TBL 5. Hafta | Galatasaray CC 74 - 72 Fenerbahçe (Ceza nedeniyle 0-20)

Re: GALATASARAY : 74 - Fenerbahçe : 72

Farklı bir şey söylemek istiyorum.

Bu kadar gergin hale getirilen, gelen bir maçta 40 dakika çok anlık küfürler ve bir iki ufak olay dışında bir şey olmaması bence başarıdır.

Bir anda gerginleşen ortamda sinir patlaması olmuştur. Ve yine farklı olarak ucuz atlatıldı diyorum. Gerçekten televizyondan bile hissedilen bir duygusal boşalma vardı salonda.

Genel mantıklı insanlara katılıyorum. Saha cezası almalıyız ciddi anlamda.

Bir de bundan sonra saha içi koltuklara izin vermezler şimdi. Türkiye kısıtlama ülkesi malum.
 
Re: GALATASARAY : 74 - Fenerbahçe : 72

Murat Abi'ye kesinlikle katılıyorum. Dün tertemiz bir maç olmuştur, bunu hazzedemeyen bazı kansızlar ise mağlubiyeti engellemek adına en iyi bildikleri şeyi yapmışlardır.

Seneler boyu Kadıköy'de yaşadıklarımızdan sonra, bu taraftarın da canına tak etmiştir artık. Kimse taraftarın suçu falan demesin, bir Kadıköy deplasmanına gitmeyen, dün salonda olmayan biri bunu anlayamaz bence.

Kimse de çıkıp şunu diyemiyor, kardeşim daha 2-3 ay önce neler oldu, adamlar 5 maç ile kurtardı. O maçta Fener'e 10-12 maç seyircisiz veya 10-12 puan silme tarzı bir ceza verselerdi, o zaman tahriğe rağmen bunlar olur muydu? Adamların bir tarafları yer miydi?

Federasyon yetersizdir. Belki de bu olayların önüne geçebilecek tek kurumdur ama bu sınavda birilerine yaranmak uğruna sınıfta kalmıştır. Bundan sonra da maçlarda bu tarz olaylar hep olacaktır, çünkü cezası caydırıcı değildir. Ha ne zaman ki tahrikçilere de ceza gelir, o zaman resim değişir.
 
Re: GALATASARAY : 74 - Fenerbahçe : 72

merhaba arkadaşlar....

ben geçen sene bu forumda yazıyodum ama bu sene askere gittim geldim ve daha yeni yazma fırsatım oldu.bende çok isterdim maça gelmek, o heycanı sizinle paylaşmak çok isterdim..ama maalesf olmadı..inş aslantepede salon yaparlarda rahatça maçlarımıza gideriz arkadaşlar..malum benim anadolu yakasının en uzağında ( tuzlada) oturupda arabası olmayanlar o maça gidip geri dönemk gerçekten zor arkadaşlar...

maça gelirsek arkadaşlar çok sevindim galip gelmemmize ama malum olaylar beni çok üzdü..ne zaman bunlar son bulcak ne zaman eşimizle çoçuğumuzla bi derbi maçı izliycez bilmiyorum..dün sizde görmüşüsnüzdür bi tarafatarımız çoçuğu eşi ile maça gelmiş ama olaylardan sonra çoçuğun halini görmüşünüzdür gerçekten yazık ya:(:(...evimde digiturk olmadığı için maçı izleyemedim ama sonucu takip ettim netten ama olaylar başlayınca yancı basın gene bizi suçladı ilk önce ama daha sonra o malum bayann yaptıklarını görünce geçrketne çok üzüldüm...ne gerek vardı o güzelim derbiznin huzurunu bozmaya ne gerek vardı o tarafatarı çıldırmaya ne gerek vardı olayların oraya gelmesini sağlamaya..hiç gerek yoktu ne yazıkkki o bayhanın yaptıklıarı olayları bu hale getirdi..artık verin ceza ya kim suçlu ise verin cezayı bitsin bu artık olaylar ne her derbiden sonra saha kapamalar nolcak bu halimizi gerçekten yazık..

ondan sonra avrupada bişey yapamıyoz deriz napcaz ki arkadaşlar bu derbilerle mi yapcaz bu p et şişelerle mi yapcaz yada o el hareketi ilemi yapcaz...yazık gerçekten çok yazık..neyse arkadaşlar biraz içimi döktüm umarım bundan sonra bende maşlara gelip kolkola güzelce maçlarımı izler takmımıza sonuna kadar destekleriz...
 
