TBL 15. Hafta | Efes Pilsen 72 - 59 Galatasaray CC

Re: Efes Pilsen: 72 - Galatasaray: 59

Ben Hite beğeniyorum undersize olabilir ama çok atletik ve hırslı TT maçında Dudley'in üstünde ribaundlar almıştı oldukça çok yönlü ,ama Avrupa basketboluna biraz daha alışması hücümda istikrar ve şut seçimi konusunda gelişmesi gerek onun için de biraz zaman lazım .Doğu şut seçtiği maçlarda gayet yüzdeli şut atabiliyor
 
Re: Efes Pilsen: 72 - Galatasaray: 59

Bu gün şut isabetimiz iyi değildi Konsantrasyon eksikliğide vardı ama yinede takımımız güzel mücadele ortaya koydu.

Böyle maçları kaybetiğimize fazla üzülmüyorum çünkü mağlubiyeti birazda hafifleten Muhteşem Taraftarlarımızdı.

Salona gelenler pişman olmamıştır mükemmel Basketbol maçının yanında şahane bir Tribün şovuna tanık oldular.

Salı gününü iple çekiyoruz ;)
 
Re: Efes Pilsen: 72 - Galatasaray: 59

Selam Arkadaslar,
Araniza yeni katilmakla birlikte uzun zamandir futbol ve basketbol maclarimizi kacirmadan takip ediyorum. Mactan geleli bir iki saat oldu ve benim bahsetmek istedigim seyler; pek konusulmayan ama uzerinde konusulmasi gerektigini dusundugum enteresan tutumlar...

Ilk olarak, Abdi Ipekci'nin onunde yasanan rezalet; Salona okadar giris oldugu halde "guvenlik gerekcesiyle" tum Galatasaraylilari tek bir kapidan almalari... Inanilmaz birsey! Dusunun ki bir salona girecek insanlarin yuzde doksani tek bir kapidan giriyor ve kalan yuzde on diger kapilari kullaniyor, ustelik disarsi 0 derece ve kar yagiyor. Bu kimin karari bilmiyorum eger Efes klubunun ise yurt disi maclarinda kimse benden turk takimi diye onlari tutmami beklemesin cunku belli ki ikimizden biri turk degil ve ben bir turk olduguma eminim! Bu noktada son soyleyecegim Galatasarayli renkdaslarima: Arkadaslar bu tip haksizliklara sessiz kalmayalim ve olanlari unutmayalim, tepkimizi taskinlik yapmadan ama olaganca gucumuzle gosterelim unutmayalim ki yanlisi yapanlar suskunlugumuzdan guc alirlar.

Disarida sinirlerim gerildikten sonra neyse ki iceri girebildim ve gordugum taraftar karsisinda bir kez daha gurur duydum, iste taraftarimiz bize ayrilan heryerde... Takimini desteklemeye gelmis binlerle ifade edilebilecek insanlar 1 saat boyunca son ses acilmis muzikle taciz edildi. Bunda ne var diyebilirsiniz sonucta deplasmandayiz... Ne olursa olsun bizim elimizden geleni yapip o muzigi en azindan biraz kistirmamiz gerekirdi diye dusunuyorum.

Macla ilgili soyleyebilecegim evet yenildik, evet bizden daha iyi oynadilar ve evet en buyuk taraftarin Galatasaray taraftari oldugunu bir kez daha gosterdik...
 
Re: Efes Pilsen: 72 - Galatasaray: 59

Onur UNCU' Alıntı:
Işıl Alben'in aramızda tezahürat yapması ve karda kışta soğukta maça gelen seyirci dışında iyi birşey yok yazılabilecek.Maddeler halinde geçecem izlenimlerimi.
-.


Bende diyorum ki maç boyunca kulaklarım neden bu kadar çınlıyor :)

Trübünler harikaydı aslında herşey harikaydı fakat galiptir bu yolda mağlup diyorum.

