TBL Final Serisi | Fenerbahçe Ülker: 89 - Galatasaray Liv Hospital: 70

lütfen gercekci olalim en son ne zaman deplasmanda feneri yendik hatirlamiyorum bile. ama bu yenmeyecegimiz anlaminada gelmez. her mac belirli dakikalar arasi cok kötü savunma yapiyoruz bu dakiklar cok asagaya indirmemiz lazim ve cok uzun süredir dogru düzgün hücum yapmiyouz. top hep bir kisinin elinde cok duruyor. pota altinda onlara iki taraftada üstünlük kurmaliyiz

lütfen gercekci olalim en son ne zaman deplasmanda feneri yendik hatirlamiyorum bile. ama bu yenmeyecegimiz anlaminada gelmez. her mac belirli dakikalar arasi cok kötü savunma yapiyoruz bu dakiklar cok asagaya indirmemiz lazim ve cok uzun süredir dogru düzgün hücum yapmiyouz. top hep bir kisinin elinde cok duruyor. pota altinda onlara iki taraftada üstünlük kurmaliyiz

''shipp'' dedi damladı.

IMG_20140602_210614.jpg

Biletlerim hazır. VIP alamadım :/ amacım VIPdi ama olmadı.Almak için çok uğraştım maltepede oturuyorum ve göztepeye gittim.Ordaki bayinin makinesinde sorun varmış ve bilet basamıyorlarmış.Bende cadde bostandakine gittim.Bir yandan yağmur felan yani diyeceğim o ki çok uğraştım almak için inşallah şampiyon oluruz.İnşallah emeklerime değer.Bir diğer amacımda Işıl Albenle görüşmek, onunla görüşmek için 2 kere maça gittim bunlar 3. ve 4. olacak.Onun için yazdığım mektubum var ve kime okuttuysam hayran kaldı.O ne düşünecek çok merak ediyorum.Yanlış anlaşılmasın birinci hedefim takımımı desteklemek olacak.

Işıl Albene yazdığım mektubum ;
http://www.gsbasket.org/forum/kadin-takimimiz/5596-10-isil-alben-83.html#post599825

4 - 0 alırsakta şaşırmam 4 - 0 kaybedersekte,favori yok bence,şampiyonu koçların hamleleri ve büyük oyuncuların formu belirleyecek.
İlk maçta en iyi performansı bizim takımdan Zoran Erceg gösterecektir
Basketbol için bir bayramdır bu final,basketsever olarak 4-3 kazanalım isterim ama bir Galatasaray'lı olarak tabi 4 - 0 dilerim
Umarım tarihi maçlar olur ve şampiyon bizim takım olur
Yaşasın basketbol aşkı
Yaşasın Galatasaray basketbolu !

Gerçekçi şekilde bakmak gerekirse gerek saha avantajı, gerekse Fenerbahçe'nin play-off serisinde yakaladığı başarılı hücum yüzdesi ile bir adım önde fakat Galatasaray bu sezon iç saha takımı tabirinden çıkarak Euroleague'de çok kritik deplasmanlardan galibiyetle döndü. Cska karşısında da son anda kaybetti,Barça karşısında da Carlos sakatlanıncaya dek başa baş mücadele ettik fakat derbiler farklıdır yarın karşımızda tam konsantre bir Fenerbahçe göreceğiz çünkü şampiyonluk da giderse onlar için felaket bir sezon olur o kadar yatırıma. Ellerinden geldiği kadar ne kadar savunma takımı olmasalar da sert oynayacaklardır ve hakemler buna izin verecektir. Bizim yarın yapmamız gereken oldukça düşük tempoda oynayıp iyi savunma yapıp Fenerbahçe'nin yüzdelerini düşürmek olacak,gönül ister iki maçı da kazanalım ama bu çok zor bir maç kazanacaksak da 2.maçı kazanmaktan yanayım. Banvit´le oynadığımız son maçta pota altını kullanamadık, ikili oyunlarla pek sayı üretemedik ve dış atışla maç kazandık ama yarın öyle olmayabilir. FB'nin pota altı zaaflarını değerlendirmeliyiz.Bu bakımdan Furkan-Ersin-Erceg performansları çok önemli.Son şampiyonuz, şampiyon ve F8 yapmış bir takım olarak gidiyoruz korkumuz yok son 2 sezon TBL'ye damgasını vurmuş Ataman&Arroyo gerçeği var umarım şampiyon apoletimizi koruruz,oyunculara ve Ataman'a güveniyorum,şampiyon olmasak da istikrar önemli benim için bu takım bu sezonda şampiyondur.

Bende yarın Ülker Arena'da olacağım 2 Galatasaraylı arkadaşım ile birlikte.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Shipp'in inanılmaz bir atışla gelen, son saniye basketiyle deplasmanda kazandığımız Fenerbahçe maçının son anları.

