Teşekkürler Oktay Mahmuti..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Evet bende diyebiliyorum "İpekçi'ye çıktığınızda,takım elbisenizde Fenerbahçe arması olsa bile ellerim acıyana kadar alkışlayacağım sizi"...

Her şey için teşekkürler hocam,umarım yeniden kesişir yollarımız...

Sevgili Hocam,

Ben geçen sezon öncesine kadar basketbolu takip etmeyen bir insandım. Galatasaray'ı hep futbolla yoğurup, onunla yaşamıştım.
Sen gelince her şey değişti, alakası olmayan ben ve benim gibi niceleri bağlanmaya başladı bu spora. Bu kadar kısa süre içinde unutamayacağımız şeyler yaşattın.

Sen de bilirsin, Galatasaray camiası içinde Fatih Terim'in yeri ayrıdır. İmparator bizim için kutsaldır. Ama en samimi duygularımla söylüyorum ki, yaşattıkların la, duruşunla, o örnek kişiliğinle sende en az onun kadar özel oldun bizim için.
Sana yapılanları yediremiyorum. Biz seninle birlikte hayal edemediğimiz başarılara koşmayı beklerken, başka hesaplar peşimde koşan birileri yolumuzu kestiler. Elimizden bir şey gelmiyor, üzülüyoruz, kahroluyoruz ama yapacak bir şey bulamıyoruz.

Özür dilerim Hocam, bu kirli düzene karşı koyamadığımız için özür dilerim, sana hakettiğin şekilde sahip çıkamadığımız için özür dilerim.

İnşallah gittiğin yerde yüreğin kadar büyük başarıların olur. Sen o başarıları kazanırken bizde senin kadar gururlanacağız burada Aslan Yürekli Hocam... Elbet sana bunları reva görenler yok olup gidecektir ve biz yine seninle birlikte tatmadığımız başarılara yürüyeceğiz.
O gün gelene kadar Allah'a emanet ol Hocam, her zaman yanındayız...

Nerden nasıl başlayayım bilemiyorum, hala kahroluyorum,kabullenemiyorum,kabullenemeyeceğim.Şu haberler çıktığından beri ne foruma giresim var, nede içimde kalan basketbol sevgisi. Nba final serisini bile takip edesim gelmiyor. Neden hocam neden bu hale geldik, biz aile değilmiydik???

Basketbol en sevdiğim spordur,ilkokuldan beri üniversiteye girene kadar hergün oynamışımdır nerdeyse.Küçük bir ilçede büyüdüm ben,sosyal alanlarımız sınırlı olduğundan bende kendimi spora verdim. Basketbol ve Galatasaray benim hayatımın merkezi olmuştur her zaman. Neyse sonu dağılmasın. 15 senedir Euroleaguei takip eder ve her zaman büyük bir keyifle izlemişimdir. Benim Oktay Hoca hayranlığım da oradan gelir. Prkacin'li, Kampala'lı, Granger'lı, Langdon'lu Efes Pilsen'in oynadığı basketbol ve bütün Avrupa takımlarını dize getirmesinin tadı hala damağımdadır. 2 sene önce Oktay Mahmuti Galatasaray'da başlığını görünce heralde benden fazla sevinen 4-5 arkadaşım daha vardır, inanılmaz mutlu olmuştum ve hocanın takımı bu seviyelere getireceğinden adım gibi emindim. Hocam benim yaşımdaki çoğu arkadaşım Şemsettin Baş'lı, Önder Külçebaş'lı, Arda Vekliloğlu'lu, Kemal Tunçeri'li takımları izlemiş arkadaşlarımdır. Ogünlerden beri bu takımı takip eden çoğu arkadaşım gibi bu takımı izlemek inanılmaz bir keyifti bizim için. ve hepimizin çok güzel hayalleri vardı önümüzdeki yıllar için. Bu hayalleri alıp götüren sorumlular kimlerse allah onları nasıl biliyorsa öyle yapsın. Erkek basketbol takımı hayatımın merkezindeydi 2 senedir. Maçları izlemek için ertesi günkü vizelere, finallere çalışmadığımı, kız arkadaşımla buluşmalarımızı ertelediğimi bilirim. Benim ve çoğu arkadaşım için artık hiçbirşey eskisi gibi olmayacak. Keşke futbol takımı şampiyon olmasaydı eğer bunun sebplerinden biriyse.

