TBL Play-Off Çeyrek Final Serisi | Fenerbahçe Ülker 2-1 Galatasaray (93-67,70-69[1. Uzatma Sonucu],67-59)

Üç senedir topu oyuna sokamayan takımda suçu Carter a atmak çok mantıklı. Geçen sene Marko ya, ondan önceki sene Jamont a attık seneye de X e atarız.

Top kayıpları filan normal ama şu topu oyuna sokamama kaçıncı oluyor arkadaş, Venezüella ligini bile arada netten filan izliyorum orada bile yok!

Carter ın saçmalamalarını dozunda tutarsak ve Young da faul problemine girmezse maça ortak olmamızdaki tek problem Erceg kalıyor. O da en azından Bjelica ya faul filan yaparsa en azından maç nispeten çekişmeli gider ve fark çok fazla açılmaz.

Macı izlemekten vazgectim . Önümüzdeki yil iyi bir bütce ile yeniden yapilanmaliyiz.. Emekleriniz icin tesekkürler aslanlar.

Fark 17 ve maç koptu. Hücumda statik oynuyoruz ve top minimum 10 saniye amaçsızca birinin elinde duruyor, sanki farkı eritip ortak olmak değil olabildiğince az fark yemeye oynuyor gibiyiz.

Maçın başında içeri gömüldük ve F Ülker in atışları da girmedi ama sokmaya başladıkça açıldılar ve Ergin Hoca da oyunu okuyamayınca kendi aldığı molaların sonrasında seriler yiyerek ilk maça yelken açtık ve 19 oldu. Hazır Göktürk de rotasyondayken yorgunluktan hücumda Young ın üstüne düşen Kerem Gönlüm neden değişmiyor?

19-20 iken Ergin hoca mola aldı kanalı geri açtığımda Obra mola almış çünkü 19-24 müş. Hay açmaz olaydım kanalı, 19-24 den sonra da saha içi basketimiz var mı hatırlamıyorum ?

Nikolov un girişiyle en azından derli toplu oynamaya başladık. Kerem de çıkmış ama Erceg etkisiz eleman olduğundan farkına varamayarak Hoca nın günahını almışım, zaten iki senedir Erceg i aldı diye eleştiriyorum. Fark 12 ye indi ama çok rahat şut buluyorlar, skorda eşitlik olsa bile pek ümidim olmazdı.

Tüm takıma tebrikler. beklediğimden çok daha iyi oynadılar. Mücadele çok üst düzeydeydi. Carterın yerine micov oynayabilseydi belki farklı olabilirdi. ama yinede fark olmadan feneri 70 lerde tutmak büyük başarı. inşallah önümüzdeki sezon için sinan young ve micovu tutabiliriz. gençler hariç diğerleri önemli değil.

Şu halimizle onlara acaba? Hakemler devreye girse dedirttiniz ya , tüm seneyi affettirdiniz bana.
Vallahi helal olsun size, gururumuz oldunuz :)

Tüm takıma tebrikler. beklediğimden çok daha iyi oynadılar. Mücadele çok üst düzeydeydi. Carterın yerine micov oynayabilseydi belki farklı olabilirdi. ama yinede fark olmadan feneri 70 lerde tutmak büyük başarı. inşallah önümüzdeki sezon için sinan young ve micovu tutabiliriz. gençler hariç diğerleri önemli değil.

Iddia ediyorum Micov olsa bu maçı kazanirdik :)

Helal olsun tüm aslanlara, mücadele ettik parkeye karakterimizi koyduk ama Erceg ile cidden olmaz bu iş, karşısında biraz atletik uzun olduğu anda adam piyasada yok. Onun dışında herkese tebrikler. Sakatlığın da arkasına sığınabiliriz bu maç sanıyorum gerçek anlamda çünkü Micov ve Ender olsa cidden bu maçı alırdık diye düşünüyorum.

Daha iyisi olamazdı sanırım, lamı cimi yok bütün teknik ekibe ve takıma tebrikler. Harika savaştılar.

