TBL 15. Hafta | Galatasaray CC 76 - 92 Türk Telekom

Re: TBL | Galatasaray: 76 - Türk Telekom: 92

Bu arada hani diyoruz ya Zizic, Atkins, Milo falan diye.. Tamam doğrudur elbette fark edecektir onların olması veya olmaması..
Amma velakin eğer sen " BEN ŞAMPİYON OLUCAM " diyorsan veya böyle bir iddaan varsa oynamayan oyuncularının yerine oynayan oyuncuların onların eksikliğini hissettirmeyecek..

Bu arada salondan çıkarken gsbasket tayfasına kulak kabarttım :p

Eyüp abi: Bir uzuna ihtiyacımız var zizici aradık...
....... : Eyüp seni koyalım uzun olarak
Eyüp abi: Ben pota altını karartırım:)
.......: Eyüp senin sağdan sola dönmen 3 saniyeden fazla sürüyor kaldıki topu daha potaya atacaksın :p :p

Barış, söylediklerin teoride doğru; ama pratikte yanlış. Biz zaten, kağıt üstünde bakıldığında Telekom'dan iyi bir kadroya sahip değiliz. Bugün Murat'ın Graves'in facia oyunları vardı sahada resmen ve bu oyuncular zaman zaman 1 numara oynadılar, hem savunmada hem hücumda çok kötüydüler. Hele Graves'e söyleyecek söz bulamıyorum. Eh, Telekom'un uzun rotasyonuna Hüseyin- Polat - Cemal üçlüsüyle de karşılık vermenin imkanı olmadığı ortada, bugün sahada ikinci çeyrekten itibaren bizden çok daha güçlü bir rakip vardı.

Kerem de dediklerinde haklı. Tam kadro olduğumuzda da maçı kazanırız diyemiyorum, açıkçası. Telekom şut soktu diyoruz da 22 asist yapmışlar. Serkan, Tutku gibi oyuncuların soktuğu şutları da garipseyecek halimiz yok. Keza, Barış ve Bekir de kötü şutörler değiller. Şu potaaltı rotasyonuyla içeriyi zaten kapatamazdık,bir Aliağa maçındaki gibi içeriye kapanalım da diyemeyeceğimiz ortaya çıktı. ( Aliağa maçında Ceyhun'un Wilmont'un karavanalarını hatırlayın)

Sonuçta, şu maçta hocayı ya da takımı pek suçlayamıyorum. Hatayı yaptıysak, sene başında hocayı belirleyemeyip, Türk rotasyonunu güçlendiremediğimizde yapmıştık zaten.

Safa Erülken' Alıntı:
Bu arada salondan çıkarken gsbasket tayfasına kulak kabarttım :p

Eyüp abi: Bir uzuna ihtiyacımız var zizici aradık...
....... : Eyüp seni koyalım uzun olarak
Eyüp abi: Ben pota altını karartırım:)
.......: Eyüp senin sağdan sola dönmen 3 saniyeden fazla sürüyor kaldıki topu daha potaya atacaksın :p :p
Sendemi oradaydın:)

Play-off'lardaki olası bir eşleşmeye Atkins-Tufan-Milojevic ve yeni transferimizin ekleneceğini kimse unutmasın bence.

Safa Erülken' Alıntı:
Tam önünüzdeydim abi:) Dinleye dinleye aşağı indim güzel diyaloglardı :p
Hafta sonu basket oynuyoruz, ben ilk yarı çift pota oynuyorum, 2. yarı ben tek pota oynuyorum, yani hücumda sabit kalıyorum, 3 saniye 50 saniye hak getire, mesele oradan patlıyor:)

Berk Tuna' Alıntı:
Play-off'lardaki olası bir eşleşmeye Atkins-Tufan-Milojevic ve yeni transferimizin ekleneceğini kimse unutmasın bence.
Zaten sezon başında bu kadroyu kurarken en büyük avantajımız playofflardı . Şimdi sezonu olabildiğince az yara alarak bitirip iyi bir yerde playoffa girersek Hüseyin , Cüneyt , Milojevic , Yeni Transfer , Gürovic , Atkins gibi yaşamış oyuncularımızla beraber bu yol şampiyonluğa kadar gider . Ama dediğim gibi olabildiğince az yaralanarak ..

