TBL Play-Off Maçları

Maçlarımızı kazanırsak 4. oluruz bence. Çok da az değil yani dördüncülük şansı. Diğer takımlar kayıp yaşayacaktır.

Beşiktaş'a karşı ikili averajda üstünmüşüz ben kaybettik diye düşünmüştüm,5de5 durumunda 4. oluyoruz o zaman,konsantre olalım yeter.

pek hesap yaptığım söylenemez.en kötü 5. bitiririz.4. kim olursa olsun biz daha iyiyiz.sonra banvit, evet banvit bu sene çok formda ama biz daha iyiyiz ve her maça final gibi bakarsak kazanacağımızdan eminiz, finalde de kim gelirse gelsin.olurda 6. veya 7. olursak da efesi rahat geçeriz, fener gelirse zorlanabiliriz ama fener karıştı, onlara karşıda zorlanacağımızı zannetmiyorum.evet zor bir playoff bizi bekliyor ama sonunda gülen biz olacağız her şeye rağmen

Bütün maçlarımızı kazanırsak, Karşıyaka ve Beşiktaş da maçlarını kazanırsa 3'lü averajda öndeyiz.Karşıyaka 5. Beşiktaş da 6. oluyor.

Hesap kitap bilmem de biz playoffa kaldığımızda rakiplerimizi nasıl süpüreceğimizi hepimiz göreceğiz. Asıl o zaman görün Ergin Ataman'ı :)

Play-off serisi için F8 yeter diyip yeteri kadar kasmamazlık yapmazlarsa güvenim tam. Yoksa oyun yapısı, kadro dağılımı olarak ligin en hoş kadrosu bizde. Deplasman sayısına falan takılmıyorum pek. Takım ELde o karakteri çok güzel koydu oralarda

Keşke Karşıyaka'yı yenseydik, ligin kaderini Karşıyaka'nın sıralaması belirleyebilir cidden. Adamlar Fenerbahçe'ye o kadar ters geliyolar ki benim oraya yakın arkadaşlarımdan aldığım bilgi Banvit-Gs yolundan değil de özellikle Fenerbahçe'nin olduğu tarafı çok istiyomuş Ufuk Sarıca. Zaten aralarındaki sanırım son 5 maçı kazandı Karşıyaka ve inanılmaz ters geliyolar. Ligi 7.bitirseler iyi olurdu, ilk turda Fenerbahçe'yi eleme şansı yüksek Karşıyaka'nın eşleşirlerse.

Hem sertlik olarak, hem de maç kazanma noktasında Galatasaray bu ligin üzerinde basketbol oynuyor. Mesela Banvit'e baktığımızda bir yenilgi almış ama, ciddi defoları olan bir takım. Eurocup'ta bile sert maçları kaldıramadılar. İşler sıkışınca kontrolden çıkıyorlar. TBL normal sezon maçları çok sert ve yoğun geçmediği için düzenli oynayarak ve kadro kaliteleriyle iyi iş çıkarttılar. Ancak, play-off çok farklı olacak. Fenerbahçe Ülker ise hücum silahı bol ama, savunma ve sertlik konusunda büyük sorunlar yaşayan bir takım. Zaten top 16'da gördük gerçek oyun düzeylerini. Pota altını iyi kullanan, sert oynayan her takım FB Ülker'i eleyebilir. Efes'in en fazla yarı final yapacağını düşünüyorum. Arroyo sağlıklı olduğu müddetçe Galatasaray ligi dördüncü de bitirse, sekizinci de bitirse şampiyon olur. Sezon fikstürü ve play-off ihtimallerine bakarsak:

Trabzonspor Medical Park - Galatasaray
Galatasaray - Uşak Sportif
Aykon TED Ank. Kolejliler - Galatasaray
Galatasaray - Olin Edirne
Mersin BŞB. - Galatasaray

