Hem sertlik olarak, hem de maç kazanma noktasında Galatasaray bu ligin üzerinde basketbol oynuyor. Mesela Banvit'e baktığımızda bir yenilgi almış ama, ciddi defoları olan bir takım. Eurocup'ta bile sert maçları kaldıramadılar. İşler sıkışınca kontrolden çıkıyorlar. TBL normal sezon maçları çok sert ve yoğun geçmediği için düzenli oynayarak ve kadro kaliteleriyle iyi iş çıkarttılar. Ancak, play-off çok farklı olacak. Fenerbahçe Ülker ise hücum silahı bol ama, savunma ve sertlik konusunda büyük sorunlar yaşayan bir takım. Zaten top 16'da gördük gerçek oyun düzeylerini. Pota altını iyi kullanan, sert oynayan her takım FB Ülker'i eleyebilir. Efes'in en fazla yarı final yapacağını düşünüyorum. Arroyo sağlıklı olduğu müddetçe Galatasaray ligi dördüncü de bitirse, sekizinci de bitirse şampiyon olur. Sezon fikstürü ve play-off ihtimallerine bakarsak:
Trabzonspor Medical Park - Galatasaray
Galatasaray - Uşak Sportif
Aykon TED Ank. Kolejliler - Galatasaray
Galatasaray - Olin Edirne
Mersin BŞB. - Galatasaray
Kalan maçlar böyle. 15 galibiyet, 10 mağubiyet var. Bütün maçlar kazanılırsa ligi dördüncü sırada bitirp, çok büyük olaslıkla Beşiktaş ile eşleşilecek. Beşiktaş serisi 3-0 biter diye düşünüyorum. Daha sonra Banvit ile eşleşilir, Banvit serisi de 3-0 veya düşük olasılıkla 3-1 biter. Karşıyaka ligi yedinci sırada bitirir ve Fenerbahçe Ülker ile eşleşirse Karşıyaka FB'yi eleyebilir. Eğer altıncı olup, Efes ile eşleşirlerse, Efes'i eleyip FB Ülker ile yarı finalde karşılaşabilirler. Karşıyaka - FB Ülker yarı finali olursa, FB'yi final için avantajlı görüyorum. Bu durumda finalin adı Galatasaray - Fenerbahçe olur. Seri 4-1 biter. Şampiyon Galatasaray olur.