TBL Play-Off Çeyrek Final Serisi | Fenerbahçe Ülker 2-1 Galatasaray (93-67,70-69[1. Uzatma Sonucu],67-59)

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı TBL play-off çeyrek final serisinde Fenerbahçe Ülker ile karşılaşıyor.3 maç üzerinden oynanacak olan,2 galibiyet alan tarafın yarı finale yükseleceği serinin ilk karşılaşması 21 Mayıs Perşembe günü saat 21:00'da Ülker Arena'da,ikinci karşılaşma ise 24 Mayıs Pazar günü saat 16:00'da Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanacak.
Eski yönetimin ve devamında daha da sert şekilde 6 aylık Galatasaray yönetiminin yarattığı idari sorunlar sebebiyle çok zor bir sezon geçiren,defaten dağılma noktasına gelen Galatasaray Erkek Basketbol Takımı bu kaotik sezona 7 kişilik rotasyonla alınan Olympiakos galibiyeti,iki Kızılyıldız galibiyeti,6 kişiyle kazanılan Fenerbahçe Ülker derbisi ve Akatlar'da Beşiktaş'a karşı alınan galibiyetler gibi zihinde yer edici sonuçlar ekledi.Euroleague'de genç oyuncuların da sıklıkla süre bulduğu dönemde önemli ekiplere karşı karakter koyan takımımızdan bir benzerini bu seride bekliyoruz.
Galatasaray yönetiminin sorumluluklarını yerine getirmemesi sebebiyle TBF'nin yıllardır bu serilere attığı kementi sezon özelinde bilfiil yerine getirdiğini de vurgulayalım.Kalan 8 kişilik net rotasyonumuza seri özelinde başarılar diliyoruz.Galatasaray Kadın Basketbol Takımı'nın sezonu şampiyonlukla bitirmesinin ardından en azından mücadeleyle çıtayı aşağı düşürmeyeceklerini umuyoruz.
Not:Geciken konu başlığına el atan Eser Beye teşekkür ediyor ve başlıkta değişim yaşandığını not düşüyoruz. :)

Olacaksa da ancak böyle olur. Bu kadro derinliği ve Ergin Hoca nın oyuncu takıntılarıyla o genişlikte bir rotasyonu görece başarılı kullanan bir takımı 7 maça gidebilecek bir seride geçmek hele ki finale kadar gelişin de getirdiği yıpranışla çok zor olurdu.

Bu dakikadan sonra baskın basanındır.

Bence Turkiyede varsa idmana destek amacli baklavali idmana ziyaret edilmeli takim ve antrenor.Ilk macta surpriz bir galibiyet cikarirsak sampiyon oluruz. O kadar basit. Bence oynayacagimiz ilk maci takim her oyuncusu ile % 500 unu vermeli. Sezonun maci bence ilk mac.

Geçen seneki FB olsa belki derdim ama ilk maçta baskın yapsak bile 2. maça gereken ciddiyeti gösterip evlerindeki son maçta bitirirler. Kabul edelim rakip çok güçlü ve formda, moral olarak da zıt kutuplardayız.

Karşı tarafta Obradovic değil başka hoca olsaydı Ergin Hoca bu türü geçerdi.
Yine de içimde bir umut var.
Galatasaray'in olduğu yerde favori rakip takım olamaz !!

Olympiakos maçı imkansız dendi seyircisiz yendik top16 yaptık, fener çok formda 6 kişiyle en az 20 fark mı yeriz 30 mu yazıldı 6 kişiyle perişan ettik. Şu anda durum çok zor farkındayız ama bu işler belli olmuyor parkede.

Abdi İpekçi'deki maçta şanslar %50 - %50 Taraftar desteğiyle o maçı alabiliriz ama Ülker Arena'daki 2 maçı kaybedip eleniriz gerçekçi olmak gerek.

Benim bu sene izlediğim takım deplasmanda kazanmayı geçtim çıksın kafa tutsun hayatımın en büyük şaşkınlığını yaşarım. Kusura bakmayın kağıt helva kıvamında bir takımız karşımızda ise buldozer var. İpekçide her zaman için biz 1 adım öndeyiz.

Açıkçası bu seride alınan sonuçlardan ziyade evimizde oynadığımız maçda olaylar çıkmazsa benim için kafi,seneye cezalı başlamayalım yeterki..ayrıca her sene şampiyon olup, her sene finale çıkmıyoruz,bunun bilincinde olmalıyız,ben bu sene yaşanan skandalların bir kere olucağını düşünüyorum,bütçe planlama vs iyi organize edilsinki yere düşen başımızı seneye dik tutalım..olumsuz düşünceme rağmen canı gönülden başarılar aslanlara..

Ataman´ın özellikle bu eşleşmeyi hedeflediğini düşünmek, Fener Ülker serisinden üst tura çıkan takım olacağımızı düşünmek... Bunlar güzel şeyler aslında. Söz konusu beklenti sadece Galatasaray´ın elinde olsa hak verirdim, ben de umutlanabilirdim ama geçen sezon ki final serisini çok çabuk unuttuk herhalde.

Suyun öteki tarafına bakacak olursam; Galatasaray ismine güvensem de ne oyunculara ne de Ataman´a güveniyorum. Acı ama gerçek Ataman kafasında sezonu bitireli çok oldu, hocanın bitirdiği sezonda oyuncular zaten uzatmaları oynuyor demektir. Son maçlarda aldığımız seri mağlubiyetlerin, kaybetme alışkanlığının normal karşılanmasının başka açıklaması yok beynimde.

İpekçideki geleneği bozmayıp,5-10 arası bir farkla kazanalım yeter.Bu halimizle turu geçmek mucize.Abdi ipekçidede maçın %80 ini taraftar alıyor zaten her zaman,yine oraya kadar biz getiririz de oyuncularda bir parça istesin maçı,iç saha serisi devam etsin.

Evet zaten yenileceğiz, çok iyi olsak bile hakemlerle yenerler!!! Bu yılda çıkmayalım, ne gerek var demi!!! Sahaya çıkmamayı Galatasaray'ımıza yakıştıranlara ve bununla övünenlere yazıklar olsun!!! İyi o zaman avrupa maçlarınada çıkmayalım hakemler onları tutuyor, Galatasaray hakemi de rakibinide yener, Ekrem Hoca ve takımının bunu iki yıldır her yerde kanıtladığı gibi, oynamıyom demek korkakların işidir!!! BUNU GALATASARAY'IMIZA YAŞATAN ÜNAL AYSAL BENİM İÇİN ÖMÜR BOYU SUÇLU OLACAK!!!

Ilk macta oynayacagimiz 2 tarz oyun yapisi var. Ya iceriden ya da Erceg Micov ile disaridan artik 3 luk yuzdemiz iyi olursa son dakikalara basa bas girmek. Maca baslayacagimiz ile 5. Ender-Sinan-Micov-KG-Young olmali. Erceg'in savunma zaafiyetleri ve pota alti savunmasinda zayif kalmasindan dolayi bu ilk 5 ile uzun bir sure sahada kalirsak ilk yari basa bas biter ve 3.ceyrekte macin nasil bitebilecegi konusunda hem fikir sahibi oluruz