TBL 5. Hafta | Galatasaray MP 61 - 69 Anadolu Efes

Maçta olacağım inşallah.Efes maçını mutlaka kazanmamız gerekiyor.Efes dünkü mağlubiyetten sonra biraz daha hırslanmıştır.Ama bizde yüreğimizle her maça çıkıyoruz Allahın izniyle kazanacağız.Kinsey var mı bu arada ?

Fener maçları dışında şu örgütlenmeyi iyi yapamıyoruz nedense. Ligde liderlik maçına çıkacağız hala pota arkaları boş gözüküyor. Maça 2 gün kaldı.

Efes maçında çalışıyorum orda olmayı çok istiyordum ama İnşallah barca maçında kombinemle ordayım, iş hayatı acımasız :)

Zaza oynamaz ise büyük sorun yaşarız Efes böyle zaafları değerlendiren bir takım,bence sürekli pota altını kullanıp uzunlarımıza faul problemi yaşatırlarsa zorlanabiliriz, inşallah salon dolucak ve galip geleceğiz

Bu sezon seyircili olarak içeride oynayacağımız ikinci maç, ligde ki ise ilk maçımız.Umarım taraftarlar bu özlem doğrultusunda salonu hınca hınç doldurup, Efes'e daha maçın başında maçı alamayacaklarının sinyalini veririz.

Haydi potanın kralları! Şu maçı alıp hem Efes'e hem de Fülker'e şampiyonluk yolunda iyi bir gözdağı verin, bizim de Barça maçı öncesi keyfimiz iyice yerine gelsin.

Barça maçı öncesi iyi bir prova maçı olması dileğiyle...

Yarın Galatasaray'ımız müthiş bir atmosferde oynarsa önemli bir zafer yaşayacaktır ! Zaza'nın oynama durumu çok önemli umarım oynayabiliyordur. Bu önemli maçta maçın her anında savunma disiplininden uzaklaşmamalıyız. Cenk Akyol son maçta iyi bir izlenim verdi ondan gelecek ekstra katkıyı önlemek lazım. SALDIR GALATASARAY !

Zaza tamamen iyileşmiş bile olsa sadece Furkan ile Andric faul problemine girerse ya da çok yorulurlarsa girmeli diyorum..Aksi halde takıma zarar verebilir..

Bu maçtan sonra fikstür Tofaş(D),Trabzonspor,Antalya BB(D),Bandırma Kırmızı şeklinde.Zorlu Euroleague temposunun arasında şeker gibi maçlar var ligde.Yarın kazanırsak Beşiktaş deplasmanına 9'da 9 ile çıkabiliriz.

Basketbol yonetimimizin tum cabalarina,her turlu celmesine ve taraftari salondan uzak tutmak icin yaptigi her turlu basiretsizlige ragmen yine tamamen dolu bir salonda oynanacak Efes maci.Galatasaray basketbol taraftari artik gulup geciyor ve kendi isine bakiyor.Elestirmeyecegiz artik bu basketbol subesi yonetimini utaniyorlarmidir Turkiyenin en buyuk basketbol taraftarina gereken degeri vermedikleri icin.

Kinsey`in yoklugu,seyirci,ne yaptigimizi bilen bir takim olmamiz ve koc faktoru bizim avantajlarimiz.

Kadro kalitesi Efes`in avantaji bariz sekilde.Kadro oturmamis olsa da(bence hic oturmayacak)bu kaliteli isimler her an patlayabilir ve skor uretebilir.

Favorisi yok macin ama ben kazanacagimizi dusunuyorum.

Ender ve Lakovic`ten de ekstra isler bekliyorum...

Efes'in ikili oyunu neredeyse hiç olmaması ,oyun sıkıştığında sallama atışlar yapması ve Ufuk Sarıca'nın tecrübesizliği büyük avantajlarımız.Bence bu maçı belirleyecek olan 4 numaradaki direncimiz.Ersan ve Savanovic şuan Avrupa'nın en önemli 4 numara rotasyonlarından biri. Eğer savunmamızın seviyesini arttırırsak ve Ersan ve Savanovic'i iyi savunursak galip geleceğimizi düşünüyorum .

Kora kor bir mücadele olacağı kesin. Sezonun en iyi maçı olmaya aday. Müthiş düellolar yaşanacak.
Kadro kalitesi olarak bizden daha iyi oldukları da başka bir gerçek ancak bu mevkilere göre değişkenlik gösteriyor, bence. 1 ve 2 numara da bizden çok çok üstün oyuncu kaliteleri yok bana sorarsınız. Avantajımız piqleri iyi oynayan oyuncularımızın olması. 4 ve 5 numarada bizden çok çok iyiler. Pota altını savunmasını iyi yaparsak maça daha yakın oluruz. Vujacic'in dengesiz oyunu beni korkutuyor.

Batista - Barac - Ersan gibi oyuncuları alıp sezona büyük beklentiyle girdi Efes. Hedef olarak EL'de F4 belirlediler. Ancak şuana kadar oynadıkları performansla F4'den çok çok uzaklar. Öyle gözüküyor. Oyuncu kalitesinin önemli olmadığını savunuyorum ben hep. Bunun örneğini ise Dallas'ın NBA, Pana'nın EL şampiyonu olmasını örnek gösteriyorum, belki bana katılmayanlar olabilir. Mühim olan Takım Olgusunu yakalayabilmek. 'Kadro kalitesi, takım olgusu, birlikte oynamak' falan filan bunlar çok klişe gelebilir ancak "gerçek"in kendisi budur.

Jaka'da iyi bir günüde olursa bu maçı elbette alacağımızı düşünüyorum.

"Yarın yeni bir gün" :)

Yarın pota altında Furkanın 25-30 dk arası oynamasını bekliyorum eğer Zaza iyileşmiş olursa belki bu süre düşebilir ama Andric ve Songaila bu maç için istediğimiz pota altı sertliğini bulamayabilirler.İkiside çok çabuk faul alabiliyorlar ama yinede erken faul problemine girmeleri bize sıkıntı yaşatabilir.
Shumpert in bügun 4 numarada hiç oynayacağını düşünmüyorum 3 numarada uzun süre kullanabilir Oktay hoca tabi shipp te 3 numara rotasyonunu dolduracaktır ama shipp i 2 numaraya çekip özellikle Vujacic gibi şutörleri kilitlemek için Canerde dakikalar alabilir.