Re: GALATASARAY : 74 - Fenerbahçe : 72

Arkadaşlar,

ultrAslan forumdan bir Galatasaraylı kardeşimizin yazısını buraya aynen taşıyorum. Umarım bazı şeylerin anlaşılmasında yararlı olur.

M. Yavuzhan CANLI demiş ki ;

Öncelikle forumu izleyen fenerliler şunu çok iyi okusunlar.

Hayatımda ilk defa bir GS-FB maçında neredeyse hiç küfür edilmediğini söyleyebileceğim bir maçtır dünkü maç. Sahaya fener çıktığında bir kez küfüre yeltenildi ancak hemen susturuldu onun dışında son periyota kadar tek küfür olmadı. Şerefsiz semih ve rasim e rağmen. Dün salonda olan fenerliler vardı ve onlar da bunu biliyorlar gitsinler yazsınlar forumlarında delikanlı gibi.

İkincisi;
Salonun dışında fener atkısını takmış gezen zilzoplar vardı belli ki şaşırmış gelmişlerdi ve bu heriflerin kılına dokunulmadı. Bu iki arkadaş rahatça içeri girip tayfanın yoğunlukta olduğu kamera karşısındaki tribünün en tepesine çıkıp insanca maçlarını izlediler. Keşke fotoğraflarını çekseydim çünkü bazı şeref yoksunları bunları salladığımızı yazacaklar. Ben 18 senelik tribün mazimde 100 GS linin 2 fenerliye saldırdığını görmedim inşallah bundan sonra da görmeyeceğim. Ama onlarca fenerlinin karı-koca çoluk çocuk demeden arabadan insanları indirip dövdüklerine en az 5 defa şahit oldum. (örnek: Bağdat caddesi, örnek; Ali Samiyen?de köprü altında)

Üçüncüsü;
Aşağıda fener bench inin arkasında o hareketi yapıp tribünleri tahrik etme olayına ne açıdan bakarsanız bakın herkes konuyu bir yere çekebilir. Ama olay çok basit, polis hadi burayı boşaltın dediği anda orayı boşaltsalar tek bir olay bile olmayacaktı. Millet dışarı çıkın diyor bunlar hala tribünlere dönüp artistlik yapıyorlar. Burada en sevdiğim şeyin üstüne yemin ederim ki aynı durumda fener seyircisi olsaydı oradaki 4-5 kişi linç edilirdi. Ama yüzlerce aklı selim insan (ki bir tek polis vardı orada) diğerlerinin aşağıya inmesini engellemiştir.

Herkes ne derse desin maça gelmeyip, olayları görmeyen tüm Galatasaray taraftarlarının içi rahat olsun, sahaya inen densiz, geri zekalı herif dışında olay yaşanmaması için elden gelen her şey yapıldı. Ki düşünün 2 hafta önce kafa yaranlar, 4 ay önce sahaya inen yüzlerce insanın çıkardığı olayların konuşulduğu bir kulübün taraftarının yazdıklarını, çizdiklerini zerre kadar önemsemeyin.

Samiyen?deki maçta bu maçta olduğu gibi küfürün olmadığı, sadece kendi takımına destek verecek aslan yürekli Galatasaray?lıların tribünde yer alacağına eminim.

Biz ne yaşandıysa onu yazarız, fenerlilerden maçta olanlar da bunları yazsınlar ki herkes neyin ne olduğunu anlasın.
 
Re: GALATASARAY : 74 - Fenerbahçe : 72

Dünkü maçın 40 dakika sonuna kadar çok temiz geçtiği konusunda kimse laf söyleyemez zaten. Benim anlayamadığım Fenerbahçenin 40 dakika içinde yapamadıgını bench arkasında ne idüğü belirsiz bir kadının tek hareketle yapabilmesidir. Kabul ediyorum o benchin arkasında kim olsa çıldırırdı. Zaten orda olan olayların hiçbiri de büyütülücek olaylar olmadı.

