyorum . Çıktım , dolaştım şu soğukta yok geçmiyor . Tarih bunları yazıyor. Ben hazmedemiyorum arkadaşım ne mağlubiyeti hazmediyorum ne de şu yapılan çirkeflikleri . Ama sezonun daha ortasındayız , inş play-off'larda karşılaşırız Karşıyaka ile . Bu yapılanlar unutulmayacak , kendi koçuna küfür ettiren daha hala çıkıp adam akıllı açıklama yapıp belirli kurumlara haddini bildiren yöneticilerimiz yok görünürde . Siz gidin yatın biz uyuyamıyoruz , basketboldan bu kadar bihaber yönetici topluluğuyla savaş veriyoruz adeta. Kim koruyacak bu şubenin hakkını kim kollayacak ?

Hadi biraz daha dayanın ; biraz takviye ,biraz inanç, biraz hırs ... Hakedene hakettiği gibi bundan sonra ..