TBL 5. Hafta | Galatasaray CC 74 - 72 Fenerbahçe (Ceza nedeniyle 0-20)

Re: GALATASARAY : 74 - Fenerbahçe : 72

Her ne kadar gerçekleşen olayların şiddeti,durumu farklı olsada. Aynı cezayı bize vereceklerdir bu kesindir.

Olan oldu, geçmişte yapılan hatalardan ders çıkarmak lazım. Bu tür yaşanan olaylar karşısında sabırlı olmayı öğrenmeliyiz. Ceza alsakta galip geldik bunun sevincini yaşamalıyız.
 
Re: GALATASARAY : 74 - Fenerbahçe : 72

Hayatta ilkeli olmak lazım. Sırf sporda değil her yerde. Bu işin rövanşı da olacak. Şöyle sorayım, rövanş maçında birisi sahaya dalıp Evrene bir tane vursa, mazallah çocuğun kariyerine ciddi bir zarar gelse , " Ne olacak yahu tahrik olmuşlar işte , 1 maç kapatılsın " diyebilecek misiniz? Cevabını bana vermenize gerek yok , kendi kendinize verin yeter. Sahaya inip , insan linç etmeye kalkmak , ciddi bir problemdir; ciddi bir uygarlık eksikliğidir. bizler farklı olduğumumzu söylerdik hep, meğerse hiçbir farkımız yokmuş. Sahaya inip oyuncu dövmeyi , şiddet göstermeyi legalize hale getrdiğiniz zaman, bu işten yırtamazsınız, bir şekilde çıkar acısı. Bu işler bumerang gibidir. Bakın, dün Fenerbahçede patladı; yarın bi gün döner dolaşır bizde patlar. Emin olun, bu kafa sürdüğü sürece de patlayacaktır. Yarın pişman olmamak için, bugün biraz daha hassas olmak gerek.
 
Re: GALATASARAY : 74 - Fenerbahçe : 72

Ali Alpar' Alıntı:
[quote="Emre Yuksel":2igk4yp5]resimlere bakınca gördüm.. atlayanlardan biri de kapalının eksi müdavimlerinden, şimdilerde eski açıklarda takılan ........ .... ağabey hiç değişmedi . )

arkadaşlar,

bu forum herkese açık, dışardan okunabilen bir forumdur. bu tip yazışma alanlarında özellikle sıkıntı yaratabilecek konularda isim zikretmek hatalı bir davranıştır. ismi geçen kişi tribüne takılan herkesin tanıdığı bildiği sevilen bir kardeşimizdir ve yaptığı hareket yanlış bile olsa isim ifşa ederek yazılan yazılar onu zor durumda bırakabilir.

lütfen biraz daha dikkat....

not: moderasyon söz konusu mesajları editlesin lütfen...[/quote:2igk4yp5]

ali bey malum arkadaş gözlatına alınmış, şu anda bakırköy adliyesindeymiş.. söylediğim gibi.. biz burada adını ansak da olur, anmasak da olur.. çoktan aldılar onları..
 
Re: GALATASARAY : 74 - Fenerbahçe : 72

Fenerbahçe açıklama yapmış.Aziz Yıldırım gözaltına alınan taraftarlarımızdan savcıyı arayarak şikayetçi olmuş...
 
Re: GALATASARAY : 74 - Fenerbahçe : 72

Her ne olursa olsun , o atmosferde olmak müthişti.O 2 serbest atışın kaçmasında çok ciddi emeğimiz vardı.O "saygıdeğer" fenerli bayan orda olmasaydı herşey yolunda gidiyordu.Benim için birşey değişmedi.Bu maçı kavgalarıyla değil , takımımızın yaptığı inanılmaz mücadeleyle ve muhteşem atmosferle hatırlayacağım.
 
Re: GALATASARAY : 74 - Fenerbahçe : 72

Oradaydık helal olsun oyuncularmıza.
Gerçekten çok güzel atmosfer oldu.
O kadın olmasaydı her şey daha iyi olacaktı ama dersini almıştır.
 
