Teşekkürler Oktay Mahmuti..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Önder Ç.

0
Yönetici
Galatasaray resmi kanallarının bırakın bir teşekkürü, ayrılma haberini bile çok gördüğü Oktay hoca için söylemek istediklerinizi bu konuya yazabilirsiniz. Kendisi mesajlarınızı okuyacaktır.

20 senedir Galatasaray basketbolunu takip ederim ve bu iki sene müthiş güzel duygular yaşadık. Şahsen ben kendi adıma bize yaşattığı bütün heyecanlar için kendisine ve ekibine teşekkür ediyorum. Gönlümüzde her zaman farklı bir yerin olacak hocam. Bizler seni çok sevdik..

Hocam sizinde dediğiniz gibi biz bir aileyiz öyle de kalmaya devam edeceğiz. Yaşattığınız ve yaşadığımın her şey için teşekkürler.

Gittiğine inanamıyorum.Hala umudum var sanki kalacağına dair.Ancak giderse yolu açık olsun hocamızın.O en iyilerine layık.Rüya gibi iki sezon geçirdik sayesinde.Yönetimin de alacağı olsun.Tamam beğenmezsin, göndermek isteyebilirsin ancak bu kadar saygısızlık olmaz.Hemde Oktay Hoca'ya.

bundan sonra kim gelirse gelsin ne Furkan'a ne de Göksenin'e senin gibi içten sarılmayacak. Salonun çileden çıktığı bir anda emniyet müdürü gelse durduramayacağı taraftarı hiç bir hoca eline mikrafonu alıp durduramayacak. sen yaptın bunları güzel hocam, basketbolla alakası olmayan adamı sen bağladın bu takıma. sana söz tekrar yollarımız kesişecek. her şey için teşekkürler. İyi ki bizimleydin, iyi ki seni canlı kanlı gördüm.

Uzun süre sonra bize yeniden bu kadar büyük heyecanlar yaşattığın için, kendine güvenen, kişiliği, karakteri olan, izleyene zevk veren bir takım yarattığın için, geleceğe umutla bakmamızı sağladığın için, duruşundan hiçbir zaman ödün vermediğin için, bizimle bu kadar içten ve güzel şekilde bütünleştiğin için sana ve ekibine kendi adıma teşekkür ederim Oktay Hocam. 2 senede yaptıklarınla zaten bu taraftarın kalbine hiç çıkmamak üzere girdin. Bizler seni çok sevdik, umarım büyük başarılar kazanmaya devam edersin. Yolun açık olsun....

Elimizden malesef bir şey gelmese de, iki elimiz seni bizden ayıranların yakasındadır hocam. Final serisi, EL, CSKA maçı vs. bunların hiç birinin önemi yok. Kenarda duruşun, geçen sene final serisini kaybettikten sonra takımla olan halin, söylediklerin, bu sene Banvit maçında Shipp'le verdiğin görüntüler yeter.

Yolun açık, yolunu bizden ayıranların yolu kapalı olsun.

Bize yaşattığın bu güzel iki sezon için sonsuz teşekkürler.Biz seni çok sevdik her zaman da seveceğiz.Kalbimizden yerin her zaman olacak.Yolun açık olsun Aslan Yürekli Hocam...

Bugun bu takimi takim yapan hoca Oktay Mahmudi'dir. biz takimimizi her zaman edestekleriz ama bunu yapalari unutmayacagiz. Bir aciklama bile yapilmadi bu cok buyuk ayiptir. Her daim kalbimizdesin Oktay Mahmudi seni unutmayacagiz

Başımıza kim gelirse gelsin sizinki gibi bir duruşu olmayacak benchimizde. Karakteriniz camiaya ağır geldi, kaldıramadılar. Ailede ayrılıklar olur ama elvedalar olmaz, bu ayrılık bir elveda olmasın koç. Sizi yine benchimizde görmek en büyük dileğim.

Hocam sayenizde 2 yıldır hayal edemeyeceğimiz duyguları , anları yaşadık.Yabancılara teşekkür edilir demiştin , haklıydın.Bu yüzden sana teşekkür etmiyorum ama minnettarım.Bize yaşattıkların için minnettarım.Galatasaray basketbol takımını , sistem takımı yaptığın için minnettarım.İnsanlara tekrar basketbolu sevdirdiğin için minnettarım.Senin aslan gibi yüreğin var hocam.Sana yapılan onca haksızlığa rağmen , tek kelime konuşmadan ayrılıyorsun.İşte bu yüzden sorulmuştu bu soru ; Hangi şampiyonluk senin yüreğinden büyük hocam ?

