TBL 14. Hafta | Galatasaray CC 63 - 70 Olin Edirne

  • Konbuyu başlatan Emin Doğanca
  • Başlangıç tarihi
Re: TBL | GALATASARAY-Olin Edirne

Yahu bi zibidi için o kadar yazmışsınız çok güldüm :) yazıyı okıyım dedim anlamadım da işin kötüsü cümleler sollu sağlı geliyor anlamak imkansız. Birader yazını bitirdin bi oku dimi önce kendin anla :)
Bu arada maça geleceklerle irtibata geçelim ben saha içi alacağım biletimi eğer saha içi alan olursa oturur beraber izleriz. Devre arası da bonus olarak Sühan Cem ile sigara içen şanslı insanlardan biri olabilirsiniz 8)
 
Re: TBL | GALATASARAY-Olin Edirne

Bu arkadaş bu yazılardan para kazanıyor mu ? Kazanıyorsa yazık.

Birincisi bu, istatistiği herhangi bir tutarlılık yada ölçüye bağlı kalmaksızın kullanarak yazdığı saçma yazının sonunda geldiği nokta kime yada neye cevaptır anlamak mümkün değil.Bu forum dahil hiçbir yerde zaten şimdiden sezon sonu kesin şampiyon oluruz denmiyor.Arkadaş çok korkmuş sanırım bu olasılıktan GS şampiyon olamaz diyebilmek için saçmalamış.

Bir maçın tümünü bir yana bırakıp periyod periyod değerlendirmenin basketbol açısından bir mantığı var mı bilmiyorum ama hiç sanmıyorum ama bütünü bir yana bırakıp parçalara odaklanmak pek hoş anlamlara gelmiyor onu biliyorum.

Ligin en iyi kadrosunu 58 sayıda tutmuşuz istatistiği geçtim nasıl savunma yaptığımızı gözümüzle gördük zaten hazret zaten periyod başına 17 sayı yiyorlardı bu maç iki periyotta 15 sayı yemişler(bu arada ortalama 14 sayı yedik periyod başına demek ki 3 sayı az yemişiz buraya dikkat) demek ki iyi savunma yapmamışlar diyor :) .Maçı belirleyen son periyod oyunu oldu demiş sanki son periyod maça dahil değil.Aynı arkadaş ilk beşe oynayana kupa verilmeyecek de demiş tek takım şampiyon olacakmış.O halde 3 periyod iyi oynayan maçı kazanmıyor,maçın sonunda kim önde ise o kazanıyor buna aklı ermiyor mu bay mantık abidesinin .

Ayrıca işine gelince işi sayıya hesap kitaba döküyor işine gelmediğinde psikolojik faktörlerden medet umuyor.eeeee Fener maçının psikolojisi bizim oyuncular için de farklı değil mı ? Daha gergin olmuyorlar mı ? bu da hücumu olumsuz etkileyemez mi.

Son 9 maçta 20 sayı atmışız ortalama bir periyotta FB'ye daha az atmışız eee sonuç ? FB bu ligin en iyi savunma yapan takımlarından biri Aliağa attığımız sayıyı atamıycaz tabi ki.Arkadaşın istikrardan anladığı ortalamdan sapmamak.Saptığın maçta kötüsün.Ha bu arada FB maçında ortalamamızdan 11 sayı az atmışız periyod başına 2-3 sayı düşer.Arkadaş periyod başına 3 sayı az yediğimizde savunma her zamanki gibi idi diyor ama periyod başı 3 sayı az attık diye hücumumuzda sorun varmış gibi lanse etmiş.

Hayır illa çamur atacaksan böyle komik akıl oyunlara gerek yok kimse salak değil bu takımın kalitesi yeterli değil sezon sonunda iş yapamazlar dersin olur biter.En azından bu kadar komik duruma düşmemiş olursun.
 
Re: TBL | GALATASARAY-Olin Edirne

Tamam herkes gergin anladık :) GALATASARAY taraftarınla laf yarışına girecek bilgi ve donanıma sahip değil bu sahış zaten.
 
