TBL Play-Off Çeyrek Final Serisi | Fenerbahçe Ülker 2-1 Galatasaray (93-67,70-69[1. Uzatma Sonucu],67-59)

Maç pek umrumda değil açıkçası. Bu sezon Galatasaray basketbol takımının verdiği mesaj netti bence: Potansiyelimiz var, bizi umursayın.

Yeni yönetimin söylemleri basketbola ciddi bir yatırım yapılacağı izlenimini veriyor. Şu şartlarda elenmemiz kadar doğal bir şey olamaz, en azından Abdi İpekçi'deki maçta serinin uzaması için elimizden geleni yapmış olduk. Ve uzattık da.

Ha bu dar rotasyona rağmen olur da bir galibiyet çıkarırsak muhteşem olur. Hatta muhteşem kelimesi bile eksik kalır.

Senede 3-4 maça gelen şu taraftarı öve öve bitiremedik.

Taraftarı övmek için söylemedim , her iç saha maçında alınan galibiyette hocayı kral ilan edip her galibiyetin mimarının hoca olduğunu sananlara , çok kötü bir sezon geçirmesine rağmen en ufak galibiyette gelip 'büyüksün koç !!! ' yazanlara o maçları hocanın değil taraftarın aldırdığını hatırlatmak için söyledim. Yarınki maçta daha iyi anlaşılır demek istediğim. Neyse , benim gözümde artık formalite maçı bu , yenileceksek ciddi bir fark yiyerek yenilmemiz belki de daha hayırlıdır, basketboldan anlamayan yönetimin '' Fener'den bu kadar mı uzak kaldık be'' diye düşünmesi açısından.

İlk maçta sürpriz yapamayarak-sürprizi bırak bitse de gitsek modundaydık-bence şansımızı kaybetmiştik. İkinci maçı ben bir kaç sayı farkla kaybedeceğimizi düşünüyordum ama kazandık. Bu maçı kazanma ihtimalimiz yok denecek kadar az.

Benim tek beklentim maçı kovalamamız. 15 sayı fark da yiyebiliriz önemli değil, yeter ki kovalayalım. Gerekli yerde mola alalım, faul yapalım, içeriyi zorlayalım, Erceg in savunacağı adama dikkat edelim ve hatta mümkünse NBA usulü rotasyonla her savunmaya dönüşte onu çıkaralım( Nasıl olsa fast break e de çıkamıyor).

Muazzam bir 14 dakikadan sonra olağanüstü saçma hatalarla geçen 6 dakika. Uyuta uyuta önde farkı açıyorduk ne güzel. Yine de herşey bitmedi, çok iyi savunma uygulayabiliyoruz. Ergin hocam 15 dakika devre arasında son dakikaya kadar bu maçı alabileceğimizi telkin ediyordur eminim.

Carter'ın yaptığı amatörlük... Ne güzel faul almışsın, topu hakeme atıp TF alıyorsun. Üstüne son hücumda yaptığı top kaybı sonrası yediğimiz basket... Tek hane farkla içeri girecekken 10 sayı farkla girdik. Sanırım bu maçla birlikte Carter'ın GS kariyeri de son bulacak.

Muazzam bir 14 dakikadan sonra olağanüstü saçma hatalarla geçen 6 dakika. Uyuta uyuta önde farkı açıyorduk ne güzel. Yine de herşey bitmedi, çok iyi savunma uygulayabiliyoruz. Ergin hocam 15 dakika devre arasında son dakikaya kadar bu maçı alabileceğimizi telkin ediyordur eminim.

Carter acaip sacmaladi o arada.
Birde üstüne teknik faul alınca serimiz bozuldu.
Ayrıca birde Melih faktörü var.
Herkesi durdurduk ama o 13 sayı atarak ilk yarıyı 10 sayı farkla önde bitirmelerine yardimci oldu.
5 oyuncumuzda 20 dakika oynayarak mücadele etti.
Kaybetselerde canları sağolsun.

FBÜ ritmini bulamayınca ilk çeyreği önde kapattık,ikinci çeyrekte oyuncular yorulunca ve hatalar olunca fark 10 sayıya çıktı.Erceg'i devreye sokabilirsek 10 sayılık farkı eritebiliriz.

İlk yarı yorulana kadar çok iyi oynadık maşallah.

Yalnız Carter çok kötü, gereksiz ve anlamsız 1-3, 1-4 ´ler adamlara hızlı hücum şansı verdi.

Şu maçta bile hakem yardımı alıyor şikeci Fenerbahçe. Bir de diyolardı ki "final fourda bizi desteklemiyolar :(" Ulan sizi kim desteklesin organize suç çetesi olmuşsunuz resmen. Real Madrid de CSKA da koydu geçti, keyiflenicez tabi.

5 kişilik rotasyonumuza zorlanınca hakem abileri devreye girdi hemen. Rezil kepaze herifler.

Ah be Erceg bari bu maç kalıbından utan biraz savaş :mad: Carter yapılan sertliğe yanlış bir şekilde tepki verdi orda ipler koptu. Zaten maksimum 3 periyot gideriz diye tahmin ediyordum. Ama genede iyi bir meydan okumaydı başımız dik ayrılıcaz bu berbat sezondan seneye bunların acısını çıkartmak dileğiyle :)