TBL 3. Hafta | Galatasaray CC 98 - 89 Erdemir (Ceza nedeniyle 0-20)

  • Konbuyu başlatan Guest
  • Başlangıç tarihi
Re: Galatasaray'ımız: 98 - Erdemir: 89

Evet; o 3-4 güçlü menajerlik şirketinden biri de onlarınki doğal oalrak. 3 veya 4 oyuncuları var yanlış hatırlamıyorsam.
 
Re: Galatasaray'ımız: 98 - Erdemir: 89

Emrah Bakın' Alıntı:
Mithat Bey ben daha önce de yazdım...
Bizim öncelikle 1, daha sonra 5 numaraya ihtiyacımız var...Bu iki ihtiyaç bu kadar ön plandayken şampiyon olucağız hiç bir yerde demedim, demem de komik olur.
Bu seneki transfer politikasını bende anlamadım.Geçen hafta Kepez maçından sonra kısaca yazmıştım.Sorun oyuncuların kalitesinde değil, yanlış parçalarla bir yap boz yapılmasında.İlk kez bu maçta bu yap boz parçalarıyla iyi bir şeyler çıkabileceğinin bir ışığını gördüm, onu paylaştım sadece.
Sonra bir baktım benim cümlelerim kullanılarak vay efendim küme düşme adayını yendik diye geleceğe umut dolu bakıyormuş...
Şampiyonluk için ne kadar yetersiz ise 4.'lük için kağıt üzerindeki favori biziz.Kadromuz BJK'tan da, Kepez'den de, Banvit'den de iyi.Ha bu demek değildir kesin 4. oluruz, ama 5.likten de az bir derece elde etmeyiz.(normal şartlar altında)
Wilkinson'ı 1-2 maçla değerlendirmiyorum. Aris'li taraftarların Wilkinson gittikten sonra düzenlediği dönsün diye kampayanlar var. Dediğim gibi yabancılarımız hedefsizliğimizle bağdaşmayacak kadar kaliteli ama bir hedefin konmaması herkes gibi beni de rahatsız ediyor, eminim oyuncuları da.
Mesela ben Okan Çevik'den şunu beklerdim.Hedefimiz Uleb'i almak gibi.Bunu zamanında Ergin Ataman da yapmıştı, İtalya da kargalar gülmüştü ona ama o Sieana efsanesini başlatan kişi olarak tarihe geçti.Açıkcası o zaman için vasat sayılabilecek bir kadro ile.(Kimse o zaman Thornton'u tanımıyordu, Alpay Öztaş önemli süreler alıyordu)
Yönetimi ne kadar şubeyi yönetişlerini beğenmesemde oyuncuların saha içindeki mücadelesini takdir ediyorum.Ne yani, yönetim hedef göstermedi diye takımı desteklemeyelim mi ? Galibiyetlerde iyi kötü eleştiri yapmayalım mı ? İyi oynadıkları zamanlar alkışlamayalım mı ?
Kabul etsek ya da edemesek elimizdeki kadro bu. Bu takım şampiyon olamayacak biliyorum ama beklentilerin de çok üzerine çıkacak.Bize güzel heyecanlar yaşatacaklar, ben buna inanıyorum, şampiyon olmayacağımızı bilsem de ben bu sene havlu atmadım, eminim sizlerde öyle.


Dediğim gibi bir yanlış anlaşılma var !Bakın bu kadroda un var sirke var,yağ var,meyva var,biber var,şeker var,yani hepsi var ancak bunların hepsinden,ortaya bir yemek yapılması isteniyor,ancak bunlardan karışımından,yemek olmaz.

Ligin sonunda zaten hepimiz o hüsranı yaşayacağız,ama bunun için şimdiden bazı genç kardeşleri hazırlamak lazım.
 
Re: Galatasaray'ımız: 98 - Erdemir: 89

Ünsal Y.' Alıntı:
Evet; o 3-4 güçlü menajerlik şirketinden biri de onlarınki doğal oalrak. 3 veya 4 oyuncuları var yanlış hatırlamıyorsam.

