TBL 5. Hafta | Galatasaray MP 61 - 69 Anadolu Efes

Barcelona maçındada yenileceksek böyle,mücadele ederek yenilelim.Efesi tebrik ediyorum taraftar mükemmel aynı taraftar inşallah barça maçındada olur.

eleştiri yapılabilir herkesin en doğal hakkı ancak ben şunu söylemek istiyorum maç içinde herhangi bir topu kapma mücadelesinde 3 oyuncumuz yerden yere atlıyorsa ve hepsi formasını sonuna kadar terletiyorsa o salondaki 12bin kişiyi yenilse dahi alkışlatabiliyorsa ben bu takımla gurur duyduğumu belirtmek istiyorum yenilselerde yenselerde gurur duyuyorum keyifle izliyorum yenilsekte yensekte keyifle izliyorum o salonda ki binlerce insan da böyle düşünüyordur umarım boş turnikeler kaçabilir şutlar girmeyebilir canınız sağolsun yenilsenizde canınız sağolsun ben takımımın bu halini görmek istiyorum bu mücadele son topa kadar mücadele bizleri çok mutlu ediyor.

Bakıyorum da çok olumlu konuşulmuş. "Mücadele" konusu üzerinden takım tebrik edilmiş. Bence de iyi mücadele edildi. Mahmuti de fazlasıyla iyi bir koç, taktik yönünden de bir sıkıntımız yok. Takımın sorununun kalite olduğunu bir kez daha gördük. Yerli oyuncular bir yere kadar iyi olabilir.

Efes'e bakıyoruz mesela: Kerem Tunçeri, Sinan Güler, Cenk Akyol, Ersan İlyasova, Ermal Kurtoğlu ve bugün oynamayan Doğuş Balbay. Ersan haricinde bu yerli rotasyonuna, Galatasaray'ın yerli kadrosundan iyi diyemezsin.

Bizimkilere bakalım: Ender Arslan, Tutku Açık, Caner Topaloğlu, Cevher Özer, Furkan Aldemir ve Zaza Pachulia. Devşirme olan Shumpert'ı da sayarsak, daha iyi bir kadromuz olduğunu bile söyleyebiliriz. Öyle olmasa bile mücadelemizle kompanse etmenin ötesinde, kalite olarak öne geçeriz.

Oktay Mahmuti > Ufuk Sarıca
Galatasaray'ın yerlileri >= Efes'in yerlileri
+ Mücadele, Taraftar desteği

Sorun Galatasaray'ın yetersiz yabancı kadrosunda demektir bu. Yabancılarımızı ivedilikle geliştirmemiz gerekiyor. Euroleague'de normal sezondan sonra hamleler yapılmalı. Yapılacak hamleler de şimdiden düşünülmeli.

Basketbolda verilen mücadele kadar günlük performanslar da çok önemlidir.Bugün yeterli yüzde de şut atamadığımız bir gerçek ama bu bir sonraki Efes maçında da aynısının olacağını göstermez.Herkes bizim kaçırdığımız şutlara laf atıyor ama unutulmamalıdır ki Efes bugün fena attı.Örneğin maçın dengeli gittiği ikinci periyodda Savanovic ve Cenk ile üst üste iki pozisyonda köşeden üçlük attılar.Veya üçüncü periyod keza Kerem ve Vujacic'in üst üste salladığı üçlükler.Kısaca biraz da bugün top onları sevdi.

Ayrıca bugün Songalia ve Andric'i hiç kullanamadık.Keza Lucas Gordon berbat bir maç geçirdi.Shipp'te bile ciddi bir konsantrasyon eksikliği vardı saha içinde.

Taraftarımızdan gurur duydum izlerken.Zaza'yı kazandık,Lakovic kendine geldi.Evet maçı Efes kazandı ama bence bizde bugün birşeyler kazandık.

İnanamıyorum ya yaptığınız tespite şut girmedi olmadı bu maç eğer o şutlar girseydi ne olacaktı yabancılarımız efesten daha mı iyi olacaktı sadece mücadele olsun yeter ki mücadelede bizim yabancılarımızın eline kimse su dökemez buda biline .

Baskette 2 sene önce hiç yoktuk ama şu son 2 yıldaki yatırım taraftarın ilgisi taraftarın bilinci kulübün bu şubeye bakış açısını hepsini hesaba katarsak 1-2 yıl sonra çok iyi bir takım oluşacaktır ama şu yabancı konusunda hem bütçe arttırılmalı hemde daha kalitelileri getirmeliyiz

Böyle devam edersenk 2-3 sene içinde eurolig şampiyonluğu neden olmasın. Ben şahsen çok umutluyum.

