Teşekkürler Oktay Mahmuti..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
teşekkürler oktay mahmuti.. sonsuz teşekkürler.. belki birgün yeniden karşılaşacağız. sen başka bir takımın koçu olarak salonumuza geldiğin zaman seni ayağa kalkıp alkışlayacağım. o alkış, senin bize kattıkların yanında bir hiç olacak belki ama ben bıkmadan usanmadan seni alkışlıyacağım o gün. yolun açık olsun hocam..

Sizinle ilgili anlatılacak o kadar çok anı var ki hocam hangi birini anlatsam.. benim için ifade ettiğiniz şey başarılı bir koçtan çok çok daha fazlası.. aile içinde teşekkür olmaz. bu ayrılık sürmez uzun yine yeniden buluşacak bu yollar.. biz yine son topa kadar mücadele edeceğiz.. seni seviyoruz..

Dun arkadasi ziyaret icin gittigim Buyukcekmece'ye Unal Aysal geldi. Sampiyonluk anitina bayrak dikti ve giderken konusma firsatim oldu. Aramizdaki dialogu uzulerek paylasiyorum.
Ben: Baskanim Mahmuti'nin sozlesmesi var demistiniz, ama feshedildi sanirim.
Unal Aysal: "Yarin yeni antrenoru aciklayacagim"
Ben: Taraftar Mahmuti'yi cok sevmisti ama.
Unal Aysal: "Daha iyisini aciklayacagim"
Daha iyisi Ataman mi, Kunter mi? Artik bol bol MOLA ALİRİZ!

2 sene önce Ayhan Şahenk'teki St. Petersburg maçıyla başlamıştı sana sevgimiz. Her gün artarrak devam etti. Shipp'in pozisyonunda Nirvana'ya ulaştı. Taraftar, oyuncular ve biz bir aileyiz dedin hep. ve öyle kalacak.

GS taraftarı olmama rağmen Mahmuti Galatasaray'a gelene dek bana basketbolu sevdiren Efes Pilsen taraftarıydım. Ancak Oktay Mahmuti ile birlikte camianın basketbola olan ilgisi ve yaklaşımı olumlu anlamda değişmiştir. Bize bunu yaşattığı için, 2 yıl boyunca boynumuzu eğmememizi sağladığı için, adamlığı için TEŞEKKÜRLER MAHMUTİ

Dun arkadasi ziyaret icin gittigim Buyukcekmece'ye Unal Aysal geldi. Sampiyonluk anitina bayrak dikti ve giderken konusma firsatim oldu. Aramizdaki dialogu uzulerek paylasiyorum.
Ben: Baskanim Mahmuti'nin sozlesmesi var demistiniz, ama feshedildi sanirim.
Unal Aysal: "Yarin yeni antrenoru aciklayacagim"
Ben: Taraftar Mahmuti'yi cok sevmisti ama.
Unal Aysal: "Daha iyisini aciklayacagim"
Daha iyisi Ataman mi, Kunter mi? Artik bol bol MOLA ALİRİZ!

Hamdi kardeşim daha iyisi kimmiş?O zaman daha iyi iyisi bu takımı şampiyon yapmalı.Y.nede kendarda duran Oktay Hocamız olmadığı için bizim için salonda benim adıma birseyler eksik kalacak.Size söylüyorum getirecekleri ve Ergin Ataman yada Erman Kunter olacaktır.Herhalde başkanın daha iyisi dedigi bu iki Türk Koçtur.Bu iki Hocada saygım var.Ammaaaa Oktay Hocamız bizim için ailemizin bir parçasıydı.
Hocam biliyoruz bir gün sizi bu takımdan gönderen sözde Galatasaray yöneticileri burdan gidecekler.Ama sen yeniden daha büyük başarılar kazanmış olarak bize geri döneceksin.O zamana kadar hakkını helal et.Bu taraftar seni çok sevdi.

yaşınız daha genç.elbet yolumuz ilerde bir zaman tekrar kesişir ve daha uzun soluklu olur.umarım en iyi ihtimalle 3-5 sene sonra tekrar görüşürüz.daha erkeni mümkün gözükmüyor.

Baskan gercekleri acikladi ne kadar doru bilinmez tabi.

Tessekurler hocam

Bir yangının külünü yeniden yakip gectin

Elbet birgun bulusacagiz bu böle yarim kalmayacak

Kendi adıma teşekkür etmiştim ama günlerdir gelmeyen teşekkür üzerine Galatasaray camiası adına teşekkür etmek de bize düşüyor. Verdiğiniz emekler için sonsuz teşekkürler hocam. Tekrardan...

