TBL 8. Hafta | Galatasaray CC 61 - 52 Banvit

Re: TBL | GALATASARAY C.C.: 61 - Banvit: 52

Savunmamızı çok beğeniyorum ancak fast breaklara daha çok çalışmamız gerektiğini düşünüyorum mükemmel savunmaları sayıya çevirdiğimizde hem çok daha başarılı olacaz hemde çok daha yönlü bir takım olacaz.
 
Re: TBL | GALATASARAY C.C.: 61 - Banvit: 52

Arkadaşlar resimleri link olarak gönderebildim.
Direkt resim olarak nasıl yükleyebilirim?
 
Re: TBL | GALATASARAY C.C.: 61 - Banvit: 52

Savunmamiz artik iyice rayina oturuyor, zamanla hücumda yüzdemizi gelistirirsek ozaman tadindan yenmez bu takim.
 
Re: TBL | GALATASARAY C.C.: 61 - Banvit: 52

Tadını çıkaralım.

Pota altı oyuncularımız da Banvit'in MÜKEMMEL(!) uzunlarına karşı sanırım iyi maç çıkarmışlar.
 
Re: TBL | GALATASARAY C.C.: 61 - Banvit: 52

bu sezon petersburg maçlarından sonra aldıgımız en anlamlı galibiyet. savunmamız her gecen gün biraz daha sertleşiyor. sezon başından beri en ciddi zaafiyetimiz olan ribauntlardada bugun baya istekli ve üstündük.
herşey bir yana bugun taraftarımız,benchimiz ve özellikle oktay hocada ekstra bir motivasyon gördüm. bilhassa oktay hocanın her maç arkasında oldugum için bu maç çok dikkatimi çekdi,maçın her saniyesini yaşadı. kenara gelen,hata yapan oyuncularıda hatalarını göstermesinin yanında hep başını okşadı moral verdi. kendisini uzun zamandır bu kadar pozitif görmemişdim.
 
Re: TBL | GALATASARAY C.C.: 61 - Banvit: 52

Bu seneki hedeflerimiz doğrultusunda cok önemli bir galibiyet aldık. Faul yüzdemizin %18 olduğu bir maçı 9 sayılık bir marjla kazanmamız cok onemli. Haftaya aliağa da brandon hunter diskalifiye olduğu için buyuk ihtimalle oynamıcak buda bulunmaz nimet.

O gelsin bu gitsin konularına yada şu oyuncu yetersiz onun yerine geçen seneki ''x'' oyuncu olsaydı bu olurudu gibisinden yorumlar bence gereksiz. Bu takım savaşıyo, savunma yapıyo, hücumda ne gerekiyosa onu yapıyo saçmalamıyor ve her türlü desteği hakediyor. Bize düşen sabırla beklemek, başarılar bir günde gelmiyor, belki bu sene olmıcak ama seneye bu takım kilit iki takviye ile şampiyon olabilir. Örnek olarak burda sürekli eleştirilen Taylor Rochestie nin son 4 maçtır savunma da ne kadar geliştiği bu takımın daha hala potansiyelinin bana göre %70 civarında olduğunu gösteriyor.

Bu arada Josh Ship için ayrı bir parantez açılmalı, 1986 doğumlu bu oyuncu her yönüyle komple bir basketbolcu, penetresi cok dengeli ve güçlü, savunmada ayakları cabuk istekli, iki sayılık yüzdesi mükemmel, oyuncu olarak iki ve üç numara olarak çeşitliliği var, ve cok önemli bir rebound sezgisi var, eğer 3 sayılık atışalrında gelişme sağlarsa üst seviye bir euroleague oyunce olacaktır. Kesinlike uzun süreli bir sözleşme yapılmalı, hatta seneye 3 üncü sezonu olucak dolayısıyla devşirme yoluna gidilip bence türk yapılmalı, milli takım içinde cok önemli bir oyuncu olacaktır.

