TBL 5. Hafta | Galatasaray MP 61 - 69 Anadolu Efes

Tarih: 13 Kasım Pazar
Saat: 17:30
Yer: Abdi İpekçi Arena
Yayın: Lig Tv 3

Ligin ilk iki sırasını paylaşan takımlar karşı karşıya geliyor. Liderlik ve ligde mesaj verme adına bizim açımızdan kritik bir karşılaşmaya çıkıyoruz. Bu nedenle önümüzde Olimpija maçı olmasına rağmen başlığı erken açmayı uygun gördük.

Rakibimizin kadrosuna bakacak olursak;

1. Mehmet Kerem Tunçeri
2. Ermal Kurtoğlu
3. Sinan Güler
4. Cenk Akyol
5. Doğuş Balbay
6. Osman Gökhan Şirin
7. Ersan İlyasova
8. Tarence Anthony Kinsey JR
9. Soykan Yikilmaz
10. Dusan Cantekin
11. Aleksander Vujacic
12. Stanko Barac
13. Dusko Savanovic
14. Esteban Damian Batista Hernandez
15. Vlado Ilievski

Karşılaşmanın biletleri satışa çıktı. Almak isteyenler için; http://web03.biletix.com/etkinlik/MBG09/TURKIYE/tr

Ermal,Vujacic gibi savunma defektleri olan bir takım.Sürekli bu zaaflarının üzerine oynarsak kazanacağımızı düşünüyorum

Şampiyonluk mücadelesi veriyorsan kendi evinde Efes'e yenilmemen gerekiyor, Efes iyi takım ama yenilmez bir takım değil, taraftar salonu doldurursa galibiyet gelecektir.

13 kasım pazara geliyor cumartesi değil :D

Kinsey'in sakatlığı varmıs ama ben bu macta oynamasını istiyorum çünkü o oynamassa Barac-Batista aynı anda oynayacaklar. Barac, Batista ve Ersan ile ribaunt yüzü zor görürüz.

Ben bu maçı Olimpija maçından daha fazla önemsiyorum, olası mağlubiyetin etkileri daha yıkıcı olacaktır. Biletimi dün aldım, herhalde salon dolacak, 107'den anca yer bulabildim. Efes'in Maccabi maçının bizim Olimpija maçından bir gün sonra olması önemli bir avantaj. Dilerim çok yorucu, uzun ve Efes'in kazandığı bir mac olur :) Bence maçın sonucunu bizim kısaların ve Efes'in uzunlarının performansı belirleyecek. Özellikle Barac ve Ersan'a dikkat etmemiz lazım. Tribünün de yardımıyla inşallah maçı alırız. Bu maçı alırsak 3-4 hafta boyunca fikstür rahat ligde.

Bizim için çok önemli bir maç tabi bu maç öncesi Olimpija deplasmanında alınacak bir galibiyet büyük moral olur. Zaza'nın oynama durumu çok önemli umarım sakatlık sorunu yaşamadan çıkarız ve ligin altın kadrosu Efes'i yeneriz. Galatasaray'ımıza inancımız tam. Pazar herkes salonda olsun.

Kinsey bizim maçta oynamayacagına göre Efes Barac-Batista-Ermal-Ersan-Dusko Pota altıyla mücadele edecekki biz Shumpert-Songalia-Cevher-Luksa ve Furkan 5liyle pota altında mücadele edeceğiz.İnşallah maçta uzunlarımız erken foul problemine girmez....

Ribaunt sorunu yaşayabiliriz. Ben Savanovic ve Ersan'dan birinin zaman zaman 3 numara oynayacağını düşünüyorum. Bu maçta alan savunması bir çözüm olabilir. Sırtı dönük oyuncuları malasef savunmakta zorluk çekiyoruz. Zaza bu maçta oynarsa iyi bir katkı vereceğini düşünüyorum. Barac üzerinden ikili oyunları oynayabiliriz gibi geliyor, ayakları çok yavaş bence yüzdeli atarsak da Allah'ın izniyle de kazanırız.

Ben bu macı olimpija macından daha fazla önemsiyorum, olası mağlubiyetin etkileri daha
Yıkıcı olacaktır. Biletimi dün aldım, Heralde salon dolacak, 107den anca yer bulabildim.
Efes'in Maccabi maçının bizim olimpija macından bir gün sonra olması önemli bir avantaj.
Dilerim çok yorucu, uzun ve Efes'in kazandığı bir mac olur :)
Bence macın sonucunu bizim kisalarin ve Efes'in uzunlarının performansı belirleyecek. Özellikle barac ve ersana dikkat etmemiz lazım. Tribünün de yardımıyla inşallah macı alırız.
Bu macı alırsak 3-4 hafta boyunca fikstür rahat tblde.

Satıslar iyi mi gidiyor ?

Ben en son baktığımda 22 blok satısta gözüküyordu :)

Efes'te Kinsey'in sakatlığından dolayı Barac ve Batista aynı anda kadroda olacaktır. Bu yüzden Efes'i yenmek için hem son maçlarda ki kötü performansı sergilemememiz hem de özellikle savunmada ribaunt vermememiz gerekiyor
bunun içinde sakatlığından dolayı verim alamadığımız Zaza'nın sakatlıktan çıkıp verimli oynaması gerekiyor.

Tribün istenen seviyede olduğunda 2 yıldır güzel bir bütünleşme oluyor. Efes kadrosu bireysel olarak daha iyi olabilir ama mücadele dozumuz yüksek olursa kazanırız.

Bana göre bir vizyon maçıdır Anadolu Efes maçı.

-Öncelikle taraftarıyla o salonda en az 7-8 bin kişiyle oynanmalı bugün alacağımız sonuç ne olursa olsun !!
-Sonra yönetimiyle tam kadro olmasa da bu önemli maça gerekli destek ve organizasyonlar planlamalı.
-Ve tabi ki teknik kadro ve takım sanırım yukarıda ki 2 maddeden en kolayı onlar için her zaman ki gibi disiplinden kopmayarak kontrollü ne yaptığını bilen bir şekilde oyunlarını oynamaları (her zaman ki gibi )

Şu maçı alırsak özellikle taraftar ve yönetimin desteğiyle almamız çok daha kolaylaşacak. Gerekli ilgiyi umarım gösterir herkes.

Zaza Pachulia gerekiyor..hem de sakatlıktan çıkmış yarım yamalak formsuz bir zaza değil pota altında dişe diş kora kor mücadele edecek bir zaza..Yoksa Efesin pota altına karşı sadece Furkan ve Andriç...Yani bu adamlarda insan nereye kadar dayanabilirler ki..

Pazar günü bu maç tribünlerin 7-8 bin değil ağzına kadar dolu olması lazım !

Maç günü ve saati harika, aynı saatte futbol maçı da yok ve en önemlisi de bu takımın Efes maçında bizim gücümüze ihtiyacı var !

Kupaları şirketlere bırakmayalım !!!

Her ne kadar Kinsey son haftalarda müthiş katkı versede ben onun sahada olmasını isterdim. Çünkü Efes'in kadrosunda bilindiği gibi 6 yabancı var ve saha dısında kalacak yabancı secimlerini Barac ve Batista'dan birinden kullanıyorlar. Şimdi Kinsey olmadığı için hem Barac hem Batista aynı anda sahada olacak. Bizim de pota altında hem sertlik hem de ribaunt sorunumuz varken bu bizim için cok kötü oldu. Zaza'nın mutlaka ama mutlaka yetiştirilmesi lazım.

Macı kazanmak için kısalarımızın 2 kişilik oynaması gerekiyor. Taraftar zaten görevini yapacaktır.