TBL 8. Hafta | Galatasaray CC 61 - 52 Banvit

Re: TBL | GALATASARAY C.C.: 61 - Banvit: 52

Maçın ikinci yarısını izleyebildim. İlk yarı nasıldık bilmiyorum ama ikinci yarı benim hoşuma gitti.

Hücumda çok etkili olamasakta defansta epey iyiydik, rakibi 52 sayı ile tutmamızda güzel bir şey. Tebrikler Savaşan Aslanlar!
 
Re: TBL | GALATASARAY C.C.: 61 - Banvit: 52

Uzun süredir belki de , yaptığımız en iyi savunma maçlarından biriydi.40 dakika boyunca üstün bir savunma yaptık.Her ne kadar çok sayıda serbest atış ve boş üçlükler deneyip değerlendiremesek de ortaya koyulan gayret ve mesaj çok önemliydi.Bu açıdan tebrik ederim takımımızı.Her geçen gün daha iyiye gidiyoruz...
 
Re: TBL | GALATASARAY C.C.: 61 - Banvit: 52

Ben hayatımda bu kadar sağlam savunma yapan iki takım aynı maçta hiç izlememiştim.

Hakemler çok faul çaldılar bize gereksiz gereksiz beki biraz daha erken koparabilirdik maçı.

1000 civarı Banvit'linin önünde galibiyet kutlaması çok keyifliydi. İntikam...

Taylor adamımsın ya çok çalıştı bugün, çok iyi savunma yaptı çok beğendim geçen maçta da iyiydi. Dediğim gibi biraz beklersek olacak bu çocuk sanki.
 
Re: TBL | GALATASARAY C.C.: 61 - Banvit: 52

Son yılların en disipilinli ve en mücadeleci takımı bu takım.Helal olsun yenilseydik bile bu mücadeleye şapka çıkartmak lazım.
 
Re: TBL | GALATASARAY C.C.: 61 - Banvit: 52

hakemler öyle kararlar verdi ki anlamak mümkün değil. Orhun Ene' nin yaptığı hareketleri teknik faul çalmadan es geçtiler.
Taraftar çok iyidi ama sayı halen yeterli değil. Bu takım daha fazla desteği hak ediyor.
Ayrıca Banvit taraftarlarına bilet fiyatları neden 5 tl. Deplasmanlarda GS taraftarları bu kadar rahat maça girebiliyorlar mı ??
 
Re: TBL | GALATASARAY C.C.: 61 - Banvit: 52

Ozan Deniz' Alıntı:
Son yılların en disipilinli ve en mücadeleci takımı bu takım.Helal olsun yenilseydik bile bu mücadeleye şapka çıkartmak lazım.
Kesinlike, güzel olan da bu zaten.Önceki senelerde çok dağınık takımlarımız vardı; hücumda 1-2 oyuncunun eline bakıyorduk.Şimdi ise tamamen disiplinli, sistem basketbolu oynamaya başladık.Top dönüyo, set oynanıyo, zorlama şut atılmıyor.Çok iyi yolda gidiyoruz umarım Oktay hoca ile uzun seneler devam ederiz, bu sistemle üstüne bir kaç daha ekleme yaparsak şampiyonluk 1-2 sene içerisinde rahatlıkla gelebilir.
 
Re: TBL | GALATASARAY C.C.: 61 - Banvit: 52

Çok önemli bir galibiyet,Tebrik ediyorum Aslanlarımızı,52 sayı yemişiz teşekkürler Oktay Hoca.
 
Re: TBL | GALATASARAY C.C.: 61 - Banvit: 52

Canberk Işcan' Alıntı:
Yaklaşık ne kadar taraftar vardı maçta ?

Bu seneki en fazla katılımın olduğu maçtı sanırım. Karşı tribün baya baya dolmuştu ve taraftarın maça katkısı çok iyiydi. Çok saçma fauller çalındı engin kennerman sanırım özellikle komik fauller çaldı o sırada daha iyi bir tepki verebilirdi taraftar. Bunun dışında çok iyiydiler. Gidenlerin ayağına, sesine sağlık
 
Re: TBL | GALATASARAY C.C.: 61 - Banvit: 52

İnşallah o sene bu sene... Biz hazırız onlarda hazır..... Bu sene kupaları şirketlere kaptırmayacagız...
 
Re: TBL | GALATASARAY C.C.: 61 - Banvit: 52

öncelikle maça gelen 3876 taraftara teşekkürler muazzam bir rakam bence ki artık kemikleşen sayımız bu oldu , takımda fazlasıyla hakediyor neyse maç artık söylenecek şey yok aslanlara sayı konusunda sıkıntı olsada savunmayla bunu kapatıyoruz hem de 40 dakika yaptık savunmayı bir saniye durmadık .. ancak maç sonu hakem bozuntusunun tbir taraftarımıza ettiği küfür hiç yakışmadı ne derse desin taraftar sen eğer hakemsen karşılık veremezsin ..
 