Ya Ünsal ağzından kelpetenle laf alıyoruz rica etsem o isimleri,yazarmısın.
 
Re: Galatasaray'ımız: 98 - Erdemir: 89

Mithat Duran' Alıntı:
[quote="Ünsal Y.":3qz7schh]Evet; o 3-4 güçlü menajerlik şirketinden biri de onlarınki doğal oalrak. 3 veya 4 oyuncuları var yanlış hatırlamıyorsam.

Ya Ünsal ağzından kelpetenle laf alıyoruz rica etsem o isimleri,yazarmısın.[/quote:3qz7schh]

Can-tufan-Murat- Mike o kanaldan gelme. Washingtondan çok emin değilim ama öyle sanıyorum. Jasa ve Rancik değil.
 
Re: Galatasaray'ımız: 98 - Erdemir: 89

Teşekkürler Ünsal:

Sağolsun Sabahattin KART kulüpte nasılda at oynatıyor,ver coşkuyu,ver coşkuyu,bir allahın kuluda ya beyler ne oluyor bu kulüpte,demiyor.
 
Re: Galatasaray'ımız: 98 - Erdemir: 89

Emrah Bakın' Alıntı:
[quote="Emrah Bakın":2yzw0xe5].
Erdemir orta sınıf takımlar arasında en kaliteli kadrolardan birine sahip. Şu an ligin en formda 2-3 takımından biri.
Yukarıdaki yazı dikkatlice okunsun lütfen, kimse Erdemir'e şampiyonluk adayı demiyor.Ama küme düşme adayı olarak gösterilmesi komik.Bu yorumu yapan ya basketboldan anlamıyordur ya da abartarak, amacı sadece takımı yerin dibine sokmak olan bilinçli şekilde yapılmış bir yorumlardan biridir.
Yazılanlar bir kez daha iyice okunsun, hiçkimse "GS'a muhteşem oynuyor, harika savunma yapıyor, müthiş hücum ediyor" demiyor.
Kimse geleceğe toz pembe bakmıyor ama dünkü oyundan sonra da umutsuz da olmayan bir kesim var. Kimse sen "neden bu takımdan umutlusun diye ne bana ne de başkasına diyemez". Öncelikle bu böyle bilinsin. Oynayanlar GS'lı basketbolcular, başarılı olsalarda olmasalarda sonuna kadar desteğe devam.
Gerçi bu takımın başarısı asla takdir edilmeyecek, F.Ülkeri yenersek taraftarın gazına geldiler olacak, Uleb de başarılı olsak, şans,gruplar zayıftı denecek...BAŞARIYA kılıf şimdiden hazır
Kendi sahamızda mı oynadık ??? Deplasmanda oynasak daha fazla taraftarımız olurdu...
Rancik Benetton'da oynadı..Benetton'un hedefi falan yok tabi...
Jasaitis Badalona da, Maccabi de oynadı, o takımların hedefi filan yok.Hele Maccabi mi, Avrupa'da o takımın adını duyan var mı ??? Neden tutunamadı diye bir cevap gelmesin, tutunsaydı yeni Siskauskas olurdu, bizde demiycem Türkiye'de işi ne ??
Wilkinson, Yunanistan'ın en iyi üçüncü takımı Aris de oynadı, O çok övülen F.Ülker uzunlarını iki maçta da perişan etti.
Geçen sene o takım yine süpürülmezdi, hatalı transferler, koçların saçma seçimleri, takımı sokak basketbolu oynanan bir takıma çevirdi. F.Ülker maçında o takım neler yapabileceğini ortaya koymuştu, o kadroya yazık oldu...[/quote:2yzw0xe5]

Emrah bey,

size bazı sorularım olacak...

