TBL Play-Off Maçları

Yıllardır bu zamanlar açtığımız konuların başında geliyor aslında Play-Off hesapları. Son 2 sezonu lider tamamlamanın da etkisiyle pek önemsemedik ama bu sezon ciddi şekilde önem arz ediyor. En azından benim için öyle.

Gerek maç konularında, gerekse koça dair başlıkta ligi dördüncü tamamlamamıza yönelik sık sık mesajlar atılıyor ve bu tartışma konusu oluyor. Arkadaşlarımızın sosyal medyadaki mesajlarında da sık sık görüyoruz aslında bunu. Peki takımın ligi dördüncü tamamlayıp Banvit'i tercih etmesi gerçekten doğru bir yol mu? Form düzeyimizle de alakalı olarak ligi beşinci veya altıncı tamamlama riskimiz yok mu? Takım geçen seneki kadar güçlü mü ya da Banvit Orhun Ene dönemindeki kadar Loser mı? Biraz bunları konuşalım istedim.

Kalan maçlarımızı da her hafta güncelleyerek diğer konu başlıklarındaki bütünlüğü de bozmamış oluruz ve maçlara da daha derinlemesine bakarız diye düşündüm.

Şimdilik yorumlarımı sonraya bırakarak takımların kalan maç fikstürlerini yazıyorum.

Banvit (22-1)

24.Trabzonspor (D)
25.Uşak Sportif
26.Aykon TED (D)
27.Olin Edirne
28.Mersin BŞB (D)
29.Anadolu Efes
30.Beşiktaş (D)

Fenerbahçe Ülker (18-5)

24. GALATASARAY
25. Royal Halı Gaziantep (D)
26. Karşıyaka (D)
27. Trabzonspor
28. Uşak Sportif (D)
29. Aykon TED
30. Olin Edirne (D)

Anadolu Efes (17-6)

24. Royal Halı Gaziantep
25. Beşiktaş (D)
26. Aliağa Petkim
27. Tofaş (D)
28. Türk Telekom
29. Banvit (D)
30. Torku Selçuk Üni.

GALATASARAY (15-8)

24. Fenerbahçe Ülker (D)
25. Karşıyaka
26. Trabzonspor (D)
27. Uşak Sportif
28. Aykon TED (D)
29. Olin Edirne
30. Mersin BŞB (D)

Uşak Sportif (15-8)

24. Türk Telekom
25. Banvit (D)
26. Torku Selçuk Üni.
27. GALATASARAY (D)
28. Fenerbahçe Ülker
29. Karşıyaka (D)
30. Trabzonspor

Karşıyaka (13-10)

24. Torku Selçuk Üni.
25. GALATASARAY (D)
26. Fenerbahçe Ülker
27. Royal Halı Gaziantep (D)
28. Trabzonspor (D)
29. Uşak Sportif
30. Aykon TED (D)

Beşiktaş (13-10)

24. Mersin BŞB (D)
25. Anadolu Efes
26. Royal Halı Gaziantep
27. Aliağa Petkim (D)
28. Tofaş
29. Türk Telekom (D)
30. Banvit

Fikstürlere baktığımızda olağandışı sonuçlar alınmazsa biz (1 M daha alırız) 4. oluruz (Efes max 2 M alır), Uşak (4 M daha alır), KSK (2 M daha alır), BJK (2 M daha alır) ve 5-6-7 sıralaması 3 lü averaja bile kalabilir. Hatta her ne kadar 7. olsa da fikstür zorluğuna baktığımızda BJK 5. de olabilir (İçeride Efes'i yenebilirler).
Rakibimizin durumu biraz karışık. Şu saatten sonda bizim 4. lüğümüz hemen hemen garanti. İsteyerek ve hesaplayarak mı tercih ettik bilmiyorum ama umarım sonucu sıkıntı olmaz.
Banvit mi Fener mi sorusunun cevabı bu sene lig için net değil. Yine de Banvit tercihi 1 adım önde olabilir çünkü rakip salonda taraftarımız olacak.
Şöyle bir durum var; muhtemelen FB Efes'i süpürür, Banvit-GS serisi 3-2 falan biter ve finalde FB avantajlı başlar. Şu sıralama her türlü FB'ye yarar.
Bizim öncelikli hedefimiz finale kalıp EL'ye katılmak, şampiyonluk kadar önemli.
Hoca'nın 15 Haziran açıklaması bu yöndeki umutlarımı ve beklentilerimi artırdı.