Ancak; sahaya karsı pota arkasından atlayıp Fenerbahçe benchine kadar koşup birde oyunculara vurma teşebbüsünde bulunan 2 kişi bir çuval inciri berbat etmiştir. Bizi Fenerbahçenin Efes serisinde yaptığı bütün çirkinliklere de ortak etmiştir. O gün olan olayları ayıplayan kaç kişi bugün neyi savunabilir ki? Biz de yapıyoruz işte.

Asıl üzerinde durulması gereken konu da neden bu kadar çabuk tahrik olduğumuz? Zaten adamlar bu oyunu oynamak isterken neden sürekli bu oyuna alet olduğumuz. Biz bu işi beceremiyoruz arkadaş. Yapamıyoruz işte. O zaman sogukkanlı olucaksın. Zaten maçı tribünde kazanmışken rakibe kendi ellerinle bırakmıycaksın. Biz onlar kadar profesyonel beceremiyoruz bu işi.

Bakın daha iki hafta önce olan bi ton olaydan dolayı nerdeyse Fenerbahçe magdur gösterilicekti. Keita, Arda günah keçisi ilan edildi. Yalanlar söylendi. Yapılan hersey hasıraltı edildi. Dün sadece sahaya atlayan iki kişi yüzünden iki gündür bütün manşetlerde bu maç "ezeli rezalet" olarak geçiyor. Çünkü adamların ekmeğine kaymak sürüyoruz sürekli.

Gelelim işin en vahim boyutuna. Saha içi tribünlerin boşaltılarak maça devam edilmesinin kabul edilmesi. Bence bu maçın ezildiğimiz, kaybettiğimiz tek anıydı. Ne demek saha içi tribünü boşaltmak? Ya yukarda yer olmasaydı ne olucaktı? Oraya para verip bilet alan ve maç izlemek isteyen taraftarın suçu neydi?

Şımarık çocuklar gibi her maç aynı oyunu oynayıp sonra da biz çıkmyoruz can güvenliğimiz yok diyenler her isteklerini kabul ettirirken biz nasıl eziliyoruz bu tavrın altında bunu hiç aklım almıyor işte. Bırakın kardeşim çıkmıyolarsa çıkmasınlar. Hükmen maglup mu olurlar, küme mi düşerler bizim sorunumuz değil. Dünkü maç boyunca benim kendimi kaybettiğim tek an saha içi tribünün boşaltılıp Fenerbahçenin sahaya çıktığı andı.

Başa dönersek tekrar, bu kadar temiz bir maçın ardından iki kendini bilmezin yüzünden muhtemelen 5 maç ceza alıcaz. Zaten bundan sonraki maçların ortalaması 500-1000 kişiye düşeceğinden ve sahaya atlayanlar zaten normal maçlarda salonda bulunmayacagından dolayı bu cezayı alıcak kesinlikle sahaya atlayanlar değil basketbolseverler ve erkek basketbol takımımız olucaktır.

Sanırım sahaya atlayanlarda şu an emniyette ve sağlam bir ceza alıcaklar. Yaptıkları yanlarına kalmıycak ama değer mi bir basketbol maçında ne idüğü belirsiz bir kadının gazına gelip şu durumlara düşmeye diye de sormadan edemiyor insan?

Klasik olarak yine bir Fenerbahçe maçından sonra galibiyeti değil olayları konuştuk. Sevinemedik doğru dürüst. Ama madem bu kadar yazdık 3-5 kelime de maç için edelim.

Açıkçası hiç beklemediğim bir galibiyet oldu. Akşam saat 17:30 da üstüste gelen 3. telefondan sonra evden çıkıp ucu ucuna maça girdiğimde maçtan hiçbir beklentimde yoktu açıkçası. Ama sahada inanılmaz bir Galatasaray vardı. Tabi birde inanılmaz Tanjevic faktörü :)

maçın başında Ömer pota altımızı tek başına ezerken ve 8 sayıyı hanesine yazdırmışken onu kenara alıp Semihi sahaya süren Tanjevice ne kadar teşekkür etsek az. Hatta bizim pota altı zaafımızı nerdeyse hiç kullanamadı.

