TBL Play-Off Çeyrek Final Serisi | Fenerbahçe Ülker 2-1 Galatasaray (93-67,70-69[1. Uzatma Sonucu],67-59)

Abi seneyi dşünelim dde bu sezon bitmedi ki. Adamlar bizden iyi takım ama tek bir maç oynanacak. Bakın tek bir maç 40 dakika. Günlük performans filan hiç belli olmaz. Bu arada bu maçtaki Fener'in gevşekliğinin nedeni Ataman'ın ilk maçtan sonraki açıklamaları. Ortalığı fazla uyandırmadan çıkmalıyız 3. maça. Gerisi gelir umarım :) Şu maçı kazan bütün sezonun rezilliğini unuttur gayet basit.

Başta Ergin Hoca ve tüm takıma Teşekkürler, Hocaya ve kalan oyuncularımıza güveniyorum, en azından savaşırız, yönetimde yazıklar olsun tekrardan...

Şuradan bir şey döner mi? Bir tarafım evet diyor bir tarafım ise deplasman performansı aklıma geliyor.

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk

Dursun Özbek en büyük sponsorluk derken toplam meblayı kastetmiş olabilir. Mesela yıllık 5 milyondan, 4 senelik, toplam 20 milyon euro... İşte size tarihin en büyük basketbol sponsorluğu diyebilir. Şahsen şaşırmam. Bizim yöneticilerden her şey beklenir.

Dursun Özbek en büyük sponsorluk derken toplam meblayı kastetmiş olabilir. Mesela yıllık 5 milyondan, 4 senelik, toplam 20 milyon euro... İşte size tarihin en büyük basketbol sponsorluğu diyebilir. Şahsen şaşırmam. Bizim yöneticilerden her şey beklenir.
mümkün tabi ama o zaman hesabı sıkıntıya düşer çünkü yanlış hatırlamıyorsam cafecrown 5 yıl için 35 milyon dolar vermişti,yıllık 5 milyon pek tatmin edici olmaz ama kötünün iyisi tabi ki ama tarihin en büyük sponsorluk anlaşması filan deniyorsa erkek basketbol takımıyla ilgili insan şöyle bir 5 yıl için 50 milyon euro filan bekliyor açıkçası:)

Şu durumda çok bir şansımız olmadığı ortada.

Yine de son maçtaki güzel mücadele ve galibiyet için teşekkür ediyorum takıma. İstediğimiz bu.

Abdi İpekçi'deki kitle pozitifti fakat son dönemin en yumuşak atmosferlerinden biri vardı.Maçın hikayesi 6 kişilik rotasyonla kazandığımız derbinin de ötesine geçti.Pocius sonrası Micov'un iz yapan sakatlığını geçtim,Sinan Zizis'le kafa kafaya çarpışmasaydı muhtemelen maçı tampon bir farkla götürecektik.Sinan'ın kalan bölümde vücut dili net değildi,sağlığını tehlikeye atmış olabileceğimizi dahi düşünüyorum.
Nikolov'la son hücum kullandık,maçı kazandığımız son 6 dakikayı kendisiyle oynadık.Erceg 5'leyince son hücumu savunurken sahada Nikolov ve Ege vardı.Young'ın bloğu yıllarca unutulmayacak bir andı fakat özellikle hayli olumsuz gelişen senaryonun ardından uzatma Bogdanovic'in üçlüğüyle başlamışken geri dönüp kazanmamızı anlamlandırabilmek çok güç.Modern basketbolun çok dışında işler yapıyoruz,Fenerbahçe Ülker'i bu şekilde yeniyoruz Abdi İpekçi'de.
Abdi İpekçi'deki seri 8 maça çıktı,bu 8 galibiyetin son 6'sında başlarında Obradovic vardı.Kariyeri boyunca bir salonda bu kadar sıkıntı yaşadığını hiç sanmıyorum.Sporda psikoloji adına sıra dışı bir görüntü çiziyorlar.Bizi yenebilmeleri için daha ne olması gerekiyor hiç bilmiyorum.
Abdi İpekçi'nin ruhunu çok seviyorum.Takıma 15-20 günlük bir periyodu dışarıda tutarak sezonun unutulmaz galibiyetleri;bilhassa İpekçi'deki Fenerbahçe Ülker maçları için teşekkür ediyorum.İdari sorunlar her şeyin önüne geçmişken burukluk kadar yaşam boyu unutulmayacak anlar da doğdu.

