TBL 23. Hafta | Galatasaray CC 63 - 74 CASA TED Kolejliler

Re: TBL | Galatasaray: 63 - Casa Ted Kolej: 74

Yazıktır, günahtır. Elimizle hediye ediyoruz herşeyi. Ligden düşmeyi garantilemiş Casa' ya yenil. Hey Allah' ım... Efesle eşleşmeye çok meraklayız heralde yarı finalde!

Neyse, olan oldu artık. Bir an önce toparlanıp, durumun ciddiyetinin farkına varmalıyız. Artık kayıp verme lüksümüz yok. Hadi Aslanlar! Toparlanın ve kim olduğunuzu gösterin!
 
Re: TBL | Galatasaray: 63 - Casa Ted Kolej: 74

TT-FB maçı sonraıs bir avantaj elde etmişken yeniliyoruz.Gerçekten çok ilginç.Maçı izleyemedim dersaneden dolayı.Ama yenilmemiz gerçekten kötü oldu.Açıkçası üçüncülüğü koruyabilir miyiz içimde şüpheler oluşmaya başladı.
 
Re: TBL | Galatasaray: 63 - Casa Ted Kolej: 74

Bu takımın Telekom'u,Fener'i,Efes'i yeneceğine dair inancım sıfırdır.Kim ne derse desin.Gerektiği zaman biz takımlaramıza aslanlar gibi inanmasınıda biliriz ama ne yapalım şuan ki tablo böyle.Bu şekilde zor.
 
Re: TBL | Galatasaray: 63 - Casa Ted Kolej: 74

Koray hoca ille yapılan söyleşide kurduğu bazı cümleler vardı;Bi geçiş dönemi yaşadığımız,takıma katılan yeni oyuncuların alışması,yani sistemin oturması için zamana ihtiyac olduğunu söylemişti.Bu zaman zarfında da mağlubiyetler olabileceğinden bahsetmişti.Bu yüzden bi endişesi vardı kendisinin.Kısacası korktuğu şey başına geldi.

Ama maça bakarsak sahaya çıkan ilk beş bence son derece yanlış.Takıma katılan yeni oyunculardan sonra kötü sonuçlar aldığımız belli.Ama bu yeni transferlerin kötü olduğu anlamına gelmemeli.Çünkü skor yükümüzü bu iki oyuncu çekiyor,gerekli mücadeleyi de sergiledikleri ortada.
Uzun yazı yazmak taraftarı değilim ama ortada çok büyük sorunların olduğu da aşikar.Murat,erdem,cemal,rasid,milojevic,gurovic tarzı oyuncularla bu işin olmadığı ve olmasınında çok zor olduğu görülüyor.

Şampiyonluk hedefi olan bi takım kendi sahasında ligin son sırasında olan takımdan fark yememeli.Bu futbol takımımız içinde geçerli.Marshal'ın böyle bir performans göstermeside beni şaşırtmadı.Şu görüntüyle şampiyonluk falan filan hikaye.

Serkan erdoğa'nın dı sanırıım bu sözler:Galatasarayı şampiyonluk yolunda rakibimiz olarak görmüyorum.

Ne yazık ki adam doğru söylüyomuş gibi gözüküyo ...
 
Re: TBL | Galatasaray: 63 - Casa Ted Kolej: 74

Bu takım idmanda neler yapıyor?Son periodda galibiyet için savaşmak yerine pas atmaktan aciz bir takımı bize izletmeye kimin hakkı var çok merak ediyorum.

Murat Özyer takımdan gidene kadar forumun gediklisi olan abilerimiz gittikten sonra hiç uğramaz oldular.Bir gelselerde şu durumun açıklamasını yapsalar.

Kafadan kazanacağımız Karşıyaka ve Kolej maçlarını kaybettik.Takımı nasıl eleştirecekler çok merak ediyorum.

Takımın başında abiler amcalar tayfasının olacağına ülker gurubunun olmasını bu yüzden tercih ediyordum.İnsanlar emellerine ulaştılar ve şimdi koltuklarında oturup sefa çatıyorlar bunada neden olan bu sitedeki genç nesilin çeşitli söylentilere inanıp baskı oluşturması birde bir kaç arkadaşın çıkar ilişkisi...Acaba bir forma fazladan kaparmıyım bir kombine alabilirmiyim filan...


Ha birde taraftarın son perioddaki tezahuratı var..
 
Re: TBL | Galatasaray: 63 - Casa Ted Kolej: 74

Şu son bi haftada hem futbol hem basket takımı kahretti beni ya.. Ettiğim küfrün haddi hesabı yok.. Bu kadar mı ruhsuz olunur bu kadar mı maç seçilir ya.. Lig sonuncusunu küçümsersen adam da gelir ağzının payını verir.. Yazık oldu valla.. Böyle devam edersek yarı final bile hayal.. Hoca da zaten sezon sonunda gönderilir muhtemelen..
 