Şampiyonluk mu ? Kimse Hayal Görmesin Şampiyon Banvit bu sene .. (Umarım yanılırım)

BANVİT
Rotasyonları çok iyi Şampiyonluğa hedeflendiler.Kendi evlerinde birden 10-20 Fark atabiliyorlar.Mejia , Davis ,Rowland , Cevher , Prepelic gibi iyi şutörleri var. Maçın 40.dakikasındada maçın içindeler. Gidip Feneri deplasmanda bizi deplasmanda yenebilirler ki yendiler.Saha avantajı ile Büyük Favoriler.

FENERBAHCE
Guard eksikleri var.Uzun sıkıntıları var.Fakat Hızlı oyun oynayıp ani alev almalarla işi bitirebiliyorlar Fakat istikrarsızlar. Bo , Bjelica , Melih , Zoric ,Şuan iyi olmasada Kleiza En büyük kozları.Obradovic iyi oyuncularını Benchte unutma hatasına düşmezse(Melih , bjelica ) Play off'larda 2.favoriler.

GALATASARAY
Sağlam hiçbir yerimiz yok olumsuz konuşmayı sevmem ama olumlu yanımızda yok.
Yavaş oynuyoruz. Fast break'i unuttuk. Pota altımız kötü. Şutörlerimiz Formsuz. Ergin hoca Eski Dinamizminde değil.Ersin dağlı dönerse diye medet umuyoruz. Bu sene Şampiyonluk şanşımızın olduğunu düşünmüyorum.

ANADOLU EFES
Efes'in bana göre pek şansı yok ama süpriz yapsalarda 3-4 maçlık serilerde zor.Planinic , Gordon , Vasiliadis gibi oyuncular iyi oynamadan maç kazanamazlar.

BEŞİKTAŞ
Ben beşiktaştan süpriz bekliyorum.Onları izlerken Zevk alıyorum.Hızlı oynuyorlar.Keskin şutörleri var pek kaliteli takım olmasada maçları yüksek skorlu geçmesi maçlara zevk veriyor.Şampiyon olmasalarda bir iki takımın canını yakabilirler.

TRABZON
Trabzon Play off'a Giremeyebilir ama Ben gireceğini ve Süpriz yapıp bir tur geçebileceğini düşünüyorum.İnanılmaz bir ivme yakaladılar.Bu hafta Banviti ligde yeneceklerdir iddaa ediyorum.Tutku 15 dk , Randle 25 dk , Stoll 17 dk , Can 15 dk civarı oynuyor.Guard rotasyonları Hep diri hem tecrübeli hem dinamik.Pota altı gayet iyi.Ben Trabzonun iyi bir takım olup süprize açık olduğunu düşünüyorum.

KARŞIYAKA-UŞAK
Karşıyaka 1-2 tur geçsede ilersi zor.Deplasmanda maç kazanmaları gerek.Türkiye kupasında olduğu gibi bir performans göstermeleri gerek.
Dixon ile Diebler kötü oynadığında kazanma şansları yok.
Uşak büyük iş yaptı kitap yazılabilir fakat Play off tecrubesi yok bu farklıdır.Elenir.

Anadolu Efes-Royal Halı Gaziantep maçı hariç kalan maçlar ve tablo.

1. Banvit 23-1
2. Fenerbahçe Ülker 19-5
3. Anadolu Efes 17-6
4. GALATASARAY 15-9
5. Uşak Sportif 15-9
6. Karşıyaka 14-10
7. Beşiktaş 14-10

Banvit (23-1)

25.Uşak Sportif
26.Aykon TED (D)
27.Olin Edirne
28.Mersin BŞB (D)
29.Anadolu Efes
30.Beşiktaş (D)

Fenerbahçe Ülker (19-5)

25. Royal Halı Gaziantep (D)
26. Karşıyaka (D)
27. Trabzonspor
28. Uşak Sportif (D)
29. Aykon TED
30. Olin Edirne (D)

Anadolu Efes (17-6)

25. Beşiktaş (D)
26. Aliağa Petkim
27. Tofaş (D)
28. Türk Telekom
29. Banvit (D)
30. Torku Selçuk Üni.

GALATASARAY (15-9)

25. Karşıyaka
26. Trabzonspor (D)
27. Uşak Sportif
28. Aykon TED (D)
29. Olin Edirne
30. Mersin BŞB (D)

Uşak Sportif (15-9)

25. Banvit (D)
26. Torku Selçuk Üni.
27. GALATASARAY (D)
28. Fenerbahçe Ülker
29. Karşıyaka (D)
30. Trabzonspor

Karşıyaka (14-10)

25. GALATASARAY (D)
26. Fenerbahçe Ülker
27. Royal Halı Gaziantep (D)
28. Trabzonspor (D)
29. Uşak Sportif
30. Aykon TED (D)

Beşiktaş (14-10)

25. Anadolu Efes
26. Royal Halı Gaziantep
27. Aliağa Petkim (D)
28. Tofaş
29. Türk Telekom (D)
30. Banvit

Bu haftaki KSK maçı çok kritik bir hal aldı. Eğer yenilerek play-off ta temiz 5 yada 6 olabilir. Bu hafta KSK ve Uşak maclarini alamazlarsa ilk 6 bile zora girebilir. İşimiz bir hayli zor. Umarım eski havamızı yakalarız ama çok Ör bir dönem geçiriyoruz.