Son olarak maçı banvit tribünğ hemen yanımdaydı ve gördüğüm kadarıyla çoğu fb taraftarı idi ( eliyle 6 yapan gerizekalılar vardı). Bu banvite geçirmek bambaşka bir mutluluk verdi bana, bunun için emeği geçen oyucu staff herkese teşekkürler:).
 
Re: TBL | GALATASARAY C.C.: 61 - Banvit: 52

Savunmamıza maşallah diyelim ya cidden.Shipp bile savunmacı bir oyuncu haline geldi bu takımda..Oktay hoca'nın ellerini fazlasıyla izliyoruz takım üzerinde..Sevimli bir takımız,doğruları yapmaya çalışıyoruz.Shumpert'i izliyoruz..

Velhasıl,Rochistie yerine Ender'i koyabilme ihtimaline inanmak istiyorum.O zaman ne can yakarız ama.
 
Re: TBL | GALATASARAY C.C.: 61 - Banvit: 52

Galatasaray C.C neyi başarmıştır?

Galibiyet yüzdesinin düşmemesi için zayıf takımlara karşı da savunma gerekir.

Zaman gelişmelerin belirleyici faktörü olmaya devam ediyor. Maçı 2 takım oynarken 'gününde' olmamak rakibe avantaj getirebiliyor. Biz bunu bu şekilde görmüyor, geçmişten gelen problemlerin etkili olduğunu sayılarla ortaya dökmeye çalışıyoruz. Efes Pilsen galibiyeti sonrası uyarmıştık ve ekliyoruz: takımın dengesi bozuluyor. Galibiyet kalitesi genelde biraz düşerken, mağlubiyetlerin yolu açılabilir.

Son mağlubiyetinden sonra oynanan 3 maçını da kazanan Galatasaray C.C. neyi başarmıştır ? Hep kıyaslıyoruz ve nereye gittiğini görmemiz gerekiyor. Türk Telekom ve Mersin B.B. galibiyetleri takıma ne katmıştır ? Lig'de en çok yiyen bu takımlar son sıraları paylaşırken o maçlarda gösterilen savunma performansı ne kadar başarılıydı ? Banvit karşısında kolay mı kazandı ? Efes Pilsen mağlubiyeti, sorunu çözmek için maç sonrası tüm kusurlarını görebilmesi için uygun zamanlama iken bunu yeterince değerlendirmediğini düşünüyoruz.

Galatasaray C.C. - Banvit: 61-52 (16-16/20-10/12-10/13-16)

Her ne kadar son maç savunmayla alınmış olsa da geçmişle kıyaslayınca maç içi dalgalanmaların takımın genel karakterine ne kattığına bakmak gerekiyor: hücumda 1. devre sonunda beklenen 19 sayı periyod ortalaması vardı. Son durumda üzerine çıktı ve bundan sonrasında biraz düşüş beklenebilir: son maçlarda zayıf takımlara karşı ortalaması yükselirken 'ilk 5' adayı takımlara karşı oyunla düşmesi beklenebilir. Ancak bu dönemde de takımın her 3-4 maçta 1 kırılımlar yaşamaması gerekiyor. İkinci devre maçları daha zor geçecektir: hücum sıralamasında yeri aşağılara kayabilir.

Savunmada ise bozulmaya başlayan dengelere dikkat etmek gerekiyor: tek periyod savunmasıyla bir maçı kazanmak başarı olabilir ama savunmayı maçın geneline yaymak daha değerlidir ve uzun dönem etkisi fazladır. Son maçında savunmasıyla sonuca gitmiş olsa da bu durum süreklilik kazanmalıdır. Gelecek maçta 17 sayı periyod ortalaması üzerinde yiyip maç sonunu sert savunmayla kazanmak böyle bir tehlike olacaktır. Riski yüksek maçların önünü açacaktır.

Periyodlardaki sayı avantajı korumakta zorlanmaya başladı. Son mağlubiyetinden bu yana daha iyi noktada olabilir (daha iyi savunma ve hücum gösterdi). Ancak Lig'de çeyrek dönem tamamlanırken istikrarsızlıklar ileride galibiyet yüzdesini düşürecektir.