Re: TBL | GALATASARAY C.C.: 61 - Banvit: 52

taraftar 10 numaraydı
futbol dışında taraftar başarıyla orantılu geliyor maça
inşallah takım daha iyi seviyece gelince abdi ipekçi 6-7 bine oynarız
 
Re: TBL | GALATASARAY C.C.: 61 - Banvit: 52

Banvit gibi kalıplı uzunlara sahip bir takıma karşı ne yapacagımızı merak ediyordum. Dışarıyı boşlamadan içeriye iyi gömüldük, kısalardan bu konuda iyi yardım sağlayabildik. Banvit'in bunu dış atışlarla cezalandıramayışı da planın tutmasına yardım etti. Fakat yine de maç genelinde Banvit'in içeriye top indirme konusunda gereği kadar ısrar etmediğini dusunuyorum. 3. periyodun ortalarından itibaren bu kalabalık gomulu savunmadan odunler vermeye başladık, içerideki uzunumuzu birebirde yakalamalarına fırsat verdik, Golubovic bu surede basımıza biraz dert açtı, neyseki dusuk serbest atış yuzdesi, bu derdin skora yansımasını engelledi.

Genelde dışta baskı yaparak tç/tk oranında ustunluk saglar ve boylece kolay sayılar bulurduk ama bugun Banvit'te bizim kadar baskılı ve sert savunma yaptı ozelikle maçın ikinci devresinde. Bu nedenle açık alan ve hızlı hucum bulamadan seteset oynamak zorunda kaldık. Tutku'nun zekası ve drive yeteneği bile Banvit savunmasını delemedi, rakibin dengesini bozamayınca Andric oyun gorusunu ve pasa dayalı becerilerini sergileme fırsatı bulamadı. Sette sırtı donuk iş yapabilecek tek uzunumuz olan Ermal'de son maçlardaki formsuzlugunu surdurunce hucumda akışkan olamadık. Neyseki benzer durum banvit için geçerliydi de iş savunmalara kaldı. İki takımda da sette baskı altında el ustunden şut atacak elit sutor olmadıgından denge yine bozulmadı. Bu anlamda bir açıgımız sozkonusu ama kendi adıma cok onemsemiyorum. Keskin sutor olmasalarda Shumpert, Taylor hatta Caner ve Shipp yeterli olcude sut becerisine sahip oyuncular.

Maçı kollektif ribaund gayreti ve savunma disipliniyle kazandık, ama bu her zaman yetmeyebilir. Savunmada nasıl belli bir standarta ve çeşitliliğe sahipsek, hucumda da belli bir vasatı yakalamak zorundayız. Rakibin dengesini bozamadıgımız setlere kaldıgımızda hucumda içeriden iş yapabilmeliyiz. Bunu ne yazık ki yapamıyoruz. Andric'in beni deli eden tarafı buydu maçta. Nasıl kısalar sut yuzdesiyle ya da drivelarıyla, ikili oyunlarla pozisyon yaratıyorsa, uzunlarımızın da top alıp birebir de pota dibinde işi bitirmesi lazım. Keza savunmada kısa yardımı onemli ama geçen maçta Ostojic gibi bir oyuncunun bile (kotu anlamda diyorum) teketekte kolayca sayı bulması, bugun yardım gelmeyen pozisyonlarda Golubovic yine rahatça ustunluk kurması takım için bir handikap. Bu acıdan hucumda Ermal'in yedegi yok, savunmada ise bir tane bile sert, teketekte rakibe kolay hamle sansı vermeyecek oyuncumuz yok pota dibinde.
 
Re: TBL | GALATASARAY C.C.: 61 - Banvit: 52

Her maç daha zor çözülen bir savunmaya sahip oluyoruz ve neredeyse hiç basket yemiyoruz.. Muazzam bir durumdayız bu konuda.. Takdir edilesiyiz..
Böylece puan durumunda da hak ettiğimiz yere doğru ilerliyoruz..

Bu arada Altuğ Köselerli otursun çaldığı faulleri izlesin.. Hepsi yanlış, hepsi aleyhimize.. Özellikle çaldığı sportmenlik dışı faul bir faciaydı.. Pota altında ,Blok yapma amaçlı kalkan bir elin , bir kola çarpması ile nasıl sportmenlik dışı faul olabilir.. Öyle dizilerde oynamakla , tv programları yapmakla , Fenerbahçe'ye yalakalık yapmakla, Orhun Ene ile kulaktan kulağa oynamakla olmuyor Altuğ Efendi.. Turgay Demirel'e söyleyin, Küçük Fenerbahçeyi hakemlere rağmen yendik.. Ayık olsun..
 

Üst