Re: TBL | Galatasaray: 63 - Casa Ted Kolej: 74

Sayit Aslan' Alıntı:
Murat,erdem,cemal,rasid,milojevic,gurovic tarzı oyuncularla bu işin olmadığı ve olmasınında çok zor olduğu görülüyor.

Bu oyuncular oynarken takım iyi gidiyordu, birkaç haftadır Rashid'in dakikaları iyice düştü, Gurovic yok,Cemal kesilmiş durumda,Erdem ve Murat da bu hafta yok....
bu söylediğin bir çelişki olmuyor mu?
 
Re: TBL | Galatasaray: 63 - Casa Ted Kolej: 74

Sistem'i Oturtmak

Koray Hoca'nin korktugu basina geldi. Sancili donemden ust uste maglubiyet alarak devam ediyoruz. Erdemir macini oyle yada boyle atlatmis idik. Ancak o oyunla maglubiyetlerin gelecegi belli idi.

Sistemi oturtmamiz lazim. set uzerinden oynamamiz lazim, bireysel oyun ile hicbiryere varamayiz. Yildizlarimiz var. Sisteme gecememisizki yildizlarimiz'i oynatamiyoruz.

Koray hoca Erdemir macin'dan sonra ilerleyen zamanlarda cok guzel basketbol oyniyacagiz. Yenilsek bilene buraya gelen taraftar mactan zevk alacak demis idi. Sene basinda ne idi sistemimiz bos adami bulana kadar top ceviriyorduk. Simdi ise bireysel oyuncularin eline bakan. sistemsiz bir anlayis ile oynuyoruz. Dogru duzgun set hucumu yok dogal olarak.

Yapmamiz gereken biraz sabirli olup Koray Hoca'nin kafasindakileri sahaya yansitana kadar sabir gostermek.
Ruhsuz adamlar demek biraz mantik disi.
Cunki henuz sistemi otuturtamadik.

Ben inaniyorum sistem oturdugu zaman iyi isler cikaracagimiza. O yuzden bu maglubiyet canimi acitmadi. Yanliz bu yenilgileri aliskanlik haline getirmememiz lazim. Yerimizi koruyup olabildigince cabuk halde sistemi oturtmamiz lazim.

Dogaldir iki yeni oyuncu aldik sezon ortasinda ve yerden blok kavramini amerikalilarin dedigi gibi Destroit etmeye calisiyoruz. Bu yeni oyuncular ile atletik bir takim oldugumuz icin sistemi ona gore uygulamaya calisiyor Koray hoca.

Hani bir meyve alirsin ama o meyve olmamis olur biraz bekletmek gerekir olsun diye.
Bizim takimda olmamis meyve henuz.
Biraz sabir gostermemiz lazim ki en iyi netice ciksin ortaya.

Malesef sezon basinda oynadigimiz kumarlar tutmadigi icin bu sanciyi cekiyoruz.

Play'off'lar icin avantaj elde etmek

Yapmamiz gereken bu donemi en az hata ile tamamlayip Play-off'lara avantajli girmek. Kredimiz tukendiginden dolayi.

Besiktas'i burda yenip olasi Play'off eslesmesinde 0-0 yapmamiz lazim.

Fenerbahceyi deplasmanda yenmeye calisalim yenemiyor isek 0-0, yener isek 1-0 onde basliyacagiz. Lig'i onlarin ustunde bitirir isek olasi Play'off eslesmelerinde saha avantaji bizde olacak.

Telekom'u Ankarada mutlak yenmemiz lazim 1-0 geride baslamamak icin seriye. Ama umamiz gereken o mucadeleye kadar Telekom'un biraz olsun formu dusun. Yanliz oda yaramayacakti cunki Telekom'lu oyuncular karsilarinda Sari-kirmizi formali oyunculari gordugu an bir motivasyon patlamasi yasiyor. Zorda olsa ne yapip edip onlari yenmemiz lazim.

Goruluyorki sadece Efes'e karsi dezavantajimiz var iki macida kaybetigimiz icin.
Yanliz diger rakiplerimiz ile dezavantajimiz yok. Biraz Telekom basimizi agiritabilir. Onlari ise dedigim gibi yenmemiz lazim ki 0-0 baslayalim olasi bir Play'off serisinde.
 
Re: TBL | Galatasaray: 63 - Casa Ted Kolej: 74

Şu maç alınsa 3.'lük büyük ölçüde garantilenirdi.Hadi geçen hafta bir derece ama bunun açıklaması yok.Cidden yazık...
 