Yolun açık olsun hocam.Bu taraftar seni çok sevdi.

Bir an için hepimiz "sistem takımı" olacağımızı düşünmüştü sanırım. Oktay Mahmuti, ekibi ve takımın iskeleti her sene ufak tefek değişikliklerle armaya başarılar kazandırmaya devam edecek gibiydi. Furkan, Gordon, Shipp, Göksenin, İlkan omurgası her sene ufak tefek eklemelerle seneyeden itibaren Euroleague final 4'unu zorlayacak bir takım olacaktı. Pollyana'cılık değildi bu seferki, Galatasaray basketbolu 2 sene içerisinde merdivenleri üçer beşer atlamıştı ve hiç şüphesiz arkasında taraftarıyla atlamaya devam edecekti. Olmadı işte... Geçen sezon camia futbolda ve idari anlamda çok kötü günler geçirirken, o takım camiayı yeniden birleştirmişti Banvit serisinde... Biz sistem takımı falan olamayız. Bir an hepimiz umutlandık ama bir kaçan şampiyonlukta iki senenin bütün heyecanını, mutluluklarını, gururunu sildikten sonra anca Mahmuti ve ekibi gibi isimler başımızda oldukça kısa süreli başarılara ulaşabiliriz. Galatasaray camiası olarak işleyen çarkları bozmak uzmanlık alanımızdır...

Üzdüysek affedin hocam, çok teşekkürler, minnettarız. Yolunuz açık olsun.

.Sana yapılan onca haksızlığa rağmen , tek kelime konuşmadan ayrılıyorsun.İşte bu yüzden sorulmuştu bu soru ; Hangi şampiyonluk senin yüreğinden büyük hocam ?

Yolun açık olsun hocam.Bu taraftar seni çok sevdi.

Ve evet...

Basketbolu ileri derecede takip etmem, oyun hakkında sahip olduğum bilgi buradaki çoğu arkadaşa nazaran kısıtlıdır. Fakat Galatasaray'ın her branştaki her maçını olabildiğince takip etmeye çalışırım. 2010-2011 sezonu başlarken gazetelerde "Oktay Mahmuti Galatasaray'da" başlıklarını gördüm. Galatasaray'a transfer olan herkese baktığım gibi kimdir nedir diye interneti kurcaladım. 42 yaşında, Efes Pilsen asistan koçluğunu yapmış, İtalya'da şimdi adını hatırlamadığım bir takımı çalıştırmış karizmatik bir adam. Kendisi hakkında sahip olduğum bilgi bundan ibaretti. O sezon alınan Efes mağlubiyetinden sonra takım 8 maç üst üste kazandı ki bildiğiniz üzre bunlardan ikisi ardarda gelen Fenerbahçe ve Beşiktaş maçlarıydı. Yanlışım varsa düzeltin fakat hatırladığım kadarıyla bu Galatasaray Erkek Basketbol takımının uzun yıllar başaramadığı bir şeydi. Haliyle -kendi adıma konuşuyorum- takımın geleceği adına koça ve takıma olan inanç bu galibiyetlerin de vermiş olduğu gaz ile tavan yaptı. Takım önceki yıllara nazaran harika bir sezon geçirmiş play-off maçlarında önce Beşiktaş ardından Banvit'i eleyerek finalist olmuştu. Diğer finalist ise ezeli rakip Fenerbahçe idi. Bu seride hepimizin ses telleri koptu, Ukic'in üçlükleri ile öldük, Shipp'in son saniye basketiyle dirildik. Son maç kendi evimizde kaybedip ikinciliğe razı olduk. Fakat kazanılan şey kaybedilenden çok ama çok daha büyüktü. Takımın artık bir ruhu vardı. O günden bugüne oyuncuların emekleri, taraftarın takıma olan desteği tabi ki yadsınamaz fakat Oktay Mahmuti'nin hem takıma hem taraftara kazandırdıklarının yeri çok ama çok ayrıydı halen de ayrı.

Sonuç itibariyle Galatasaray bir "adam"ı daha yedi. Yönetimin yap(a)madığını yapıp Hocamıza katkılarından dolayı teşekkür ediyor ve kariyerinde başarılar diliyoruz.