Eyüp YILDIZ' Alıntı:
[quote="Safa Erülken":vf6greil]Tam önünüzdeydim abi:) Dinleye dinleye aşağı indim güzel diyaloglardı :p
Hafta sonu basket oynuyoruz, ben ilk yarı çift pota oynuyorum, 2. yarı ben tek pota oynuyorum, yani hücumda sabit kalıyorum, 3 saniye 50 saniye hak getire, mesele oradan patlıyor:)[/quote:vf6greil]

Durum anlaşıldı:)

Yalnız ciddi ciddi bir uzuna ihtiyacımız var...Çok ribaund verdik

Ferhat Yeşiltaş' Alıntı:
Bu arada Atkins'in "mide sorunu" Beşiktaş maçından önce de vardı yanlış hatırlamıyorsam, o dönemde birkaç antrenmana katılmamıştı. Bu sorunun derecesini bilen varmı kulübe yakın arkadaşlardan? Eğer sorunu ciddiyse bu rahatsızlığın ikinci devre ve play-off'larda tekrarlaması muhtemel. Ona karşı önlemler şimdiden alınsa iyi olur, telafisi olmayacak sonuçlara yol açabilir ilerleyen dönemlerde..

Şimdi Atkins'in kronik bir mide rahatsızlığı varda bu nüks mü ediyor ? Yoksa hassas bir sindirim sistemi varda Bu hassasiyet sonucunda yedikleri bazen dokunuyor mu ? Bir diğer olasılıkta ne yiyip içtiğine yeterince dikkat etmiyor.Son iki olasılık daha güçlü kanımca. Kronik bir hastalığı olsa idi ya bilinirdi alınmazdı yada sağlık kontrolünde ortaya çıkardı.

Şu basketboldan çok anladığımı düşünmüyorum ama bu maçı malesef öngördüm:(

Uzun transferinin yanında sanırım 1 ve 2 oynayabilecek yerli bir transferede ihtiyacı olabilir Galatasaray'ın. Örneğin; Evren Büker tipi bir oyuncu. Çünkü Atkins'in bu mide sorununun play-off'larda tekrarlamayacağının garantisini kimse veremez galiba. Kadrodaki genç arkadaş ise pek süre almıyor, kritik bölümlerde bu yükü kaldıracak gibi görünmüyor. Onun haricinde Cüneyt dışında 1 numaraya yatkın bir oyuncuda yok kadroda, önemli bir handikap sayılabilir..

Sevgili Kutay, mide konusunda birçok rahatsızlık olabilir ama iki kez aynı sorunun tekrarlaması ciddi birşeyler olduğunu gösterir. Hafif bir ağrı maçta oynamasına veya bir hafta antrenmanlara çıkmasına engel olmazdı sanırım değilmi?

Kutay Çamcı' Alıntı:
[quote="Ferhat Yeşiltaş":52mymq8c] Bu arada Atkins'in "mide sorunu" Beşiktaş maçından önce de vardı yanlış hatırlamıyorsam, o dönemde birkaç antrenmana katılmamıştı. Bu sorunun derecesini bilen varmı kulübe yakın arkadaşlardan? Eğer sorunu ciddiyse bu rahatsızlığın ikinci devre ve play-off'larda tekrarlaması muhtemel. Ona karşı önlemler şimdiden alınsa iyi olur, telafisi olmayacak sonuçlara yol açabilir ilerleyen dönemlerde..

Şimdi Atkins'in kronik bir mide rahatsızlığı varda bu nüks mü ediyor ? Yoksa hassas bir sindirim sistemi varda Bu hassasiyet sonucunda yedikleri bazen dokunuyor mu ? Bir diğer olasılıkta ne yiyip içtiğine yeterince dikkat etmiyor.Son iki olasılık daha güçlü kanımca. Kronik bir hastalığı olsa idi ya bilinirdi alınmazdı yada sağlık kontrolünde ortaya çıkardı.[/quote:52mymq8c]

Bu sene 2-3 oyuncumuz daha mide rahatsızlığına yakalandı. Nedir bu mide rahatsızlığı ve neden bizim takımda sık sık oluyor çözemedim ben açıkçası? Sene başında da Graves ve Zizic'in midesi bozulmuştu sanırım :)

Ferhat Yeşiltaş' Alıntı:
Uzun transferinin yanında sanırım 1 ve 2 oynayabilecek yerli bir transferede ihtiyacı olabilir Galatasaray'ın. Örneğin; Evren Büker tipi bir oyuncu. Çünkü Atkins'in bu mide sorununun play-off'larda tekrarlamayacağının garantisini kimse veremez galiba. Kadrodaki genç arkadaş ise pek süre almıyor, kritik bölümlerde bu yükü kaldıracak gibi görünmüyor. Onun haricinde Cüneyt dışında 1 numaraya yatkın bir oyuncuda yok kadroda, önemli bir handikap sayılabilir..