-siz normal hayatınızda da bu kadar sinirli ve agresif bir tip misiniz?
-bu forumda "basketboldan anlayan" sadece siz misiniz veya sizin sevdiğiniz şekilde yorum yapanlar mı?
-olumsuz eleştiri yapmak mutlaka basketboldan anlamamak veya artniyet taşımak anlamına mı gelir?
-kişilerin basketboldan anlamadıklarını ölçmek için kıstasınız sizin fikirlerinize katılmaması mıdır?
-kimin ne kadar basketbol geçmişi ve bilgisi olduğunu araştırdınız mı?
-bize sunduğunuz bilgi ve verilerin ortalama bir internet kullanıcısı tarafından toplanabileceğinin farkında mısınız? bunun farkında olduğunuzu tahmin ederek bazı kişilerin bu toplanan bilgileri 2.plana koyarak ve izledikleriyle yorum yapabileceği hiç aklınıza geliyor mu?
-siz bu forumda yazan herkesten daha mı fazla Galatasaraylısınız?
-sizden ve fikirlerinizle uyuşanlardan başka hiçkimse Galatasaray'ın iyiliğini düşünmüyor mu?
-herhangi bir konuda sizin düşüncenize ters birşeyler yazan/söyleyen kişi(ler)e karşı neden bu kadar tahammülsüzsünüz?

Emrah Bakın' Alıntı:
Kimse sen "neden bu takımdan umutlusun diye ne bana ne de başkasına diyemez".
-neden? siz soru sorulamayacak ulu bir kişilik misiniz? veya sorulanları yanıtlayamayacak kadar bilgisiz misiniz? veya uygarca tartışamayacak kadar medeniyetten uzak mısınız? böyle biri olmadığınızı tahmin ediyorum.
-ortada herhangi bir hakaret yokken herkes sadece takımla ilgili düşüncelerini söylerken, siz "kimse bana/bize böyle diyemez,böyle konuşamaz" tarzı söylemlerle nereye varmayı düşünüyorsunuz? yoksa siz "ali kıran,baş kesen" :) misiniz?

-bizim yabancılarımızın gerçekten Efes, Fener ve Telekom'unkilerden iyi olduğunu mu düşünüyorsunuz?
-yabancılarımız bu kadar iyiyse neden bizim gibi dar bütçeli ve hedef küçültmüş bir takıma geldiler? veya saydığım takımlar niye bu basketbolcularla ilgilenmemiş? yoksa bunları alacak paraları mı yokmuş?

eğer genel tarzın dışına çıkarak ve sakince sorularımı teker teker veya topluca yanıtlarsanız sevindirirsiniz.
 
