TBL 5. Hafta | Galatasaray CC 74 - 72 Fenerbahçe (Ceza nedeniyle 0-20)

Re: GALATASARAY : 74 - Fenerbahçe : 72

Taraftar ayrımı yapmak moda oldu sanırım.

Benim düşünceme göre orada sarı-kırmızı formasını giyip maça giden, tezahurat,ıslık,alkış elinden gelen herşeyi yapmaya çalışan her kişi bu armanın bir parçasıdır ve Galatasaray çatısı altında yaşayan aile bireyidir.

Verilecek saha kapatma cezası 250 basketbolsevere verilecekmiş. Bu nasıl bir mantıktır ? Bu mantıktan yola çıkarak; 250 kişi ile o salonu dar edip Fülker'i yenebilir miydin diye sorulacak bir soruya cevap bulmak çok zor olmasa gerek... ;)

Paylaşma her zaman iyi,güzel şeyler adına olmaz. Biz bir aileyiz sonucunda iyiyi de kötüyü de beraber hissederek yaşarız ; kötüyü görmemezlikten gelerek değil de tasvip etmeden, hoş karşılamadan içimizde çözümlemeyi bilmeliyiz. Nasıl güzel,hoş şeyleri paylaşmayı biliyorsak...
 
Re: GALATASARAY : 74 - Fenerbahçe : 72

Onur Yavuz' Alıntı:
Normal şartlarda uzatma devresine kadrosu kısıtlı olan Galatasaray mı avantajlı girerdi, yoksa Fenerbahçe mi?

Yaşanan olaylar nedeniyle belki de maçı kaybedecektik diyenler var ama belki de maçı yaşanan olaylar neticesinde -yorgun düşen oyuncularımız için biraz dinlenme fırsatı olmuş olabilir- kazandık.

Olmaz olsun böyle galibiyet diyorsanız, o başka.

Normal sartlarda gercekten Fenerbahce daha avantajlı olurdu uzatma devrelerinde..Onlar içeride gercekten sogudu.. (BKZ Ömer Onan'In kacıdrıdı turnike kıvamındaki atıs..) Biz ise diri kaldık ve kritik sutları soktuk..Enver'in üçlügü girmese mac bitmişti keza murat'Inda kritik bir üçlügü vardı..Ben böyle düşünüyorum..

Ve artık bu olayları uzatmayalım galibiyetimize gölge düşürmeye calısanların oyununa gelmeyelim..Neyin ne oldugu belli uzatmaya gerek yok bence..
 
Re: GALATASARAY : 74 - Fenerbahçe : 72

kimse yanlış anlamasın taraftar grubumuz içinde büyük bir kitle var, objektif olmam alzım adı altında sopayı kendimize vurmayı başarı sanıyor. burda bile bir çok kişi var bu tarz. bu başlık altında yazıları okuyun göreceksiniz. bir tanesi maça gitmemiş hatta itiraf ediyor ben maçı tv den seyrettim diye. ondan sonra da diyor ki " FB-EFES maçından daha kötü olaylar vardı" e anlatsın bakalım ne vardı daha kötü? basın diyor maç boyu sahaya yabancı madde yağdı küfürlerin bini bir para. Hangi basın? fenerli basın. federasyonun hakemi maç boyunca bir kez anons yaptırmamış küfürden dolayı. (ki gecen sene GS-FB bayanlar play off maçında nevriyeye bir tezahuratımız vardı. abartmıyorum daha 10 kişi bağırmıştı tüm salon bağıramadan hakem anons yaptırdı) hakemin anons yaptırmadığı küfürün olmadığı bir maç var ortada. basın teşekkür etmeli iken gene vandal biz olduk.

Bunu yazmıştım gene yazıyorum. Nasıl israil, filistini yakıp, yıkıp, bombalayıp, canı istediği gibi adam öldürüp dünyaya da kendini mağdur gösteriyorsa, her filistinlinin bir terörist olduğu yanılsamasını yaratmışsa, işte Fb'de her türlü pisliği yapıp edip, ondan sonra suç bizim filistinli GS'lilere atılıyor.Terörist biz oluyoruz. Bu arada içimizde kendini israil'in yarattığı sistemin içinde hissetmek isteyen filistinliler de kendi filistinli vatandaşlarına verip veriştiriyor.


