Bu maçı kazanmamız gerekirdi. Kağıt üzerinde gene Efes daha kaliteliydi belki ama en formda oyuncusu Kinsey'den yoksunlar ve tribünler ful.. Hayal kırıklığına uğradım biraz ne yalan söyliyim..
Takım genel olarak savaştı aslında ama bazı oyuncular gerçekten çok kötü oynadılar, daha doğrusu günlerinde değillerdi. Ayrıyetten bir sürü boş 3lük kaçırdık, yarısını değerlendirsek maç bizimdi.. Bir arkadaşımız kıyaslama yaparken Efes'in demekki yabancı kalitesi bizden iyi ki kaybettik demiş. Kalitelerine lafım yok yabancıların ancak baktığımız zaman doğru düzgün kaç yabancıdan katkı alıyor ki Efes ? Batista ve Ilıevski istenilen düzeyde değiller, Savanovic de bence beklentilerin oldukça altında. Vujacic desen 2. bir Rakocevic olma yolunda ilerliyor. Barac ise hakikaten iyi oynadı bugün, zaten bir süredir Efes'te Kinsey ile beraber öne çıkan isim konumunda.. Bugün fark yaratan isim Kerem Tunçeri oldu Efes adına, çok kritik şutlar soktu ki bazıları oldukça zor şutlardı.. Efes'in performansı bir kenara, biz dediğim gibi çok boş 3lük kaçırdık ve ayrıca birçok da basit hata yaptık..
Takıma eleştiri niteliğinde diyebileceklerime gelince.. Öncelikle son dakikalarda sürekli şut kovalamaktan ziyade potaya giderek değerlendirmeliydik topları. Shumpert dışında bunu deneyen pek olmadı, ki denediğinde sürekli serbest atış kazandık.. Bunun dışında, oyuncu bazında bakınca Gordon ve Shipp ikilisinden birinden skor katkısı alamazsak önemli maçları kazanmamız pek kolay olmaz diye düşünüyorum. Ya da biraz daha genişleteyim, Ender ve Tutku da dahil bu 4 isimden 2sinin kayda değer bir skor katkısı vermesi gerek. Lakovic'i ayrı tutuyorum, çünkü işinin pek kolay olmadığını düşünüyorum. Hiçbir takım Lakovic'e özel önlem almadan durmaz, o yüzden Allah yardımcısı olsun. Ne kadar büyük oyuncu olursa olsun şutuyla ön plana çıktığı için istediği pozisyonları bulması pek kolay olmuyor.. Bunlar haricinde 4 ve 5 numara pozisyonlarına gelirsek, en zayıf pozisyonumuz 4 numara olarak görünüyor. Orjinal 4 numaralarımıza bakarsak; Cevher'i pek kullanamıyoruz, Songaila'yı şahsen beğenmiyorum. Yabancılar içinde en zayıf halka bana göre kendisi.. 5 numara konusunda da bir iki başlıkta belirttiğim gibi, Andric-Zaza-Furkan üçlüsünün sürelerini ayarlamakta ciddi sorun yaşayacağız Furkan'ı 4 numarada kullanmazsak zaman zaman. Evet, Andric çok kötü oynadı süre aldığı zaman diliminde ancak yabancı bir 5 numara oyuncusu da 7 dakika gibi az bir süre almayı haketmiyor.. Ayrıyetten bana göre çok iyi bir maç çıkaran Zaza'nın da 12 dakika süre alması az bence, lakin sakatlıktan yeni çıkmasının etkisi olabilir bu konuda bilemem orasını..
Seyirci kısmına gelince, aşırı hüsran yaşadım. Son 5 dakikayı kenara koyarsak diğer 35 dakikada salonun 4'te 3'ü yan gelip yattı. Görüntü var ses yok misali bir gündü tribünsel anlamda, yazık oldu gerçekten. Pota arkasına oturmaya geleceğine insanlar alsınlar ellerine patlamış mısırlarını, uzatsınlar ayaklarını kanepeye, sıcacık evlerinde televizyon başında izlesinler maçı. Yazık günah gerçekten...
Toparlamak gerekirse, takımı tebrik ediyorum. Son 5 dakikada özellikle iyi savaştık ancak Efes'i pek de iyi bir dönemde değilken yakalamışken evimizde kesinlikle mağlup etmeliydik. Ligdeki gerçekçi hedefimiz 2.liği kovalamak gibi görünüyor, ki dürüst olmak gerekirse 2.liğin altında bir sonuç beni hüsrana uğratır. Çünkü bu takım şu anki tabloda 2.liğin en büyük adayı benim gözümde. Takıma başarılar diliyorum..