Uzatmalarda kazanabileceğimize hiç ihtimal vermiyordum, neyse ki boş atışları kaçırdılar ve çok özverili oynadık.

Başta Ergin Ataman olmak üzere tüm takıma candan teşekkürler. Sakat oyuncularımıza da büyük geçmiş olsun...

mümkün tabi ama o zaman hesabı sıkıntıya düşer çünkü yanlış hatırlamıyorsam cafecrown 5 yıl için 35 milyon dolar vermişti,yıllık 5 milyon pek tatmin edici olmaz ama kötünün iyisi tabi ki ama tarihin en büyük sponsorluk anlaşması filan deniyorsa erkek basketbol takımıyla ilgili insan şöyle bir 5 yıl için 50 milyon euro filan bekliyor açıkçası:)
O zamanı pek hatırlamıyorum. Dediğiniz gibiyse benim hesap yanlış oluyor. Umarım sizin umduğunuz gibi bir sponsorluk olur. :)

SAKATLIK RAPORU

Fenerbahçe Ülker ile oynadığımız son maçta çarpışma sonrası alnı yarılan Sinan Güler'e 10 dikiş atıldı. Sporcumuzun durumu şu an için iyi ve Fenerbahçe Ülker maçında oynayabilecek.

Yine son maçta sakatlanan Vladimir Micov' un ayak bileğinde yırtık teşhis edildi ve Fenerbahçe Ülker maçında oynayamayacak.

Aynı maçta ayak bileği burkulan Martynas Pocius'ta ayak bileği bağlarında gerilme ve ödem teşhis edildi, sporcumuzun çarşamba günü yapılacak maça yetişmesi mümkün gözükmüyor.

Kasık sakatlığı nükseden Ender Arslan da Fenerbahçe Ülker maçında takımdaki yerini alamayacak.

Op.Dr.Adnan Bağrıaçık
Takım Doktoru

Kimle oynayacağız biz :)

Sinan-Carter-Young-Erceg-Kerem değişmez ilk 5 olacak.Göktürk'ü tam kestirememekle birlikte Ege ve Nikolov 10'ar dakikayı kesinlikle geçer.Rotasyon iyimser ihtimalle 8 kişi olacak.Faul yapma lüksü yokken savunma yapabilmeyi beklemek de hayli iyimser olur.

Nikolov'un bu maçın stresini kaldırma ihtimali yok gibi. Pazar günü oynanan maçta bile oyun kurucu yokken bile toplar Carter ve Sinan'la karşı sahaya geçiyordu. Şutta zaten henüz bir Sinan bile değil. Bunu önünü karartması için yazmıyorum, fizik böyle gösteriyor.

Galatasaray'ın FBÜ'yü yenebilmesi için öncelikle,
1. Vesely'nin hamle yapısı sebebi ile toplara zıplarken erken faul alması, erken faul almamak için maçtan erken kopması.
2. Bjelica'nın NBA için kendisini riske atmaması
3. Semih Erden'in belirsiz performansının kötü olarak sahaya yansıması
4. Goudelock'un kötü şut tercihi yapması
5. FBÜ seyircisinin, futbol hüsranı sonrası protestoları.
6. wildcard rehaveti. euroleague'in bitmiş olması (motivasyon)

Galatasaray için ise yapılacaklar çok dar. Özellikle sakatlardan sonra
1. Erceg'in son zamanlarda yapamadığı iyi şut atıp, ortalamasının üzerinde savunma yapabilmesi
2. Young'un Carter Kerem ve Sinan'ın insanüstü çabası doğru zamanlama ve saha içi isabeti.
3. Kristian, Göktürk ve Ege'nin doğru zamanda faul yapmaları
4. Cesaret.
5. Yeni yönetim gazı.