Cem Şengezer - Sporx.com

Bu arkadas ne sacmalamis pek birsey anlayamadim da? Ama cekememezlik var isin icinde gördügüm kadariyla.
 
Re: TBL | GALATASARAY C.C.: 61 - Banvit: 52

Hadi başladınız okumaya, saçmalaya başladığını görünce bıkarın okumayı. Zamanınıza acıyın...

Arkadaşın da adresini bulursanız haber verin, ben bir kasa Beypazarı sodası göndereyim.
 
Re: TBL | GALATASARAY C.C.: 61 - Banvit: 52

Onur Yavuz' Alıntı:
Hadi başladınız okumaya, saçmalaya başladığını görünce bıkarın okumayı. Zamanınıza acıyın...

Arkadaşın da adresini bulursanız haber verin, ben bir kasa Beypazarı sodası göndereyim.
Bana İngilizce bir yazının google translate hali gibi geldi.Allah akıl fikir versin :)
 
Re: TBL | GALATASARAY C.C.: 61 - Banvit: 52

Onur Yavuz' Alıntı:
Hadi başladınız okumaya, saçmalaya başladığını görünce bıkarın okumayı. Zamanınıza acıyın...

Arkadaşın da adresini bulursanız haber verin, ben bir kasa Beypazarı sodası göndereyim.
Haklisin abi, suc benim :)
 
Re: TBL | GALATASARAY C.C.: 61 - Banvit: 52

Maça Galatasaray'ımız müthiş başladı ve 9-0'ı bulduk. Hemen Banvit mola ile toparlanarak oyunu dengelemeyi başardı. Maç bu dengede devam ederek ikinci yarıya geldi. Galatasaray'ımız ikinci yarı itibariyle mükemmel savunması ile farkı bir anda 10 sayıya çıkardı. Bugün takımımız savunma ve hücumda disiplinini hiç kaybetmedi. Serbest atışlarda ciddi şekilde sorun yaşasakta aldığımız çok sayıda hücum ribaund'larıyla galibiyete uzanan taraf olduk.

Maçın ikinci yarısı müthiş bir seviyede oynandı. 2 takımda harika savunma yaptı ama Galatasaray'ımızın güçlü oyunu ve muhteşem taraftarı galibiyeti bize getirdi. J.Shipp çok iyi oynadı aynı şekilde Rancik gizli gizli çok iyi işler yaptı. Ermal bugün hakemlerin biraz kolay düdüklerinin kurbanı oldu. Haluk Yıldırım maalesef bugün sanırım Caner'in hafif sakatlığı sonrası ciddi süre aldı ve kötü oynadı. Taylor ise son haftalarda oynadığı etkili ve istekli oyunu bu haftada sürdürdü.

Tüm takımı ve kenar yönetimini tebrik ediyoruz. Müthiş bir zafer kazandık ve 3.sıraya yerleştik !
 
Re: TBL | GALATASARAY C.C.: 61 - Banvit: 52

Savunma gücümüzü anlatmaya çalışsak, aynı rakipler gibi işin içinden çıkamayacağımızı düşünüyorum. Sürekli çalışan eller, çok iyi kapanıp aynı hızla dışarı açılmalar vs. Savunmamız ile ilgili bir çok şey söyleyebiliriz. Güzel olanda bu sanırım.

Dün savunmada izlemeye alışık olduğumuz bu etkinin hücum tarafında doğru tercihler ile gösterdik ancak bitiricilik işinde aynı ölçüde olduğumuzu söylemek güç. Özellikle penetre sonucu dışarıda oluşan boşluklardan kaçırdığımız şutlar, maçın kopamamasının önemli sebeplerindendir bana göre.

Evimizde kaybetmeme alışkanlığımızın devam ediyor. Ligin iyi basketbol oynayan ekiplerinden biri olan Banvit'e gerekli mesajın verildiğini düşünüyorum. Bu mesajların devamı da gelecek, buna sonuna kadar inandırıyor takımımız.
 