Kalan maçlar böyle. 15 galibiyet, 10 mağubiyet var. Bütün maçlar kazanılırsa ligi dördüncü sırada bitirp, çok büyük olaslıkla Beşiktaş ile eşleşilecek. Beşiktaş serisi 3-0 biter diye düşünüyorum. Daha sonra Banvit ile eşleşilir, Banvit serisi de 3-0 veya düşük olasılıkla 3-1 biter. Karşıyaka ligi yedinci sırada bitirir ve Fenerbahçe Ülker ile eşleşirse Karşıyaka FB'yi eleyebilir. Eğer altıncı olup, Efes ile eşleşirlerse, Efes'i eleyip FB Ülker ile yarı finalde karşılaşabilirler. Karşıyaka - FB Ülker yarı finali olursa, FB'yi final için avantajlı görüyorum. Bu durumda finalin adı Galatasaray - Fenerbahçe olur. Seri 4-1 biter. Şampiyon Galatasaray olur.

Beşiktaş serisinde 2 yapan yarı finale çıkıyor, değişmediyse bu sene. Tüm maçları kazanıp 4. olmalıyız, BJK serisini riske atmaya gerek yok.

Muhtemelen eşleşmeler şöyle olacak: Banvit-Tofaş FBÜ-Uşak Sportif Anadolu Efes-Beşiktaş Galatasaray-Karşıyaka

Beşiktaş veya Karşıyaka'nın FBÜ ile ilk turda eşleşmesi iyi olabilirdi ama o ihtimal çok az görünüyor.

Ben hiçbir rakipten korkmuyorum şu play-off'ta. Yeter ki takım EL'deki karakteri ortaya koysun.Her takımı içeride dışarıda yenebiliriz .

Eğer biz 24 saat arayla maç yapacaksak geçen sene attığım şu mesajı Federasyona armağan ediyorum..Bu kadar terbiyesizlik olmaz...Geçen sene Efes için 1.5 hafta bekledi playofflar...

Efesin maçları ertelendi tamam ülkemizin başarısı, hangi takım olursa olsun gocunmam da , ligdeki 2 maçı en azından fuzuli ertelendi ...Rakipleri oynadı iki haftasonuda maç..Hadi erteledin madem o zmn playoffdan elenince 2 günde bir maç oynatacaksın dengeleyeceksin fikstürü...Biz çalışmışız ligi iki maç erken bitirmişiz..dinlenerek gireceğiz play off'a ama öyle olmuyor Efesin ertelemeleri için..Hafta sonu lig bitiyor Efes'in 3 maçı eksik federasyon 1 -1.5 hafta ileri atıyor fikstürü herkes dinlenecek hazırlanacak...Yanlışım varsa düzeltin lütfen ama bence haksızlık..Basketbolda ince detayların ne kadar belirleyici olduğunu herkes biliyor...
Adaletli bir yönetim olsa gereksiz iki maç ertelenmez, eksik 2 maçta şu araya sıkıştırılır dengelenirdi..Göreceğiz bakalım bizde o konuma gelince lig bekleteceklermi bizim için...

Not : Geçen yıl Eurolegue final 8 sadece salı ve perşembe günleri oynandı, 16 günde bitti 5 maçlık seriler...Bu yıl ise program sıkıştırıldı ve 5 maçlık seriler 9 günde bitti..Bu yılki program düşünülerek geçen yılki ertelemelere itiraz ettiğim düşünülmesin...Ayrıca geçen yıl 30.haftadan sonra Efes'in erteleme programı ;

04.05.2013 15:00 Cumartesi 2. Devre 30. Hafta Anadolu Efes 95 57 Royal Halı Gaziantep BŞB.
07.05.2013 19:00 Salı 2. Devre 26. Hafta Anadolu Efes 90 74 Beşiktaş
10.05.2013 19:00 Cuma 2. Devre 27. Hafta Pınar Karşıyaka 62 57 Anadolu Efes
13.05.2013 18:00 Pazartesi 2. Devre 28. Hafta Anadolu Efes 86 72 Tofaş