Bu taraftara yıllar sonra basketbol şubemiz varmış dedirttin. Bu taraftara kaybedince bile alkışlamasını öğrettin. Yenilince üzülmeyi de hak etmek lazım dedirttin.Yenilmez denilen CSKA'yı, şampiyon Olympiakos'u yendin. Kısacası 2000 de futbolda olan ruhu geri getirdin ama o ruhu bir kaç kişinin egoları silip attı ne yazık ki. Nereye hangi takıma gidersen git sana ne kızarım ne de tepki veririm. Yolun açık olsun. Başarılar Hocam. İnşallah ileride tekrar yollarımız kesişir. İnşallah bu sefer senin kıymetini bilenler bu kulübün başında olur.

Hocam Galatasaray basketbolunu sadece günlük başarı değil gelenek ve bir kimlik sahibi yapmaya çalıştığınız için,göksenin,furkan,ilkan,sertaç,ve diğer genç oyuncularımızı takımımıza kazandırdığınız için ve yapılan haksızlıklara sessiz kalmayıp cesurca konuşmalarınız için size çok teşekkür ediyorum.Galatasaray basketboluna görülebilen ve görülmeyen bütün katkılarınızdan dolayı size minnettarım hocam.Umarım büyük başarılar elde edersiniz ve umarım gelecekte çok daha büyük hedefler ve şampiyonluklar için takımımızın başında sizi hocamız olarak tekrar görebiliriz.

Yolculuk forma skandali ile sarsilan Galatasaray'a dogru. Forma skandalindan once ve sonrasi, biz oncesine dogru gidiyoruz. Sonrasi bize fazla geldi. Bizim neyimize Euroleague'de isim yapmak. Eurochellenge'de mucadele etmeliyiz biz. Belki Eurocup olmaz ise Eurochellenge. Olmadi lig'de play-off mucadelesi veririz. Talihsiz bir olay " forma skandali " nasil lehimize olmus ise, Oktay Mahmuti'nin gidisi ise alehimize olmustur. Galatasaray bir ekol olma yolunda idi, uzun sure sonra taraftar cekmis salonlara. Ahmet Comert-Ayhan Sahenk-Abdi Ipekci. Adim adim ilerledik. Biz kimse ile birlesmedik misal " Fenerbahce-Ulker". Biz tirnagimizi kaziya kaziya geldik buralara. Peki simdi neden Oktay Mahmuti ile yollar ayrildi. Sampiyon olamamak mi, atilan saglam temeli yikma geregi hissetirdi. Oysa ki Galatasaray Oktay Mahmuti ile gecen sezon uzun bir aradan sonra final oynadi. Bu sene en buyuk sampiyon adayi idi. Galatasaray Euroleague tarafindan gecen sezon on eleme oynama hakki kazandi.

Litvanya'da ilk once Paok engelini asti, Fransa'dan Asvel'i ikinci turda saf disi birakti, en onemlisi, ev sahibi Rytas'i kendi seyircisi onunde eleyerek, Euroleague'e adini yazdirma basarisi gosterdi. Yetmedi, ilk turda 4 galibiyet aldi. Barcelona'ya kok sokturdu, ustelik 20 sayidan geri donerek ve bunlari toy iken yapti. Siena ile Ipekci'de dise dis oynadi, Kazanmamiz gerekiyor idi olmadi. Prokom ve Union'u iki kere maglup ederek grubu dorduncu sirada tamamladi. Ikinci turda rakip Olympaicos-Efes-Cska idi. Cska grubun favorisi. Peki Galatasaray ne yapti, Olympiacos'u yenme basarisi gosterdi kendi sahasinda. Cska'ya deplasmanda yenildi ama mucadele ederek yenildi. Ustelik rakip guclu iken. Maddi anlamda yarisamiyacagimiz bir rakip. Yildiz desen onlarda. Ama bizde de yurek vari idi. Ipekci'de muhtesem taraftar ile Cska'yi deviren ilk takim olduk. Ustelik rakip takim nag maglup iken. Son maca kaldik Olympiacos'a Yunanistan'da elenerek veda ettik. Efes Olympiacos'u bir kere maglup etse kim bilir Euroleague sampiyonu saf disi kalacak idi. Bunlari kiytirik bir sekilde ozetledim ama Oktay Mahmuti'li Galatasaray'in basarisidir bu basari.