Seneye çok daha doğru bir yapılanma ve daha iyi bir sponsorlukla daha güzel olacak umarım.

Son çeyrek farkı 7 sayıya indirdik. Sinan Bijelica'nın topunu çaldı. Orda hakemler devreye girip Sinan'a faul verdi. Halbuki Bijelica faul yapmıştı. Devamında üçlük yedik ve fark 10 oldu. Bu bizim için maçın kırılma anıydı.

Micov ve Pocius'tan faydalabilsek, bu kadar kötü şartlara rağmen yarı finale çıkabilirdik.

Neyse... Sağlık olsun. Neticede çoğumuzun hatırlamak istediği bir sezonu geride bıraktık. Umarım seneye iyi bir bütçe ve yapılanma ile başlarız.

Hakkını yemeyelim gençlerin. oynadıkları kısa süre içinde kopmaya başlamış oyunda bir umut oldular. Takımımızı kutlarım. Sezon boyu büyük sorunlar yaşandı.
Bu maç içinde üçlük gönderme şansı bulamadık. FBÜ rotasyon avantajı ile çok canhıraş 1-1 savunma ile başladılar. Bu da pres yapan Zizis ve Goudelock'u bitirdi. Tabii 1-1 Galatasaray'ımızın lehine idi ve Sinan, Young ve Carter yorulana kadar maçı önde götürdük ve ikinci periodun son beş dakikasında 26 sayıda tıkandık maalesef. 4 şutçu dış adamımız olsaydı, hem Erceg devreye girebilir hem de Young pota altında rakibi ezerdi. Ancak olmadı. Kristian ve Göktürk yine gelecek sene için umut verir de, Ege'nin o uzun adımlarla geleceği çok zor. Ege'nin adımlarını kısaltması lazım, yoksa çok kötü sakatlanır dizinden. Sonlara doğru fark inmeye başlarken iki kritik pozisyon (belki üç) lehimize faul olarak değerlendirilmedi. (Bu pozisyonlardan sonra FBÜ'den de Vesely'ye yapılan faul, basket faul olmalıydı, hakem vermedi bunu da kaçırmayalım.)

Takımım bu son maçta keyif verdi. Young ve Carter'ın muhteşem hareketleri seyir zevki kattı oyuna. Ancak 300 spartalı değildik. Ergin hoca molaları, taktik vermenin yanında oyuncu dinlendirmek için kullandı. Bu şartlar altında FBÜ karşısında fark yemek şaşırtmazdı ama son dakikaya kadar çaba gösterdiler. Alkışı da hakettiler.

Umarım gelecek sene özellikle Sinan ve Young kalır. Micov iyi katkı verdi. Gönlüm kalmasından yana, ama onun kadar iyisini buluruz umarım. Belki CSKA'dan umduğunu bulamayan Marko döner?

TBF´den Galatasaray Yönetimi´ne, teknik ekibinden oyunculara kadar hayal kırıklığı yaratan bir sezondu benim adıma. Hakemleri kukla gibi yöneten bir TBF, verdiği sözleri tutmayan Galatasaray Yönetimi, maç seçen (hatta zaman zaman maç seçmeden umursamaz bir tavır sergileyen teknik ekip), teknik ekibin zihniyetinden koşar adım giden oyuncular...

Belki son maçta oyuncular ellerinden geleni yaptı ama öncesinde? Bu oyuncular er ya da geç sözleşmelerinde yazan rakamları alacak, peki onlar sözleşmelerinde yazan rakamları aldığında Galatasaray´ın bu sezona ilişkin konumu düzelecek mi?

Kusura bakmayın ama bu takım parkeye karakter filan koymadı, birkaç maç hariç. Eğer parkeye "hatırı sayılır" karakter koyan birilerini arıyorsanız Ekrem Memnun ve öğrencilerine bakmalı. Mesele Ekrem Memnun ve ekibinin şampiyon olması da değil, onlar şampiyon olamasalar da benim gözümde aynı mertebede olacaklardı.

Neyse, en azından bu sezonluk çile bitti, bakalım seneye neler yaşayacağız...