Re: TBL | GALATASARAY-Olin Edirne

Bu adam aklını peynir ekmekle yemiş yada Fenerli heralde başka bi açıklaması yok. Şimdi burda bi küfürlü makale döşerdim kendisine ama uygun yer değil.. Hey allahım
 
Re: TBL | GALATASARAY-Olin Edirne

Ya bırakın şu adamı abilerim kardeşlerim ya :) Birşeyler saçmalamış kafam karıştı zaten okurken.

Ayrıca Olin maçının başlığı bu yahu son 1 sayfanın Olin maçıyla alakası yok ;)
 
Re: TBL | GALATASARAY-Olin Edirne

'Her maçta kahraman çıkabilir, ama şampiyon tektir'

Şu cümlede Cem Şengezer nedemek istemiş ben anlamadım?

Yazarın makalesi ciddi mantık hataları içeriyor, Galatasaray şuana kadar göstermiş olduğu performans ile, Fenerbahçe ve Efes ile beraber şampiyonluk adayıdır, diğer şampiyonluk adayları gibi defoları da vardır, ama bence şuan itibari ile hergeçen gün daha iyi basketbol oynamaktadır, özellikle Efes'ten çok daha fazla ne yaptığını bilen bir takımdır Galatasaray.

Galatasaray, açık ara ligin en iyi savunma takımıdır, bu bile tek başına şampiyonluktan bahsedilmesi için yeterlidir. Banvit takımı mesela savunması ile ön planda bir takımdır bu sezon, ama onlarda zaman zaman kayışı koparıp 90 sayı yemiştir(bkz Aliağa maçı) ama Galatasaray bu konuda çok net ve istikrarlıdır baraj 70 tir, ve kolay kolay bu barajın aşılmasına izin vermemektedir.
Beşiktaş gibi bir hücum takımı bile, ancak taktik fauller ile beraber 71 sayı atabilmiştir.

Bu ligin en iyi hücum eden takımı, Fenerbahçe'dir, Efes gibi iyi savunma yapabilen, bir takıma bile 81 gibi yüksek bir sayı atmışlardır. O zaman Galatasaray'ın, rakibini 56 sayıda tutması büyük bir başarıdır.

Ayrıca Galatasaray takımı, Fenerbahçe ve Efes kadar seçenekleri olmamasına rağmen, kollektif ve pasa dayalı oyunu iyi oynayarak, bazı defolarını ortadan kaldırmayı başarabiliyor, net söylüyorum bu Galatasaray takımı, 5 milyon dolarlık bir takım olmasına rağmen, Efes ve Fener'e oranla daha paylaşımcı ve kollektif bir takımdır.

Galatasaray'ın kısa vadede çözmesi gereken sorunlarını, bu forumun üyeleri çok net tespit etmiştir, ribaundcu sert bir uzun ve işi bilen bir guard, ama bugün benzer sorunlar Efes ve Fener'de de mevcuttur, bunları görmezden gelip, Galatasaray'ın liderliğini küçümsemek laf-ı güzaftır.

Galatasaray, bugün Fenerbahçe ve Efes kadar şampiyonluk adayıdır, bu noktayada gelmeyi sonuna kadar haketmiştir.

Şampiyon olur veya olamaz, bilemeyiz... ama şampiyonluk şansı olmadığını söylemek tek kelimeyle Galatasaray düşmanlığı ve basketbol cahilliğidir.....

Böyle yazılar okumak güzel.....
 
Re: TBL | GALATASARAY-Olin Edirne

''Dünyanın ekvatorundaki bir noktanın dönüş hızı saniyede 467 metredir''

Yazarımız hemen deney yapar...Çok bilimsel bir tarzı vardır açıkcası...Herşeyi ölçmek ister...

O zaman zıplayıp havada 2 saniye durursam yaklaşık 1 kilometre yer değiştiririm der ve zıplar,bakarki aynı noktaya düşmüş,kararını hemen verir demekki dünya dönmüyor...İlerleyin artık diye haykırmaya başlar ardından...İlerleyin artık ilerleyin...

Dikkat Cem Çıkabilir!
 
Re: TBL | GALATASARAY-Olin Edirne

'galatasaray - fenerbahçe maçı' taraftarı, tabii ki olacaktır, bu maç için fedakarlıklar yapılıp, şartlar zorlanarak salona koşulacaktır. bu durum da gerçekleşmiş, 'galatasaray' taraftarı, ezeli rakibi fenerbahçe karşısında, sınavı geçmiştir.