Arkadaşlar basketbolda şampiyon olma ihtimalimiz yok. FB'li Ferit Şahenk yaın haklarını almıştı, F'li Ali koç lige adını verdi Beko basketbol ligi oldu, Turgay Demirel'e destek verilip Lütfi Arıboğan'a karşı başkanlığı kazanması sağlanıp FB'ye muhtaç ettiler onu. Bu örnekleri uzatabiliriz.Lig artık, FB'nin kendi ligi olmuştur. Bu yüzden sene de bir FB maçlarını kazanmak bizim için başarı haline gelmiştir.GS'ın hedefi hiç bir zaman bu değildir. Ama şu andaki resim budur. Ve gerçek bir hukuk baskısı göremedikleri sürece de bu devran böyle dönecektir.Bu yüzden bu durumları normal bir süreç gibi değerlendirip, takımına, taraftarına, camiasına giydirenleri biraz akla davet ediyorum. Bana kimse doğruyu anlatmasın. Bende olması gerekeni de biliyorum olanı da biliyorum. Çok hukuk yanlısı iseniz, salonlara alınırken, polisin neden üzerinizden çakmak bozuk para gibi şeyleri üzerinizden aldığının hesabını verin kendinize. Devlet hepimize suçlu gözü ile bakıyor. "ooo maça mı geldin, kesin sahaya bişi atacaksın sen, bak bak bak, bir de çakmakla gelmiş," işte o mantıkla sana bakan bir devlet varken karşında, herkese potansiyel suçlu diye bakılırsa bir zaman sonra sende kendini o ambarda hissedersin. Öncelikle devlet bakışını dğeiştirecek, sahaya yabancı madde atanı alacak ama atmayana da atabilir demeyecek. Taraftarımda tarafını belirleyecek. FB'liler en ufak eleştiride kanallara yüzlerce fax yağdırıyor. bizim taraftar da fenerlilerle birlikte aynı faxı atıyor. utanıyorum GS'lılığından diye. Utanıyorsan bırak kardeşim GS'ı. Al işte hıncal, gene utanmış GS'lılığından. Zaten adam GS'ı utanmak için tutuyor. Bir gün onur duyduğunu görmedim...
 
Re: GALATASARAY : 74 - Fenerbahçe : 72

Maçı bir şekilde kazanabilirdik, oda Fener kısalarına çok büyük baskı kurup, olabildiğince pota altına top indirmelerini engelleyip, el üstü şut atmalarını sağlayarak.
Bunu maç boyu müthiş iyi bir şekilde yaptık.

Ayrıca Fener kısaları biz hücumdayken son derece çaresiz kaldılar, Kinsey ve Greer yanından geçenlere refakat bile edemediler, fazlasıylada boş atış yaptık.

Maçı izlerken ribaundlarda ezildiğimizi düşündüm, ama istatistiklere baktığımda şoka girdim, onlar kadar ribaund almışız, ama bu 5 numara almamız gerçeğini değiştirmiyor, çünkü içerden oynayamıyoruz.

Can Akın:Helal olsun onu transfer edene, muazzam oynadı, hücumda kritik şutları sokup asistler yaptı, savunmada ise, Greer'i pas pas yaptı.

Evren Büker:İyiki almışız, umarım yıllarca formamızı giyer, her şeyi iyi yapıyor, hücum, savunma, ribo, asist, kısaca yok yok.

Murat Kaya:Kendini toparlamalı, kritik hatalarıda o yaptı, kritik şutlarıda o soktu, son hatasıyla milyonlarca GS li kahrolabilirdi!
Savunmada kimi tuttuysa ağır kaldı, hatta 40 lık dede Mrsic'e bile geçildi, şutuna geç kaldı.

Cemal Nalga:Büyülendim, inanılmaz oynadı, tek başına 3 uzunla döğüştü, bizim cesur kalbimiz oldu.

Rancik:Adamım sana diyecek sözüm yok, sana tapıyorum, umarım o forma sırtından hiç çıkmaz.

VE TARAFTAR: Fenerbahçe Ülker camiasına, ironik bir dejavu yaşatan!
Onların Efes'lilere yaptığı kadar olmasada bir benzer davranışı üreten taraftarlarımızı malesef üzüntüyle seyrettim.

ŞİMDİ DAHA FAZLA DESTEK ZAMANI!
KEŞKE O 3 KİŞİ SAHAYA GİRMESEYDİ!
 
Re: GALATASARAY : 74 - Fenerbahçe : 72

Fenerbahçe tabiki avantajlı olabilirdi ama Allah Tanjevic'ten razı olsun. Onun müthiş rotasyonu sayesinde etkili olan elemanlar maçtan soğudu :)

Tabi Fener'in guardı yok. Greer tam anlamıyla bir oyun kurucu değil. Bu şekilde çok yenilgi alırlar. Biz de bunu iyi kullanınca oynayamadı Fener. Sene başında Greer gelince söylemiştik Solomon'la ikisi olmaz diye. Solomon yokken de Greer olmaz. Skor gücü olmayan bir guard ile de Fener güçlü duruma gelir ama yıllardır dört numaradaki sorunu göremeyen Tanjevic bunu da göremez :)
 
Re: GALATASARAY : 74 - Fenerbahçe : 72

Ali Bozgeyik' Alıntı:
Alın sizede bir çıkarım daha öncede yazmıştım...Taraftarı ile bütünleşmiş bir Galatasaray'ı yenmenin mümkün olmadığınını anlayan fenerbahçe yöneticileri daha önceden içeri soktukları bu canavara uzatma periyodunun taraftarsız oynanması için gereken emri vermiş,ve o aciz insanda verilen emre uyarak taraftarı çığrından çıkarmıştır...Yani Onur bey kusura bakmayın ama tarafsız olayım derken bir tarafa kaymamak gerekir...Yorumunuzu okurken dedim alıntı heralde altlara doğru ''antudan alıntıdır'' ibaresiyle karşılaşırım,ancak öyle birşey göremeyince şaşırdım doğrusu...
Ali Bey, tarafsız olmak gibi bir kaygım yok, tarafım zaten belli.