Re: GALATASARAY : 74 - Fenerbahçe : 72

Sadece saha içine bakarsak çok iyi bir mücadele ile elde edilmiş bir galibiyetten dolayı takımımı kutluyorum,her ne kadar maçı uzatıp beni ders çalışmaktan alı koysalarda:)

Tribünlede yaşanan olaylara gelirsek söylenebilecek en iyi söz;"utanç verici".Birkaç ay önce Fener'li taraftarları nasıl eleştirmişsek bugünde oraya atlayan Galatasaray taraftarını eleştirebilmeliyiz.Fenerlilerin aynı yanlışı yapmış olması,tahrik unsurunun olması ve bunun Fener'e yapılmış olması yalnışı doğru kılmaz.Zaten küfürdür yabancı maddedir artık olağan karşılanıyor en azından sahaya girip sporcuya fiziki müdahelede bulunmak normalleşmesin.Bu Fener'e Galatasaray'a falan değil Türk sporuna çok büyük zarar verir,bence gerçekten sporsever olan kişi bu yaşananları hoş görmez.
 
Re: GALATASARAY : 74 - Fenerbahçe : 72

Arkadaşlar bu Federasyon kimin 1 oyuyla başa geldi? Bu Federasyonun en büyük destekçisi kim? Hepsi açık seçik ortada.

Şimdi böyle bir olay ellerine gelmişken bizi cezadan cezaya çarptırırlar. Abartılcak bişi değil ama 3 sene önce fenerli basketçiler kendi kendine olay çıkartdığında bizi ozaman maçın başında abdi ipekçiden dışarı çıkartmayı başarmışlardı. Ve biz yine ceza almıştık diye hatırlıyorum.Ozmanda tahrikin en babası vardı. O yüzden bu olayı öyle bir şişircekler ki şimdi federasyon en ağır cezayı vermek zorunda kalıcak gibi bir görüntü oluşturcaklar.
 
Re: GALATASARAY : 74 - Fenerbahçe : 72

Fenerbahçe'den itiraz...

Fenerbahçe Ülker Basketbol Şube Direktörü Nedim Karakaş, Beko Basketbol Ligi?nde Galatasaray Cafe Crown ile dün oynanan derbi maçta forma giyen Cemal Nalga?nın, cezalı olarak karşılaşmada oynadığı gerçekçesiyle Basketbol Federasyonu?na itiraz ettiklerini söyledi.

Karakaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cemal Nalga?nın sezon başında aldığı ceza nedeniyle maçta oynamaması gerektiğini ifade ederek, "Bu konuda itirazımızı dün maçta yaptık. Federasyonun bu itirazı sonuçlandırmasını bekliyoruz" dedi.

Milliyet
 
Re: GALATASARAY : 74 - Fenerbahçe : 72

Maç içindeki toplu küfürler vs. olabilir dedim -malum Türkiye'de stad ve salonların durumu bu-, dikkatimi sahaya vermeye çabaladım. Maçın kalitesi yüksek değildi ama, takım iyi mücadele ediyordu, yürekten oynuyordu; bunu görmek bizi de sevindiriyordu. Son çeyrekteki kötü hücumlar sebebiyle maç uzatmaya gitti, o anda ortalığın karışmasıyla bizim de şevkimiz kırıldı. Maçtan aldığımız keyif kayboldu, galibiyete sevinemedik!..

Fenerbahçeli bir kadın tahrik etmiş... miş... mış... Kim tahrik etmiyor ki?! Bir kadının orta parmağını göstermesiyle yüzlerce insan çığrından çıkıyorsa, acaba sorun kimde? Kadın suçlu ama, onu sebep gösterip içindeki nefreti dışarı çıkartanlar daha fazla suçlu değil mi? Bu kadar kolay mı şuursuzca saldırma eğilimi göstermek?

Sahaya atlamak, eline ne geçiyorsa fırlatmak için bahane arayanlar amacına ulaştı. Galatasaray'ın alacağı cezayı pek umursamadıkları aşikârdı!

Muhtemelen 3 maç seyircisiz...

Ceza kime verildi? Basketbol maçlarını salonda takip etmek isteyen, takriben 200 gerçek sporsevere ve tribünlerden ilgi/destek bekleyen sporcuya...

"Uzatma periyodu iki devreden mi oluşuyor, 15 dakika mı sürüyor" diyenlere değil!..

Fenerbahçe'yi ev sahibi olduğu maçlarda bilinçli şiddet sarmalı oluşturduğu gerekçesiyle kınıyoruz ama, eğer yanlışın tek taraflı olmadığını görmezden gelmeye devam edersek bu işin sonu nereye varacak?

Neden salonlar boş kalıyor?
Bu soruya gülümserim...

***

Oyun adına söylenebilecek en önemli şey ortaya koyulan kazanma iradesi... Fikir yürüten, ter akıtan, gösterdiği emek neticesinde canı acıyan, ayağı sekerken koşmaya çalışan herkese teşekkür ederim!