öte yandan,
'galatasaray basketbol şubesi' taraftarlığı kimliğini de, 'galatasaray taraftarı' kimliğinin yanına eklemeyi kendine dert edinmiş 'gsbasketlilerin' asıl sınavı ise, aynı hafta içinde hem fenerbahçeyi hem de beşiktaşı yenen takımının yanındaki yerini, olin edirne maçında da alarak, takımının arkasında omuz omuza bir şekilde durmaktır.

aras bir başlık açmış, belki ilginizi çeker;

viewtopic.php?f=1&t=9219
 
Re: TBL | GALATASARAY-Olin Edirne

Ligde savunmasıyla ön plana çıkan iki takım karşılaşacak.

FB Ülker galibiyetinin ardından yarattığı fiziki ve zihinsel yorgunlukla BJK maçına çıkınca sezonun en kötü oyununu sergiledik ama yine de kazanmasını bildik.

Taraftar desteğiyle Olin Edirne karşısında da kazanarak seriyi devam ettireceğimizi düşünüyorum.

Not: Maça az bir süre kaldı, başlıktaki kilidi açalım dedik.
 
Re: TBL | GALATASARAY-Olin Edirne

hani birçok yerde, fb'yi yendik şampiyon olurmuyuz gibi konuşmalar var. Yani şampiyonluğun bizim açımızdan olabilmesinin tek yolu , sezonu kesinlikle lider bitirmek ve playyoff'larda saha avantajını kazanmak. Bu bizim gibi yeni kurulmuş bir ekip için fazlasıyla zor ama yapabiliriz. Oktay hoca hedefimiz şampiyonluk değil, her maç sonuna kadar saldıran ve maçı bırakmayan bir takım olmak. Bence kendi hedefimizi gerçekleştirirsek bu olabilir. Bu yüzden bu tip maçları kesinlikle kazanmalıyız.
Maça gelirsek olin edirne sert ve iyi savunma yapan bir takım ama sahasında daha iyi oynadıkları bir gerçek. Savunma işini ligde en iyi yapan takıma karşı oynayacaklar. Arada avrupa maçı olmadan çıkacağımız bu maçta bence yüzde yüz favoriyiz. Kendimiz olursak kimse karşımızda tutunamaz.
 
Re: TBL | GALATASARAY-Olin Edirne

Yolun devamı için bu maçın sonucu değil bu maçta salona gelecek taraftar sayısı önemli. Merakla bekliyorum..
 
Re: TBL | GALATASARAY-Olin Edirne

Zaten Oktay hoca ve oyuncularda hep bunu vurgulamışlar. Umarım yarın salona girdiğimde taraftar bakımından hayal kırıklığına uğramam.

Yarın minimum 6-7 bin civarında taraftar takıma ekstra konsantrasyon sağlıycaktır bu kesin. Bizi bekliyolar.
 
Re: TBL | GALATASARAY-Olin Edirne

Ziya Darende' Alıntı:
ginevicius döndümü acaba ülkesinden, yarın sahada olacakmı?
dönmüş sahada olacakmış ama ne kadar oynar bilemem . ben yine 3bin taraftar bekliyorum her hafta hayal kırıklığı yaşıyorum bıktım yani şu takıma daha ne yapması gerekiyorki seyirci gelsin anlamadım .
 
Re: TBL | GALATASARAY-Olin Edirne

bizim taraftarlar çok maç seçiyor ama bence bu seçilecek maç 2 derbi galibiyeti sonrası içerdeki ilk maç inş salon 7.8 bin olur yoksa takıma çok ayıp olur kardeşim salonda o kadar büyükki 4 bin kişi oluyor bomboş görünüyor :shock: takım bence şampiyon olabilir bunu bütün samimiyetimle söylüyorum ama büyük bir sinerji yaratılırsa taraftar tarafından buna gerçekten inanır bırakmaz liderligi
 
Re: TBL | GALATASARAY-Olin Edirne

ama ayhan şahenkteki geçen seneki maçları hatırlıyorumda taraftar konusunda sınıf atlamışız şu andaki taraftar sayımız her hafta ayhan şahengi fulleyecek kadar çok
 

Üst