Tabi burda tek etken Tanjevicin yanında özellikle Cemalin ve ona katkıda bulunan Rancik ve Wilkinsonun üstün savunma gayretlerini ve mücadelelerini gözardı etmek olmaz. Özellikle Cemal bugüne kadar en üstün performansını ortaya koyu. Tabi ki hata da yaptı ama tek kelimeyle inanılmazdı. 50 dakika içinde 47 dakika oyunda kalıp 4 faulde kalması ise ayrı bir tebriği hakediyor.

Benim için gecenin hayalkırıklığı Washington oldu. Tamam çok gayretlisin, ribaunt cekiyosun, kovalıyosun, top kapıyosun birader de her kaptığın topu da sen atma yahu. Bi ara o kadar saçmalamaya başladı ki çok rahat kazanıcagımız maç elimizden gidiyordu az kalsın. Allah tarafından küçük bir sakatlık yaşadı da onun yerine oyuna giren Can Akın'ın takımı son 2:30 da çok iyi yönlendirmesi ve aldığı 2 çok akıllı faulle maçı kazanmamızda büyük pay oynadı.

Tabi bir paragrafta Jasaitisi ve Okan hoca için açmak gerekir. Adam maça çok iyi başlamış. Avrupanın sayılı şutörlerinden. Çok hırslı ve istekli oynuyor. O kadar el yakan top oldu. Hocam şu adamın üzerine tek bir set çizemezmisin ya? Son pozisyonların hepsini saçma sapan tercihlerle heba ettik be hocam. Jasaitisi nerdeyse hiç kullanamadık. Açıkçası takımın en büyük yıldızını bu kadar verimsiz kullanmaya devam edersek bu adamı da fazla tutamayız.

Tabi ki Evren Bükere, Caner Topaloğluna, Kaptan Tufana ve hatırlamadığım varsa hepsine tebrikler ve teşekkürler dünkü galibiyetten ötürü. Tabi ki en büyük alkışı da muhteşem destek veren Galatasaray taraftarı hakediyor ama senede 1 maç oluyor malesef bu destek de.

Maçın benim adıma en komik anı ise maçtan sonra "parmak kaldırsın" tezahüratında sadece maçta hiç süre almayan Polat ve Erenin parmak kaldırmış olmalarıydı. Hatta en çok onlar seviniyolardı diyebilirim : )

Amaçsız bir takım olarak bundan sonra ne yaparız bilmiyorum. Açıkçası dün öyle çok büyük sevinç de yaşayamadım ama gurur duyduğum bir çok şey yaşadım. Geleceği hala çok parlak göremiyorum. En azından bu seneki hedef maçımızı kazanmış olduk. Ama Galatasarayın hedefi böyle ufak sevinçler değil her zaman şampiyonluklar olmalı. Özellikle dünkü tribün tablosunun sık sık yaşanması isteniyorsa.

Bu vesileyle sanırım bende bugüne kadar forumda yazdığım en uzun yazıyı yazmış oldum : )
 
Re: GALATASARAY : 74 - Fenerbahçe : 72

Olayları başlatan kadın KanalTurk'de ki Son Kale programında ilgilenenlere...

Kadının ağzı burnu yamulmuş...
 
Re: GALATASARAY : 74 - Fenerbahçe : 72

Serhat bildiğin kolluyor kadını. Ben sinirlerime hakim olmıycagım gerekçesiyle kapattım. Bu kadar rezalet olamaz. Bide iyi akşamlar, saygılar falan diyolar ya. Cidden çıldırmamak elde değil. Bu iki iğrenç insan dün koskoca salonu birbirine kattı.
 
Re: GALATASARAY : 74 - Fenerbahçe : 72

İnsanlar Mert Olmalı,Hangi Takımlı Olursa Olsun Önce Mert Olmalı ( Ahmet Çakar gibi doğru bildiğini söylemeli ) Reyting uğruna haksız'ı haklı yapma çabası içinde olmamalı.O kadını oraya çıkarmak bile ödüldür.Yazıklar olsun.
 
