TBL 5. Hafta | Galatasaray MP 61 - 69 Anadolu Efes

"Bunlar büyük hedefleri olan bir camia için çok önemli detaylar" Murat Murathanoğlu. Yenilginin ardından rakibi ve takımını alkışlayan seyirci için yorum yapıyor... Tek tek yenilgiler önemli değildir, bir sahayı oyuncusu ve taraftarıyla birlikte bir Pionir bir Oaka yaptığımız sürece yıkılmayız! teşekkürler GS!

Kombinem var ama dersanem olduğu için ne maça gidebildim ne de izleyebildiğim. Ama duyduğum kadarıyla oyuncularımız azimle oynamış ve taraftarımızda çok iyiymiş. Bence finaldeki rakibimizle oynadık bu maçı. Pota altı düzelirsa şampiyonluk işten bile değil.

genelde kötü görünen günlerde yazmak durumunda kalıyorum.Çünkü iyi günlerde yazılan yazıları yazıları okumak yetiyor.Genç Galatasaray taraftarının o çoşkusu söylenecek söz bırakmıyor.böyle günlerde bazı taraftarlar demoralize olabiliyor.Bu maçın kesinlikle Galatasarayın iyi oynamadığını belirtmek isterim.Zaten efes ii takım biz onları yenemeyiz diye düşünülmesin.Koç un maçtan sonraki demecini izledim.Teşhiş çok doğruydu.Biz gereken şekilde oynamadık dedi.İşte büyük koç bu.Akıllı adam.O na o yüzden güveniyorum.bugün oyuncular büyük takım olma yolunda önemli bir maç oynadı.Dikkat edin büyük klüp demedim.Zaten Galatasaray büyük klüp.Bu tip maçlarla bu stresi atlatacaklar.Ben artık Antalyaya taşınmış biri olarak genç kardeşlerimden umudunu koruması bu takımı yalnız bırakmamasını sakın ha umudunu yitirmemesini diliyorum.Basketbol u bilen ve oynamış biri olarak bu koç ve oyuncu kadrosu bu sene büyük şeyler başarabilir.Hele Türkiyede şampiyon olabilir.Bu çok büyük ihtimal.Biz bi gün gelecek büyük maçlardada iyi oynayıp maç kazanacağız.Bu da bu sene içinde olacak.Galatasaray varsa basketbol daha keyifli. [/B]

3 tane dişli mactan (siena-fener-efes) 2 sini kaybettık..sienaya pek lafım yok ama,şu efesı kendı sahamızda yenmemız lazımdı yazık oldu,dış atıslarda bıraz daha yuzdelı olmamız lazım.

Günüm yollarda geçtiği için izleyemedim maçı.

Acaba tekrarını izleyebileceğim veya geniş özetinin olduğu bir site var mı

Herşey dengeli iken Efes'in Kerem ve Sinan'la bulduğu isabetlere Shumpert ve Ender ile cevap veremedik. Kazan maçı gibi dış şut performansımız yine bizi yaktı. Böyle zor maçlar kazanılacaksa o şutlara cevap vermek lazımdı. Canları sağolsun. ne diyelim.

Ayrıca salona girişlerde ve çıkışlarda büyük sorunlar yaşanmış yine. Kombine sahibi olanlar tek kapıdan alınmış, maça geç girmişler. Sınavlarım olmasa bende o kuyrukta kafayı yiyor olacaktım büyük ihtimalle. Yönetim yaptığı bütün güzel işleri bu tarz olaylar ile sıfırlıyor. Basketbol taraftarla güzel, taraftara ihtiyacımız var diyip bu tarz olayları engelleyememek büyük çelişki.

Gerçi foruma yazmayan ama takip eden abilerimiz, kendi bloglarından; 'Bu Galatasaray seyircisini memnun etmek ne kadar zor 2' başlıklı yazılarına başlamıştır şimdi...

Bu salona girisler gercekten cok buyuk problem, bir suru kisi ilk ceyregi kacirdi ancak burada suclu gs yonetimi degil, salon gorevlileri saniyorum, bir tek abdi ipekcide olan bir sey degil, cok seyirci gelen tum maclarda sasirip kaliyorlar ve tonla insan magdur oluyor. bu sacma sapan problem yillardir cozulemedi ne yazik ki.

Maça gidemedim maalesef onun üzüntüsüne bir de maçı kaybetmemiz tuz biber oldu. Yalnız sahaya öyle bir yürek koydu ki aslanlar hem kötü hem de istediğimiz oyunu sergileyemediğimiz bir günde maça ortak olduk. Bazı yenilgiler galibiyetten önemlidir. Öyle bir gün oldu bence. Yüreklerine sağlık.
İkinci bir konu da bu serhat türkel ve türevlerinin yazdıkları kaale alıpta cevap vermeyin. Amaçları zaten bu. Böyle kötü günlerde çıkıp ortalık karıştırmak. Bunlara cevap veripte kendilerini olmadıkları birşey zannettirmeyin ''adam'' değiller çünkü.

