TBL 20. Hafta | Galatasaray CC 80 - 64 Efes Pilsen

Pazartesi öğlen 1 de oynatsınlar ki kimse maça gelmesin!
Sen Efes'i yeneceksen, taraftarınla yeneceksin, o zaman taraftarını çekebileceğin bir saatte oynayacaksın maçı, umarım pazartesi falan olmaz!
 
Eyüp abi öğlen 1 de yemek arasında birileri gelebilir. bence 03:00 gibi bir saatte oynatılsın. hatta o gece de sokağa çıkma yasağı ilan edilsin!
 
Eyüp abi öğlen 1 de yemek arasında birileri gelebilir. bence 03:00 gibi bir saatte oynatılsın. hatta o gece de sokağa çıkma yasağı ilan edilsin!

Haklsın öğlen 1 de birileri gelebilir, en iyisi belirsiz bir saatte belirsiz bir yerde oynansın maç, kimsenin gelme imkanı olmaz!

Şaka bir yana, organizasyon konusunda gerçekten sıkıntılar var şubede.
Efes ve Fener bu konuda çok ilerideler, malesef bizim yönetici ve idarecilerimiz, biraz bu konuyu önemsemiyorlar.
 
Bizim zaten Voleybolda'da, Basketbolda'da önemli maçlarda hep böyle pürüzler yaşanıyor ama tabi bunlarda art niyet aramamak gerek kesinlikle tesadüftür (!)
 
Takımımın durumu için Galatasaray'ın kazanması işimize gelir açıkcası.Öte yandan,Galatasaray'ın salonu full dolduracak bir taraftarla oynayacağı takdirde istediğim de olur diye düşünüyorum.

Eğer ki Rakocevic'i belirli bir süre içinde saçmalatabilirse savunma,o zaman maç çok kolaylaşır Galatasaray adına.Yine toplar Rakocevic'e gider ve saçmaladığı sürece Efes hücumlardan boş döner.
 
Muhtemelen Efes Pilsen ısrar ediyordur pazartesi oynansın diye, perşembe günü EL maçı oynayacağını öne sürerek. Aksini düşünmek dahi istemiyorum. Yalnız ufak bir hatırlatma, rakibimiz perşembe günkü maçını İstanbul´da oynayacak. Daha önce perşembe deplasmanda EL maçına çıkıp pazar günü İstanbul´da çok maça çıktı Efes.

Rakibimizin hafta içi oynayacağı maç bahane, taraftarın daha az olacağı günü tercih ettirmeye çalışıyor. Yönetimin fazla değil, biraz akıllı davranması yeterli bu maç için.
 
Beko Basketbol Ligi'nde 20. hafta maçlarının programı belli oldu.

Türkiye Basketbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, Beko Basketbol Ligi'nde 20. hafta müsabakalarının programı şöyle:

5 Mart Cumartesi:

16.00 Antalya Büyükşehir Belediyesi-Aliağa Petkim (Antalya Atatürk)
17.00 Olin Edirne-Bornova Belediyesi (Mimar Sinan)
15.00 Beşiktaş Cola Turka-OYAK Renault (BJK Cola Turka Arena)
17.30 Erdemir-Banvit (Erdemir)
17.30 Tofaş-Mersin Büyükşehir Belediyesi (Bursa Atatürk)
18.00 Pınar Karşıyaka-Türk Telekom (Karşıyaka)

6 Mart Pazar:

17.45 Galatasaray Cafe Crown-Efes Pilsen (Abdi İpekçi)
13.00 Medical Park Trabzonspor-Fenerbahçe Ülker (Trabzon 19 Mayıs)