Söylesene Aslan Yürekli Hocam Hangi Şampiyonluk Senin Yüreğinden Daha Büyük?

Mahmuti Hocam, yıllardır ölü olan Galatasaray basketbolunu yeniden ayağa kaldırdığınız için, sahaya çıktığında hiç kimseden korkmayan ve rakip kim olursa olsun aslanlar gibi savaşan bir takım yarattığınız için, bizleri bu takıma inandırıp salona koşarak gelmemizi, maç günlerini iple çekmemizi sağladığınız, Galatasaray'ı Euroleague'le tanıştırdığınız, taraftarı Barcelona'ya kadar peşinizden sürüklediğiniz için, her şeyden önemlisi Galatasaray'ın hocası nasıl oluru karakteriniz ve adamlığınızla hem görev sürenizde hem de giderken gösterdiğiniz için size binlerce kez teşekkür etmek isterdim ancak sizin de söyledğiniz gibi teşekkür yabancılara edilir. Biz bu süreçte bir aile olmuştuk, siz bizim bir babamız, abimiz gibi olmuştunuz ancak bugün aramızdan ayrılıyorsunuz. Binlerce taraftarın ayrılık haberini gördüğünde boğazı düğümleniyor, çünkü bu taraftar yarattığınız takımı, sizi hiç bir şampiyonluğa değişmezdi. Taraftar olarak en azından ben kendi adıma size minnettarım. Gönül isterdi ki yıllarca birlikte olalım ama bu güzel hikayenin sonuna geldik. Aramızdaki bu bağın şampiyonluklardan daha değerli olduğunu anlayamanlar utansın. Profesyonel kariyerinizde size başarılar dilerim, yolunuz açık olsun. Bu taraftar gittiğiniz her takımı Galatasaray'ı destekler gibi destekleyecektir. Verdiğiniz emekler ve her şey için - teşekkür yabancılara edilse de - tekrar tekrar teşekkürler.

Gelecek sezon başlayana ve Oktay Hoca'yı salonda görmeyene kadar olanları kabullenemeyecek beynim. Taraftara ve oyunculara "son topa kadar" sloganını benimsettiğiniz, istediğimiz ama fazla olasılık tanımadığımız hedeflerin ulaşılabilir olduğunu gösterdiğiniz ve bizlere CSKA maçı gibi, üzerinden ne kadar zaman geçerse geçsin tebessümle ve gururla anımsayıp bahsedeceğimiz anlar yaşattığınız için çok teşekkürler hocam. Umarım siz de kariyerinizin devamında en az bizlere yaşattığınız kadar gurur verici ve sevinç dolu anlar yaşarsınız.

Gerçekten de hikaye böyle bitmemeliydi. Hikayesi güzel filmler böyle bittiğinde burukluk yaşanıyor.

Duruşunla , bakışınla, söylemlerinle, karizmanla ve tabii yaptıklarınla bize-G.Saray'a yakışmıştın. Çok iyi kaynaşmıştık, yıllardır berabermişiz gibiydik, ama ayrılış erken oldu.

İnşallah bu olay hayırlara vesile olur ve G.Saray tarihinde bir kırılma noktası olur. Lisecilik hizbinin sonunun başlangıcı olur.

Teşekkürler Oktay Mahmuti... İnşallah bir gün yollarımız yine kesişecek...

Yolun açık olsun...

Zonguldak'ta oturduğumdan dolayı basketbolu sadece TV'den ve gazetelerden takip edebiliyordum. Sonrasında ADSL ile gelişen internet sayesinde basketbolu çok daha yakından izleme ve basketbolun içerisinde olma fırsatı buldum. İstanbul'a gelişimle birlikte de bu sporu hayatımın en önemli parçası haline getirdim. Küçüklüğümden beri basketbolu takip etsem de muhtemelen 8 yıl önce falandı bu atılım ve ben 8 yıldır bütün sohbetlerimi, geyiklerimi basketbol üzerine kurdum. Futbol hep ikinci planda kaldı. Halil Üner zamanı delirsek de Özyer zamanında iştahımız kabardı, basketbolu daha çok sevmeye başladık. İlk zamanlar çok azdık tribünde. Rahmetli Alpaslan abinin de girişimleriyle Fitch'li sezonla birlikte tribünde de şahlandık, her geçen büyüdük, her geçen günü yeni heyecanlar yaşadık ve her geçen birbirimize daha çok bağlandık, basketbol takımımızı ailemizden biri gibi gördük.

