TBL 5.Hafta | Galatasaray - Trabzonspor

Tarih: 6 Kasım Pazar
Saat: 17:00
Salon: Abdi İpekçi Spor Salonu
Yayın: Ntv Spor

Dört hafta sonunda ligde henüz galibiyeti bulunmayan Trabzonspor Medical Park ile karşılaşıyoruz. Bu dört maç sonunda takımın en skorer ismi 13.7 sayı ortalamasına sahip Julian Wright. Onun dışında Dwight Hardy de 12.5 sayı ile takımın en skorer ikinci ismi konumunda. Takımın diğer yabancı rotasyonu Caleb Green, Kenny Kadji, Malcolm Lee ve Stefan Moody'den oluşuyor. Yerli rotasyonunda ise Duşan Cantekin ve Erol Can Çinko süre alan isimlerden. Eski oyuncumuz Kristijan Nikolov da yine Trabzsonpor Medical Park'ın kadrosunda yer alıyor.

Ligde fena gitmiyoruz ama fikstür avantajımız da var. Best, Trabzon ve Gaziantep ile oynamış oluyoruz ki bu takımlar ligin dibinde. Tofaş maçını son anda kazandık, Banvit'e ise yenildik. Bu hafta rahat kazanır yolumuza devam ederiz ama takımın artık biraz form tutması lazım. Ligde henüz kayıp yokken radikal önlemler alınmalı.

Görülüyor ki bu sene ki gerçek hedefimiz Türkiye Süper Ligi ve burada şampiyon olmak için sonuna kadar savaşmamız. Euroleague'den pek umudumuz kalmadı, yine de Avrupa da oynayacağımız maçlar takımımız için tecrübe ve daha iyi bir oyun olacaktır. Lig için uzun bir süreç var önümüzde bahar aylarına kadar takım kimyası oturur ve ivme kazanırız diye düşünüyorum

Bu sezon taraftar önünde galibiyet gelmedi hiç (Balıkesir maçı seyircisizdi), lütfen bu maç siftah olsun artık.

Daye'in durumu nasıl acaba? Gerçi düzelse de hocanın riske edeceğini pek sanmıyorum. Dentmon-Diebler-Micov-Thompson-Tyus-Pleiss rotasyonuyla oynarız umarım. Diebler'ın savunmadaki enerjisi gayet iyi ama hücumda da ritm bulmalı artık. O yüzden bu gibi maçlarda süre almalı.

Trabzonspor geçen hafta oynadığımız Gaziantep gibi düzen dışında oynayan dengesiz bir takım. Belki 2 veya 3 çeyrek dayanabilirler ama dağılmaya müsait bir yapıları var. 6 yabancısını etkin olarak kullanan bir takım ve yerlilerden pek katkı almıyor. J.Wright takımın en skorer oyuncusu durumunda. İlginç olan bir istatistik var ki takımın ribaund lideri maç başına 7.5 ribaund ile 1.78 boyundaki Moody. Moody maç başına 5.25 asist ortalaması yakalarken 4 top kaybı ortalaması ile sınırları zorluyor. Trabzonspor top kaybını seven bir takım iken bizim onlardan daha fazla top kaybetmemiz bizim için büyük bir olumsuzluk. Bu kadar kısıtlı bir takımdan takım olarak ribaundda da geride olmamız yine kabul edilebilir bir istatistik değil.

Bu maçı ilk çeyrekte bitirmemiz lazım. Rakibe 3. çeyrekte hala maçta kalma şansı verirsek ben bu maçı başarısız sayarım.

Bu maçı kazanmaktan ziyade sanırım en kadar yiyeceğiz ne kadar atacağız daha çok merak ediliyordur.

Bu arada bizim sezon öncesi gördüğü her mikrofona garip röportajlar verip bizi de burada şaşkına çeviren Ömer Yalçınkaya diye bir menajerimiz vardı. Ligler başladığından ve kötü sonuçlardan sonra ben hiç Ömer Bey'i göremiyorum. Kendileri sadece İyi gün yöneticisi mi ?

Trabzonspor geçen hafta oynadığımız Gaziantep gibi düzen dışında oynayan dengesiz bir takım. Belki 2 veya 3 çeyrek dayanabilirler ama dağılmaya müsait bir yapıları var. 6 yabancısını etkin olarak kullanan bir takım ve yerlilerden pek katkı almıyor. J.Wright takımın en skorer oyuncusu durumunda. İlginç olan bir istatistik var ki takımın ribaund lideri maç başına 7.5 ribaund ile 1.78 boyundaki Moody. Moody maç başına 5.25 asist ortalaması yakalarken 4 top kaybı ortalaması ile sınırları zorluyor. Trabzonspor top kaybını seven bir takım iken bizim onlardan daha fazla top kaybetmemiz bizim için büyük bir olumsuzluk. Bu kadar kısıtlı bir takımdan takım olarak ribaundda da geride olmamız yine kabul edilebilir bir istatistik değil.

Bu maçı ilk çeyrekte bitirmemiz lazım. Rakibe 3. çeyrekte hala maçta kalma şansı verirsek ben bu maçı başarısız sayarım.

İlk çeyrekte çift haneli farklar yakalasak bile ikinci çeyrekte enteresan bir 5 seçimiyle farkın kapanacağını düşünen tek kişi ben miyim

Ben artık bu seviye takımlara karşı 70 üstü yiyip alınan her türlü sonucu kafamda mağlubiyet sayacağım. Galip gelsek de değişmeyecek benim için. En nihayetinde kısa ve uzun vadedeki sonuçlara da işaret ediyor zaten.

4 kısayla oynamaya mecbur muyuz zaten Dentmon henüz takıma oturmamışken Sinan organize eden guard pozisyonunda oynarken Micov u 4 oynatmak bana göre hatalı bir tercih...