Re: TBL 17.Hafta | GALATASARAY - Karşıyaka
İzmir'den selamlar,
Forumu uzun süredir izleyen ama fazla yorum yazmayan birisi olarak şu ana kadar yazılanları endişe ile okuyorum. KSK maçının kolay olduğu ve rahat kazanacağımız ile ilgili yorumlar çoğunlukta ancak ben İzmir'de KSK'yı sürekli izleyen birisi olarak bazı endişeler taşıyorum.
Son Avrupa kupası maçını izleyemedim ama diğer maçların tamamına yakının tribünden izledim. Öncelikle Furkan'ın olmaması müthiş bir avantaj. Yeni aldıkları E. Bayav daha alışma sürecinde hücumda biraz dağınık bir görüntüsü var ama özellikle hücum ribauntlarında etkili gözüktü. İçeride Jovo etkili oynuyor ama rotasyonda çok zaman alamamakta. Oynadığı sürelerde yine etkili ve vücudunu iyi kullanıyor (İlkan ile de bir hayli boğuştu, Ermal'e çok iş düşecek). Dışarıda Ahmet ve Holston oynuyor. Ahmet tutturursa etkili atabiliyor, ama D. Holston ne zaman nereden atacağı belli olmayan ama hızlı bir oyuncu. Başımızı ağrıtabilir. Andre Smith içeriden ve dışarıdan en etkili oyuncuları, sayı atıyor, ribaunt alıyor, kısacası KSK'nın herşeyi (Furkan yerine onun olmamasını tercih ederdim). Diğer Amerikalıları çok genç ve sağı solu belli değil. Penetresi ve sıçrama yeteneği iyi, şutları pek istikrarlı değil. Sanırım genç olması nedeni ile de demoralize olabiliyor. Diğer oyunculardan Birkan ve Alper etkili ama istikrarsız, son maçta pek bir varlık gösteremediler ama savunmada iyi ve hırslılar. Özellikle Birkan sayı potansiyeli olan bir oyuncu iyi savunulmalı. Faul problemine sokabilirsek diğer oyuncuları tecrübesiz olduğundan avantaj yakalarız.
KSK Tofaş ile oynadığından birkaç cümle de İlkan için yazayım, İziç fazla süre vermedi (aralarında sorun da olabilir) ama oynadığı süre içinde çok iyiydi (KSK tribünleri bu adam alınmalı diyordu). Pota altı ve şut etkili oldu, savunmada bloklar ve ribauntlar iyiydi toplam 14 sayı attı (12'si ilk yarı, 2. yarı pek oynamadı). Bu sene bile çok faydalı olur.
Herkese kolay gelsin