Peki bu mu basarisiz olan Galatasaray. Biz bir kac sene once vasat bir takim ve sistemsizlik yuzunden, Eurochellenge'da 30 kusur sayilar ile maglup olan takimlari izledik. Bir gun bizim de bir sistem takimimiz olacak mi diye dusunurduk. Sube ise, o zamanlara dondu diyebiliriz. Hakan Ustunberk'in gidisinden sonra, bayan basketbol takiminin yonetilmesi gibi yonetilmeye baslandi sube. En buyuk ornegi Oktay Mahmuti ile sozlesme imzalamamalari. En buyuk ornegi Oktay Mahmuti ile bu sekil yollarin ayrilmasi. Bizi Euroleague oynatmis devler ile mucadele etmemizi saglamis, ustelik Euroleague sampiyonunu ve finalistini yenmis bir takiminin hocasini bizden bole ayirmaya kimsenin hakki yok. Istedigi(m)iz sadece Oktay Mahmuti ile devam edilmesi ve butcenin artirilmasi idi. Inanilmaz bir temel atilirken, Euroleague'de var olan bir takim olmak uzereyken, bu karar bir fiyaskodur. Oktay Mahmuti ile Euroleague ve lig sampiyonu olabilecek bir potansiyel varken, neden bu karar alindi, neden bir cuval incir berbat edildi soru isareti. Rakipler dev adimlar atmak uzereyken, biz ise geriye gidiyoruz. O sampiyonluk bu kafa ile daha cok beklenir. Bu sene olmadi seneye, Oktay Mahmuti ile her sene sampiyonluk, Avrupa'da mucadele edecek bir takim olusturulur iken, biz geriye dogru gitmeyi tercih ettik. Yaratilan atmosfer bir anda yok edildi.

Yaklasik 3 gun gecti aradan usteki satirlari yazali. An itibari ile Eurocup'a alinmis bulunmaktayiz. Yonetim Mahmuti ile imzaliyip, butce artimina gitmesi gerekirken, oyuncular ile anlasmasi gerekirken, elde ki oyunculari tutup, ney yapti peki yonetim ? cevap: hic bir sey. Sadece bekledi ve kaybetti. Sen bombalari patlatacaksin ki, wild card yahut en kotu on eleme alasin. Neden Ceyhun Yildizoglu'na taninan sans Oktay Mahmuti'ye taninmadi. Ki Ceyhun Yildizoglu hak etmemis idi. Oktay Mahmuti'nin eline Taurasi gibi yildizlar ile calismasina sans verilmedi. Peki Oktay Mahmuti, Ceyhun Yildizoglu gibi basarisiz mi oldu ? hayir. Oktay Mahmuti'nin sucu ne idi ? yonetime gore Oktay Mahmuti'nin sucu, sampiyon olmamasi idi. Eger sampiyon olsa idik devam edilirmiydi Oktay Mahmuti ile, adim gibi eminim edilirdi. Sube de Hakan Ustunberk'in ayrilmasindan sonra, Oktay Mahmuti'ye sahip cikacak kimse kalmadi ve fatura Oktay Mahmuti'ye kesildi.

Her sey sampiyon olmak mi ? tabi ki hayir. Besiktas'in seneye tekrar sampiyon olacaginin garantisini kim verir. Oktay hoca kalsa idi ve butce artimina gidilse ide ozlenilen sampiyonlugunun gelmiyeceginin garantisi varmi idi ? hayir. Peki neden devam edilmedi ? neden Oktay Mahmuti gibi degerli insanlar bir cirpida harcanirken, Ceyhun Yildizoglu gibi basarasiz olmus kisiler zar zor gonderilir. Kim bilir sozlesmesi dolmasa devam edilir idi. Galatasaray cok kotu yonetiliyor, kimse de dur demiyor. Unal Aysal dalga gecer gibi karar olmus oldu.