Onlar taraftar baskısını yok edersek kazanabiliriz diyerek bir yola çıktılar ama evdeki hesap çarşıya uymadı. Taraftardan kurtulamadıkları gibi bizim dinlenmemizi sağlayarak hazır avantajdan da oldular.

Belki bundan sonra oyuncusu, yöneticisi, taraftarı şark kurnazlığı ile bizi yenmeye çalışmaz.
 
Re: GALATASARAY : 74 - Fenerbahçe : 72

Onur Yavuz' Alıntı:
Belki bundan sonra oyuncusu, yöneticisi, taraftarı şark kurnazlığı ile bizi yenmeye çalışmaz.

Kesinlikle kilit cümle budur...Ben önceki söylediklerinizden biraz daha farklı bir anlam çıkardım,ancak olay şu cümleden ibarettir...
 
Re: GALATASARAY : 74 - Fenerbahçe : 72

Ok yayına girmesi için bir hafta no post.

Tekrar belirtiyoruz.Rakip takım forumlarından alıntılar yapıp burayı germenin hiç bir anlamı yoktur.Anlamı olduğunu düşünenlerin burda işi yoktur.
 
Re: GALATASARAY : 74 - Fenerbahçe : 72

Cemal'in oynamasından dolayı itiraz etmişler... konuyu aydınlatabilen lütfen aydınlatsın. Hakikaten Cemal'i oynatmamız hata mıydı?
 
Re: GALATASARAY : 74 - Fenerbahçe : 72

Hazırlık maçından olan cezasından dolayı itiraz ediyorlar ama Cemal aldığı cezaları hazırlık maçlarında tamamladı. Hadi diyelim tamamlamadı onun üstüne 3 kupa 4 lig maçı yaptı yahu. Size ne oluyor? :)
 
Re: GALATASARAY : 74 - Fenerbahçe : 72

Osman Metin ARCAN' Alıntı:
Cemal'in oynamasından dolayı itiraz etmişler... konuyu aydınlatabilen lütfen aydınlatsın. Hakikaten Cemal'i oynatmamız hata mıydı?

Cemal, Benetton maçında (yanlış hatırlamıyorsam) rakip oyuncuyu yumrukladı.Federasyon 5 maç ceza verdi.Bu maçları sezon öncesi yapılan SkyTurk'ün yayınladığı turnuvada çekti.Bir hazırlık maçında 5 maç ceza aldı ve o maçları hazırlık maçlarında çekti yani.Oyak'da başvurmuştu ilk maçımızda hala ses çıkmadı...Doping ile suçlayacak basketbolcumuz olmadığı için, böyle yolları seçmeleri olağan Fenerbahçe çocukları için...
 
Re: GALATASARAY : 74 - Fenerbahçe : 72

Artık bu olayı kapatmak lazım bence,yok şu şöyle diyor bu böyle diyor bunları bırakalım...Kuyruk acısıyla oraya buraya saldıracaklardır buda oldukca normaldir...Saçma sapan programlar da yapılacaktır bu da normaldir...Zaten resmi sitemiz gerekli açıklamayı yaptı,''bizi birileriyle karıştırdınız galiba'' mesajı açık ve net olarak verildi...Saha içindede ufak tefek olumsuzluklar dışında gereken cevap fazlasıyla verildi...Başka şeylerle ilgilenmek onların işidir artık...
 
Re: GALATASARAY : 74 - Fenerbahçe : 72

Bencede konun kapanmasi lazim.Zaten savciliga sevk edildiler felan bizi asti konu ne desek bos.

Kilit gelse iyi olur.
 
Re: GALATASARAY : 74 - Fenerbahçe : 72

Konuyu kilitlemek yerine "asıl konuya" dönme vakti gelmiştir bana göre. Artık basketbol konuşulsun bu başlık altında, olaylar ile ilgili ayrı bir başlık zaten var.

Mesela sürekli "yetersiz" denilen Okan Hoca'nın bu maçtaki performansını, yerli guardların takıma olumlu katkısını, Cemal'in hırsını, Rancik'in fundamental gösterisini falan konuşma vakti gelmemiş midir artık?
 
Re: GALATASARAY : 74 - Fenerbahçe : 72

mesela Murat a son serbest atışı kim kaçır dedi Murat düşündümü ben bunu çembere deydiriyimde zaman işlesin düşünmediyse ne düşündü SN Çevik ne düşündü
son sayıyı 3 saniyeki bayaa zaman yeseydik ne düşünürlerdi
God Bless Tanjeviç desek yerimi
 

Üst