Gerçektende sığmadık Abdi İpekçi'ye hayaller gerçek olacak inşallah :)
 
Re: Efes Pilsen: 72 - Galatasaray: 59

Cemal ve Fatih eleştirilerine katılıyorum ama Nedim Dal önerisi komik olmuş :)
Güzeldi maç güzel yenilmek önemli değil bizim gördüklerimizi hoca da görmüştür merak etmeyin..

Bir de Efes'in salon dışında tek kapıyla seyirci alma ve salon içindeki müzik sesi tek kelimeyle terbiyesizlikti..Ama bu bizden ne kadar çok korktuklarını gösterir..
 
Re: Efes Pilsen: 72 - Galatasaray: 59

maçtan sonra o kadar üzülmeme rağmen bir tek şeye güldüm:
basket yorumcusu olsam bu maça atacağım başlık, erkekler arasında şehir efsanesine dönen "size matters - boyut önemlidir" (!) cümlesi olurdu...........

gerçekten de pota altında bu kadar ezilirsek, adamlar da bizim kısaları kilitler, biz de 59 sayıda kalırız....... gerisi detaydır. fatih'i kullan(a)mayacaksak pota altına cemal'e alternatif "uzun" oyuncu şart.... şart.
 
Re: Efes Pilsen: 72 - Galatasaray: 59

Onur UNCU' Alıntı:
Işıl Alben'in aramızda tezahürat yapması ve karda kışta soğukta maça gelen seyirci dışında iyi birşey yok yazılabilecek.Maddeler halinde geçecem izlenimlerimi.
-Eğer iyi bir yabancı uzun alınmayacaksa Hüseyin Beşok'un maç kaçırmaması gerekiyor.Fatih+Cemal=0
-Dee ve Hite hala büyük maç oynayamadılar.Bugün de kötülerdi.En azından play-off'a kadar uyum yapmalılar bu tür maçların psikolojisine.
-Ritm yakalayamadık.Kötü başladık,erken yakaladık.2. çeyrek dağıldık,3. çeyrek yakalar gibi olduk ama olmadı.
-Tüm maç istikrarlı oynayan bir oyuncumuz yoktu.İlk yarı Owens taşıdı takımı,ikinci yarı kayboldu.Keza ikinci yarıda iyi oynayan Dee ve Hite ilk yarı yoklardı.Bir türlü ritm tutturamadık haliyle.
-En önemlisi,liderlik psikolojisi iyi gelmedi takıma.Serbest atış atamadık,turnikeler kaçırdık,elimiz ayağımıza dolaştı vb.
-Belki alakasız gelecek ama Dee turnikeyi kaçırmasa ve 2. çeyreğin başında öne geçsek maç daha farklı gelişirdi.Oyunun belli bir anında öne geçebilmek çok önemli bu maçlarda.
Yabancı uzun için play-off filan beklenmemeli bence.En basitinden haftaya Banvit maçı riske girer bu rotasyonla.
Maçın iyi yönlerine Efes Kızlarını yazmayı unutmuşum.Çok tatlılar,süper bir elektrikleri vardı bizim seyirciyle. :)
Sağlık olsun diyip,mücadele için takıma teşekkür ederek bitiriyorum.
Sen zaten bir tek kızları alkışladın :D
 
Re: Efes Pilsen: 72 - Galatasaray: 59

Ayrıca Robert Hite gibi bir oyuncuyu lütfen bir maç üzerinden değerlendirmeyelim...

Robert Hite'ın İstatistikleri:

Ortalamalar
ULEB Cup: 16.6 Sayı, 4.6 Ribaund, 1.7 Asist, 2.9 Top Çalma
TBL: 10.8 Sayı, 3.8 Ribaund, 1.1 Asist, 1.2 Top Çalma...

Bilgilerinize...
 
Re: Efes Pilsen: 72 - Galatasaray: 59

Caglar Kumasdere' Alıntı:
Ayrıca Robert Hite gibi bir oyuncuyu lütfen bir maç üzerinden değerlendirmeyelim...