Bir tesekkur cok goruldu, oysa ki bu site de Oktay Mahmuti gelmeden once en cok istenilen isimlerin basinda geliyor idi. Geldikten sonra gonulleri taht kurdu. Euroleague'de kaybedilen Barcelona macindan sonra Oktay Mahmuti der ki " bir gun gelecek Galatasaray taraftari bu yenilgiye alkis tutmayacak " oyuncular yenilgi sonrasi alkislanirken, mucadeleleri icin. Hocam tabloyu goruyorsun. Senin vizyonun ile yonetimin vizyonu arasin da fark var. Oktay hoca ile Avrupa'da ve lig'de " kupa " almadan vedalasmak cok zor. Bu potansiyel var idi. Butce artimi ile Galatasaray gurleyecek idi. En az Euroleague'de kalici olma adimlari atilacak iken, bugun itibari ile Eurocup oyniyacagimiz kesinlesti. Bu tablo yonetimin eseridir. Unal Aysal: Futboldan anlamam, anliyandan anlarim. Basketboldan da anlamadigin gibi anliyan " Oktay Mahmuti'yi gonerdin ". Bu mudur vizyon. Konusmalarin ile eylemlerin maalesef ortusmuyor.

En kritik nokta ise, Alan Anderson'un gelmeyip, yerine Nihad Djedovic'in gelmesi oldu. Belki de Anderson gelse suan cok frkli seyleri konusuyor idik. Besiktas ile oynanan serinin son macinda hakemler adil yonetse idi, Ipekci'de Besiktas'i yendigimiz taktir de, en az final oynayacak idik Euroleague'e direk katilma hakkini doguracak idi. Sansimiz da yanimiz da olmadi. Pek hayirli bir sonuc cikmadi ortaya. Oktay Mahmuti ile sozlesme yenilenmedigi gibi, Euroleague'e de alinmadigimiz gibi, gibi gibi. Sonuc olarak el de var sifir.

Sen hocani tutup, butce artimina gidip kalbur ustu oyunculari alsan, Euroleague'in bize wild card vermemesi icin neden yok idi.
Biliyorum bozuk plak gibi tekrarliyorum bazi seyleri ama durum bu.
2 senelik yapilanma, oyuncular akkitigi ter bosa gitmis oldu. En onemli soru bir daha Euroleague'e katilabilecekmiyiz " zor ". Bir cuval incir berbar edildi.

Oktay hocam verdigin emklerin icin tesekkurler. Senin ile kupa alamadan ayrilmak cok zor. Senin ile uzun vadeli calisamamak, dedigin gibi Avrupa'da Galatasaray ile kupa almak hem senin hem bizim dusuncemiz idi. Maalesef dusunce faaliyete gecmedi. Oysa ki, cok guclu bir ihtimal iken. Hani demistin ya hocam " ben gidersem, gelen x kisinin yapmasi gereken pek bir sey olmayacak, yapi devam edecek ". O da yalan olacak gibi hocam. Sil bastan yapilacak gibi. Oysa ki cok saglam bir temel atmamiza izin vermediler. Saglik olsun hocam, artik o temeli baska bir takim da atarsin, sana deger veren. Biz maalesef olamadik, oysa ki cok guclu olabilirdik. Avrupa'da bir ekol olacaktik, kupa alacaktik, lig'e ambargo koyacaktik. Butun olasiliklarin, oluru var iken, bu ayrilik neden ? zor kabullenmek cok zor.

Eurocup'da oynamanin uzuntusunu tutmak varken, Oktay hocam senin bu denli gidisin daha cok uzdu. Bu sene Olympiacos'a elenerek, Avrupa'ya elveda derken, nasil uzulduysem, hocam senin gidisin daha cok uzdu. Senin gidisinde emegi olan sube yetkililerinden, Besiktas ile oynanan serinin son macinda ki hakemlere kadar, hepinize yaziklar olsun.

sozun ozu " Sampiyon yap bizi Oktay Mahmuti " bu beste ve ortam cok aranacak. Gecen sene o tadi damagimizda kalan Euroleague, Cska zaferi Olympiakos zaferi asla unutulmayacak. Elveda hocam, bunu dedim degil mi, kendime gelmemi saglmamam gerekiyor. Nasil veda edecegimi bilmiyorum. Istemiyorum veda etmek, of ki ne of. Zamani geri cevirebilsem ve imzalar atilsa, bu kaos ortami yasanmasa. Ne desem hocam en cabuk zamanda geri donmen dilegi ile.

İlk defa basketboldaki koç değişikliği yüzünden sinirden ağladım hocam ! Emeğiniz herşeyiniz için teşekkürler büyük hocam hangi şampiyonluk sizin akıttığınız terden değerli ki !

Çok şey yazmak isterdim ama elim bir türlü gitmiyor klavyeye, bu gerçekle yüzleşmek istemiyorum.. Arca'nın mükemmel yazısının altına imzamı atmakla yetineyim.. Kendisini muhtemelen büyük takımların birinde başında göreceğiz, en iyi yerleri de hakediyor zaten.. Yolu açık olsun, iz bırakanlar asla unutulmaz..