Adam gibi adam, aslan yürekli hocam, Yolun açık olsun, hiçbir zaman unutulmayacaksın. Birgün tekrar buluşmak ümidiyle.

O kadar çok şey var ki yarım kalan. Hayallerimiz, umutlarımız, beklentilerimiz...

Daha yolun başındaydık hâlbuki. Daha gerçekleştireceğimiz çok şey vardı birlikte. Adımlarımızı atmış ve zamanın geçmesini bekliyorduk sadece, gelecek başarılar için.

Ama yarım kaldı ne yazık ki.

Biz yine koşacağız bu armanın peşinden. Yine sarı-kırmızının başarılarının takipçisi olacağız; ama bir şeyler hep eksik olacak.

Aile içinde teşekkür olmaz hocam. Umarım bir gün yine, size sahip çıkabileceğimiz bir şekilde, aynı çatı altında buluşuruz.

Hocam

Galatasaray'ın spor külübü kimliğine tekrar kavuşmasında başrolu oynadınız.Teşekkürler.
Bu Taraftarı Futbol dışında bir branş için birleştirdiniz.Teşekkürler.
Bizleri heyecanlandırdınız hocam 20-25 sayı geride olsada maçı bırakmayan bir takım yarattınız.Teşekkürler
ve daha birçok şey için teşekkürler.

''İpekçi'ye çıktığınızda,takım elbisenizde Fenerbahçe arması olsa bile ellerim acıyana kadar alkışlayacağım sizi"... Bunu aynen katılıyorum hocam.
Eğer ki yolunuz Türkiye'den başka bir yere düşerse.Gittiğiniz takım benim gözümde 1 seviye atlar ve her zaman desteklerim .

Son olarak özür dilerim hocam sizi koruyamadık , bu kirli düzende gerekli desteği size veremedik affet bizi hocam .

Biz Bir Aileyiz Hocam ve her zaman yanınızdayız.Yolunuz açık olsun , gittiğiniz her yerde başarı sizinle olsun.

Sevgili Hocam

Birgün elbet yollarımız ayrılacaktı ama ben bunun bu kadar yakın olacağını ve bu şekilde olacağını hiç düşünmemiştim.Sana bu yapılanları görünce ben utanıyorum,içim kan ağlıyor.Takımın başına geldiğinde takım sıfırda diyeceğim ama bence sıfırında altındaydı.Bütün camia ümidini kesmiş,maçlara sadece belli azınlıkta kişilerin geldiği bir durumdaydı.Sen bu takımı aldığında bu eksilerdeydi.Rakiplerin büyük sponsorlar ile kaliteli isimler alırken,kadrosuna genişletirken sen elindeki dar rotasyon ile TBBL'nde final oynattın ve bundan hiç şikayet etmedin.Fenerbahçe Ülker'e kaybettiğimiz final serisinin maçının son maçın sonunda ağlayan Tutku ile Shipp'e sarılman ile artık biz olduk evet yıllar sonunda taraftarı,oyuncusu,koçu aile olmayı başardık dedim.Euroleague ön elemeleri başladığında çoğunluk katılamayacağımızı düşünürken biz 'Son Topa Kadar' savaşarak herkesi yanılttık takıma kattığın kimlik sayesinde.Tarihimizde ilk kez Euroleague'e katıldık,ilk grupları geçip Top 16'ya kaldık .Yine çoğunluk Olimpiyakos'u nasıl yenecekler CSKA'yı hayatta yenemezler dediler ama biz sizlere inanıyorduk,çünkü artık tanıyorduk sizi.Sen bize bu güvenin gelmesini sağlamıştın Hocam.Final Eight'ı kıl payı kaçırdık.Ligde 43 senedir lider olamıyorken sen buna da son verdin hocam.Shipp sakatlandığında gidip elini sıkman,ona destek olman bir koçtan daha öte olduğunu gösteriyordu herkese.Ligin ilk yarısındaki Fenerbahçe Ülker maçı sonrası yaptığın konuşma türk sporunun halini herkesin gözü önüne sermen bunları hiçbir zaman unutulmayacak Hocam.Biz tribünde seni parkelere gelirken görünce yüzümüzde garip bir gülümseme olurdu ve onun ardında gelen 'Mahmuti Mahmuti Oktay Mahmuti şampiyon yap bizi Oktay Mahmuti' tezahüratı artık olmayacak,senin elini kaldırıp bizi selamlaman olmayacak,benç kenarında klasik çömelip oturmanı bu arma altında göremeyeceğiz bunlar sadece birkaçı ...Sana bugün bu yapılanlara engel olamadık affet bizi hocam ve hakkını helal et.Şunu bilki hocam sen Abdi İpekçi'ye ister Fenerbahçe Ülker ister Anadolu Efes istersede yabancı bir takım başında gelsende ben seni hep alkışlayacağım ..Allah'a emanet ol Hocam,her zaman nerde olursan ol hep destekçin olacağım.Ne zaman kendi yalnız hissedersen elini kalbine götür hocam biz hep orda olacağız ...

