TKBL 13. Hafta | Fenerbahçe 79 Galatasaray Odeabank 67

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı normal sezonun 13. haftasında Fenerbahçe’ye konuk oluyor.12 haftalık bölümü 12′de 12 ile geçen Sarayın Sultanları en yakın 2 rakibinin 2 galibiyet önünde ligin zirvesinde bulunuyor.Sakatlıktan kurtulan Sancho Lyttle’ın da takıma katılmasıyla birlikte rotasyonun genişlemesi ve skor opsiyonunun artması derbi öncesi elimizi kuvvetlendirmiş durumda.
Canik Belediye (D) ve Kayseri Kaski’ye kaybeden Fenerbahçe ise aynı galibiyet-mağlubiyet sayısına sahip olduğu Kayseri Kaski’nin ardından ligin 3. sırasında bulunuyor.
25 Aralık Çarşamba günü saat 20:00′da Ülker Arena’da oynanacak karşılaşmada Sarayın Sultanları’na başarılar diliyoruz.Koçumuz Ekrem Memnun’a ve takımımıza güveniyoruz.

Bu önemli karşılaşma öncesi takımımızın bu akşam gerçekleştirilen antremanını ziyaret ederek hem bugüne kadar göstermiş oldukları mücadele için tebrik ettik hem de önümüzde oynayacağımız Fenerbahçe ve diğer önemli karşılaşmalar öncesi başarılar diledik...

Bahar'ın suratı ne öyle :D çok güzel yapmışsınız, keşke ben de orada olabilseydim.. Taraftar izlemeye gitmiyor ama hiç olmazsa kendilerini destekleyen az da olsa bir grup taraftarın olduklarını bilsinler.. Her ne kadar 2 galibiyet fazlamız olsa da bu maç, saha avantajı ve şampiyonluk yarışı için oldukça önemli, inşallah kazasız belasız atlatırız bu maçı da..

Ekrem hocanın iki vurgusu var çok sevdiğim. Birincisi bir roportajda söylediği "Maddi olarak küçülmüş olabiliriz ama benim hedeflerim küçülmedi", İkincisi bir maç öncesi oyunculara sahaya çıkmadan benchte söylerken duyduğum "Fight every second, fight for everything".

Bu seneki içinde bulunduğumuz durumumuzu gayet güzel özetleyen iki vurgu aslında. Zaten basketbol için yaşayan bir insandan başka türlü düşünmesi beklenemezdi ki bu insan seneler önce Şampiyonluk ve Galatasaray'ı geçmek hedefi ile kurulan bir Fenerbahçe'yi 70 küsür sayı fark ile yenmiş bir takımın hocası. Tabi o senelerden farklı olarak şu anda şartlar çok değişti, Para bir takımın kurulması ve başarılı olmasında en önemli silah. Üstelik kadın basketbolu gibi kısıtlı iyi oyuncuların olduğu bir spor dalında çok daha önemli. Dünya üstünde sayılı olan iyi oyuncuları parayı bastırıp aldığınız zaman en üst düzey kupalara ulaşmanın çokta zor olmadığı bir branş kadın basketbolu. Ve şu anda bütçe olarak bizden ciddi anlamda daha fazla harcamış, 6 yabancısı 2 devşirme oyuncusu ile seçme şansı çok olan bir takıma karşı kısıtlı bir kadro ile savaşacak Ekrem hoca. Belki maddi yetersizliklerden kafasındaki kadroyu kuramadı, istediği oyuncular ile çalışma şansı yakalayamadı ama onun basketbol karakterinde isterse hiç yabancı oyuncusu olmasa bile kazanmak ve buna gerçekten inanmak var.

İşte ciddi anlamda bizden daha derin ve güçlü kadrosu olan rakibe karşı benim en büyük umudum Ekrem hocanın bu basketbol karakteri, oyuncularına inancı ve aynı şekilde oyuncuların da ona inancı ve güveni. Bu maçı kaybetsek bile çok büyük hatalar yapmaz isek sezon finalinde saha avantajı bizde olacak ama kazanıp çok güzel bir mesaj verebiliriz. Haydi kızlar..

Ben maçı kazanacağımızı düşünüyorum eğer kızlar özellikle Cumhurbaşkanlığı kupasındaki gibi maça ruhsuz başlamazlarsa. O maçta hem ruhsuz başlamışlardı hem de sonrasında sanki ayaklarında ağırlık varmış gibi oynamışlardı. Açıkçası o gün çok şaşırttılar beni. Çünkü bu takımın kazanmak yenilmek dışında en önemli özelliği her maça aynı ciddiyetle bakmaları ve sahaya her şeylerini koymalarıydı.

Özellikle ligde FB'ye karşı avantajlı olduğumuz çok nokta var. Özlelikle Uzunlarımızdan Sancho Bahar ve Nevriye'nindış şutunun olması FB uzunlarının dışarı çıkarak onları savunmak zorunda bırakacağından Zee ve Alba'nın çok koridor bulacağını düşünüyorum. FB'nin uzunları o anlamda dıştan tehlike anlamında bizimkiler gibi değil. Vera tehdit oluşturacaktır ama Sancho dışarı çıksa da onu savunabilir.

FB'nin bu maç özelinde Yacubou yerine MAtoviç'le karşımıza çıkması beni şaşırtmaz. Çünkü Matoviç de şutu olan bir uzun ama ligde daha önce denediler mi onu bilmiyorum. Quanitra zaten ancak pota altında etkili biri.

Maçın kilit oyuncusu bence Alba olacak. Hem Angel'i tutmak hem de uzunlarımızın açtığı koridorlara hızlı girişler yapacağından böyle düşünüyorum. Zee'nin de Cappie savunmasındaki etkinliği dışında hücumda onu yorması işimizi kolaylaştırır. Cappie kabul edelim ki yaşlandı ve Zee'yi savunmakta epey yorulacaktır. GÜcü de eskisi gibi değil. Hakemler burada devreye girip sık sık faul çalabilir. (Hakem Emin Moğulkoçmuş sanırım).

Işıl bu sene en basit maçlarda bile dinlenemedi. Ama son bir kaç maçtır sürelerini düşürebildik. Özellikle VICI ve BJK maçlarında daha az süre aldı. Bu maça diri çıkmasını sağlayabiliyoruz. Ekrem hoca geldiğinden beri belirgin bir ivme içerisinde. GS taraftarına karşı da kulaklarını kapamış durumda. Bunun şöyle yararı var FB taraftarına karşı da kulaklarını kapayacak. Ben iyi işler bekliyorum ondan.

FB'nin yabancıları iyi olsa da Yerli rotasyonu Olcay Bİrsel Meral Tuğçe ve Quanitra'dan oluşuyor. Bİrsel ve Q'ya epey yük biniyor. Maç içerisinde bu oyuncuları yoracak işlere girmek avantajımız olabilir. En büyük avantajlarımızdan biri de takımın tamamı hırslı olmasına rağmen duygularını kontrol edebiliyorlar. Yani Dee-Mone veya Syl gibi ortamın ateşine göre kopan agresifleşen oyuncumuz yok. Sancho Alba Bone Zee hepsi sakin işini yapan oyuncular. Dediğim gibi ben kazanacağız diyorum. Sahaya mücadeleyi koyduğumuzda bizi sadece Emin durduramaz. Yanına Özlem'i de vermeleri lazımdı:))

Cappie - Angel - Vera - Yacoubou büyük ihtimal sahadaki yabancıları olacak FB'nin. Bence kupadaki maçı ölçü almamalıyız. Zellous bile daha ayağının tozuyla maça çıkmıştı, Sancho çok iyi döndü. Hocanın baştan beri söylediği en güzel sözlerden biri de biz karakterli bir takımız.. işte o karaktere inanıyorum. Kilit Alba & Işıl & Bone.

Maçın Hakemi Emin Moğulkoç a Güvenerek Fener'e Oynadık... Salonun Önünde Maç Saatini Bekliyorum... İnşallah Yanıltır beni Hakem

Alba ve Zellous bence macın anahtar oyuncuları sıkıstığımız anlarda oyuna ağırlık koyarlarsa galıbıyetle donerız. Bence sıkıntı olacak Cappy ve Angel'ın oyunun sıkıstığı anlardakı performansları ıkısıde el ustunden sut atabılıyor cok eksta oynamazlarsa oyunun ılerdekıce ıbre bıze donecektır.

Sezon başındaki Cumhurbaşkanlığı maçı hariç takım gönül okşuyor. Hal böyle olunca umutlanıyor da insan. Sonra rakip geliyor aklıma, hakemler, TBF... Maçı kazanmak sadece parkedeki başarıma bağlı değil diyorum, düşündürüyor bu durum.

