Re: TBL | GALATASARAY-Olin Edirne
'Her maçta kahraman çıkabilir, ama şampiyon tektir'
Şu cümlede Cem Şengezer nedemek istemiş ben anlamadım?
Yazarın makalesi ciddi mantık hataları içeriyor, Galatasaray şuana kadar göstermiş olduğu performans ile, Fenerbahçe ve Efes ile beraber şampiyonluk adayıdır, diğer şampiyonluk adayları gibi defoları da vardır, ama bence şuan itibari ile hergeçen gün daha iyi basketbol oynamaktadır, özellikle Efes'ten çok daha fazla ne yaptığını bilen bir takımdır Galatasaray.
Galatasaray, açık ara ligin en iyi savunma takımıdır, bu bile tek başına şampiyonluktan bahsedilmesi için yeterlidir. Banvit takımı mesela savunması ile ön planda bir takımdır bu sezon, ama onlarda zaman zaman kayışı koparıp 90 sayı yemiştir(bkz Aliağa maçı) ama Galatasaray bu konuda çok net ve istikrarlıdır baraj 70 tir, ve kolay kolay bu barajın aşılmasına izin vermemektedir.
Beşiktaş gibi bir hücum takımı bile, ancak taktik fauller ile beraber 71 sayı atabilmiştir.
Bu ligin en iyi hücum eden takımı, Fenerbahçe'dir, Efes gibi iyi savunma yapabilen, bir takıma bile 81 gibi yüksek bir sayı atmışlardır. O zaman Galatasaray'ın, rakibini 56 sayıda tutması büyük bir başarıdır.
Ayrıca Galatasaray takımı, Fenerbahçe ve Efes kadar seçenekleri olmamasına rağmen, kollektif ve pasa dayalı oyunu iyi oynayarak, bazı defolarını ortadan kaldırmayı başarabiliyor, net söylüyorum bu Galatasaray takımı, 5 milyon dolarlık bir takım olmasına rağmen, Efes ve Fener'e oranla daha paylaşımcı ve kollektif bir takımdır.
Galatasaray'ın kısa vadede çözmesi gereken sorunlarını, bu forumun üyeleri çok net tespit etmiştir, ribaundcu sert bir uzun ve işi bilen bir guard, ama bugün benzer sorunlar Efes ve Fener'de de mevcuttur, bunları görmezden gelip, Galatasaray'ın liderliğini küçümsemek laf-ı güzaftır.
Galatasaray, bugün Fenerbahçe ve Efes kadar şampiyonluk adayıdır, bu noktayada gelmeyi sonuna kadar haketmiştir.
Şampiyon olur veya olamaz, bilemeyiz... ama şampiyonluk şansı olmadığını söylemek tek kelimeyle Galatasaray düşmanlığı ve basketbol cahilliğidir.....
Böyle yazılar okumak güzel.....