TBL Final Serisi | Fenerbahçe Ülker: 89 - Galatasaray Liv Hospital: 70

Galatasaray Liv Hospital'ın Play-Off Hücum ve Savunma Analizi

Hücum

Genel

7 maçta finale çıkan Galatasaray Liv Hospital ise play-off ta 71.0 sayı ortalaması tutturdu. 7 maçta 13.4 asist ortalamasıyla Galatasaray, attığı basketlerin %53.71'ıni asist üzerinden buldu.

Galatasaray hücumları play-off ta finale kadar %60.4'ü ikilik atış üzerinden oluşurken, %39.6'ı üçlük atış üzerinden oluştu.

Galatasaray, play-off ta ortalama bir maçta 17.1 faul atışı kullanırken, 34.4 ikilik, 22.5 ise üçlük atış kullandı.

Galatasaray'ın play-off ta bulduğu 497 sayının %17.5'i faul atışlarından gelirken, %46.2'si ikilik atışlardan ve %36.3'ü de üçlük atışlardan geldi.

Galatasaray play-off ta %72.5 faul atışı yüzdesiyle oynarken, %47.7 ikilik atışı yüzdesi ve %37.9 üçlük atış yüzdesiyle oynadı.

Savunma

Genel

Play-off ta 7 maçta ortalama 66.2 sayı yiyen Galatasaray'a karşı takımlar maç başına 12.8 asist ortalamasıyla oynarken, basketlerin %54.5 u da asist üzerinden geldi.

Galatasaray savunmasına karşı play-off ta rakiplerinin hücumlarının %62.1'i ikilik atış üzerinden oluşurken, %37.9'u da üçlük atış üzerinden oluştu.

Galatasaray savunmasına karşı play-off ta rakipleri bir maçta ortalama 16.2 faul atışı kullanırken, 34.8 ikilik, 21.2 ise üçlük atış kullandı.

Galatasaray savunmasına karşı play-off ta rakiplerinin bulduğu 464 sayının %18.9'u faul atışlarından gelirken, %49.1'i ikilik atışlardan ve %32.0'ı da üçlük atışlardan geldi.

Galatasaray savunması, play-off ta rakiplerini %72.8 faul atışı yüzdesinde tutarken, %46.7 ikilik atış yüzdesi ve %34.2 üçlük atış yüzdesinde tuttu.

Tempoyu düşürmeliyiz. Onlarda Bojan 17 sayı ile oynuyor. 2 senedir Marko her eşleştiğinde Bojanı durdurdu. Bojanın etkisiz hale gelmesi işimize gelir. Bo savunmasını ise Sinan akıllıca yapmalı. Arada mesafe koysun. Geçilmesin. Şutu istikrarlı değil zaten.

Her oyuncumuz önemli ama bence bu seride 2 oyuncumuz çok kritik. Biri Erceg. Özellikle hucumda iyi olmalı. Dış şut katkısı almalıyız. Diğeride Hairston. Sinan zorlanacaktır McCalebbi tutmakta. Ona ihtiyacımız var. Hucumda da sık sık penetre etmeli.

Sizce maçın adamı kim olur ? Nedense böle maçlarda ilk 5 değilde benchden gelen sürpriz isimler maçın kahramanı olacakmış gibi geliyor,şahsen ben fenerbahçeden Ömer Onanın çok etkili olacağını düşüyorum Galatasaraydan da Bonsu ...

Bonsu bugün isterse double double yapar ama isterse.Çünkü kendisini değil durduracak zorlayacak, yıpratacak bir uzun bile yok karşısında. Ne Zoric onun atletizmine uyabilir , ne de Oğuz Savaş ki benim Fener maçlarında en sevdiğim eşleşmedir Oğuz Savaş'a karşı p&r'ler onun çabukluğuna başa çıkabilir.

Maçın kritik adamı Erceg olacak Fenerbahçe'nin Forvetlerini durdurmamız lazım Erceg orada sorun yaşayabilir.Ama Erceg olmazsa da Fenerbahçe Pivot'a yardım savunmasını çok iyi getiriyor Şutu etkili bir Erceg bunu engelleyebilir.Aksi takdirde zaten pivotlarımıza az top indiriyorken yardım savunmasını önceki serilerindeki gibi getirirlerse işimiz tamamen kısalara kalır.

Bo'ya baskı yaparız sürekli zaten Emir'in daha çok top kullanacağını düşünüyorum.

Kısacası her iki takım içinde uzunlar maçı getirecek ama son sözü Guard'ların söyleyeceğini düşünüyorum baskı altında Bo ve Arroyo'nun tercihleri kritik olacak ki Arroyo daha önde bu konuda.

Biz şampiyon oluruz daha öncede söyledim en iyi takım biziz BBL de.

Ancak hakemler sorun yaratırsa onu bilemem.

Maçları seyrececeğiz hep beraber.Eğer hakemler açık sorun yaratmazsa rahatça şampiyon olacağız...

Bugünkü maçı alırsak seri 4.2 bizim olur eğer kaybedersek seri 4-3 biter ama kim kazanır orasını Allah bilir. Seri uzarsa yorgunluğun bizi daha fazla etkileyeceğini düşünüyorum. İlk maç çok önemli. 2. maç bu maç kadar şansımız olduğunu düşünmüyorum. Erceg ve Hairston ekstra katkı vermeli 3-4 numara savunmalarımız kritik noktalar. Onların da bizim 1 ve 5 numaraları iyi savunmaları lazım. Hayırlısı olsun.

Pazar akşamı İpekçi de oynanacak olan üçüncü maçın biletleri bitti :) ülker arenada kazanacağımız bir maç o kadar önemli ki Ergin Hocama Kaptana ve Takıma güveniyorum. Serinin ipekçide olan bütün maçlarında salondayım. Adalet için feneri yakacağız ;) Konsantrasyon...

ya bu aziz ne ara unutmuş abdi ipekçiyi ? pazar günü yine küfür yiyip gidecek eğer gelirse , inşallah gelir.Ağzının payını alır ve gider