Sevgili Kutay, mide konusunda birçok rahatsızlık olabilir ama iki kez aynı sorunun tekrarlaması ciddi birşeyler olduğunu gösterir. Hafif bir ağrı maçta oynamasına veya bir hafta antrenmanlara çıkmasına engel olmazdı sanırım değilmi?

Sevgili Ferhat bazen akut hastalıklarda ciddi sorunlar yaratabilir maçta oynatmayabilir.. Bir insan kısa aralıklarla benzer akut hastalıkları veya aynı akut hastalğı geçirebilir .Hastalığın şiddeti kronikleşme göstergesi değildir yani ağırdır ama akuttur .Şu an eldeki veriler kronik bir hastalığı var demek için pek yeterli değil.
Bir yılda 2-3 kez şiddetli grip geçirebiliriz bir hafta işimizden alı koyar bizi ama geçer gider aynı şekilde Kısa süre içersinde iki kez gıda zehirlenmesi geçirmiş olabilir mesela.Gıda zehirlenmesinin etkenine bağlı olarak bu ciddi şekilde sarsabilir bir sporcuyu .
Yıllardır Türkiye'de değildi sonuçta bizim bağışık olduğumuz bazı bakteriyel toksinlere (gıda zehirlenmesi etkeni olabilecek) karşı o henüz duyarlı olabilir.
Graves'de ilk geldiğinde sindirim sistemi ile ilgili bazı sıkıntılara çekmişti mesela.

Arkadaşlar,
Bayan maçımızın sayfasında da yazmıştım. Takımlar iyi oynar, kötü oynar, koçlar ya da oyuncular hata yapar, gününde olmaz vesaire vesaire. Ancak bir gerçek var ki o da şu: Hem erkek takımımızda hem bayan takımımızda oyuncular ve koçlar sezon içinde ayrılıyor bir şekilde. Bu işte bir yanlışlık var. Murat özyer hocayken, başına biri getiriliyor teknik danışman diye. Sonra o bizim hocamız oluyor. Ziziç takımdan ayrılacağım diyor, sonra yine oynuyor. Bir oynuyor bir oynamıyor. Ve gidiyor. Aynı durum bayan takımı için de geçerli. Fener'i yendik, dedik ki, yenilmez armada geri döndü. Sonra yenilgiler başladı. Vickie ayrıldı, Tac ayrıldı en son da hoca. Böyle gelgitler yaşayan bir takım olur mu. Olur da şampiyon olur mu? iyi bir takımımız var ancak bu kadar güçlü takımlar arasından sıyrılmak istiyorsak iyi yönetilmek gerek.

Çok fazla eleştirmek istemiyorum takımı. Açıkçası begendim ama ne motive olabildik maça tam anlamıyla ne de oyunumuzu tutturabildik. Yalnız Gurovicin hırsı dahil takımda değişen çok şey var.

Hakemler açısından değişen bişey yok. Ligin kendi sahasında hakemler tarafından en çok ezilen takımıyız. Bayan takımı 12 sayı öndeyken protokol köşesine gelen, son dakika maç nerdeyse kazanılmışken tribünü amigo gibi susturmaya çalışan ama hakemler takımı katlederken yerinde iyiden iyiye kaykılan Ahmet Beyi bir kez daha istifaya davet ediyorum.

Bu arada çok bilen insanlar inşallah Koray Hocanın da insan olduğunu ve O'nun çalıştırdığı takımların da 15-20 hatta 30 sayı geri düşebileceğini görmüştür.

Gelecekten kendi adıma umutluyum. Haftaya yine salonda oluruz.

Umarım önemli birşey değildir ama açıklamalar hep üstü kapalı olduğu için insanın aklında soru işareti kalmıyor da değil. Beşiktaş maçı başlığınada tekrar göz attım da Mert Uyguç; Atkins mide rahatsızlığı nedeniyle 2 gündür antrenmanlara çıkamıyor demiş. Üstüne başka bir açıklama gelmedi sorunun nedeni ile ilgili falan. Şimdi yine mide rahatsızlığı sorunu gündeme gelince ve genel bir tanım kullanılınca insanın aklına yine aynı sorun mu acaba diye gelmiyor da değil. Yinede üçüncü bir guard olsa fena olmaz bence, Murat veya Graves pek bu yönü olmayan oyuncular, bu maçtada görüldü çünkü. Ama böyle bir transfer hiç gündemde değil sanırım, o yüzden pek takılmaya gerek yok bu konulara galiba..