Maçla ilgili Galatasaray hakkında çok birşey yazmayacağım . Zira yensek de yenilsek de sorun aynı bana göre. Zira Oly büyük takım hakikaten. Uzunlarının ise Printezis hariç süzme olduğunu düşünüyorum. Biz yıldız yaptık bugün onları.
Asıl sorunumuzun savunmada ya da ribaundlarda olduğuna inanmıyorum öncelikle. Oturmamış rotasyonlarda oluşabilen spacing sorunlarını dert etcek bir durum yok şu an. Geçen sene daralan rotasyonun getirdiği oyuncuların sürekli birlikte oynaması ve sezonun sonu olması avantajlarımızı iyi analiz edin lütfen. Şu an bu avantajlar yok.
Analiz edeceğim soruna gelirsek. Aslında kimsenin görmediği çok basit bir sorun. Arroyo hariç bu takımda pas döngüsüne katkı sağlayabilen bir oyuncu var mı ?
1 numarada Arroyo bunu yapıyor gayet iyi. Yedeği Ender'e hiç girmiyorum. Siz anladınız
2 numarada hoca Gordon ve DOMDOM'u kullanıyor. Zaten görevleri sistemin dışında skor üretmek. Ve bunu da yapıyorlar.
3 numaraya gelelim. Genel olarak Cenk , Manu , Göksenin , Sinan. Cenk zaten belli katkıyı veren bir oyuncu bu konuda. Nitekim üstün şut yeteneğiyle de olayı çözebiliyor. Göksenin ve Sinan bu katkıyı yapamaz tarz olarak. Onlar x factor tarzı oyuncular. Göksenin belki bu eşiği ilerde geçer ama mevzumuz bu değil. Kalıyor Manu. Manu'ya ayrıca başlığında yazacağım için girmiyorum ama topla her yaptığı dribbling , hücumu daha da öldürüyor.
4 ve 5 numaraların zaten beslenmeye mecbur oyuncular. Beslersen dünyayı alırsın bu 4-5 ile ama beslemen şart.
Peki buraya baktığımızda kim kalıyo yardım edebilecek Arroyo'ya ? Hiç kimse... O zaman kimse başka yer sorun aramasın. Maçta da tam bunları düşünürken Arroyo kayıp topu kaybetti 4. periyodda. Öldü çünkü adam.
Bunu nasıl çözeriz mevzusuna gelirsek .
Türk oyuncu alternatifi yok. O yüzden unutun Türk oyuncu alım- gönderim mevzusunu. Uzunlara da ellemiyorum şu an . Gordon - DOMDOM birbirlerini yedekliyorlar zaten. Onların görevi belli. Geriye kalıyor Manu.
Manunun yaptığı savunma katkısını zaten Sinan ve Göksenin'den hayli hayli alırız . Hücumda da Marco kadar sokuyorlar Cenk - Göksenin - Cenk üçlüsü. Bu yüzden şu takımdan Marco gitmelidir. Marco ortalama bir oyuncu ama bu takımın birincil ihtiyacı değil. Birincil ihtiyacımız Arroyo'yu rahatlatacak bir oyuncu.
Bu oyuncu ne tarz olmalı . Arkadaşa anlatırken Hawkins gibi mi yani dedi bana. Kafamda şimşekler çaktı. Hahkikaten hawkins gibi. Gerekince Çoban olacak takıma . Ya da Emir gibi döngüye ultra olumlu katkı yapacak . En kötü Zoran Dragic tarzı biri olmalı.
Peki bunu yaparsak ne kazanacağız ?
1) Top dönecek. Cenk ve Erceg boş şut atacak . Jawai'nin hareketli topla buluşma ihtimali artacak.
2) arroyo her maç yorgunluk krizine girmeyecek . Adam her 4. periyod kelime-i şehadet getiriyo yorgunluktan.
Ne kaybedeceğiz ?
1) Erceg eleştirisi ve saldırma kampanyaları yapamayacaksınız. Canınız sıkılacak. Ender'e sallarsınız yahu nolcak
2) Marco gibi sevdiğimiz biri gidecek. Ama en çok Galatasaray'ı sevmiyor muyuz ?
Bu düzene bir iyi haber de Engin iyileşince gelir . Arroyo'yu yedeklerken daha derli toplu oynar takım . Ender dümendeyken sirk gibiyiz çünkü.
yazıyı değerlendirirseniz sevinirim. Görmediğim bi yerden görebilmeyi isterim cidden.