Üstümüzdeki rakiplerde anormal durumlar olmadığı sürece yarı final ve final serilerinde saha avantajını kaybediyoruz. Bu da demektir evimizde maç kaybetme tahammülümüz olmayacak, hatta deplasman galibiyetleri de şart oldu haliyle. Deplasmanlarda zorlanıyoruz bu sezon ama hedef deplasmanları her zaman kazandık, özellikle Euroleague önemli bir referans. Ayrıca Play-Off dönemlerinde Ergin hoca ve takımlarının her zaman vites yükselttiğini bildiğimiz için enseyi karartmamak lazım.

yarı finalde fb'yle oynamamız bence daha iyi olur, ama fb yada banvit farketmez sonunda şampiyon oluruz, Banvit form durumu iyi ama önemli ola playoflar ve Banvit oraları kaldıracak bir kadro değil bence...

Hoca kendince diyor ki yarı finalde Banvit'i eler elemez final sonucuna bakmadan Euroleague'i cebe koyarım.

Peki Hoca ilk turda Karşıyaka Ülker'i elerse Efes-Bjk galibini de eleyecektir. Finalde Karşıyaka'yı yenip şampiyon olmalıyız ki A Lisans sonucuna bakmadan rahatça transfere girişelim. :)

Vites arttırmazsak yarı finalde Banvit bizi rahat geçer. FBÜ bu defa sürpriz yapmaz, bir şekilde finale kadar gelirler. Biz de Banvit'i geçip, EL biletini cebimize koymaya bakalım. Ondan sonra finalde ortalık karışsın. :D

bu seneki galatasaray bana geçen seneki efesi hatırlatıyor f8 yapmışlardı ligde yarı finalde banvit ile oynamışlar ve elenmişlerdi ee şimdi nerdeler euroleaguede averaj takımı ligde 3. şampiyonluk şansı yok diyoruz.bence bizim banviti yarı finalde deplasmanda yenme şansımız geçen sene final serisindeki 3.maçtaki gibi mucizelere bağlı onları orda yenmemiz çooook zor

Ergin Ataman 3 kupa kazandığı sezonda normal sezonu dördüncü sırada bitirmiş, play-off'ta 3 euroleague takımını eleyerek şampiyon olmuştu. O takımlar içinde biz de vardık ve şampiyon olacağımızı düşündüğümüz elemeler sonunda kahrolmuştuk. Yalan değil, önümüze Atamanlı Beşiktaş engeli çıkmasa kesinlikle ipi göğüslerdik.

Günümüze bakınca benzer bir tablo ile karşı karşıya olduğumuzu görüyoruz. Belki 3 kupamız olmayacak fakat oldukça mühim bir şampiyonluk kupasını kazanma şansımız mevcut. Bu defa Ataman bizde, ayrıca bir euroleague takımıyız ve iyi oyunculara sahibiz. İsteyip kararlı bir görüntü çizdiğimizde avrupa'nın tepe takımları hariç (dar kadro sorunu) yenemeyeceğimiz rakip yok. Bunu bu sezon kanıtladık. Şimdilik konsantrasyonumuzu avrupa'ya verdiğimiz açık ve net. Kritik maçlara çıkıyoruz, top 8 yolunda 2 tane önemli sınav vereceğiz. Takımın ligdeki gidişatının normal karşılanması gerektiğini düşünüyorum. Markoishvili'yi de bir an önce lig kadrosuna dahil etmemiz lazım. Umarım bu hakkımız vardır.

Play-off için görünen tablo sırasıyla; Karşıyaka, Banvit, Fenerbahçe. Ksk karşısında zorlanacağımızı sanmıyorum. Burada en büyük engel Banvit olacak ve çok zorlu maçlar oynayacağız. Kadromuzda bir Jamont Gordon olsa uzun rotasyonundaki dezavantaja rağmen hiç mi hiç endişelenmeyeceğimi rahatlıkla söyleyebilirdim. Zira onun sertliğinde bir skorer kısamız yok. Hairston benzer gözükse de, hücumda skora katkısı sınırlı, savunmada Jamont kadar etkili değil. Bazen bencilliği tutuyor ama gerçekten her alana ciddi katkısı olan kaliteli oyuncu. Normal sezondaki Banvit maçları yanıltmasın iki maçta da konsantrasyonumuz yerlerdeydi, hatırlayalım. Finale kadar giderek ön eleme biletini kaparız bence. Gerisi o anki durumumuza bağlı olacak. Sezonu açık ara lider kapatmış bir takımı elemek ekstra motivasyon sağlayabilir.