[video=youtube;1T32fvB7grA]http://www.youtube.com/watch?v=1T32fvB7grA[/video]

BpIAqqVIIAEHv0M.jpg

Beko Basketbol Ligi’nde 2013-2014 sezonunun şampiyon takımı, yarın başlayacak play-off final serisinin ardından belli olacak. Final serisi öncesi hem Zeljko Obradovic’in hem de Ergin Ataman’ın zihninde ve taktik board’unda bir gezintiye çıkalım ve olasılıkları değerlendirelim.Fenerbahçe ÜlkerSezona flaş bir giriş yapan Zeljko Obradovic’in takımı Euroleague ilk tur aşamasında sahip olduğu sistemi uygulamakla beraber geçen yıllardan kalan mental çöküntüyü üzerinden atmış gibi görünüyordu. Ancak Euroleague’in Top 16 turunda sertleşen savunmalara karşı sistemin önemli dişlileri olan Bojan Bogdanovic ve Emir Preldzic’in düşen performansları takımı da doğrudan etkilemişti. Bunun en büyük sebebi de Obradovic’in 4 forvet ( Emir – Bojan – Kleiza – Bjelica ) + 1 Guard ( Bo ) ile sahada yer aldığı zaman rakipler, Bojan ve Emir’in pick & roll üzerinden sonuca gitmesini savunmayı sertleştirerek engelledi ve bu oyuncuları top kaybına zorlamayı başardılar. Kısacası Fenerbahçe’nin hücum tıkanıklığının ana sebeplerinden biri bu ikilinin ikili oyunlarda istikrarsız görüntü çizmesiydi. Ancak Play – Off’ların başlamasıyla Fenerbahçe daha iyi bir görüntü çiziyor. Karşıyaka karşısında Dixon – Batista ikilisi arasında oynanan ikili oyunlarda rotasyon savunmasını yerinde yapan bir Fenerbahçe vardı ve bu noktada maç içinde daha da sertleşen bir Fenerbahçe gördük. Bu durum Fenerbahçe adına haneye yazılacak bir artı. Çünkü Galatasaray takımı ikili oyunlar üzerinden sonuca gitmek isteyen bir takım ve Fenerbahçe, Karşıyaka karşısında iyi bir sınav verdi. Ancak burada Kleiza’nın belirli handikapları olduğunu belirtmek lazım. Savunmada çabuk geçilmesinin yanı sıra takım arkadaşları ile bir iletişim sıkıntısı yaşadığını görmek mümkün. Bu nedenle Galatasaray’ın Erceg – Ersin ( Furkan ) uzun rotasyonu ile sahada yer aldığında Fenerbahçe’nin ikili oyunları engelleme adına Kleiza – Bjelica yerine Bjelica – Zoric ikilisi ile sahada yer alması muhtemel. Tabii Zoric’in sahada kalma süresi de Galatasaray takımın performansı ile direkt alakalı. Çünkü Fenerbahçe yukarıda belirttiğimiz gibi 4 Forvet + 1 Guard ile sahada yer alması yüksek ihtimal. Yani Galatasaray’ın hücumda göstereceği performans Zoric’in dakikalarını belirleyecek. Öte yandan Galatasaray’ın ikili oyunlarına karşı Banvit’in yaptığı gibi switch görmemiz muhtemel. Çünkü Galatasaray bu savunmaya karşı ciddi sıkıntılar yaşamıştı. Bununla beraber Arroyo’ya tam saha baskı ve ikili oyunlardan sonra yüksek show-up uygulayıp top kaybına zorlanması muhtemel.Hücumda ise Fenerbahçe ciddi bir fiziksel üstünlüğe sahip ve Nemanja Bjelica’nın Karşıyaka serisine oranla daha aktif rol alacağını öngörebiliriz. Bununla beraber Fenerbahçe tempoyu yukarı çekme adına oyunu atma yarışına çevirebilir. Çünkü Fenerbahçe ribaundu net aldığı zaman kanatlardan iki forvet yarı sahayı hızla kat edip fast break’i bitirme eğilimi gösteriyor. Burada Fenerbahçe’nin ihtiyacı olan; tempoyu artırarak momentumu ele geçirmek. Bu noktada bir transition offense eğilimine göz atabiliriz:5 numara net ribaundu çektikten sonra oyunu başlatıyor. Ancak ribaundu çeker çekmez sağ ve sol kanattan forvetlerin hızla rakip yarı sahaya kat ettiğini ve uygun pas açılarında olduğunu görüyoruz. Aynı zamanda 4 numarada trailer olarak gelmekte.Burada Fenerbahçe için en büyük handikap iyi bir atletik çember koruyucusuna sahip olmaması. Çünkü bu durum koş koş oyunda onlar adna bir sıkıntı yaratabilir. İşin hücum tarafında belirttiğimiz gibi fiziksel üstünlüğü kullanma adına Fenerbahçe’nin alçak post oyunlarını tercih edeceğini de öngörebiliriz. Özellikle Bojan’ın ve Bjelica’nın sırtı dönük oyundaki başarısı onlar adına önemli. Bu oyunculara alçak postta yardımın uzak taraftan gelecek şekilde pozisyon alması sağlanırsa bir avantaj yaratabilir. Çünkü Banvit serisinde de görüldüğü üzere Arroyo’nun savunduğu oyuncu üzerinden Banvit alçak post oyunlarını tercih etti ve Erkan Veyseloğlu – Arroyo eşleşmesini sıkça gördük. Buna benzer bir set offense’te şu şekilde olabilir:
