TBL Final Serisi | Fenerbahçe Ülker: 89 - Galatasaray Liv Hospital: 70

Bizim artılarımız ve rakibimizin eksileri:

-Furkan da devreye girerse çok sert takımız.FbÜlker'in organizatör kısası olmaması,kilidi açmakta zorlanmaları sert savunmada bezmelerine neden olabilir hele Bo kenarda iken.
-Pota altındaki isimlerimiz yırtıcı.Oğuz ve Zoric yumuşak adamlar ve ribaunt konusunda pek yetenekli değiller.Ekstra ribaundlar alıp birçok kez hücum fırsatı yaratabiliriz.
-İkili oyun savunmaları yıllardır zaaflı karşı tarafın.Biz de Arroyo faktörüyle ikili oyunları iyi oynayabiliriz.Ayrıca dış şutu riske ediyorlar.Marko,Arroyo,Erceg,Cenk başta olmak üzere dış şutu riske etmelerinin bedelini ödetmek lazım.
-Sinan,Cenk,Ersin,Furkan gibi istikrarlı 4 yerlimiz var.Fener maçlarını genelde fena oynamayan Ender'i katarsak 5.Yabancı sınırının olduğu yerde katkı alabileceğin istikrarlı 4-5 yerlinin olması avantaj.Rakibimizin en kaliteli yerlisi Emir ve onun istikrar sorunu malum.
-Bo'nun alternatifi yok,o olmadı mı hücumda savunmada tıkanıyor rakip adına.
-Playoff atmosferini çok net yaşadık,çok maç sonu oynadık.Rakibimiz fazla laylaylom ve rahat geçirdi.İşler sıkışınca ne yapacağını bilmeyen bir rakibimiz var.

Eksilerimiz ya da rakibimizin artıları:

-İç saha avantajı onlarda.Son yıllarda herkesin kendi sahasında kazandığını düşünürsek bu ciddi dezavantaj.
-Oğuz yumuşak adam olsa da hücumda ciddi tehdit ve formu tedirgin edici seviyede.Eğer bizim istediğimiz gibi olmaz Oğuz dominant olursa ki -Galatasaray maçlarına fazla motive olan birisi- pota altında ezilirsek hoş olmaz.
-Erceg konusu.Erceg'in formda Kleiza-Bjelica ikilisine karşı yaşayabileceği problemler beni tedirgin ediyor.Ersin'in dakikaları ne kadar artarsa 4 numara konusunda o kadar az darbe yeriz.
-Hairston'un hücumda yaratacağı spacing problemi.Domercant kumarı beklemiyor değilim aslında.Ama bu sefer de savunma gücümüz düşecektir.
-Rakibimizin laylaylom havada gelmesinin artısı mart sonu nisan başında çöken psikolojileri ve kaybolan özgüvenlerini yeniden kazanmalarına yardımcı olması.Moralliler.
-Savunma çıtamız çok yukarıda olsa da hücumun Arroyo'nun kısmi formsuzluğunu göz önüne alırsak pek istenilen seviyede olmaması.

İlk aklıma gelen şeyler bunlar.Serinin kritik noktasının FbÜlker'in Arroyo savunması ve Markoishvili-Bojan(Emir) eşleşmelerinden geçtiğini düşünüyorum.Arroyo'ya kimi vereceklerini merak ediyorum.Bo,sene başındaki Cumhurbaşkanlığı Kupasında fena savunmamıştı kendisini ama oradan buraya çok şey değişti.Obradovic zaman zaman Bojan'ı da guardlara verip pas açısını kapatmaya çalışıyor.Ömer-Bo-Bojan üçlüsü dönüşümlü savunacak gibi.Bu baskı elbet Arroyo'yu yıpratacaktır,yıpratmaması için süresinin az olması ve maç sonuna diri kalması lazım.Burada da Ender devreye girmeli ve iyi oynamalı.Arroyoyu maç sonlarına diri tutabilirsek çok iyi olur çünkü iki takımın kadrosunun içinde en iyi maç sonu oynayan isim kendisi.

Ayrıca tempoyu olabildiğince düşük seviyede tutmalıyız.Temponun artması kesinlikle bizim işimize gelmez.Olayı kör dövüşüne çevirirse iyi olur.