Re: TBL | Galatasaray: 63 - Casa Ted Kolej: 74

Erhan Gür' Alıntı:
STop kayıpları prese karşı son dakikalarda top kaybı da dahik vardı ama maç bitti. Bence fazla süre almamasının temel nedeni oyun kuruculuk felsefesine aykrı hareket etmesi. İyi niyetinden şüphe duymak istemiyorum ama 24 saniyenin 15-16'sında top sürmek yerine arkadaşlarına ve eli sıcak olanlar top verse sayı atmasının hiç önemi yok. Az oynadı doğru, sayı atmasına da karışmam kaç adet asist yaptı. Oyun kuruculuk böyle ortaya ıkar. Örnek mi dünkü maçta Tutku Açık. Koray hoca konusunda yorumlarınıza katılıyorum. Milojevic yerine Cemal oynamalıydı. En azından süre almalıydı, milojevicte olmayan hırs onda var.
Tutku için yıllardır üstüne basa basa söylüyorum.Sadece Türkiyenin değil Avrupanın en iyi oyun kurucuların biri.Artık bitme noktasına gelen oynayan değil, oynatan oyun kuruculardan.Tanjevic'den nefret etmemin sebebi de Tutku gibi bir oyun kurucu yerine hala Enderi,Hakanı çağırması...
Atkins hakkında söylediklerimi maçın tekrarını izledikten sonra bir daha düşün derim.
Bu iş o gitsin bu gitsin diyerek olmuyor.Futbolda fatura Lilncoln'e kesildi, işte onsuz takımın hali.Maçı izleyen var mı? Oysa ilk yarı bizi onun taşıdığı unutuldu.Taraftar bizim basında ne çıksa çabuk galeyana geliyor, o ismi hemen siliyor.Atkins de ilk yarı takımı taşıyan en önemli isimlerden biriydi...Atkins eğer 15-16 saniye topu tutuyorsa bu koçun istemesindendir,oyun seti o şekilde kuruludur,başka bir açıklaması bunun yok,hiçbir oyun kurucu keyfinden topu elinde tutmaz (NBA hariç)...
Bizdeki koçlar,teknik kadro kendi kişisel egolarını bir kenara bırakıp, sistem oluşturmaya gitmediği sürece kaybetmeye mahkumuz.Bu konuda rotasyonu bugün çok iyi kullanan "Okan Çevik'i" tebrik ediyorum.Bugün bayan maçını izlerken işte dedim,görmek istediğim gibi bir koç.
Şimdiden de söylüyorum,1-2 malubiyet daha alırsak yakında fatura başta ATKİNS olmak üzere,HOSLEY ve GRAVES'e kesilecek.Çünkü eski günah keçisi Gurovic artık oynamıyor.Taraftarda galeyana gelmeye dünden hazır zaten.
 
Re: TBL | Galatasaray: 63 - Casa Ted Kolej: 74

Bugün salonda basketboldan anlamayan bir taraftar vardı. Adamlar hücümdayken bile bağırıp ' Biz buraya bağırmaya geldik.' bile dediler. Özyer lehine bağırılması ayıp, ondan öte saçma bir olaydı. Beyaz üstlü cengaver(!) bir delikanlı geldi: Önce taraftarı bağırttırıp maçı döndürmeye çalıştı. Maç dönmeyince Özyer'e bağırmaya başladılar ki eminim Murat Özyer diye bağıranların çoğu Özyer'in kim olduğunu bilmiyorlardır. Sonra beyaz üstlü arkadaş kayboldu birden, forumu okuyorsa bilgilendirir belki bizi yaptığı davranışlardan ötürü.
Maçtan sonra Atkins, Hosley, Tolliver ve Baxter saha kenarında öyle eğlendiler ki anlatamam. sırf bayan maçına gelsem bu üçlüye bakıp casa maçının aldık derdim. Hüseyin ise tüm sahayı geçen pas atamama geleneğini sürdürdü. Rakibe bakıp bir hafta yatmışlar belli. Transfer sezonu konumuz yakındır bu halde.
Murat Kaya yokken kazanamamız ilginç.
son olarak maça şu açıdan bakalım. Biz ligde 15 takımın yapamadığını yaptık...
 
Re: TBL | Galatasaray: 63 - Casa Ted Kolej: 74

Eren'in yabancı oyuncularla ilgili söylediklerine katılıyorum.Maçtan sonraki halleri pek maç kaybetmiş gibi değildi hem de ligde tek galibiyeti bulunan bir takıma karşı.Beni asıl üzen şey transfer haberini duyduğmda çok heycanlandığım Hosley'nin kenarda oturduğu süre içindeki umursamaz tavrıydı.Atkins'e gelince 24 saniyenin 15 saniyeside top elindeydi buna bir anlam veremedim.Doğal olarak geri kalan 10 saniyelik süre içinde topu dolaştırmak güçleşiyor.Oysa oyunu Cüneyt'in kurduğu ve seri bi şekilde kullandığı bölümde 20 sayılık bir fark eridi.Bu yüzden bunun bir koç tercihi olduğunu sanmıyorum.Eğer öyleyse kötü bir tercih.
 
