TBL 5. Hafta | Galatasaray MP 61 - 69 Anadolu Efes

Maçın pazar olup o günde futbol maçının olmaması harika bir zamanlama. Ne kadar mantıklı olur bilmiyorum ama pazar günü gişelerden Barcelona maçının biletleride satışa çıksa fena olmaz hani .

Sene başından beri Efes'in hemen hemen bütün maçlarını izledim. Kadro olarak bence de daha iyiler ama kesinlikle biz daha iyi basketbol oynuyoruz.

Bu maçta yenilebiliriz ama bence ileri ki hedeflerimiz için önemli mücadele.. Üst üste kalite olarak bizden iyi iki takımla oynayacağız hem takım için hem de hep gurur duyduğumuz basketbol taraftarı için önemli maçların ilki.. Kinsey yokluğu avantaj inşallah taraftarla birlikte maçı alır Barcelona maçını bekleriz.

Bence seyircimiz salonu dolduracak. Oyuncular maçın öneminin farkında ayrıca Barca maçına hazırlık maçı olarak görüyorum. İkisi de yıldız oyuncularla kurulu. Böyle takımları sahamızda yenmek zorundayız. Seyirci itici güç olacaktır. Şut yüzdemiz özellikle 3'lükler 2 maçta da çok önemli girerlerse iki maçı da alırız.

Bu maçta salonu dolduralım, bu maçı almamız lazım başka yolu yok... Zaza ne zaman dönecek bilgisi olan var mı ?

bu macta salonu fulleyelım bu macı almamız lazım baska yolu yok... zaza ne zmn doncek bilgisi olan var mı ?

Neden başka yolu yok?
Artık eskisi gibi play-of mücadelesine 1-0 önde başlama durumu da yok. Efes müessese takımı olduğu için saha avantajını asla elde edemeyecekler. Daha doğrusu seyricisiz olduklarından saha avantajlarının bir anlamı olmayacak. Eee neden başka yolu yok? Bence ligi Fener'in üstünde bitirdiğimiz sürece hangi sırada olduğumuzun pek bir önemi yok. Saha avantajını kaybettiğimizde en büyük sıkıntıyı çekeceğimiz takım Fenerbahçe'dir. Beşiktaş'ı dağılacak diye saymıyorum ama Lokavt bitmez ise onların üstünde ligi bitirmek Fenerbahçe'nin üstünden bitirmekten bile önemli. Zira seyircileri çok ateşli ve oyuncuları da seyirci ile coştukça coşan cinsten.

Özetle söylemek istediğim çok iddialı şeyler yazıp beklentiyi çok yükseltiyoruz. Sonra da büyük hayal kırıklıkları yaşayabiliyoruz. Dolayısıyla bence Efes'e kaybetmemiz olası bir ihtimal. Ama herşeyin sonu değil. Bu işin önemli noktası Play-Off'lar.

NBA'da sıkça söylenen bir laf vardır:
Play-off : Çocuklar ile adamların ayrıldığı yer.

:D

TBL'de şu sıralar oynayabileceğimiz bizim dışımızdaki en formda 2 takımdan biri Efes. (Diğeri B.Milangaz) ve ayrıca ligteki en yüksek bütçeli takım da Efes. Kazanma olasılığımız var özellikle Maccabi maçında iyice yoruldukları taktirde ve bu yorgunluğun üstüne bizde iyi yaptığımız şeylerin üstüne gidersek işimiz rahat olur. İşi Lakoviç - Vujaçiç atışmasına dönüştürmeden her oyuncumuzun 10-15 sayı atabileceği düzende efes'e üstünlük sağlamamız kaçınılmaz...

İç sahada salon dolduğunda ligdeki her takıma karşı favoriyiz, Kinsey'in yokluğunda da epey avantajlı çıkacağız maça. Kinsey bu takımın ruhu adeta, onla başlıyor savunma dirençleri, Sinan eski formunda değil, Doğuş oynarsa ise dış şutlarını bırak gitsin zaten 5 şut denese 1'i girer. Tek korkum 3 numarada Ersan ya da Savanovic'i denemesi olur, o formulu uygulamayıp Cenk,Sinan,Doğuş 3'lüsü görev alırsa kazanırız bence. Pota altında zaten çok ağır pivotları var, 2'li oyun manyağı yaparız, Barac kötü başlarsa zaten dağılıp gidiyor bu seyirci ortamından da etkilenir. Ersan dışında korkum yok Efes'ten, çok formda şu günlerde.

Bence salon kesin dolacaktır. Seyirci baskısı ile iyi başlarsak ve her maç başımıza gelen oyunu koparamama sendromunu aşarsak kazanacağımızı düşünüyorum. Bence de ikili manyağı yapabilecek bir pota altları var. Kazanırız!

Bu maçı bence alırız.. Nedenine gelecek olursak Kinsey oynamazsa şayet Efes'in gücü % 20 düşer. Efes'in uzunları ağır, bizimkiler atletik onlara nazaran, koç faktörü de zaten Ufuk Sarıca her ne kadar başarılı olmasını istesem de ilk senesinde derbileri veya maçları kazanamayabilir.. Ilievski zaten Wisniewskiy'yi aratmıyor. Bir Vujacic var onun iyi savunulması ve temponun dusmesi halinde 64-60 gibi kısır bir skorla galip geleceğimizi düşünmüyor inanıyorum. Aliağa'nın Efes'i yendiği bir oyunda, biz bence kazanırız pek zorlanmadan.

Son topa kadar kora kor oynayalım, oyun disiplininden kopmayalım bana yeter. Bu bile play-off'lardan önce rakibe gözdağı vermeye yetecektir. İnanalım ama hayal kırıklığına uğramayalım. Hikaye daha yeni başlıyor...