Bu maçtan sonra da oyuncuların eleştirildiğini gördük ya, gerisi angarya...
 
Re: GALATASARAY : 74 - Fenerbahçe : 72

Ntv yok şimdide biz başladık,şu kadar gelir bu kadar gider demeye...3 maç nerden çıktı bize 3 maç verilecekse,geçen yılki Efes-Fbülker'e serisindeki olaylardan Fb ülker'e 20 maç filan verilmesi lazım...Adamlar organize halde sahaya inip evire çevire koç,oyuncu dövdüler...Abartmıyorum evire çevire dövdüler yani...
 
Re: GALATASARAY : 74 - Fenerbahçe : 72

sevince geç katılmak kadar zor birşey yok.......

maçtaydım tabikide...herkes iyi hoş dariusta hoş ama gitmez böyle bir daha olmaz 12000 kişinin çıkardığı 50000 kişilik ses...darius işin şov kısmında buna yüzde yüz eminim...aynı zamanda pivot bölgesi...eğer yönetim dünden sonra biz küçüldük derken hata ettik seyirci potansiyeli var ve bunu hak eden camia ,taraftar filan...taş çatlasın 2-3 milyon dolara patlar guard ve pivot..boşta olan pivot belli pops ...hala bir şansımız varsa 5 e 10 a katlamak pops tan geçer...aynı zaman da guard guard guard...darius mutlaka gitmeli.transfer topiğindeki isim gibi sean singletary gibi oynatan guard ncaa de çok....yada guard bulamıyorum dersen..mevkiyi can ile evrene emanet edersin loftonu alırsın...böyle bir hamle olmamlı...saçma olmamak şartıyla ,geçen seneki gibi toliver ve hosley alınıp takım berbat edilmesin...

ayrıca takım caner,eren ve polatsız oynayabiliyor...hem onların iyiliği açısından bazı şeylerde 2 taraf fedakarlık yapmalı...

olaylara gelirsek etkiye tepki oldu...ne işi var o kadının orda...tabi bizden atılan sert maddelerin büyük kısmının sakız olmasının dikkatini çekerim...bir arkadaş bizimkini fenerin yaptığından fazla bulmuş....herhalde o sadece ilk beş seriyi izlemiş son seriyi kaçırımış olmalı.

taraftar muhteşemdi eve geldim uyuyamıyorum sesler hala kulağımda gibi.
 
Re: GALATASARAY : 74 - Fenerbahçe : 72

Selcuk Akyuz' Alıntı:
ne farkı vardı ? 2 maçıda tv de izledim.. fb-efes maçında maç bitince şişman bi adam girip kereme saldırdı bizim maçta bikaç kişi sahaya girip oyunculara saldırmaya çalıştı..... fazlasıda bizim maç boyunca attığımız maddelerdi.. şimdi bunun izahı varmı biri bizi tahrik etti diyerek onlarda kerem bize parmak işareti yaptı tahrik etti dicek... ne farkımız kaldı onlardan ..

Oncelikle selamlar Selcuk Bey,

O seride Ayhan Sahenk'te yasanan olaylari da hatirlarsiniz degil mi? Bazi seylerin habercisiydi o. O macta da mi Kerem provoke etti? Bence boyle yuzeysel dusunmemek lazim.

Efes - F. Ulker macinda olan olayi hicbir sekilde benzetemeyiz. Sahaya giren saldiran taraftarlar, koltuklari sokup atan taraftarlar, soyunma odalarinda ve koridolarda yasanan olaylar, tribundeki bir cok F. Ulker taraftarinin sahaya girmesi, kufurler savunmasi ve daha fazlasi...

Bizim ise aslinda tahrike daha fazla tahrikle cevap vermemiz gereken, momentumun zaten bizden yana oldugunu unutmadan onlarla dalga gecerek sinirlerini hepten bozarak gule oynaya, olaylari yasamadan cikacagimiz karsilasmadan gecmiste olan olaylarin 2. kez patlamasi sebebiyle malesef istemedigimiz ve kimsenin onaylamadigi olaylari yasadik. Ancak daha 3 hafta once orada yasadigimiz terorize olaylarin unutulmadigini, adamlarin biz birsey yapmadikca daha da azittigi olaylara maruz kaldigimizi da unutmamak lazim.

Sevgiler.
Ernoyan.
 

Üst