Kombinesi olanları tek kapıdan almak tamamen yönetimin suçudur. Ayrıca tam bilemiyorum ama açılmayan bir giriş varsa yine yönetimin suçudur. Biz o salonu kiralıyorsak bu olaylarda sonuna kadar söz hakkımız ve etkimiz olmalı. Yönetimin şuan yaptığı karışmamak ama karışmalı, gerekirse kavga vermeli. Yoksa şikayet ettiğimiz şu görevl yavaş davrandı, bu görevli hata yaptı olayları değil. Daha büyük yanlışlar.
Ayrıca şimdi okuyorum ki çıkış tek kapıdan 'yaptırılmış'. Yazık kere yazık.

Mücadele süper. Oyun kötü. Rakibin oyunu vasat, mücadelesi iyi...Kısaca bizim "süper" diye nitelendirdiğim mücadelemize çok ama çok yazık oldu. Efes ahım şahım oynamadı ama onlarda belki bizim kadar değil ama iyi mücadele etti, ama bizden çok daha bilinçli oynadı. Belki oyuncu kalitesiyle alakalı biraz da...
Neyse kısaca maçın özeti bu...
Detaylara girmiycem, polemiğe gerek yok...

http://s14.directupload.net/images/111113/66fcnc7m.swf

Bu başlıkta konuşurken dikkatli olmalıyız.Bunun yok daha ötesi!!!

Eleştiri tabiki yapılabilir ama bunu erkek basketbol başlığı altında yaparken 1 değil 1000 kere düşünmeliyiz,kelimeleri o kadar özenli seçmeliyizki şu tabloya terbiyesizlik yapmamış olalım.

Emeğinize sağlık beyler.Şu tabloya bakın yahu.Ruh budur işte!

Maçla ilgili yorum yapacağım sonra ama önce şunu söyleyeceğim.Bizim forum üslubuna uygun davranmamazı istiyorsanız Serhat ile ilgili bir şey yapın artık lütfen.Bir gün girip ağır ceza alacağım şekilde burda saydıracağım çünkü.

Muhteşem bir mücadele oldu. Önce taraftara ve takıma sonra da Efes'e tebrikler. Efes vasattı ama unutmayalım biz de çok fazla boş atış kaçırdık. Galatasaray basketboldur, basketbol Galatasaray'dır. Mücadeleyi görünce taraftar nasıl da salonlara gelmeye başladı. Yenilse bile rakibi alkışlamaya başladı. özlenen bir tabloydu. Emeği geçenlere tebrik ve teşekkürler.

Maçı elimizden kaçırdık 14 sayı geriye düşüp farkı 4e düşürmüşken kaçırdığımız 3 3 lük varki shumpert gözü kapalı atıyordu bazısını olacak iş
değil ayrıca Kerem Tunçeriye yaptığı faulden sonra verilmeyen bir teknik faul var olmayacak işler oldu tek söz taraftar harikaydı inanılmazdı yorumcuylarında dediği gibi kendimizi partizanda gibi hissediyoruz dediler ki öyleydi helal be Cimbom bu yıl güzel geçecek bizim için son topa kadar saldırmaya devam Aslanlar ! Bu taraftar sizinle gurur duyuyor be :)

Muhteşem bir mücadele verdi takım gerçekten kelimeler yetersiz ortaya koydukları yüreği anlatmak için, hepsinin ellerine kollarına sağlık. Efes bizden yukarıda ve bu seviyelerde maçları oynamaya daha alışkın bir takım hele de oyunun karar anlarında Kerem Tunçeri'nin bu kadar üst düzey oynadığı bir maçı kazanmak kolay değildi. Takımdaki bence en ciddi sıkıntı 1-2 numaradaki kafa karışıklığı gibi geliyor. Takımın oyun lideri henüz net değil, Lakovic'ten bu rolü oynaması bekleniyor ama o henüz bu adaptasyonu sağlayamadı ve ciddi anlamda dışarıdan net şut atacak 3 numara sıkıntısı yaşıyoruz. Shipp maalesef yine bu seviyenin oyuncusu olmadığını gösterdi. Andric'ten hiç oynamayı tercih etmedi Oktay Hoca onu anlayamadım, halbuki uzun ama yavaş ayaklı 5 numaraları var Efes'in. Dış şut olarak bu kadar kötü olduğumuz bir akşamda bu kadar konsantre bir Efes'e kaybetmemiz çok doğal, yeter ki enseyi karartmayalım önümüz çok açık.

Salona gelen taraftara ayrı bir paragraf açmak lazım, hepsine helal olsun muazzam bir ambians ve destek vardı bilhassa ikinci yarıda.

Hepsine helal olsun sonuna kadar mücadele ettiler ve taraftar takımın arkasında durdu sonuna kadar.Bu adamların hepsine saygı duymamız lazım nereden nerelere geldik ve daha devamı gelecek.Hepsinin mücadelesine saygı duyalım ve her maç şu atmosferi yaratsak burdan hiçbir takım kolay çıkamaz nitekim 14 sayıdan maçı kazanıyorduk ama şutlar girmedi.