Kelimelerin anlamsız kaldığı yerlerdeyiz. Bu ayrılık olmadı, yakışmadı. Çok özleyeceğiz seni koç. Artık hep kafamızda şu olacak belki bir gün yeniden... Unutmayacağız koç.. Bize yaşattığın herşey için teşekkürler aslan yürekli ADAM. Yolun açık olsun.

Bize basketbolu yeniden sevdiren insan, inşallah bir gün yeniden kesişir yollarımız, sana yapılan haksızlığı da unutmayacağız. Her şey için teşekkürler. Eyvallah

Uzun uzun bir şeyler yazmak, içimi dökmek isterdim. Ama ne yazılsa, senin için ne söylense, hep bir şeyler yarım kalır..

Seviyoruz seni hocam, ne kadar mı? Hani çocuklar ellerini açıp, cevap verir ya ''kocaman!''. Öyle yani, belki sevgimizi bazen net belli edemedik, belki bu lanet düzenin seni yutmasına karşı çıkamadık, bazı şeyleri eksik bıraktık ama içimizden harbi sevdik be hocam. Öyle bir zamana denk geldi ki, Galatasaray ile aile oluşun; buralarda olamadım, birkaç İpekçi gecesi dışında gelip salona o diz çöküp maçı izleyişlerine tanık olamadım, o dik duruşuna canlı şahit olamadım ama olsun, nasıl olsa bir gün tekrar yuvana geri döneceksin, sayarım ki gurbete gitti, bir gün dönecek..

Ama peşinden su dökmek lazım hocam, çabuk gel diye..

Gelişinin hayalini şimdiden kurmaya başladık; geri döndüğünde kendi salonumuz olacak, tam da stadın yanında, her maçın olduğu gün bayram olacak, salon full çekecek, sadece GALATASARAY olacak, ne sonunda ne başında başka bir isim, sponsor falan olmayacak, kupalar kalkacak, ''Yenilmez Armada'' ruhu bir daha hiç kaybolmayacak.. He bir de seni bizden ayıranlar olmayacak hocam, sadece biz bize olacağız, bir nevi aile toplantısı, dışardan fitne sokanlara yer olmayacak..

Bu gidişini haklı göstermek için haberler yapıldı, karalamalar oldu. Sen rahat ol hocam, biz seni, sen bizi biliyorsun.

Kendine iyi bak hocam, Allah'a emanet ol, yolun açık olsun..

Yıllarca hangi branşta olursa olsun takımımızı desteklerken , yenilicekseniz bile mücadele edin sonuna kadar saldırın Galatasaray ruhunu ortaya koyun pes etmeyin , derdik kendi kendimize bize yenildiğimizde bile üzülmiyeceğimiz bi takım yaratmıştın . Lafı uzatmak istemiyorum hocam geldiğinde çok sevinmiştim ama gideceğine bu kadar üzüleceğimi bilmiyordum gerçekten , keşke burda kalsaydın ama olan oldu artık . Herşey için teşekkürler , birgün tekrar görüşmek üzere ...

Şimdilerde ismini duymaya bile tahammül edemediğim taraflı kanal NTV Sporda kırmızı zeminli "Oktay Mahmuti Galatasaray Cafe Crown'un başantrenörlüğüne getirildi" son dakikasını gördüğümde çok şaşırmış, bir o kadar da sevinmiştim. Hemen basketbolu seven -hatta futboldan daha çok seven- bir arkadaşımı aramıştım, o da havalara uçmuştu.

