Re: TBL | Galatasaray: 63 - Casa Ted Kolej: 74
Erhan Gür' Alıntı:
STop kayıpları prese karşı son dakikalarda top kaybı da dahik vardı ama maç bitti. Bence fazla süre almamasının temel nedeni oyun kuruculuk felsefesine aykrı hareket etmesi. İyi niyetinden şüphe duymak istemiyorum ama 24 saniyenin 15-16'sında top sürmek yerine arkadaşlarına ve eli sıcak olanlar top verse sayı atmasının hiç önemi yok. Az oynadı doğru, sayı atmasına da karışmam kaç adet asist yaptı. Oyun kuruculuk böyle ortaya ıkar. Örnek mi dünkü maçta Tutku Açık. Koray hoca konusunda yorumlarınıza katılıyorum. Milojevic yerine Cemal oynamalıydı. En azından süre almalıydı, milojevicte olmayan hırs onda var.
Tutku için yıllardır üstüne basa basa söylüyorum.Sadece Türkiyenin değil Avrupanın en iyi oyun kurucuların biri.Artık bitme noktasına gelen oynayan değil, oynatan oyun kuruculardan.Tanjevic'den nefret etmemin sebebi de Tutku gibi bir oyun kurucu yerine hala Enderi,Hakanı çağırması...
Atkins hakkında söylediklerimi maçın tekrarını izledikten sonra bir daha düşün derim.
Bu iş o gitsin bu gitsin diyerek olmuyor.Futbolda fatura Lilncoln'e kesildi, işte onsuz takımın hali.Maçı izleyen var mı? Oysa ilk yarı bizi onun taşıdığı unutuldu.Taraftar bizim basında ne çıksa çabuk galeyana geliyor, o ismi hemen siliyor.Atkins de ilk yarı takımı taşıyan en önemli isimlerden biriydi...Atkins eğer 15-16 saniye topu tutuyorsa bu koçun istemesindendir,oyun seti o şekilde kuruludur,başka bir açıklaması bunun yok,hiçbir oyun kurucu keyfinden topu elinde tutmaz (NBA hariç)...
Bizdeki koçlar,teknik kadro kendi kişisel egolarını bir kenara bırakıp, sistem oluşturmaya gitmediği sürece kaybetmeye mahkumuz.Bu konuda rotasyonu bugün çok iyi kullanan "Okan Çevik'i" tebrik ediyorum.Bugün bayan maçını izlerken işte dedim,görmek istediğim gibi bir koç.
Şimdiden de söylüyorum,1-2 malubiyet daha alırsak yakında fatura başta ATKİNS olmak üzere,HOSLEY ve GRAVES'e kesilecek.Çünkü eski günah keçisi Gurovic artık oynamıyor.Taraftarda galeyana gelmeye dünden hazır zaten.