TBL l 2. Hafta l Galatasaray - Anadolu Efes

Şafak´la iyi bir ritm yakalamıştık.Micov oyuna ağırlığını koymuştuk.Takım koşunca Green´le 3luk bulduk.Neden McCollum ve Schilb´e döndük anlam veremedim.(Keşke Heurtel olsaydı resmen Granger aldı maçı)

Sanki Şafak Edge´ye ayıp oldu, oyunun dönmesini sağlamışken bu kadar erken oyundan alınmak,yenilgiden çok buna daha fazla üzüldüm. Shilb ve Dorsey´in ivedi toparlanması gerekiyor, cok savrukdu yine ikisi de..

Ergin Ataman'ı elestirmek haddimize degil ama Fenerbahce Ulker'i 5 kisiyle yendigimizde takimin basinda yine Yagizer Ulug vardi . Trabzonspor ve Neptunas macindan sonra Yagizer Hoca'nin bu macta ödüllendirilmesini beklerdim . Oyuncu ile iletisim , zamaninda mola ve oyuna hamleler .. vs vs vs..

Schilb Dorseynin toparlaması lazım. Ergin hocanın da biraz adil olması gerekiyordu. Yenilmek çok üzücü ama enseyi karartmamak lazım

SM-A500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hocanın döndüğü nasıl da belli oldu, Efes havayı yakalamış, uçup gidiyor, seri artıyor, hoca da çok güzel izliyor!
Ondan sonra artan farkı indirmek için yırtın dur, 2 kat enerji harca, maç sonu yürüyecek halin kalmasın...
2.ci yarı zaten hiç mola almadı, gelecek maçta kullanacağı bu maçtan artan 3 mola hakkı daha oldu!

Bu tür maçlarda McCcollum devreye giremeyince böyle sorunlar yaşıyoruz. Maçta üçüncü periyot bize dönmüştü, Micov´un daha fazla top kullanması lazım McCollum gününde olmadığında çok aşırı zorluyor takımı. Asistleriyle yönlendirmesi gerekirken bunların yanına artık extra mı dersiniz olağanüstü mü dersiniz 40 dk oynayan adamın attığı üçlükleri görünce... Huertel olmamasına rağmen bizim takım toplam 4 tane üçlük attı. Granger´ın attığı 3 ´lüklerin hepsi de bizim o 20 üçlüğümüzden de zor pozisyonlardı. Ttam 3. periyotta Granger´ı durdurmuştuk, o zamanda Derrick Brown organizasyon olamadıkları dakikalarda çok canımızı yaktı birebirleriyle. 3.periyotun sonunda keşke basket faul yemeseydik.

Tempolu, hızlı oyuna yatkın bir takımımız varken saçma bir şekilde oyunu yavaşlatıp sete dönmeye çalışırsan kusura bakma da yenilmeye mahkumsun.

Bence de keşke Yağızer hoca olsaydı takımın başında.

Oyun kurucun kadar takımsın.Çift haneli fark attılar üstelik eksikleri var.McCollum saatli bomba ya maç kurtarır ya da maç verir.Schilb zaten neden oynadığının farkında değil.Maçı da genel olarak Şafaktan önce ve Şafaktan sonra diye ikiye ayırabiliriz.

Bu arada Schlib ve Dorsey gerçektende felaket durumdalar. Dorsey fizik olarak hiç hazır değil, Neptunas karşısında da bu maçta da rakip pivotlar karşısında ayakta dahi duramadı resmen. Schlib de bir an önce kendine gelmesi lazım eğer böyle devam edeceklerse Şafak´a daha fazla süre vermek lazım. Takımdaki en büyük soru işareti McCollum gününde olmazsa planımız ve top kullanan kişinin kim olacağı. Taraftara tebrikler.