Oktay Mahmuti önderliğindeki erkek basketbol takımı çok mesafe katetti, taraflı tarafsız herkesin takdirini kazandı. Kendinden büyük bütçeli takımlarla başabaş mücadele etti ve en önemlisi bir karakter kazandı, kazanmıştı. Ve de yıllar sonra bir kupa kazandı Fenerbahçe'yi yenerek.

Shipp'in son saniye basketiyle kazandığımız Fenerbahçe maçı, Olympiakos maçı, CSKA maçı, bizden çok daha geniş bir kadroya sahip olan Efes'i 56 sayıda tuttuğumuz top 16 maçı, bu sezon FB ülker'i sildiğimiz lig maçı, Euroleague önelemelerindeki maçlarımız....

Galatasaray yönetimi basketbol şubesine ihanet etti.

Tek dileğim, umarım yolumuz bir gün bir kez daha kesişir. Klişe laf olsun diye değil yürekten isteyerek söylüyorum bunu.

Emeklerin için teşekkürler Oktay hocam.

Belki bu başlıkta ne kadar doğru ama büyük ihtimal hoca E.Kunter olacak önümüzdeki ilk maç yeni hocaya saygısızlık yapmadan artık bu yapılanlara ses çıkarmalıyız kimi sevsek suç oluyor..Allah aşkına hangi isim için denir Fenere gitse bile alkışlarız hemde fener arması üstünde olmasına rağmen..

Bu başlık açıldığından beri parmaklarım klavyeye gitmiyor. Tam üç kez kafamda yazacağım yazıyı toparlamaya, oluşturmaya çalışıyorum. Başlıyorum, bir kaç satır sonra ipler kopuyor ve hepsini siliyorum. Bu camiadan çok "adam" geldi geçti Oktay Hocam, kimisini saygı ile anıyoruz kimisini ise büyük bir nefretle. İşte sen o saygıyla anacağımız gruba giriyorsun, seni gönderenlerin ise hangi gruba dahil olduğunu yazmaya bile lüzum yok, herkes biliyor.

Bugün babalar günü hocam. Bir çok Arma Sevdalısı genç babasının sözünü dinlemezken senin ağzından çıkan tek bir cümlenin tıpkı öz babasının sözüymüş gibi dinlediğini defalarca şahit olduk. Sen bizim için bambaşkasın. Bir aile babasının evi geçindirmek için evden çok uzağa gidip aylarca gelmediği zaman neyse seninle bizi ayıran "zaman"da o dur işte. O yüzden de bu günlerde geçecek, ve biz yine - her zaman ki gibi - avuçlarımız patlarcasına alkışlayıp boğazımız yırtılırcasına "Oktay Mahmuti Şampiyon Yap Bizi!" diye bağıracağız.

Kısa zaman sonra görüşmek ümidiyle hocam, başınız dik yolunuz açık olsun!

İçimdekileri maalesef kelimelere dökemiyorum.Geçen sene camianın tek umudu haline getirdiğin takımdan böylesine ayrılmak çok üzücü.Aile içinde teşekkür olmaz dediğindeki duygularımı tarif edemiyorum.Bu bir veda değil bir ara olsun inşallah seni tekrar bu takımın başında görürüz hocam.Yolun açık olsun her zaman kalbimizin bir yanı senin için çarpacak.

Yani o kadar cok sey var ki anlatacak ama kelimeler yetmiyor ben sadece hangi sampiyonluk sizin aslan yureginizden daha kiymetlidir pankartini bir gun sampiyon olsak bile burada da her yerde soyliycem.

Hersey icin tesekkurler umarim gercekten gelenek sahibi olan bir takimla o istediginiz arzuladiginiz basarilara ulasirsiniz

Defalarca yazıp yazıp sildim, sağ alttaki sarı yazıyı görmekten helak oldum.
Seni hep sevdim hocam, Efes'le avrupaya kafa tutarken de, avrupada yılın koçu ödülünü alırkende. Ama seni Galatasaray'ın başında bir başka sevdim. Yıllardır benchde görmek istediğim insanı bu kadar çabuk kaybettiğime inanamıyorum, inanmak istemiyorum. Seni kötü göstermeye çalışanlara karşı, yaptıklarını unutmayacağız, unutturmayacağız. Ömrüm boyunca şu cümleni aklımdan çıkarmayacağım. 'Bazen üzülmek için de hak etmek lazım.' Yolun açık olsun hocam, eminim tekrar kesişecek yollarımız.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...