Kaynak : Sporx
 
’Lig maçı’’ etiketinin az kalacağı bir karşılaşmaya çıkacağız. Bu maç, Playoff yolundaki rotamız için oldukça belirleyici olacak. Hatırladığımız üzere, ligin ilk yarısında Efes Pilsen’e yenildik bildiğimiz gibi. Pazar günü gelebilecek mağlubiyetin ardından, eşleşme ihtimalimiz oldukça kuvvetli olan Efes Pilsen’e karşı 1-0 geride başlayacağız, ki bu geri dönülmesi çok zor bir olaya sürükler bizi. Ligdeki sıralama ve şampiyonluk için ne kadar güçlü bir aday olduğumuzu göstereceğimiz ilk maç bu. Bu maç ile beraber, çok zorlu bir fikstüre giriyoruz. Önümüzde diğer maçlara nazaran daha öne çıkan ve bu sene ligde gösterdikleri performansla adlarından söz eden Fülker - Banvit - Olin - Beşiktaş takımları ile maçlarımız var.

İyi kötü sezonun en önemli anlarına geldik. Sezona pek iyi başlayamadık, ardından muazzam bir seri yakaladık, Avrupa’dan elendik ve şimdi vitesi yükseltemediğimiz maçlarda olduğumuzu düşünüyorum. Efes’in bu seneki oyununu kesinlikle beğenmiyorum ancak son maçlarda gösterdiğimiz performanslar beni karamsarlığa itiyor. Pepsi ve Trabzon maçlarında karşımıza gelen alan savunması bizi müthiş zorladı. Elimizde saf şutör olarak nitelendireceğimiz Preston Shumpert’a bile şut opsiyonları yaratamadığımızı düşündüğümüzde, takımımız adına ne kadar zorlayıcı olduğunu az çok kestirebiliriz.

Ancak bu oyunumuzu hücumdaki performansımıza bağlamıyorum. Bizim ezip geçtiğimiz döneme geri dönersek, aklımızda kalan en önemli olgu, yaptığımız olağanüstü savunmamızdı. Son maçlarda bu savunmamızdan eser göremiyorum ki Trabzon’dan yediğimiz 80 sayı bu sene lig bazında potamızda gördüğümüz en yüksek sayı. Bu sene başarılı sonuçlar aldığımız dönem de göstermiştir ki, biz savunma odaklı bir takımız. İyi savunma direk olarak hücumumuza da etkisini verecektir. Efes Pilsen maçında da bu savunma gücümüz mutlaka geri dönmeli ve ilerleyen maçlarda artarak devam etmeli.

Toparlarsak, Efes maçı resmen dönüm noktası olacak bizim için. Oyuncularımıza ve teknik ekibe olan inancım her zaman ki gibi yerinde. Onların işi zor ancak bu zorluğu bertaraf edecek güç bizler olacağız. Çok değil, Fenerbahçe Ülker maçındaki atmosferin yarısı oluşturulsun, galibiyete yürüyeceğimize inanıyorum.
 
çok kritik bir maç, maçın pazar olmasıda güzel, futbol maçı da yok
ben salon dolar diye düşünüyorum....
efes ve banvit maçları ligdeki yerimizi büyük olasılıkla belirleyecek
eğer pazar iyi bir galibiyet alırsak takımın moral motivasyonu ve inancıda artacaktır
HAYDİ ASLANLAR...
 
Taraftar üzerine düşeni yapacaktır. Takımımıza güvenimiz zaten sonsuz. Gayet elverişli bir ortam var galibiyet için :)

Aslında hucümdaki sorunlarımızı Trabzon maçında biraz olsun gidermiş göründük. En azından şut yüzdemiz berbat değildi. Bu maçta biraz daha arttırabilirsek çok güzel bir gün bizi bekliyor..
 
her bakımdan çok önemli maç..
efese karşı 1-0 geride başlama ihtimali, 2.lik koltuğunu kaybetme ihtimali var kayıp olursa..
yukarıda arkadaşlar da yazmış, daha önümüzde banvit ve fenerbahçe deplasmanları da var..
belki formumuzun zirvesinde değiliz ama kazanmak zorundayız..
kaybedersek play-off a 4. hatta 5. sıradan girmeye kadar gidebilir işin sonu.
kazanalım, keyif yapalım..
 

Üst