3 numara topu yarı sahaya taşıdıktan sonra 5 numara topu vererek sol dip köşeye geçer. Setin başlangıcında şut istikrarı olmayan 1 numara ( Bo ) ceza atışı için en uygun yer olan sağ dip köşede beklemektedir. 2 numara ise 4 numaranın screen’inden yararlanarak mid post’ta pozisyon alır ve bir footwork ile pozisyonu bitirebilir veya yay gerisindeki uygun pas açılarına sahip oyunculara şut opsiyonu yaratabilir. Bunun yanı sıra Bo’nun patlayıcı gücü de burada kullanılabilir. Kısacası Fenerbahçe pozisyon sayısını arttırıp, tempoyu yukarı çekebilirse avantajı ele geçirecektir.Galatasaray Liv HospitalGeçtiğimiz sezonu şampiyon tamamlayan Galatasaray, uzun ve zorlu bir Euroleague macerasından sonra lige kanalize olmakta zorlandı. Hatta Ergin Ataman Cenk Akyol, Göksenin Köksal ve Mensah – Bonsu’yu rotasyon içine dahil etme adına birçok maçı riske atmaktan çekinmedi. Son durum itibari ile Galatasaray’ın en etkili olduğu hücum düzeni double high temelli ikili oyunlar. İki uzunun (şutör 4 numara – devrilen 5 numara) dirsek bölgesine konumlanarak şutör uzunun pop-out ile dışarı açılması ve 5 numaranın ikili oyundan sonra içeri devrilmesi Galatasaray’ın en büyük hücum silahı. Burada da Zoran Erceg kilit bir rol üstleniyor. Çünkü rakip uzundan gelen yardımı minimize etme adına Erceg’in sahada kalması çok önemli. Çünkü şutu olan uzunlarınız verimli olursa bu oyun çok güçlü bir silaha dönüşebiliyor. Erceg’in Banvit serisindeki tutuk görüntüsüne rağmen Ergin Ataman’ın bu felsefeden vazgeçeceğini sanmıyorum. Çünkü double high ile aynı zamanda oyunun iki yanındaki pas ve topsuz oyundaki perdeleri etkili kullanmanızı da sağlar. Bu nedenle Galatasaray’ın odaklanması gereken iki nokta var. İkili oyunları çeşitlendirmek ve spacing konusunda başarılı olmak. Çünkü Galatasaray’ın elinde Arroyo haricinde yaratıcı ve oyuna hükmedebilecek bir oyuncusu yok. Kaldı ki bunu Barcelona serisinde daha net görme fırsatı elde ettik. Burada Galatasaray, Fenerbahçe’ye tempo yaptırtmamak adına set içerisinde top dağıtımını ve iç – dış dengesini iyi ayarlamak zorunda. Double High temel düzeninin yanı sıra double screen hücumları da Galatasaray adına önemli bir nokta ve Ergin Ataman sezon boyunca dipten catch and shot şutörünü bu oyun üzerinden çıkardı. Banvit serisinden bir double screen offese’e göz atalım:Top of the key adı verilen tepede 1 – 5 ikili oyunu oynanırken 3 numara sağ dip köşeden sol dip köşeye 4 numaranın screen’i ile kat ediyor ancak Banvit takımı switch yaptığından dolayı 3 numaranın pas açısı kapanıyor. Bu sırada down screen’den sonra sol forvete çıkan 4 numara uygun pozisyon alıyor ve 1 numaranın pasında yay gerisinden şut imkanı yakalıyor. Kısacası Galatasaray için işin hücum kısmında set temposunu yüksek tutup, i bir saha içi yerleşimi yapması ve şutör uzun kaynaklı sayıları bulması Ergin Ataman’ın elini rahatlatacaktır.Savunmada ise Galatasaray’ın Fenerbahçe’nin 4 Forvet + 1 Guard’lı beşine karşı sahada nasıl yer alacağı kritik nokta. Burada Galatasaray’ın Arroyo’nun yanı bir kısa mı yoksa Hairston’ı mı tercih edeceği merak noktası. 3+2 kuralından dolayı Cenk Akyol’un rotasyon içerisindeki yeri kritik olacaktır. Hairston’n Arroyo’nun yanında yer aldığını düşünürsek Arroyo – Hairston – Markoishvili – Ersin – Furkan beşlisini sahada görebiliriz. Peki Ergin Ataman rakibin kendisine mi önlem almasını bekleyecek yoksa kendisi mi rakibe önlem alacak? Bu sorunun cevabı maç içerisinde sürekli değişecektir ama son maçlarda olduğu gibi Arroyo – Sinan – Markosihvili – Erceg – Ersin ( Furkan ) beşlisi ile başlayıp daha sonra mutlaka Fenerbahçe’nin size avantajına karşı Markoishvili – Hairston’ı da deneyecektir. Bununla beraber Galatasaray’ın boyalı alanı savunması ve penetreyi engellemesi ilk önceliği olabilir. Galatasaray’ın avantaj elde etmesi için ribaundlarda da iyi bir başarı yakalaması gerekiyor. Fenerbahçe takımı ribaund üstünlüğünü rakibe kaptırdığı zaman sıkıntı yaşayan bir takım. Furkan gibi parmak hassasiyeti iyi olan ve Bonsu gibi atlet bir uzunla birlikte Ersin Dağlı’nın savunmada işin içine dahil olması Galatasaray’ın elini güçlendiren bir durum. Banvit serisinin üçüncü maçında aldığı 15, dördüncü maçta ise aldığı 7 ribaund ile takımın ribaund alanındaki lideri olmuştu. Eğer Galatasaray uzunları Fenebahçe uzunlarına baskın gelebilirse ve özellikle eşleşme sorunu yaratan bir uzun olan Bjelica’ya çözüm üretebilirse bir avantaj yakalayabilir.

Yarısaha

Seviyorum bu tür serileri, her ne kadar maçın oynanacağı salonda oyuncularımızın ve teknik kadronun maruz kalacağı etik dışı davranışlar olacağını bilsem de. Hani çuvaldızı kendime batırayım diyeceğim ama biz İpekçi´de rakipler adına ürkütücü bir atmosferi bu şekilde yaratmıyoruz. Elbette rakibi ve hakemleri baskı altına almaya çalışıyoruz ama orada taraftarın saldırgan tavrının yanısıra yöneticiler ve ikili çıkar ilişkileri de devreye giriyor. Bu konuda kafamı rahatlatacak ender isimlerden birisi görevli maçta, diğer hakemlere nazaran dürüstlüğüne inandığım Fatih Söylemezoğlu olacak. Yazıma hakemlerle başlamak beni de rahatsız etti, umarım hakemler parkede oynanan oyunun önüne geçmezler. Ve basketbolseverlerin güzel bir seri izlemesine öncülük ederler.

Eleştirdiğim çok yönü olsa da Ergin Ataman seviyor bu tür maçları. Bu seriye de takımı iyi hazırladığından şüphem yok. Play off sürecinde Sinan´ın yükselen grafiği, Ersin Dağlı´nın sakatlığın etkisinden uzaklaşmaya başladığının sinyallerini vermesi, sezon boyunca takımın yükünü sırtlayan Arroyo´nun varlığı umutlandırıyor. Banvit serisinde taktik gereği oyunda pek göremediğimiz Furkan´ın sorumluluk verildiğinde formanın hakkını teslim ettiğini, oyuna konsantre bir Cenk´in takımı rahatlattığını biliyoruz. Ve Marko, zor zamanların öne çıkan oyuncusu, özetle parkedeki biz..

Rakipte de tehlikeli, değerli isimler var ama benim için bizim göstereceğimiz başarım önemli. Sezon boyunca gördük ki biz isteyince çok şeyi başardık. Rastgele...

Gerçekçi olmak gerekirse rahat kazanmalıyız . Fb o kadar büyütülecek bir takım değil , savunma zaafı olan bir takım için müthiş oynuyor harika işler yapıyor demek de zaten saçma olur . Biz ise playoff da formda 2 takımı yendik banvit ve bjk hafife alınacak takımlar değil ve unutmayın ki bu iki formda takımı evinde yenmek kolay iş de değildi. bence fb nin bu iki takımdan farkı yok hatta dahada düşük seviyede benim gözümde . Arroyo Marko Sinan Ersin Furkan zaten belli seviyelerde oynuyorlar ancak bu maç için kilit oyuncu Malik olacak içeri penetreleri sağlam olursa şutların da da şans faktörü biraz ona doğru kayarsa kazanmamız kesin .. BEN TAKIMIMA SONUNA KADAR GÜVENİYORUM ŞAMPİYON OLACAĞIZ BU SENE ...