Alan savunmasina McCollum ile hucum edemedik, ustune Granger da cok acayip oynadi ve el ustu iki uclukle maci bitirdi. Basketbol cok enteresan bi oyun, bir onceki hucum cok iyi top cevirip Micov´a bos uclugu buldurduk ama sokamadik donusunde cok iyi savunma yaptik ama Granger el ustu son saniyede uclugu soktu. Saglik olsun, gecen seneden sonra en azindan mucadele eden yere atlayan elinden geleni yapan bir takim vardi. Ben gene de tebrik ediyorum takimi.
Bu mactan aklimda kalan tek soru isareti McCollum Ataman uyacak mi acaba.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Resmen içime doğmuştu bu Efes´te Heurtel hiç hazır değilken tam hatırlamıyorum ama kupa maçıydı galiba o maç bizi mahvetmişti. 20 üzeri skor yapmıştı galiba, o maç çıkışa geçmişti Efes´in PG´leri yine bizi vurdu. Bir de Derrick Brown ve Dunston Dorsey hemen toparlanması lazım. Bu maçta hazır bir Patrick Young olsaydı bu maç bizdeydi.

mccollum faydadan çok zarar veriyor. Çok bencil ve kendine oynuyor. Burası Çin ligi değil...Onun yerine oyunu okuyabilen bir guardımız olsa, bu maç çok farklı biterdi...

Mc Collum Arroyo'nun sol ayak parmağı bile olamaz küçük maçların skoreri olur ancak. Mc Collum yerine savaşan mücadele eden dengeli bir guard alınsaydı keşke.

Asıl şu maçı Yağızer hoca yönetseymiş demekten kendimi alamıyorum maalesef.

Şimdi bazı arkadaşlarımız sonuç odaklı yazmayın diyecekler ama Yağızer hocanın önceki maçlardaki kenar yönetimi performansı üstteki yorumuma referanstır,kazansakta kaybetsekte Yağızer hocayla kazanalım veya kaybedelim ciddi fark görüyorum aralarında diyeceğim ama bizim kendi düşüncemizle sınırlı kalıyor farkındayım.(y)

Bu kadro set oynamaz bu maç bunu gördük. bu kadro gsw tarzı hızlı basketbola yatkın bunu da 10 numara sahaya yansıtabilecek kadro. Oynatan guarddan çok bizim sorunumuz bu bence, sistem.

Green, Dorsey, McCollum, Sinan hatta Lasme ağır tempoda direk verimleri yarıya düşen oyuncular.

Granger sene başında takım görmek istediğim oyunculardan biriydi herşey ortada sanırsam Efesin bütçesi böyle oyuncuları almak için gayet uygun ama Grangeri kesinlikle sene başında bu takımda görmek isterdim.
Bilemiyorum ama Arroyo olsa belki herşey çok farklı olabilirdi Mc malesef arkadaşlarını maçın içine sokamıyor.Takımla büyüyen bir oyuncu değil malesef.

Ergin Hoca da zamanla form tutacak, daha yeni döndü parkeye. Molaları cebine koyması pek hoş olmadı gerçi, sonuçta önümüzdeki maç bize sayı olarak filan dönmüyor o kullanmadığımız molalar. Bu tip mola almadan takımın reaksiyon göstermesini beklediğimiz maçlar olabilir ama bence Efes maçları bu duruma pek uygun değil.

Maçın başında McCollum faul alamayınca sürekli faul kovalaya kovalaya maçın içine giremedi. Lasme maçın başındaki ritmini koruyamadı ve hem savunmada hem de hücumda dengeli şekilde etkili olabilen sadece Micov ve Green vardı. Green in iki, Micov un da bir üçlüğü potanın içinden çıktı, benim açımdam maçın kırılma anlarıydı. Kimse ümitsizliğe kapılmasın derim ben, takım toparlanacaktır.

Granger normalde de iyi bir organizatördür ama bugün ekstra olarak çok iyi dış şut atıp şapkadan tavşanı çıkardı. Almadığımız molalara ek olarak Göksenin de onu durduramadı. Takım zamanla hücumda daha iyi olacaktır ama savunmada geçtiğimiz yıla göre iyi olsak da potansiyelimizi yansıtamıyoruz. İyi savunmayı her maç 2-3 dakika arttırarak 25-30 dakika olacak şekilde yaymamız gerekiyor.

yok neymiş adil davranmakmış , Yağızer Uluğ' muş bla, bla, bla.... 40 dakika boyunca yapılan alan savumasına 20'de 4 üçlük atarsan maçı kazanamazsın.... ne kadar ekmek o kadar köfte

Adamın her attığı girdi beyler yapcak bişey yok. LeBron da el kaldırsa adam günündeyse atıyor. Koştuk mücadele ettik ama olmadı. En azından başımız dik ayrıldık. Biraz daha zamana ihtiyaç var.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi