THY Euroleague | 2.Hafta | Galatasaray Liv Hospital - Olympiacos Piraeus

Bir de son dakikalarda maç kopunca trübünleri terk edenlere bir lafım var. "BİR DAHA ZAHMET EDİP HİÇ GELMEYİN " böylee ne giriş ne de çıkış sorununuz olur.

Maçın kısa bir yorumunu yapmak istiyorum;
ELEŞTİRİLERİM
1-Ergin Hoca bana göre avrupanın en iyi 2-3 koçundan biri, fakat süre dağıtımında bence adil davranmadı, Jamont çok iyi bir oyuncu fakat dün özellikle ilk periyot nasıl tahammül etti anlamak mümkün değil, spanoulisi hiç savunamadı, maça Gökseninle başlasaydık bence daha doğru olurdu, aynı şey manuasvili içinde geçerli dün bence çok oyunda kaldı, Sinan ile Göksenin en küçük hatasında kenara alınırlarken özellikle Gordona çok kıyak yapılıyor.
2-Ender Arroyoyu çıktıktan sonra takıma hiç katkı vermiyor.
3-Dün 5-6 dk Macvanı deneyebilirdik, özellikle üçlük krizine girdiğimiz ilk yarı.
4-Son dk. Arroyo ve Jawai nefes almakfa bile zorlanıyordu, 2-3 dk dinlendirebilirdik.
ÖVGÜ BÖLÜMÜMÜZ
1-3.peryoddaki geri dönüşümüz ile Avrupaya asla geri adım atmayacağımızı gösterdik.
2-Seyircimiz oyunun içine girdiği zaman nasıl teknik faul aldırtabileceğini gösterdik.
3-Futbolcusu, yöneticisi ve seyircisi ile tek yumruk olduğumuzu gösterdik.
Son olarak, üzülerek söylemek istiyorumki seyirci profilimizden hakiket günden güne ayaklar altına alınmaya başladı, futbolda kendi oyuncumuzu ıslıklamak, hakaret etmek, basketboldada maç bitmeden salonu boşaltıp kaçmak, ne oluyor bize arkadaş, kimse kusura bakmasın ama böyle destek olunacaksa OLMASINLAR.... TEK GERÇEK VARDIR GS....

Maç değildi beni üzen dün 1 arkadaşım ile vip tribünün üstündeydik.
Yunan taraftarlar gelmiş iyi hoş hiç bir problem olmadı 57-56 öne geçtik sonra oly tekrar öne geçince bize dönüp hareketler küfürler ettiler ve en acısı yunan bayragı actılar hemen tepki gösterdik polis koruma kalkanına aldı fakat amacımız sadece o bayragın inmesiydi polis görmüyormusun yunan bayrağı açtılar kapatın dedik suçlu biz olduk hiçbirşey yapmadılar maçın sonunu izleyemedik bile o gerginlikten arbede çıkması an meselesiydi polisin yapamadığını yunanlılar korkudan yaptı ve indirdiler bayrağı.
Biz oraya 1 türk getiremiyorken onları vip üstünde ağırlamak ne biliyim GARİP...

Maçın bitmesine 2.16 kalmış taraftar ölüm varmış korku varmış bestesini giriyor Şu basket maçlarına futbol seyircisi gelmesin yeter ayıp ya.
Saldırrrr Gaalaaaatasaaaaraayy kadar bayan uyutan bir beste olamaz.

Öncellikle dün salona giden taraftarlarımıza teşekküler...Umarım eurolig yönetimi haftanın maçında taraftarları görerek yada televizyon dan da izlemişlerse de Drogba yı görerek ne kadar büyük bir kulüp olduğumuzu görürler ve bizede artık A lisansı verirler.
Maça gelince oly gerçekten çok üst düzey bi takım. çıkan gireni aratmıyor gerçekten. her sene spa dışında önemli oyuncularını gönderiyor ama genç ve ucuz yetenekli oyuncular bularak bu açığı kapatıyolar.

Takımıza gelince evet belki Jawai yi kazandık ama defans anlamında gerçekten briaz zayıf kalıyoruz. elini kolunu sallayan içeri giriyor ve üstüne Jawa inin yanında çok rahat turnike atıyolar. bunda Jawainin ağır olması çok etken. Herkesin söylediği gibi Arroyo durduğu zaman takım duruyor ve hiç bişey üretemiyoruz. üstüne bi de goprdon kötü olunca hiç bişey üretemedik ilk yarı. aslında bide oly kopya çekip içeri her girdiklerinde foul yapsaydık belki sindirirdik onları. ben dün sinan yada göksenin le başlayıp spa nın üzernde baskı kurcağını düşündüm ama hıca gordon ile başlayarak beni yanılttı. neyse olan oldu artık önümzdeki maçalra bakıcaz ama yukarıda arkadşaın dediği gibi bizim bi tane sağlam uzun bulmamız gerekiyor

Tek yönlü bir takımız. Erceg'i bitirdiler, Arroyo zaten bu seviyeye savunma anlamında yumuşak kalıyor.

Göksenin çabaladı lakin tuttuğu adam şu an da avrupa'nın en büyük yıldızı ve en küçük teması göstermek için oynadı durdu. Arkadaşlar skor opsiyonu değil demişlerdi. Bruce Bowen diye bir adam vardı o da skor opsiyonu değildi ama Spurs makinesinin en önemli parçasıydı.

Takımı eleştirirken geçen haftaki Siena maçını referans almamak lazım. Bu Oly'ye büyük saygısızlık olur. Vspan dışında bana göre a+ oyuncusu olmamasına rağmen a+ bir takım. Bir kere defansta müthiş bir enerji ve akıl ile oynuyorlar. Daha önemlisi bunu otomatik yapıyorlar. Yememek için adeta içgüdüsel bir refleks ile çırpınıyorlar. Daha oyunun başında bu enerjiye çarparak hücumda tıkandık. Bitiremeden döndüğümüz için de savunmada ciddi pozisyon hataları yaptık ve yanlış hatırlamıyorsam ilk çeyrekte vspan çok rahat üç turnike attı.
Bizim takımın bu kadro yapısıyla zaten EL seviyesinde iyi bir savunma yapması mümkün değil. Yapabileceği en iyi savunma üst limitini yukarı doğru kırmak için mutlaka çok akıllı çok dengeli hücum etmesi gerekiyor. Bunun için de şu kadro yapısıyla Carlos'un 30+ dakika sahada etkin bir şekilde yer alması lazım. Laf uzar ama kısaca dünkü maçı kaybettik çünkü:

1. Dün bu senenin ilk EL maçını, en güçlü takımıyla oynadık. Siena maçı EL sertliğinden çok uzaktı.
2. Oly bizi iyi çalışmış. Hemen hemen hiç dış atış pozisyonu vermediler. Erceg, mesela, saha içi basketi yok.
3. Arroyo, yine bir iki çok zor şut soktu ama şapkadan tavşan çıkaramadı, izin vermediler. Bir de hastalığı onu biraz yormuş gibi gördüm, doğaldır.
4. Jamont, resmen kayaya çarptı. Ne penetre ettirdiler, ne etse de rahat attırdılar, ne de şut sokabildi. Vspan savunmasında da hep perdeler takıldı. Çabuk yenildi. Sadece güç ile olmadığını gördü. Kötüydü.
5. Manu rahat değil. Rolünü bulamamış durumda. Kendinden ne beklendiğini bilmiyor gibi.

Yine de umutsuz olmak için bir sebep görmüyorum. Sonuçta bu maçı çok önemseyen, çok iyi bir takım ile oynadık. Yalnız ne yapıp edip, Carlos sahada olmadığında veya güçsüz olduğunda toplam oyun zekasının düşmeyeceği veya çok az düşeceği bir formül bulmak lazım.

Olimpiyakos gerçekten çok iyi takım.Maçtan kendi adıma çok ders çıkardım.

Bir kere çok sert bir maç oldu.Bu sertlikte Galatasaray hiç oynamadı desem yeridir.

Demek ki Olimpiyakos bizi gerçekten ciddi rakip görmüş ve maça çok iyi hazırlanmış.

Ayrıca çok iyi takım olmak için çok önemli basketbolculardan kurulmuş olmak gerekmediğini dün geceki maçtan sonra bir kez daha anladık.

Mükemmel defans boş adamı bulma organizasyon çok mükemmeldi Olimpiyakos ta.

Kodrosu çok iyi olmasada yayılışlarına mücadelelerine hayran kaldım.

Bu maç Galatasaray için büyük bir ders oldu

Ben kendi açımdan baktığımda Galatasaray için alınan dersleri iyi çalışırsa Olimpiyakosu yenecek güçte olduğuna inanıyorum.

Maça çok gergin ve tutuk başlamamızın başlıca nedeni bence bu kadar sert bir takımla hiç oynamamamızın etkili olduğunu düşünüyorum.

Hoşgeldik eurolig e diyorum.Burada üst seviyelere oynamak için oyunculardan çok bu mücadele ve sertliği göstermeliyiz.

Sezon uzun ve bu şekil oynamayıda öğreneceğimizden şüphem yok.

Dün akşamki maçtan çok büyük zevk aldım.Maçın nasıl geçtiğini anlıyamadan maç bitti.tadı damağımda kaldı.

Uzaktan seyredince fark edemedim ama bizle oynayınca Olimpiyakos un nekadar tecrübeli ve iyi takım olduğunu net gördüm.

Oyuncularımız yeterli.Umarım sezon sonuna kadar buşekilde oyunada alışırız ve arzulanan yere geliriz.

Önümüzde daha tonla maç var. Olympiakos ile dün yaptığımız maçtan çok iyi tecrübeler edindik. Bu takım daha da iyi olcak. Domercant tam hazır olcak, Jawai'nin dünden de iyi oynadıgı zamanlar olcak, cenk gelecek, furkan gelecek. Bizim takımdan çok umutluyum bu sene EL'de top8 yapabiliriz.

Takımın ilk yarıda oynadığı oyun tam anlamıyla felaket. İkinci çeyrekte serbest atışlarla ayakta kaldık desek yanlış olmaz. Hücumda tam bir kaos basketbolu. Topu eline alan içeriye girip bitirmeye çalışıyor, amiyane tabirle kamikaza gibi ama, bu yalnızca bize zarar veren türden!.. Uzun zamandan beri takımı bu kadar deorganize görmemiştim. Bunun sebebi Olympiakos'un sert ve akıllı savunması olduğu kadar, spacing'lerde ve top paylaşımında sınıfta kalmamızdı. Bunun sonucu olarak da üç sayılık atışlarda neredeyse isabet yoktu. Çünkü doğru pozisyonlar hazırlanamadı. Abartmış olmamayım, ilk yarıda Oly adeta ders verdi. Üçüncü çeyrek takım toparlanmış gibi görünse de, Oly'nin vidaları sıkmasıyla son çeyrek tamamen kontrollerinde geçti. Gerçek bir sistem ve savunma takımı karşısında daha alacak çok yolumuz olduğunu gördük bence.

Tribün atmosferi güzeldi. Daha organize olunabilir miydi, evet ama, sezon başı sayılabilecek bir dönem de olduğumuzu unutmayalım. Diğer yanda kendi adıma en ciddi eleştiri konularından biri, maçın bitmesine 2.30 dk. varken, 110-109 bloklarından yükselen "başarılar gelir geçer, asaletin biz yeter" tezahüratıyla resmen beyaz bayrak çeken taraftardır. Olmaz böyle şey, 10 sayı fark var diye 2.30 dk. kala maç bırakılmaz!

Arroyo ilk yarı pek yoktu yalnız üçüncü çeyrekte kendine gelince tek başına takımı ortak etti maça. Jawai hücumda iyiydi fakat savunma yönü çok zayıf. Gordon beni hayal kırıklığına uğrattı, hiç yoktu. Domdom ve Marko da bekleneni veremedi. Göksenin iyi mücadele etti. Keşke Cenk de olsaydı üçlüklerine çok ihtiyacımız vardı. Bu arada Spanoulis çirkefi de her vakit bulduğunda hakemin yanında aldı soluğu, şikayet edip durdu.

maçın 2 tane kadar anı vardı her nekadar berbat oynasakta.son boülmde fark 2 sayıyken erceg 2 lik kaçırdı dündü fark 4 oldu.sonra ersin 2 kere potaya yakın sayı yapamadı 3 lük yedik fark 7 ye cıktı.bunlardan biri faul olsa son topa kadar giderdi maç.

Bu maçta açıkçası N'Dong u çok aradım. Çünkü pota altına eline kolunu sallayan ısınma turlarındaki gibi turnike atıyor, hiç blok tehtidimiz yok maalesef. Bu konuda savunmamızı geliştirmeliyiz. Yahut blok tehtidi yapacak potaaltı oyuncuya ihtiyacımız olacak. (Bonsu , D'or Fisher gibi)

txhpq.png

FC Bayern Munich 89 - Malcolm Delaney 20 Sayı, John Bryant 15 Sayı 11 Ribaund, Nihad Djedovic 14 Sayı 5 Asist 4 Ribaund
Montepaschi Siena 79 - Joshua Carter 14 Sayı, Kim English 12 Sayı, Daniel Hackett 8 Sayı 6 Ribaund 6 Asist

Unicaja Malaga 101 - Nick Caner Medley 20 Sayı 10 Ribaund, Mindaugas Kuzminskas 15 Sayı, Zoran Dragic 12 Sayı
Stelmet Zielona Gora 68 - Vladimir Dragicevic 20 Sayı 5 Ribaund, Przemyslaw Zamojski 11 Sayı 3 Ribaund

Şutuyla yaşayan şutuyla ölür. Maçı kaybettik, Jawai'yi kazandık. Gerçi sonrası kötü bir haber aldık ama verim almak aklımıza gelmeli. Uzunlar halledilir olmadı ilerleyen bölümlerde duruma göre 1 uzun takviyesi yapılır alternatif çözüm için ancak PG sorunumuz çok büyük. 3.çeyrek geri döndük eyvallah ama Arroyo hiç dinlenme şansı bulamadı. O'nu maç sonuna diri sokmak önemliydi ama yapamadık. Neden? Çünkü Ender berbat oynadı. 2.yarı 3-4 dk bile dinlendirebilecek kadar güven vermiyor. Yanlış hatırlamıyorsam Olympiakos'ta Spanoulis son çeyrek 3-4 dk kenardaydı. Bu maçlık bir şey değil ancak genel olarak PG rotasyonunun liderine gereken destek gelmiyor. Sadece EL için bir Jasikevicius fena mı olurdu? Neyse sağlık olsun diyelim. Engin dönecek belki bu sorunu bu şekilde çözeriz. Kazanmak kaybetmek çok şey ama her şey değil. Eksikleri görmek mühim. DIşarda Malaga'ya kaybedip devam etsek bile bir şekilde kendimizi son 16 ya atacağız. İşte orda sorunlar giderilmediyse maçlar sıkıntılı, mağlubiyetler üzücü olacak.