Re: Galatasaray'ımız: 98 - Erdemir: 89

1-Agresif olan ben değilim. Tahrik edici mesajları yazıp, sorduklarıma cevap vermeyip, bu manasız tartışmayı ısrarla uzatan ve konuyu saptıran ben değilim.
2-Kimseye basketboldan benden daha çok anlıyor ya da basketboldan hiç anlamıyor demedim.Ama Erdemir'i küme düşme adayı göstermek, ya basketbolu hiç takip etmemektir, ya da bilinçli bir bir şekilde takımı sadece eleştirmek için değil kötülemek için eleştirmektir.
3-Benim fikirlerime katılıp katılmamak önemli değil, ama dalga geçer gibi bir yorum yaparsanız, benden de bu tür bu üslup ile karşılaşırsınız.Burada şu ana kadar fikirlerine katılmadığım çok kişi oldu.Çoğuyla zaman olur tartışırız da.Ama nedense karşı taraf siz olunca konu birden bu tür yerlere geliyor.
4- Aynen öyle ne benim ne de başkasının yazılarına o derece dalga geçer bir üslubla yaklaşamazsınız, gerçi yaklaşırsan da umrumda değil, kendini bu tür mesajlarla küçültende sensin.
5- Dün Efes'i yenen Telekom'un yabancıları bugün bizde oynasalar herkes Dudley dışında (gerçi artık Türk) burun kıvırırdı. Hangisi bizdekilerden daha iyi? Wilson mu ? Fransa'da iyi iki sezon geçirdi o kadar. Her oynadığı maçta tel tel dökülen Owens mı ?İki senedir bu ligde ne yaptığı belli olmayan Lang mı ? Bir tek Mallet aralarında kariyerli ama o da hiçbir zaman üst düzey bir oyuncu olmadı.Badalona'da yedek PG idi. F.Ülker'in Greer ve Giricek dışındaki hangi yabancısı üst düzey ? Giricek taraftarının en nefret ettiği yabancı.Solomon'da gidiyor zaten.Yıllardır patlama yapacak denilen Predzic mi iyi ? Bizim üç yabancı F.Ülkerde olsaydı bu sene en büyük F4 adaylarından biriydi. Efes'i ayrı tutuyorum.Avrupa'nın en iyi iki numarasına sahipler. Ama Shumpert küçümsediğiniz Benetton dan gelme.Orada da ortalama ve istikrarsızdı. Thornton,Smith bizde olsa dedeleri aldık derdik.
6-Adamlar geldiler suç oldu, gelmeseler sıradan oyuncular alsak o da suç olurdu zaten.Önemli olan gelmeleri, bugün Jasa'yı Euroleague de kaç koç kadrosunda görmek istemez ??
7-Şu ana kadar hiçkimseye benden daha çok Galatasaraylısın ya da daha azsın demedim, dedim ya kurnazca konuyu başka yere çekiyorsun.Tartışıcaksan takımın durumunu tartışalım bu tür saçma sapan konuları değil.
8-Benim bu maçta bir ışık görmem sizi gerçekten çok fazla rahatsız etmiş.Bu durum attığınız mesajlarda rahatça görülüyor.Kendi düşüncelerinizi bana doğru fırlatıyorsunuz, yoksa burada mesajı yazıp çekip gidecektim.Benim düşüncem budur beğensende beğenmesemde.
9-Bütçe konusunda son birşey, demek biz sadece şampiyonluk yarışı için küçüldük, öyle çok da abartıldığı kadar küçülme yok.Bu takım hala üst sıraları zorlar.Ha bundan mutluyum elbette değilim, GS'ın arması olduğu yerde hedef şampiyonluk olmalı.Ama bu demek değildir, ben sahada verilen emeği takdir etmiycem.
10-Kimsenin basketbol geçmişi beni zerre kadar ilgilendirmiyor. Kendi geçmişim de buna dahil. Madem internet toparlanabiliyor keşke Erdemir'in kadrosuna internet den baksaydınız, Rancik'in Nymburg, Benetton da nasıl bir oyuncu olduğunu, Jasa'nın kariyerine, Wilkinson'un hangi takımlarda oynadığına.
Kusura bakmayın gönül elbet ister, PG'de Papaloukas'ı, Diamantidis'i, Gasol'u, Smodis'i, Siskauskas'ı,Batiste'yi almak.Ama bu yabancıların hepsini birden Türkiye'de Efes dahil hangi takım getirebilir ??
 
Re: Galatasaray'ımız: 98 - Erdemir: 89

Emrah Bakın' Alıntı:
Aynen öyle ne benim ne de başkasının yazılarına o derece dalga geçer bir üslubla yaklaşamazsınız, gerçi yaklaşırsan da umrumda değil, kendini bu tür mesajlarla küçültende sensin.
Emrah Bakın' Alıntı:
Şu ana kadar hiçkimseye benden daha çok Galatasaraylısın ya da daha azsın demedim, dedim ya kurnazca konuyu başka yere çekiyorsun.Tartışıcaksan takımın durumunu tartışalım bu tür saçma sapan konuları değil.

Emrah Bakın' Alıntı:
Kendi düşüncelerinizi bana doğru fırlatıyorsunuz, yoksa burada mesajı yazıp çekip gidecektim.Benim düşüncem budur beğensende beğenmesemde

senler,sizler hatta en son alıntıda benler birbirine karışmış. bu ne hırs,ne telaş? hakikaten de hiç agresif değilmişsiniz. yazarken hırstan ellerinizin titrediğini mesajı okurken hissedebiliyorum. sakinleşelim lütfen ! yoksa sonunda sanırım beni boğazlayacak duruma geleceksiniz :)

Emrah Bakın' Alıntı:
F.Ülker'in Greer ve Giricek dışındaki hangi yabancısı üst düzey ? Giricek taraftarının en nefret ettiği yabancı.Solomon'da gidiyor zaten.Yıllardır patlama yapacak denilen Predzic mi iyi ? Bizim üç yabancı F.Ülkerde olsaydı bu sene en büyük F4 adaylarından biriydi.

teşekkürler saptamalar için. tamam,kabul ettim,bizim yabancılar Fener'inkilerden iyi...

başka alıntı yapmaya gerek görmüyorum, çünkü hakikaten de sizin babanız benim babamı döver değil dövmeye başladı bile... :) şimdiden gelecek yanıttan adamakıllı korkmaya başladım...

başarılar...
 