Koç Mahmuti geldiğinde çok sevinmiştim. Galatasaray Erkek Basketbol Takımı'nı orta düzeyden, üst düzeye geçirebileceğini umut ediyordum. 2011-12 sezonu sonlarına kadar herşey iyi gitti ama, final arzulanan şekilde gerçekleşmeyince domino etkisiyle taşlar devrilmeye başladı...

Oktay Mahmuti, hiçbir zaman direkt şampiyonluk vaadetmedi ve şunu da söylüyordu: "Sporda her an, her şey olabilir. Eğer birgün gidersem birşeyler yaptı diyecekler" Haklı çıktı söylediğinde.

Başarısı veya başarısızlığı izafidir. Elinden geleni yaptığına inanıyorum.

Teşekkürler koç.

Oktay Mahmuti ismi benim ilk olarak 12 yaşımda aklıma kazındı.Ufaktım daha belki basketboldan fazla anlamıyordum.Ama ne zaman bu adamın takımıyla oynasak yeniliyorduk.Kim ki bu adam diyordum kendi kendime.Nasıl olur ne zaman takımlar sahaya çıksa o adamı gördüğüm zaman içimde bir burukluk oluyordu yine yenileceğiz diye.Aradan 5 sene geçti o adamı bu süre zarfında tanımıştım.En azından kim olduğu konusunda artık bir fikrim vardı.

Sene 2010,Oktay Mahmuti Galatasaray'ın başında.Sene içerisinde galibiyetler ağırlıklı olmak üzere sonlanan muhteşem bir sene.Belki'de taraftarın uzun süredir yaşamadığı en güzel duygular yaşanıyordu o sene oktay mahmuti önderliğinde.Son topa kadar savaşıyorduk adeta.

Gelelim bu sezona.O benim küçüklüğümde kim bu adam dediğim kişi ''OKTAY MAHMUTİ'' kendisine aşık etti taraftarı.Tek yaptığı şey takımın belli bir sistem içerisinde kusursuza yakın,savaşarak oynamasını sağlamaktı,görünene göre.Ama oda değildi başka bir şeydi bu bağlılık.Her taraftarın salona girdikten sonra ilk olarak bench'e bakması farklı bir olaydı.Zamanla alıştık Oktay hoca maçın başlamasına 10 dakika kala salona ilk adımını atıyordu.Yerimizi alıyoruz hocamızı bekliyoruz.Gözlerim hep çıkış tünelinde.Ve oktay mahmuti geliyor,takım elbisesi her zaman ki gibi afedersiniz hocam ama ''cuk'' diye oturmuş üstüne.Bildiğimiz o karizmasıyla imza atmaya geliyor masaya.Hepimiz ayaktayız onu alkışlamaya başlıyoruz.Ama bu alkış'ın yetersiz olduğunu hepimiz biliyoruz.O an diyorum ki 10 tane elim olsa keşke,daha çok alkışlayabilsem hocamı.İmzayı atar ve yerine doğru emin adımlarla yürür hocamız.Bu sırada ''MAHMUTİ MAHMUTİ OKTAY MAHMUTİ ŞAMPİYON YAP BİZİ OKTAY MAHMUTİ'' tezahüratı inletir ipekçiyi.O mütevazi adam tribünlere bakar el sallar ve yerine gelir,pet şişede ki suyundan bir yudum alır.Bu dakika'dan sonra artık söz hocamızın ve oyuncularımızdadır.O gün yenilirler,yenerler farketmez hocamız öyle bir takım kurmuştur,öyle savaşan bir takım yaratmıştır ki o oyuncular alkışlanmadan yeri gelir soyunma odasından çağrılmadan o salondan çıkılmaz.

İşte geldik son kısıma belki de en zor kısıma nasıl veda edebiliriz ki sana.SÖYLE ASLAN YÜREKLİ HOCAM HANGİ ŞAMPİYONLUK SENİN YÜREĞİNDEN,SENİN ADAMLIĞINDAN,SENİN BEYFENDİLİĞİNDEN,SENİN DURUŞUNDAN DAHA BÜYÜK HANGİ...

Şimdi belki ayrılıyoruz senden,ama elbet bir gün geri döneceksin yeniden.Seni çok sevdik biz aslan yürekli hocamız.Unutma BU TARAFTAR SENİ ÇOK SEVİYOR.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...