Yukarıdaki yorumlarıma bakınca karamsarmışım gibi gözükebilir ama ibrenin bizden yana olduğu fikrindeyim.Fener ve Ksk ile eşleşebilecek durumdaydık,yeter ki bize ters gelen Banviti eleyelim diyordum ki öyle de oldu şükür.Fener'in çok net zaafları var,bu kadar net zaafları olan takımın seriyi kazanmasını zor görüyorum.

Efsane bir seri bekliyorum açıkçası.İki kulüp arasındaki bunca şeyden sonra hele.Dilerim saha dışı olayları olmaz.Parke içinde basketbol kalitesine doyduğumuz bir seri yaşanır.Hayırlısı diyorum.

Tahminim 4-3 ya da 4-2 alırız.

abdi ipekçide oynanacak maçların biletleri ile ilgili henüz bir açıklama gelmemiş yönetimden. ilk iki seri gibi boş tribünlere oynamayacağımız muhakkak. sonuçta fenerbahçe maçları olduğunda salon zaten doluyor. ama yinede emektar seyirci için biletler karaborsacıların eline düşmeden uygun bir yöntemle acil olarak satışa çıkmalı

Taraftarımız 4-1 veya 4-2 alırız moduna girmiş. Ülker arena'da iyi oynamak yetmeyecek orada ceza şutlarını sokmamız gerekiyor. Karşıyaka'yı resmen döve döve yendiler hakemler görmedi veya görmek istemedi aynısı bize olacak ama biz Malik ve Bonsu'ya süre vermeye devam edersek buna resmen yol yapmış oluruz.
Melih Bogdan ve Klezia'yı iyi savun fişi çek bence.

cats.jpg

Renktaşlar anlamadığım bir şey var.Ben 104 nolu yerden bilet almak istiyorum VIP yer.Ama kaçıncı kategoriye giriyor bilen var mı?Bilgilendirirseniz sevinirim. Bu arada fener maçının biletleri satışa çıkmamıştır yanlış anlaşılmasın.Muhtemelen yine böyle bir oturma planı olacaktır.

Ayni fikirdeyim Emre ile. O salonda bu hakemlere karsi mac almak deplasmanda Olimpiakos´u yenmek gibi bir sey. 3 dakika kalir 10 fark onde olursun, yine dondururler.

Ekli dosyayı görüntüle 425

Renktaşlar anlamadığım bir şey var.Ben 104 nolu yerden bilet almak istiyorum VIP yer.Ama kaçıncı kategoriye giriyor bilen var mı?Bilgilendirirseniz sevinirim. Bu arada fener maçının biletleri satışa çıkmamıştır yanlış anlaşılmasın.Muhtemelen yine böyle bir oturma planı olacaktır.

Anıl, muhtemelen VIP bölümü satışa çıkmaz, Fener Ülker serisinde saha içinin dahi satışa çıkacağını sanmıyorum, çıksa da göstermelik 10 tane bilet çıkar, çıktığı gibi de biter.

Biz bu fb'yi her yerde her atmosferde yeneriz, biz daha iyiyiz ve seri sonunda Şampiyon olacağız, Ergin hoca ve takıma güveniyorum, yok bize maç aldırmazlarmış :D bu seri 2 ihtimalli ya 4-1 yada 4-2 alırız, en iyisi 4-0 olsun oyuncular erken tatile çıksın Şampiyonluktan eminim, Şampiyon Galatasaray...

Tinker, Tailor ,Soldier ,Spy filmi aklıma geldi maçı izlerken
Tinker: Marko paşa
Tailor: Arroyo
Soldier: Ersin
Spy: Sinan

Biletlere bekledigim gibi olan ilgi baya yogun. Bugün bence pazar günü oynanacak mac icin biletlerin tamami satilir. Banvitle oynadigimiz son mactan beri bu seriyi düsünüyorum. Cok heyecanliyim.

hücum performansımız neticeyi belirler. banvit serisindeki gibi hücum edersek şampiyonluk yalan olur ama ben başta arroyo ve ergin ataman olmak üzere takıma, özellikle bu sezonki kritik deplasman performanslarımıza güveniyorum.

ergin hoca ve arroyonun olduğu bir takımın rakip kim olursa olsun mutlaka verecek bir cevabı vardır.
koçun zamanında efesle 2-0 geriden gelip şampiyon olduğunu unutmayın.