Her şeyden önce Ataman, hedefine ulaşmasını bilir. Fenerbahçe'ye 25 sayı farkla yenilmek onu muhakkak hırslandıracaktır. Bunun telafisini yapar, biz de iyi biliriz.

Şampiyonluk mu ? Kimse Hayal Görmesin Şampiyon Banvit bu sene .. (Umarım yanılırım)

BANVİT
Rotasyonları çok iyi Şampiyonluğa hedeflendiler.Kendi evlerinde birden 10-20 Fark atabiliyorlar.Mejia , Davis ,Rowland , Cevher , Prepelic gibi iyi şutörleri var. Maçın 40.dakikasındada maçın içindeler. Gidip Feneri deplasmanda bizi deplasmanda yenebilirler ki yendiler.Saha avantajı ile Büyük Favoriler.

FENERBAHCE
Guard eksikleri var.Uzun sıkıntıları var.Fakat Hızlı oyun oynayıp ani alev almalarla işi bitirebiliyorlar Fakat istikrarsızlar. Bo , Bjelica , Melih , Zoric ,Şuan iyi olmasada Kleiza En büyük kozları.Obradovic iyi oyuncularını Benchte unutma hatasına düşmezse(Melih , bjelica ) Play off'larda 2.favoriler.

GALATASARAY
Sağlam hiçbir yerimiz yok olumsuz konuşmayı sevmem ama olumlu yanımızda yok.
Yavaş oynuyoruz. Fast break'i unuttuk. Pota altımız kötü. Şutörlerimiz Formsuz. Ergin hoca Eski Dinamizminde değil.Ersin dağlı dönerse diye medet umuyoruz. Bu sene Şampiyonluk şanşımızın olduğunu düşünmüyorum.

ANADOLU EFES
Efes'in bana göre pek şansı yok ama süpriz yapsalarda 3-4 maçlık serilerde zor.Planinic , Gordon , Vasiliadis gibi oyuncular iyi oynamadan maç kazanamazlar.

BEŞİKTAŞ
Ben beşiktaştan süpriz bekliyorum.Onları izlerken Zevk alıyorum.Hızlı oynuyorlar.Keskin şutörleri var pek kaliteli takım olmasada maçları yüksek skorlu geçmesi maçlara zevk veriyor.Şampiyon olmasalarda bir iki takımın canını yakabilirler.

TRABZON
Trabzon Play off'a Giremeyebilir ama Ben gireceğini ve Süpriz yapıp bir tur geçebileceğini düşünüyorum.İnanılmaz bir ivme yakaladılar.Bu hafta Banviti ligde yeneceklerdir iddaa ediyorum.Tutku 15 dk , Randle 25 dk , Stoll 17 dk , Can 15 dk civarı oynuyor.Guard rotasyonları Hep diri hem tecrübeli hem dinamik.Pota altı gayet iyi.Ben Trabzonun iyi bir takım olup süprize açık olduğunu düşünüyorum.

KARŞIYAKA-UŞAK
Karşıyaka 1-2 tur geçsede ilersi zor.Deplasmanda maç kazanmaları gerek.Türkiye kupasında olduğu gibi bir performans göstermeleri gerek.
Dixon ile Diebler kötü oynadığında kazanma şansları yok.
Uşak büyük iş yaptı kitap yazılabilir fakat Play off tecrubesi yok bu farklıdır.Elenir.

can korkmaz trabzon'da sezonu kapattı yalnız?

Her şey kötü o kötü bu kötü , Türkiye liginde euroleague top 8 e en yakın olan bu takım değil mi yahu yoksa ben başka takımı mı takip ediyorum ? . Şuan top 8 için uğraşıyoruz ve ligi biraz ertelemiş görünüyoruz bence play off larda vites yükseltecek takımımız gine şampiyonluğun en büyük favorisi olacağız. Şuan oynanan lig maçlarını baz alarak yorum yapmak bence doğru olmaz play off un ilk maçında gelip buraya yazacağım . şuan takımı yerin dibine sokmaya gerek yok aynı hatayı bazı arkadaşlar sene başında da yapıyorlardı yok ülker çok iyi yok biz bu sene eurochallenge hedefliyelim diyorlardı sonradan kayboldular tabi.