Yolculuk forma skandali ile sarsilan Galatasaray'a dogru. Forma skandalindan once ve sonrasi, biz oncesine dogru gidiyoruz. Sonrasi bize fazla geldi. Bizim neyimize Euroleague'de isim yapmak. Eurochellenge'de mucadele etmeliyiz biz. Belki Eurocup olmaz ise Eurochellenge. Olmadi lig'de play-off mucadelesi veririz. Talihsiz bir olay " forma skandali " nasil lehimize olmus ise, Oktay Mahmuti'nin gidisi ise alehimize olmustur. Galatasaray bir ekol olma yolunda idi, uzun sure sonra taraftar cekmis salonlara. Ahmet Comert-Ayhan Sahenk-Abdi Ipekci. Adim adim ilerledik. Biz kimse ile birlesmedik misal " Fenerbahce-Ulker". Biz tirnagimizi kaziya kaziya geldik buralara. Peki simdi neden Oktay Mahmuti ile yollar ayrildi. Sampiyon olamamak mi, atilan saglam temeli yikma geregi hissetirdi. Oysa ki Galatasaray Oktay Mahmuti ile gecen sezon uzun bir aradan sonra final oynadi. Bu sene en buyuk sampiyon adayi idi. Galatasaray Euroleague tarafindan gecen sezon on eleme oynama hakki kazandi.
Litvanya'da ilk once Paok engelini asti, Fransa'dan Asvel'i ikinci turda saf disi birakti, en onemlisi, ev sahibi Rytas'i kendi seyircisi onunde eleyerek, Euroleague'e adini yazdirma basarisi gosterdi. Yetmedi, ilk turda 4 galibiyet aldi. Barcelona'ya kok sokturdu, ustelik 20 sayidan geri donerek ve bunlari toy iken yapti. Siena ile Ipekci'de dise dis oynadi, Kazanmamiz gerekiyor idi olmadi. Prokom ve Union'u iki kere maglup ederek grubu dorduncu sirada tamamladi. Ikinci turda rakip Olympaicos-Efes-Cska idi. Cska grubun favorisi. Peki Galatasaray ne yapti, Olympiacos'u yenme basarisi gosterdi kendi sahasinda. Cska'ya deplasmanda yenildi ama mucadele ederek yenildi. Ustelik rakip guclu iken. Maddi anlamda yarisamiyacagimiz bir rakip. Yildiz desen onlarda. Ama bizde de yurek vari idi. Ipekci'de muhtesem taraftar ile Cska'yi deviren ilk takim olduk. Ustelik rakip takim nag maglup iken. Son maca kaldik Olympiacos'a Yunanistan'da elenerek veda ettik. Efes Olympiacos'u bir kere maglup etse kim bilir Euroleague sampiyonu saf disi kalacak idi. Bunlari kiytirik bir sekilde ozetledim ama Oktay Mahmuti'li Galatasaray'in basarisidir bu basari.
Peki bu mu basarisiz olan Galatasaray. Biz bir kac sene once vasat bir takim ve sistemsizlik yuzunden, Eurochellenge'da 30 kusur sayilar ile maglup olan takimlari izledik. Bir gun bizim de bir sistem takimimiz olacak mi diye dusunurduk. Sube ise, o zamanlara dondu diyebiliriz. Hakan Ustunberk'in gidisinden sonra, bayan basketbol takiminin yonetilmesi gibi yonetilmeye baslandi sube. En buyuk ornegi Oktay Mahmuti ile sozlesme imzalamamalari. En buyuk ornegi Oktay Mahmuti ile bu sekil yollarin ayrilmasi. Bizi Euroleague oynatmis devler ile mucadele etmemizi saglamis, ustelik Euroleague sampiyonunu ve finalistini yenmis bir takiminin hocasini bizden bole ayirmaya kimsenin hakki yok. Istedigi(m)iz sadece Oktay Mahmuti ile devam edilmesi ve butcenin artirilmasi idi. Inanilmaz bir temel atilirken, Euroleague'de var olan bir takim olmak uzereyken, bu karar bir fiyaskodur. Oktay Mahmuti ile Euroleague ve lig sampiyonu olabilecek bir potansiyel varken, neden bu karar alindi, neden bir cuval incir berbat edildi soru isareti. Rakipler dev adimlar atmak uzereyken, biz ise geriye gidiyoruz. O sampiyonluk bu kafa ile daha cok beklenir. Bu sene olmadi seneye, Oktay Mahmuti ile her sene sampiyonluk, Avrupa'da mucadele edecek bir takim olusturulur iken, biz geriye dogru gitmeyi tercih ettik. Yaratilan atmosfer bir anda yok edildi.
Yaklasik 3 gun gecti aradan usteki satirlari yazali. An itibari ile Eurocup'a alinmis bulunmaktayiz. Yonetim Mahmuti ile imzaliyip, butce artimina gitmesi gerekirken, oyuncular ile anlasmasi gerekirken, elde ki oyunculari tutup, ney yapti peki yonetim ? cevap: hic bir sey. Sadece bekledi ve kaybetti. Sen bombalari patlatacaksin ki, wild card yahut en kotu on eleme alasin. Neden Ceyhun Yildizoglu'na taninan sans Oktay Mahmuti'ye taninmadi. Ki Ceyhun Yildizoglu hak etmemis idi. Oktay Mahmuti'nin eline Taurasi gibi yildizlar ile calismasina sans verilmedi. Peki Oktay Mahmuti, Ceyhun Yildizoglu gibi basarisiz mi oldu ? hayir. Oktay Mahmuti'nin sucu ne idi ? yonetime gore Oktay Mahmuti'nin sucu, sampiyon olmamasi idi. Eger sampiyon olsa idik devam edilirmiydi Oktay Mahmuti ile, adim gibi eminim edilirdi. Sube de Hakan Ustunberk'in ayrilmasindan sonra, Oktay Mahmuti'ye sahip cikacak kimse kalmadi ve fatura Oktay Mahmuti'ye kesildi.