Robert Hite'ın İstatistikleri:

Ortalamalar
ULEB Cup: 16.6 Sayı, 4.6 Ribaund, 1.7 Asist, 2.9 Top Çalma
TBL: 10.8 Sayı, 3.8 Ribaund, 1.1 Asist, 1.2 Top Çalma...

Bilgilerinize...
ROBERT HİTE I BEYENMEYENLER BAKSIN
 
Re: Efes Pilsen: 72 - Galatasaray: 59

İyi oynamadık ama bence iyi mücadele ettik. Hüseyin oynamaması sebebiyle , Efes Pilsen dış oyuncularımıza daha rahat önlem aldı çünkü içeriden sayı üreticek tek oyuncumuz Gaines ti , Owens genellikle dışarıdan oynayan bir oyuncu Cemal ve Fatih zaten hücüm yönleri çok kısıtlı oyuncuar.

Owens çok kötü oynadıgı anlarda çok fazla onun üstünde oynadık her topu ona verdik , bire bir oynamasını bekledik oda çok düşük bir yüzdeyle oynadı .

Takımda en çok Gaines begendim hücümda ve savunmada çok iyi oynadı , Gaines dışında takımda birazda Hite iyidi hücümda çok skorer degildi ama yine de bir katkı verdi , savunmada her zamanki gibi iyiydi
 
Re: Efes Pilsen: 72 - Galatasaray: 59

Onur Sezgin' Alıntı:
Hite ı yeterli buluyosanız iyi ne güzel.Ben bulmuyorum.

Langdon ya da diamantidis diyerek dalga geçmeye çalışmış arkadaşın biri ama olsun normaldir.Geçen yıl Fener de oynayan eddie basden dahi çok büyük katkı yapar.

Bir de ben Hite ı beğeniyorum, bu yoruma katılmıyorum demek yerine saçma sapan imalı yorumlar yapan ,yaşları benden çok küçük olsada;arkadaşlara biraz daha yorumlara saygılı olmalarını öneririm.

Onur abi yorumuna saygım sonsuz . Robert Hite tamam belki çok çok üst düzey bir oyuncu değil fakaat Nba kariyeri olan , ribauntlara pivotlardan daha iyi çıkan , Loren Woods gibi bir oyuncu üzerinden ribaunt alan boş pozisyonlarda attığı her şutu sokan ve istikrarlı bir oyuncu gösterir misin abi bana? Ayrıca bende bugün Dee Brown'u hiç beğenmedim şu bir gerçektir ; '' BÜYÜK OYUNCULAR BÜYÜK MAÇLARDA BELLİ OLUR '' bunun en basit örneği : Hüseyin BEŞOK ( fb maçındaki oyunu ) ...

Şimdi bakıyoruz Dee Brown'a ben iyi oynadığını düşünmüyorum tamam çok hızlı ama bugün beklediğimi düşünmüyorum.

Fatih Solak , önceden Fatih Solak denildiği zaman duuuur bakalım , derdim ama şimdi Fatih'in yeri Galatasaray değil gerçekten !

Cemal Nalga tamam iyi savunmacı olabilir ama hücumda 3 senedir hiç yol katetmediğini düşünüyorum.

Bu kadar oyuncular hakkında eleştiri yeter... Eleştirilerim ; kötüleme amaçlı değil !

Hüseyin Beşok çok çok çok mükemmel bir oyuncu ve takımın anahtar oyuncu başka söze gerek yok!

Taraftarımız bugün gerçekten bir rüyayı gerçekleştirdi ve eminim hiç kimse de bu kadar taraftar beklemiyordu , bütün taraftarımız takımımıza yakışır şekilde destekledi tüm taraftara ve biletlerin satılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim. SENİ SEVMEYEN ÖLSÜN CİMBOM'UM !

Efes Pilsen bu maça iyi hazırlanmış olağanüstü savunma yaptılar iyi oynadılar bizde iyi oynadığımız söylenemez ama yine de tebrikler!
 