Re: TBL | Galatasaray: 63 - Casa Ted Kolej: 74

bunca zaman boşuna hayal kurmuşuz.. 1 galibiyeti olan lig sonuncusu takıma kendi evinde yenilmenin mazereti olamaz.. şampiyonluk hayallerde kaldı... koray hocacıları da buradan sevgiyle selamllıyorum.. eserini görüyoroz kendilerinin
 
Re: TBL | Galatasaray: 63 - Casa Ted Kolej: 74

Osman Aydın' Alıntı:
[quote="Arda Öztürk":2uzzxhqx]Bu takım idmanda neler yapıyor?Son periodda galibiyet için savaşmak yerine pas atmaktan aciz bir takımı bize izletmeye kimin hakkı var çok merak ediyorum.

Murat Özyer takımdan gidene kadar forumun gediklisi olan abilerimiz gittikten sonra hiç uğramaz oldular.Bir gelselerde şu durumun açıklamasını yapsalar.

Kafadan kazanacağımız Karşıyaka ve Kolej maçlarını kaybettik.Takımı nasıl eleştirecekler çok merak ediyorum.

Takımın başında abiler amcalar tayfasının olacağına ülker gurubunun olmasını bu yüzden tercih ediyordum.İnsanlar emellerine ulaştılar ve şimdi koltuklarında oturup sefa çatıyorlar bunada neden olan bu sitedeki genç nesilin çeşitli söylentilere inanıp baskı oluşturması birde bir kaç arkadaşın çıkar ilişkisi...Acaba bir forma fazladan kaparmıyım bir kombine alabilirmiyim filan...


Ha birde taraftarın son perioddaki tezahuratı var..

İşte bu kafadan kazanmak olayı basketbolda yok,eğer basketbolun gereklerini yerine getiremezsen kazanmak çok ama çok zor.

Bu kaybettiğmiz iki maçın telefisi Fb ve Telekom maçları olmalı,o 2 maçıda kaybedersek yine bu sene bizm için hayal olur. :oops:[/quote:2uzzxhqx]

Hangi kafadan?
 
Re: TBL | Galatasaray: 63 - Casa Ted Kolej: 74

Sezonun ilk yarısıda yapılan eleştirilerin en başında gelenler; takımda ruh yok, kazanıyoruz ama gerçek rakiplerimizi yenemiyoruz idi. Akabinde gelen Beşiktaş mağlubiyeti sonrasında Vatan Haini (!) ile ile yollar ayrıldı ve yeni bir başlangıç yapıldı. Forumda bir bahar havası...

Yapılan kan değişikliğinin ardından her şey ne de güzel başlamıştı. Çıkılan ilk maçta ezeli rakibimize 16 sayı fark atmıştık. Tepeden de bir takım yenmeyi başarmıştık. Peki ya sonrası...

Evet Koray Mincinozlu takımın başına geçtiğinde ön yargılı davranarak O´nun geliş şeklini eleştirdim. Çünkü içten içe Özyer´in kuyusunu kazdığını düşünüyordum. Oysa ki O´nun hiçbir günahı yokmuş. Sergilenmek istenen bir oyunda zorla sahneye itilmiş ve lise geleneklerine bağlılığı nedeniyle bir anlamda kendini riske atmış.

Alınan mağlubiyetler bu akşam başıma vurdu sanırım. Basketbol konuşacak kadar teknik bilgimiz yok, takımın antremanlarını izleme şansımız yok... Bu yokluk içinde -can sıkıntısından- şubelerin durumunu masaya yatırayım dedim.

CASA TED maçı mı... Sahi ya bugün maçımız vardı, ligde aldığı tek galibiyet ile puan cetvelinin dibine demir atan Ankara temsilcisiyle. Hatta oyun kurucuları da geçtiğimiz aylarda arkasına teneke bağlayıp gönderdiğimiz M. Strickland´dı. Davulun sesi uzaktan hoş gelir de, teneke sesi uzak yakın fark etmez, her zaman kulak tırmalar...
 
Re: TBL | Galatasaray: 63 - Casa Ted Kolej: 74

Salih GOZMEN' Alıntı:
Besiktas'i burda yenip olasi Play'off eslesmesinde 1-0 one gecmemiz lazim.

Salih;
Beşiktaş'ı Akatlar'da yenemedik ki burada yendiğimizde seri 1-0 ile başlasın.. Beşiktaş ile en fazla 0-0 yaparız maalesef.
 
Re: TBL | Galatasaray: 63 - Casa Ted Kolej: 74

Kusuruma bakmayin. Alisganlik olmus hersene Akatlar'da yeniyorduk. Evet bu sene yenilmistik. Duzeltigin icin tesekkur ederim.
 

Üst