Yalnız bu yaşadığım 8 senede (ki gelişimdeki 8 sene) hiçbir takım beni bu kadar heyecanlandırmadı, hiçbir koça bu kadar güvenmedim. Ne bazılarının pişirip pişirip önümüze koydukları koçlarla kahvaltılar, ne her antrenmana kolayca girebilmemiz, takımla iç içe olmamız ve de yine birilerinin diline dolanan takım otobüsüne binişimiz. Koçlarla yapılan sohbetler ve büyük zevkle yaptığımız röportajlar. Ben hemen hemen diğer bütün koçlarla bunu gerçekleştirdim ama Oktay Mahmuti ile bir kez bile yan yana gelmedim. Yerleri ayrı olan Sedat İncesu ve Cem Akdağ'ı bir kenara bırakırsak hiçbir şekilde irtibat kurmayıp ve bu kadar kendine güvendiğim biri olmadı şubede. Saha kenarındaki agresifliğini de sevdim koçun, fırçalarıyla oyuncularla birlikte bütün tribünü susturmasını da. Savunmasını, maç sonundaki felsefi demeçlerini ve oyuncularına büyük güç katmasını saymıyorum bile. Cem Akdağ'a yapılan büyük ayıp sonrası Oktay Mahmuti bizim için büyük bir şanstı, şahlandık bu dönemde, çok büyüdük. Avrupa'ya şovumuzu yaptık, Avrupa sesimizi duydu. Biz de büyük gurur duyduk, her maça favori olarak çıktık sayesinde ve hep gözlerimiz doldu. Bunları Mahmuti'nin Galatasaray'ı yaşattı bizi. Yazmamız gereken o kadar şey var ki buralara sığdıramayız, satırlar sayfaları sayfalar kitapları oluşturur ve bu dönemki gururumuzu yine de anlatamayız kimseye.

Demem o ki Oktay Hocam,

Biz sizi çok sevdik ve yaşattığınız büyük gurur sayesinde size hep duacıyız. Yaptıklarınız, yaşattıklarınız ve başınıza bu kötü olaylar gelmeseydi yaşattıklarınız sayesindeki kurdurduğumuz hayaller için size ne kadar teşekkür etsek az. Ve tabiki çok da özür diliyoruz. Mücadele etmeye çalıştık ama yine kaybettik. Taraftarı bu konuda birleştiremedik, affedin.

Son olarak da bir gün tekrar bizimle buluşacağınıza inanıyorum ve yeni takımınızda size başarılar diliyorum. Görüşmek üzere.

Söyle Aslan Yürekli Hocam Hangi Şampiyonluk Seni Yüreginden Daha Büyük.Bu cümle bizim sana olan sevgimizi özetler herhalde.Bizim sana olan sevgimizi malesef birileri kıskandı.Bazı insanlar ben onlara Galatasaraylı demeye bile utanıyorum malesef.Seninle aramızda oluşan o Aile olgusunu kıskandı.Onlar adına senden bu taraftar çok özür diliyor.Bu taraftar seni çok sevdi.İnsallah ilerde bizimle geçirdigin 2 seneyi kötü yönleriyle değil taraftarın sana olan sevgisiyle hatırlarsın.Yüreğimin bir tarafı yollarımızın tekrar seninle Galatasaray çatısı altında bulşaagını söylüyor.Sezon başlayana kadar senin gittiğine inanamayacagım kendi adıma.Hocam Ailen Liseci zihniyete sahip insanları yenemedi.Özür dileriz.Hocam bize yaşattığın tüm güzel şeyler için teşekkürler.İsterdik ki bhep bizimle kal.İnsallah Avrupada bir takıma gider ve avrupada kaldırmadık kupa bırakmassın.O zaman bile bu taraftarın yüreği hep seninle olacak.Avrupada bir takım çalıştırdıgında sıkıldıgında takım kötü gittiginde lütfen hep şunu hatırla.
MAHMUTİ MAHMUTİ OKTAY MAHMUTİ ŞAMPİYON YAP BİZİ OKTAY MAHMUTİ.
Biz bu sloganı söylemeyi çok ama çok özleyecegiz.Hocam bu taraftar seni çok seviyor.Tekrar yollarımız Galatasarayçatısı altında birleşene kadar Aslan Yürekli Hocam şimdilik hoşçakal.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...