Re: GALATASARAY : 74 - Fenerbahçe : 72

Bayram Kurtulmuş' Alıntı:
İnsanlar Mert Olmalı,Hangi Takımlı Olursa Olsun Önce Mert Olmalı ( Ahmet Çakar gibi doğru bildiğini söylemeli ) Reyting uğruna haksız'ı haklı yapma çabası içinde olmamalı.O kadını oraya çıkarmak bile ödüldür.Yazıklar olsun.

Ne ödülü herkes tanıdı artık o kadını fazla barınamaz bu ülkede daha...Yavaştan tipi kaymış zaten kadının, yaşadığına şükretmeli...
 
Re: GALATASARAY : 74 - Fenerbahçe : 72

Barınır Arkadaş,Barındırırlar,Kollarlar ..

Sözde Spor'da Şiddet'e karşı olan Fenerbahçe klübünün yöneticileri kollar bu kadın'ı.Çünkü bu tip insanlar Fenerbahçe için çok değerli kişiler,bu insanlar olmadan nasıl trübünleri tahrik edip maç kazanmaya çalışacaklar.

Bu kadın'ın Tv'ye çıkmasına kesinlikle karşıyım sanki iyi birşey yapmış,topluma örnek olacak birşey yapmış sanki Tv'ye çıkarılıyor.

Ülkemizde anladım ki gerçekten bu spor yazarları aslında spor'da herşeyin güzel olmasını istemiyor,bazıları istiyorki böyle olaylar olsun,reyting kazanalım tüm istedikleri bu.Ama bu ülke'de kaliteli spor yazarlarıda var onlarıda kimse kaale almıyor malesef.
 
Re: GALATASARAY : 74 - Fenerbahçe : 72

Normal şartlarda uzatma devresine kadrosu kısıtlı olan Galatasaray mı avantajlı girerdi, yoksa Fenerbahçe mi?

Yaşanan olaylar nedeniyle belki de maçı kaybedecektik diyenler var ama belki de maçı yaşanan olaylar neticesinde -yorgun düşen oyuncularımız için biraz dinlenme fırsatı olmuş olabilir- kazandık.

Olmaz olsun böyle galibiyet diyorsanız, o başka.
 
Re: GALATASARAY : 74 - Fenerbahçe : 72

Onur Yavuz' Alıntı:
Normal şartlarda uzatma devresine kadrosu kısıtlı olan Galatasaray mı avantajlı girerdi, yoksa Fenerbahçe mi?

Yaşanan olaylar nedeniyle belki de maçı kaybedecektik diyenler var ama belki de maçı yaşanan olaylar neticesinde -yorgun düşen oyuncularımız için biraz dinlenme fırsatı olmuş olabilir- kazandık.

Olmaz olsun böyle galibiyet diyorsanız, o başka.

Onur Abi dediğin faktörler de var ama bir de seyirci faktörü var.Maç sonu dikkat ettiyseniz Oğuz'un filan da yürüyecek hali kalmamıştı,belki de bu yüzden kaçırdı serbest atışları.4 uzatma daha oynansaydı,taraftarın itici gücüyle yine alırdık biz bu maçı.
 
Re: GALATASARAY : 74 - Fenerbahçe : 72

Alın sizede bir çıkarım daha öncede yazmıştım...Taraftarı ile bütünleşmiş bir Galatasaray'ı yenmenin mümkün olmadığınını anlayan fenerbahçe yöneticileri daha önceden içeri soktukları bu canavara uzatma periyodunun taraftarsız oynanması için gereken emri vermiş,ve o aciz insanda verilen emre uyarak taraftarı çığrından çıkarmıştır...Yani Onur bey kusura bakmayın ama tarafsız olayım derken bir tarafa kaymamak gerekir...Yorumunuzu okurken dedim alıntı heralde altlara doğru ''antudan alıntıdır'' ibaresiyle karşılaşırım,ancak öyle birşey göremeyince şaşırdım doğrusu...
 

Üst