Her sey sampiyon olmak mi ? tabi ki hayir. Besiktas'in seneye tekrar sampiyon olacaginin garantisini kim verir. Oktay hoca kalsa idi ve butce artimina gidilse ide ozlenilen sampiyonlugunun gelmiyeceginin garantisi varmi idi ? hayir. Peki neden devam edilmedi ? neden Oktay Mahmuti gibi degerli insanlar bir cirpida harcanirken, Ceyhun Yildizoglu gibi basarasiz olmus kisiler zar zor gonderilir. Kim bilir sozlesmesi dolmasa devam edilir idi. Galatasaray cok kotu yonetiliyor, kimse de dur demiyor. Unal Aysal dalga gecer gibi karar olmus oldu.
Bir tesekkur cok goruldu, oysa ki bu site de Oktay Mahmuti gelmeden once en cok istenilen isimlerin basinda geliyor idi. Geldikten sonra gonulleri taht kurdu. Euroleague'de kaybedilen Barcelona macindan sonra Oktay Mahmuti der ki " bir gun gelecek Galatasaray taraftari bu yenilgiye alkis tutmayacak " oyuncular yenilgi sonrasi alkislanirken, mucadeleleri icin. Hocam tabloyu goruyorsun. Senin vizyonun ile yonetimin vizyonu arasin da fark var. Oktay hoca ile Avrupa'da ve lig'de " kupa " almadan vedalasmak cok zor. Bu potansiyel var idi. Butce artimi ile Galatasaray gurleyecek idi. En az Euroleague'de kalici olma adimlari atilacak iken, bugun itibari ile Eurocup oyniyacagimiz kesinlesti. Bu tablo yonetimin eseridir. Unal Aysal: Futboldan anlamam, anliyandan anlarim. Basketboldan da anlamadigin gibi anliyan " Oktay Mahmuti'yi gonerdin ". Bu mudur vizyon. Konusmalarin ile eylemlerin maalesef ortusmuyor.
En kritik nokta ise, Alan Anderson'un gelmeyip, yerine Nihad Djedovic'in gelmesi oldu. Belki de Anderson gelse suan cok frkli seyleri konusuyor idik. Besiktas ile oynanan serinin son macinda hakemler adil yonetse idi, Ipekci'de Besiktas'i yendigimiz taktir de, en az final oynayacak idik Euroleague'e direk katilma hakkini doguracak idi. Sansimiz da yanimiz da olmadi. Pek hayirli bir sonuc cikmadi ortaya. Oktay Mahmuti ile sozlesme yenilenmedigi gibi, Euroleague'e de alinmadigimiz gibi, gibi gibi. Sonuc olarak el de var sifir.
Sen hocani tutup, butce artimina gidip kalbur ustu oyunculari alsan, Euroleague'in bize wild card vermemesi icin neden yok idi.
Biliyorum bozuk plak gibi tekrarliyorum bazi seyleri ama durum bu.
2 senelik yapilanma, oyuncular akkitigi ter bosa gitmis oldu. En onemli soru bir daha Euroleague'e katilabilecekmiyiz " zor ". Bir cuval incir berbar edildi.
Oktay hocam verdigin emklerin icin tesekkurler. Senin ile kupa alamadan ayrilmak cok zor. Senin ile uzun vadeli calisamamak, dedigin gibi Avrupa'da Galatasaray ile kupa almak hem senin hem bizim dusuncemiz idi. Maalesef dusunce faaliyete gecmedi. Oysa ki, cok guclu bir ihtimal iken. Hani demistin ya hocam " ben gidersem, gelen x kisinin yapmasi gereken pek bir sey olmayacak, yapi devam edecek ". O da yalan olacak gibi hocam. Sil bastan yapilacak gibi. Oysa ki cok saglam bir temel atmamiza izin vermediler. Saglik olsun hocam, artik o temeli baska bir takim da atarsin, sana deger veren. Biz maalesef olamadik, oysa ki cok guclu olabilirdik. Avrupa'da bir ekol olacaktik, kupa alacaktik, lig'e ambargo koyacaktik. Butun olasiliklarin, oluru var iken, bu ayrilik neden ? zor kabullenmek cok zor.
Eurocup'da oynamanin uzuntusunu tutmak varken, Oktay hocam senin bu denli gidisin daha cok uzdu. Bu sene Olympiacos'a elenerek, Avrupa'ya elveda derken, nasil uzulduysem, hocam senin gidisin daha cok uzdu. Senin gidisinde emegi olan sube yetkililerinden, Besiktas ile oynanan serinin son macinda ki hakemlere kadar, hepinize yaziklar olsun.
sozun ozu " Sampiyon yap bizi Oktay Mahmuti " bu beste ve ortam cok aranacak. Gecen sene o tadi damagimizda kalan Euroleague, Cska zaferi Olympiakos zaferi asla unutulmayacak. Elveda hocam, bunu dedim degil mi, kendime gelmemi saglmamam gerekiyor. Nasil veda edecegimi bilmiyorum. Istemiyorum veda etmek, of ki ne of. Zamani geri cevirebilsem ve imzalar atilsa, bu kaos ortami yasanmasa. Ne desem hocam en cabuk zamanda geri donmen dilegi ile.