Re: Galatasaray'ımız: 98 - Erdemir: 89

Benim seninle uğraşacak vaktim yok kusura bakma...Sabah alel acele madem bir cevap istedin, yazdım. Yazmakla tuzağa düştüğümü şimdi anlıyorum.
Burada belliki egonu tatmin etmek ve sadece insanlarla tartışmak için yazıyorsun, yoksa basketbol ve Galatasaray gibi bir amacın da yok.Tartışmayı başka yöne çekmende, karşındaki insanı tahrik etmende üstüne de yok :)
Kusura bakma yeniden fakat benim senin gibi 10 dakika düşünüp yazacak, yazdığımı okuyacak vaktim hiç yok.
Tartışmanın basketbol dışına taşınması açıkcası beni rahatsız ediyor. Forumda böyle bir kirlliğe neden olduğum için herkesten özür dilerim.Editörler isterlerse benim mesajlarımı silebilir.Basketbol hakkındaki tek yorumuna gelince...
F.Ülker de şu an 5 yabancı var.Kinsey ve Predzic (Predzic'in geleceği parlak, ama şu an için ortalama bir oyuncu olma gerçeğini değiştirmez) ortalama iki oyuncu, Solomon yolcu.Birtek Greer ve Giricek kaldı ki Giricek de alınan duyumlarına göre diğer yolcu da o.Telekom'un yabancı haklarında görüşünü alamadım, zaten cevap vermeni beklemiyordum da.
Son olarak saygı gösterip siz dediğim için de özür dilerim, haketmemişsin...
 
Re: Galatasaray'ımız: 98 - Erdemir: 89

Mithat Duran' Alıntı:
[
Dediğim gibi bir yanlış anlaşılma var !Bakın bu kadroda un var sirke var,yağ var,meyva var,biber var,şeker var,yani hepsi var ancak bunların hepsinden,ortaya bir yemek yapılması isteniyor,ancak bunlardan karışımından,yemek olmaz.
Benzetme güzel olmuş, aynen katılıyorum...
Ama bir yemek çıkacak mı? bende kadroya bakıp zor diyorum, ama bakıp bekleyip görmek lazım.Zaten başka şansımız da bu saatten sonra yok...
 
Re: Galatasaray'ımız: 98 - Erdemir: 89

Emrah Bakın' Alıntı:
Benim seninle uğraşacak vaktim yok kusura bakma...

......

Son olarak saygı gösterip siz dediğim için de özür dilerim, haketmemişsin...

eveeeet saygıdeğer kişilik Emrah bey,

zaten senleri sizleri önceki mesajlarda da adamakıllı karıştırmıştınız, neyse ki sonunda ağzınızdan baklayı çıkarabildiniz. anlaşıldığı gibi çok çalakalem yazmayı adet haline getirmişsiniz ama ne de olsa bu da bir tarzdır. en azından ikili bir diyaloğa girerken o kadar da serbest yazmamak gerekir diye düşünüyorum. amaaan boşverin benim düşüncemin ne önemi var ki zaten?

son noktayı beklendiği gibi koydunuz. tarzınızdan en ufak bir ödün vermediniz, zaten beklemiyordum da :) aslında sizinle böyle bir atışmamızın olduğunu bu muhabbete girdikten sonra hatırladım. geçen seferki tartışmamızda yine sizin her türlü övgüye layık nokta vuruşu yapan bu tip bir mesajınızla sona ermişti.

bana sen diye hitap ettiğiniz için teşekkürler, şimdi kendimi size daha yakın hissetmeye başladım :)

tekrar başarılar ve hörmetler...
 

Üst