Toplam ihtimal yüzde bir bile olsa bu takımı son topa kadar savaşması için seviyoruz. Yüzde bir ihtimal bile olsa, bazen dengeler ters de dönebilir.

Haydi bakalım Aslanlar, fark yesen de yensen de saygıyı hak ettiniz.

Hadi Ender neyse hadi Pocius'ta neyse ama Micovsuz imkansız.

Zaten yedeği bile yokken kim oynayacak Micov'un yerine?

Sinan-Nikolov-Carter-Erceg-Young 5i çıkıyor anca.

Kerem Gönlüm 4 ve 5'te süre alır. Nikolov'da 1-2 rotasyonunda. Tamam çok kızdık ettik takıma ama bu sezon böyle bitmemeliydi.

Fener seyircisinin bu maça camia genelinde yaşadıkları geleneksel Galatasaray travması nedeniyle ilgi göstereceğini pek sanmıyorum. Bizim çeyrek takımı yenmek onların tüm travmatolojik arızalarını giderecek mi?

Galatasaray travmasının bir tedavisi yoktur. Sık sık nükseden kronik bir hastalıktır.

Nikolov'un bu maçın stresini kaldırma ihtimali yok gibi. Pazar günü oynanan maçta bile oyun kurucu yokken bile toplar Carter ve Sinan'la karşı sahaya geçiyordu. Şutta zaten henüz bir Sinan bile değil. Bunu önünü karartması için yazmıyorum, fizik böyle gösteriyor.

Galatasaray'ın FBÜ'yü yenebilmesi için öncelikle,
1. Vesely'nin hamle yapısı sebebi ile toplara zıplarken erken faul alması, erken faul almamak için maçtan erken kopması.
2. Bjelica'nın NBA için kendisini riske atmaması
3. Semih Erden'in belirsiz performansının kötü olarak sahaya yansıması
4. Goudelock'un kötü şut tercihi yapması
5. FBÜ seyircisinin, futbol hüsranı sonrası protestoları.
6. wildcard rehaveti. euroleague'in bitmiş olması (motivasyon)

Galatasaray için ise yapılacaklar çok dar. Özellikle sakatlardan sonra
1. Erceg'in son zamanlarda yapamadığı iyi şut atıp, ortalamasının üzerinde savunma yapabilmesi
2. Young'un Carter Kerem ve Sinan'ın insanüstü çabası doğru zamanlama ve saha içi isabeti.
3. Kristian, Göktürk ve Ege'nin doğru zamanda faul yapmaları
4. Cesaret.
5. Yeni yönetim gazı.

Toplam ihtimal yüzde bir bile olsa bu takımı son topa kadar savaşması için seviyoruz. Yüzde bir ihtimal bile olsa, bazen dengeler ters de dönebilir.

Haydi bakalım Aslanlar, fark yesen de yensen de saygıyı hak ettiniz.

çok yerinde tespitler. (y)

Hep söylüyorum iç saha maçlarını hoca değil taraftar alıyor , hocanın bişey yaptığı yok. İç-dış saha performansımızı gören bunu anlar zaten. Bu sakatlar olmasaydı bile son 5 Fener deplasmanının her seferinde ilk devrede 20 fark yedirte Ergin Ataman yine 20 fark yedirtirdi. İç sahada taraftar savunma yaptırıyor takıma gaz veriyor ve en önemlisi Fenerli oyuncuların dengesini bozuyor. Deplasmanda ise bizim takım bırak savunma yapmayı topa el göstermiyor , geri koşmuyor , koç sadece uyuyor. Bu şartlarda kazanırsak yılın sürprizi olur , deplasmanda formumuz ortada. Deplasmanlarda galibiyeti bırak farkı tek hanede tutmamız bile sürpriz artık benim için.

İlk maçtaki gibi olacaksa koçun yönetimi Yağızer Uluğ'a bırakması taraftarıyım. Gerçi Micov falan da yok. Bize mucizeden daha büyük şeyler gerekli.