Andriçi ilk yarı denedi hoca. Ama Andriç'in malesef savunması zayıf ve Baraç onun üzerinden çok sayı buldu. Hücumda da alışık olduğumuz ikili oyunları yapamadık doğal olarak. Sonuçta rakip Efes'ti. Bizim iyi savunma yapan takımlara hücum sorunumuz var. Siena maçını saymıyorum ama Unics Kazan ve Efes maçlarını bence aynı nedenle kaybettik. Acil Lakoviç'in form tutması lazım. Ya da acil bir dış atıcı ihtiyac görünüyor. Giderayak Zaza da çok iyiydi bence.

Aslan gibi mücale et yen yenil hiç önemli değil topa atlayan 3 aslan gördüm yenilgiyi unuttum 14 sayıdan geldik yenilgiyi unuttum koyu fenerbahçeli ama tarafsız spiker MURAT MURATHANOĞLU ndan bu saha bana aek-aris maçını yada partizan seyircisini hatırlattı dedi yenilgiyi unuttum..
Bugün fenerbahçe ülkerde yenildi bizde karşılaştırdım fenerinki gibi ruhsuz bi yenilgi yerine mücadele ederek yenilmek ne güzel..
Bir maç kaybettik şampiyonluğu değil!!!

Böyle yenilince eve üzgün dönmüyorum mutlu olmasam da huzurlu oluyorum .Taraftar da süperdi bu maçta.

Ciddi manada avrupanın en iyi 3 seyirci kitlesinden birisiyiz (pana-partizan ve biz)

Bu maçı kazansaydık çok güzel bir doğum günü hediyesi almış olacaktım ama olsun, bu mücadele de yeterince güzel bir hediye. Sonuçta lig uzun bir maraton,tek tek maçlar genelde çok önemli değildir. Olası bir eşleşmeye 1-0 geride başlamamak adına 2. maçı kazanırız olur biter. Önemli olan play-offlar.

Bu maçtan çıkartılması gereken dersler var

Takım adına: Mücadele iyi fakat o da bir yere kadar. Bu seviyeleri daha iyi oynayabilmemiz lazım. Şu ana kadar hedef maç diyebileceğimiz üç maçın ikisini kaybettik (Fener, Kazan, Efes)

Mahmuti adına: Tutku-Andric ikilisini devreye sokmak, Lakovic'i bu takımın lideri yapmak (2 numarada), Gordon'ı savunmanın yanı sıra hücumda da etkin bir şekilde kullanabilmek, Shipp'e hücumda 2 numarada daha çok sorumluluk verebilmek, Shumpert'ı geçen seneki gibi postta ve köşelerde doğru zamanda topla buluşturmak (hatta boyalı alanın hemen dışında sırtı dönük oynattırmak), Songaila'yı daha çok ribaunda sokabilmek (ve mümkünse sürekli Furkan ile birlikte oynatmak) ve en önemlisi artık ayağımız debriyajdayken o vitesi arttırabilmek.

Taraftar adına: Basketbol taraftarlığının nitelikle değil nicelikle olduğunu görmek ve salondaki herkesi hem hücumda hem de savunmada oyuna dahil edebilmek. Futbol taraftarlığını Abdi İpekçi'nin kapılarının dışında bırakabilmek. Sonuçlardan bağımsız olarak her iç saha maçında aynı atmosferi yaratabilmek.

Yönetim adına: Maça gitmedim ama organizasyon sorunu hala devam ediyormuş. Takım bu seviyelerde oynuyorsa yönetiminin de o seviyelerde olması lazım. Hatta yönetim sayesinde bazı oyuncular nereye geldiklerini, ne seviyede oynadıklarını hatırlarlar. O yüzden yönetimin ciddi insiyatifler alması gerekiyor.

Bu takıma hala güvenim tam, lig maçı kaybederek sezon kaybedilmez. Sürpriz yenilgi almadığımız sürece ligi hala lider bitirme şansımız var. Lider bitirmesek deplay-off performansımız ortada zaten.