Re: Efes Pilsen: 72 - Galatasaray: 59

Biz takımız organize olan bir takımız.Açıkcası bir zincirin baklaları gibiyiz biri zarar gördüğünde kapanması zor oluyor o açığın hele ki en başta ki halka olan Hüseyin olmayınca işler daha da zorlaşıyor.Hüseyin'in değeri biraz daha fazla anlaşıldı bu maç.Hüseyin'in hücum da orada durması bile avantaj Gaines ve Owens için.İçeri girdiklerinde Efes maçında hep yardım geldi pota altında 5 numara da Fatih ve Cemal kaldığı için ona savunma yapma gereği duymadı Efes.4 kişi ile hücum edttik Efes ise 5 kişi ile savunma yaptı.Bu yüzden Efes muazzam savunma yaptı gibi gözlendi.Ribauntlarda ad ezilince sorun undersizelık değil sorun Cemal ve Fatih'in yetersiz durması,kalması ezilmesi.

Hite' gelince o da bir bakla.Boş üçlük kaçırmıyor ama el üstü zor atıyor.İyi adam patlayıcı gücü fazla.Ha onun yerine sorumluluk alıp başarılı olacak biri bulunabilir midi?O hep soru işareti kalacak ama mücadeleci gücü üst seviyede.

Bu takıma iyi bir 5 numara yedeği lazım.Savunulması zor bir takım olabilir ama bu saaten sonra bulabilir miyiz böle bir 5 numara.Kolay olmayacak.
 
Re: Efes Pilsen: 72 - Galatasaray: 59

Sorun yok beyler neydi bu böyle Hite da iyi Dee de iyi Murat Hoca da iyi . Her gün iyi günde olunmaz ya böyle mağlubiyetler alarak daha sağlam temeller kurulur.Benim tek üzüldüğüm nokta adamların Wright-Ender-Penn üçlüsündeyken Erdem'i ve Cenk'i oynatıp sırtı dönük oynasak iyi olurdu.

Benim hoşuma gitti mücadele.Oyundan da asla kopmadık son 2 dakikaya kadar içimdeki inanç hiç bitmedi sanırım Murat Hoca böyle bir takım yarattığı ve heyecan yarattığı için ona teşekkür ederim .
 
Re: Efes Pilsen: 72 - Galatasaray: 59

Caglar Kumasdere yazdı:
Ayrıca Robert Hite gibi bir oyuncuyu lütfen bir maç üzerinden değerlendirmeyelim...

Robert Hite'ın İstatistikleri:

Ortalamalar
ULEB Cup: 16.6 Sayı, 4.6 Ribaund, 1.7 Asist, 2.9 Top Çalma
TBL: 10.8 Sayı, 3.8 Ribaund, 1.1 Asist, 1.2 Top Çalma...

Bilgilerinize...

ROBERT HİTE I BEYENMEYENLER BAKSINEmin Doğanca

İleti: 171
Kayıt: Pzr Eyl 09, 2007 11:39 am
Yaş: 18
Özel mesaj

Beyenmeyen değil de beğenmeyen biri olarak Hite ı baktım istatistiklerine.

fener maçı 5 sayı,telekom maçı 8 sayı,efes maçı 8 sayı,beykoz maçı 24 sayı,kepez maçı 18 sayı falan.

Hite a verdiğimiz süreyi Murat Kaya ya versek oda beykoz ve kepeze 20 atıp diğer istatistikleride daha fazla tuttururdu.

Bana yabancı forvet efes,fener,bjk,tt maçlarında lazım.yoksa beykoz maçını murat ve erdemle de kazanırım ben.
 
Re: Efes Pilsen: 72 - Galatasaray: 59

Onur Sezgin' Alıntı:
Caglar Kumasdere yazdı:
Ayrıca Robert Hite gibi bir oyuncuyu lütfen bir maç üzerinden değerlendirmeyelim...

Robert Hite'ın İstatistikleri:

Ortalamalar
ULEB Cup: 16.6 Sayı, 4.6 Ribaund, 1.7 Asist, 2.9 Top Çalma
TBL: 10.8 Sayı, 3.8 Ribaund, 1.1 Asist, 1.2 Top Çalma...

Bilgilerinize...