Re: TBL | GALATASARAY C.C.: 61 - Banvit: 52

bu adamın belgrad ormanlarına gidip derin derin nefes alması ve beynine oksijen gitmesi lazım nasıl yazıdır ya o :)
 
Re: TBL | GALATASARAY C.C.: 61 - Banvit: 52

Maça hızlı başaldık bir seri yakalayınca da hemen Orhun ene mola aldı. O mola bizim biraz direncimizi düşürdü. Rakipte bunu değerlendirdi. Caner yorulduğu için Evrenle yer değiştirdiğinde Evren direk top çalaraka ardındna ribauntla başaldı. Yalnız Banvit'in uzunalrına çok konsantre olup içeri yanaştığından Evren'in tutması gereken yerden 3 tene uzak mesafe atış yedik (ki 3'üde 3 lük olabilir yada 2 si). Hoca zaten anında Evren'i çıkardı oyundan. Evren de ondan sonra daha akıllı oynamaya başladı. Taylor bence çok iyi mücadele etti. Elleri bir kere maç boyunca hiç indirmedi. Ki bu çok önemli özelliktir. Elleri havada hep tutmak kolay bir iş değil Ve bunu iyi başardı. Taylor'un sorunu maç içerisinde konsantrasyon sorunalrı yaşayabiliyor. 2. periyotun sonuan doğru mesela bunu yaşadı. Hücumda top istemedi kenar çizgiye yapışık oynadı. Sonuçta sen PG isen her hücumda topu istemelisin. Top sana gelir gelemz bilmem ama isteyeceksin. Andric sanırım tansiyonu yüksek maçlarda bu faul krizlerini hep yaşayacak. Yalnız biraz daha kalınlaşması durumunda çok etkili bir oyuncu olacak.

Shipp için zaten herkes gerekeni söylemiş. Tutku daha maçın başında sahaya çıkılırken belli etti kendini. Biraz kopuktu maçdan. Mental anlamda sorun vardı maça konsantre olamamış gibiydi. Hakemler içinde arkadaşların dediklerine katılıyorum. Barış Ermiş çok artist bir oyuncu maç boyunca faul göstermeye çalıştı zorla top sürme tripleri kendini atmalar kolunu yana savurmalar. Ki çoğunda da hakemler bunu yedi. Takdiri ilahi bir pozisyondada yanıma kadar sürüklenerek düştü, kulağına eğildim bende :))

Sonuç olarak, seyirci arttıkça takımın defansif gücü artacaktır. Taraftarımız artık gücün, elinde olduğunu hissetmeli. Herkes yanındakini maça getirmeye çalışsın. Çok değil 4000 ortalama ile oynasak sahaya gömeriz gelenleri. Zaten Efes ve FB maçalrında bu rakam belli etti kendini en az 6-7 bine çıkacak.
 
Re: TBL | GALATASARAY C.C.: 61 - Banvit: 52

Sühan Cem' Alıntı:
Zaten Efes ve FB maçalrında bu rakam belli etti kendini en az 6-7 bine çıkacak.

Efes maçında dediğin gibi olur abi ama Fb Ülker maçında her türlü dolar :)

Geçen seneki Fb Ülker maçında salonda oluşan boşluklar yanıltmasın insanı, karşı tribündeki taraftarlar 1 koltukta 2 kişi durduğu için sayı azmış gibi geliyor.

Lig maçları için de geçerli bu.

2500-3000 ortalamaya oynuyoruz sanırım bu sene, Banvit maçında da sanırım 4000 civarı taraftar vardı resimlerden anladığım kadarıyla.
 
Re: TBL | GALATASARAY C.C.: 61 - Banvit: 52

Ben aslında Efes-BJK diyecektim ama neden FB dedim bilmiyorum :) FB maçında tribünün dolacağı kesin zaten:) Hatta tahminimce bu Iverson olayından dolayı BJK maçında da tribün full olacaktır
 

Üst