Yenilgiden daha çok taraftarımızın galibiyeti görememelerine üzüldüm.Muhteşem bir taraftar vardı.Nedense oyuncularımız taraftarımız varken daha bir tutuk oluyor heyecandanmıdır nedir atış yüzdeleri düşüyor.Bu maçtaki taraftarın gönlünü almanın tek bir yolu var oda Barcelona'yı devirmek.Oyuncularımız bu gece bunu düşünerek uyusunlar ne yapıp edip o maçı kazanıp bu taraftara hediye etsinler çünkü bu taraftar bunu hakediyor.Maça gelen herkese teşekkürler.

ben de maçtan döndüm
kimseye kızamayız o şutu nasıl sokamadın veya nasıl şu hatayı yaptın diye
kazansaydık da takım olarak kazanacaktık kaybettiğimizde de takım olarak kaybediyoruz

Abdi İpekçi'de direkt rakiplerimize karşı geçen seneyi de saydığımızda 4 maçtır kaybediyoruz
verdiğimiz mücadele ise hep galibiyete layık

bir tek Zaza ikinci çeyrekte rakip uzunları ezerken daha fazla oyunda kalmalıydı
Andric sahadayken Barac büyük üstünlük kurdu ve geriye düştük

Efes tüm maç kısalara tam saha baskı yapıp hücümda 10 saniyemizi çaldı
biz ise çift haneli sayılarla geriye düşmeden bunu denemedik

Songaila hayal kırıkığı yaratıyor, seviyesi çok fazla geliyor ona

Sonuç farklı olabilirdi ama canları sağolsun

skorcular çıkmış ortaya.Biri, maçdan önce umudum yok demiş onunla övünüyo haklıymışcasına.Şu oyundan sonra o cümleyi kurduğun için utanman gerekirken birde alıntı yapıp mesajı upluyosun.Keremin değilde Jaka nın şutları girseydi biz kazanıcaktık bundan sonra umudun olsun.

Turkiyenin rakipsiz en iyi basketbol taraftarina selam olsun.Bu kitleyi bazilari hayal bile edemezken bu potansiyeli degerlendiremiyen yonetimimiz artik bu organizasyonluk ve saskinligi uzerinden atmali.Avrupanin en iyi basketbol taraftari olmaya simdiden adaydir bu taraftar ve istikrarli Eutoleaguede olursa cok farkli noktalarada gelecektir bundan eminim.

8 bin taraftarla bu maçı kazanırsak tadından yenmez tabi gönül salonu full görmek ister ama malum basketbol üvey evlat.

8 bin dediğim için kendimden utanıyorum kazan maçındaki hayal kırıklığından olsa gerek ,atmosfer muhteşemdi okadar muhteşemdiki anons yaptırmak zorunda kaldılar kazanamasakda maçda çok güzeldi bu maçı gerek salonda gerek televizyon başında izlemeyen basketbol severler üzülsün bence

Bakıyorum da çok olumlu konuşulmuş. "Mücadele" konusu üzerinden takım tebrik edilmiş. Bence de iyi mücadele edildi. Mahmuti de fazlasıyla iyi bir koç, taktik yönünden de bir sıkıntımız yok. Takımın sorununun kalite olduğunu bir kez daha gördük. Yerli oyuncular bir yere kadar iyi olabilir.

Efes'e bakıyoruz mesela: Kerem Tunçeri, Sinan Güler, Cenk Akyol, Ersan İlyasova, Ermal Kurtoğlu ve bugün oynamayan Doğuş Balbay. Ersan haricinde bu yerli rotasyonuna, Galatasaray'ın yerli kadrosundan iyi diyemezsin.

Bizimkilere bakalım: Ender Arslan, Tutku Açık, Caner Topaloğlu, Cevher Özer, Furkan Aldemir ve Zaza Pachulia. Devşirme olan Shumpert'ı da sayarsak, daha iyi bir kadromuz olduğunu bile söyleyebiliriz. Öyle olmasa bile mücadelemizle kompanse etmenin ötesinde, kalite olarak öne geçeriz.

Oktay Mahmuti > Ufuk Sarıca
Galatasaray'ın yerlileri >= Efes'in yerlileri
+ Mücadele, Taraftar desteği

Sorun Galatasaray'ın yetersiz yabancı kadrosunda demektir bu. Yabancılarımızı ivedilikle geliştirmemiz gerekiyor. Euroleague'de normal sezondan sonra hamleler yapılmalı. Yapılacak hamleler de şimdiden düşünülmeli.
Bir şey sorabilir miyim: Ender Arslan-Cevher Özer ve kendisini çok sevmeme rağmen Caner Topaloğlu neye göye yeterli ?

Salondaki atmosfer muazzamdı iyiki maça gitmişim. Yenilgiye hiç üzülmedim siz böyle oynayın maglubiyet te olsa sonu razıyız yeter ki böyle oynayın.