ROBERT HİTE I BEYENMEYENLER BAKSINEmin Doğanca

İleti: 171
Kayıt: Pzr Eyl 09, 2007 11:39 am
Yaş: 18
Özel mesaj

Beyenmeyen değil de beğenmeyen biri olarak Hite ı baktım istatistiklerine.

fener maçı 5 sayı,telekom maçı 8 sayı,efes maçı 8 sayı,beykoz maçı 24 sayı,kepez maçı 18 sayı falan.

Hite a verdiğimiz süreyi Murat Kaya ya versek oda beykoz ve kepeze 20 atıp diğer istatistikleride daha fazla tuttururdu.

Bana yabancı forvet efes,fener,bjk,tt maçlarında lazım.yoksa beykoz maçını murat ve erdemle de kazanırım ben.
hatırlatırım o adam daha bırak avrupa basketboluna , bu tip maclara bile alısamadı
 
Re: Efes Pilsen: 72 - Galatasaray: 59

İyi,bekleriz kardeş alışmasını napalım.Umarım en kısa sürede alışır avrupa basketboluna.
 
Re: Efes Pilsen: 72 - Galatasaray: 59

Arkadaşlar bence Hite ı tartışmaya gerek yok.Gayet kaliteli oyuncu bazen gereksiz zorlamalar yapıo diğer yabancılarımız gibi ama unutmayın bu oyuncu nba den yeni bi takıma geldi.Zamana ihtiyacı var ama ben genel olarak takıma olumlu yönde katkısı olduğu kaanatindeyim.Bizim asıl sorunumuz pota altında Hüseyinsiz özellikle hücumda çok kısır bi takıma dönüyoruz.Dee ikili oynayacak pivot bulamıyor kendine,pozisyon yaratamıyoruz v.s.Dolaysıyla pota altında ezilince dışardaki adamların da hareket alanları daralıyor ve kaçınılmaz sonuç mağlubiyet.Önümüzde önemli maçlar var, belçika deplasmanı Hüseyin siz çok zora girer(içerde Hüseyin le yenilmiştik) keza banvit deplasmanı da .Murat Özyer elinde ki bütün avantajı Hüseyin in olmadığı bu 2 haftada kaybetme tehlikesiyle karşıya karşıya.Fatih ve Cemal bizi şampiyonluğa taşıyacak rotasyonda olamazlar.Bence çok kritik haftalar yaşıyoruz.Bu dönemde verilecek ya da verilmeyecek kararlar belki de sezon sonundaki kaderimizi belirleyecek.
 
Re: Efes Pilsen: 72 - Galatasaray: 59

Bugün kü taraftar muhteşemdi, inanın söylencek söz bulamıyorum. Bir Galatasaray'lı olarak salona gelen ve destek veren herkese çok teşekkürler, bir basketbol maçında yaşanabilcek en güzel ortamı yaşadık!

Bir diğer güzel maç anısı ise sanırım Işıl Alben'in ilk yarısını protokolden izlediği maçı daha sonra dayanamayıp taraftarın yanına tribüne gelerek, tezahüratlara katılarak destek vermesiydi. Kendisiyle konuştum idmandan çıkıp gelmiş direk maça, biraz sitemkardı ama 'ahhh bu desteğin yarısına hatta 4te birine bile razıyım yeterki bizim maçlarada gelinse' diyip durdu.

Taaraftarın arasına karışmış, Galatasaray kıyafetleriyle profesyonel bir sporcu. Çok fazla basketbol maçına gitmeyen biriydim bu sezona kadar ama herhalde çok olmuyordur böyle şeyler.

Arkadaşlar; sarı kırmızı renkler için yüreği böylesine çarpan sporcuya destek vermemek olmaz.
HADİ HEPİMİZ YARIN SAAT 14.00 TE AYHAN ŞAHENK'E!!!!
 
Re: Efes Pilsen: 72 - Galatasaray: 59

Yarın saat 14'te maçı olan sporcunun taraftarlar içinde hoplayıp zıpladığı nerede görülmüştür ki :? Nerede profosyenellik :?
 

Üst