Biz Galatasaray´ız, gerekiyorsa hakemi de TBF´yi de yenmeliyiz. Gücümüz yetttiğince!..

Fenerbahçe'yi pek çok maçta Angel sırtladı diyebiliriz.. Son oynadıkları İstanbul Üni. maçında erken faul problemine girdiği için maça kendini fazla veremedi sanırım.. Biz de erkenden faul aldırıp strese sokmalıyız Angel'ı :) Cappy son İstanbul maçı hariç formsuzdu, bekleneni pek veremedi ama bizim maçta coşacağından şüphem yok..

Emin Moğulkoç yine kendisine bol bol küfür ettirecek bir performans sergileyecektir..

3 Kilit nokta var.
Asla Disiplinden kopmamak lazım.
Savunmayı sert tutmalıyız.
Zellous gününde olursa galibiyet gelir.

Saha avantajı elde etmek adına çok önemli bir maç. Takımda oturmuş ve iyi işleyen bir sistem var. İyi bir savunma takımı olduk. Ekrem hoca dar bir rotasyona sahip olmasına rağmen oyuncuları doğru yerlerde kullanarak hepsinden pozitif faydalanıyor.

Bence bu maçı kazanmamız adına kilit noktalar Pota altı oyuncularımızın, özellikle de Nevriye'nin oyunun her iki yönünde de göstereceği performans, Alba ve Zellous'un skor katkısı, sakatlık sonrasi hem fiziksel hem de mental olarak kendisini toparlayan Sancho ve Işıl'ın Formsuz Birsel karşısında yapacakları olacaktır. Işıl Birsel'in gerisinde kaldığında çok sıkıntı yaşıyoruz. Dar rotasyonda eklenince işin içine iyice çuvallıyoruz. Umarım böyle bir durumla karşı karşıya kalmayız. Fenerbahçe gibi maç sonlarında gevşemememiz de en büyük artılarımızdan. Oyunun her dakikasını aynı ciddiyetle oynarsak eğer kazanırız.

Fenerbahçe'nin, Galatasaray'a nazaran daha geniş bir kadroya sahip olması bu maçtaki en büyük avantajı. Takımın şu anda en formda oyuncusu Angel Mccoughtry. Cappie, eskisi gibi olmasa da Galatasaray karşısında nasıl maçlar çıkardığını hepimiz biliyoruz. Birsel Vardarlı İstanbul Üniversitesi karşısında 2 sezondur en iyi maçlarından birini oynadı. Bu performansını Galatasaray maçında sürdürebilirse eğer takımı için belirleyici olacaktır. Uzunları arasinda en fazla verim aldıkları oyuncu Verameyenka. Yacoubou sezon başından beri hiçbir şey oynamadı. İstanbul üniversitesi karşısındaki performansı da bunun kanıtı.

Maç Ülker Arena'da oynanacak büyük ihtimalle. Ama Küçük salonda da olabilirmiş. Henüz kesinleşmedi. Muhtemelen 5000-5500 civarında bir seyirci kitlesi olacaktır. Kötü tezahürat ve küfürlere alıştık artık. Yerli oyuncularımızın çok etkilenmeyeceğini düşünüyorum.

Hakem de Emin Moğulkoç'muş. Geçen sene final serisinin 2. Maçında Özlem Yalman önderliğindeki rezil yönetim hala aklımdan çıkmıyor. Bunca emek heba olmaz umarım bu katillerin elinde.

Bayan Maçının Hakemi Emin Moğulkoç azizin en sevdiği hakemlerden ..aksam kararları izleyin yine dogranacagız [MENTION=1121]Coach[/MENTION]ozyer online mı ??

Sahada Fenerbahçe'ye ne savunmada ne hücumda cevap veremeyeceğimiz en ufak bir set dahi yok ancak Emin Moğulkoç maçı bizden alıp Fener'e verecektir.
Ona yapacak birşey yok maalesef yönetim olarak bu hakem mevzularındaki Fenerbahçe baskısını aşamıyoruz.

Maçın başlamasına saatler kalmış, sayfa sayısı 2. Bu takım namağlup lider, lütfen biraz daha ilgi, biraz daha destek... Yenilirsek sayfalar dolusu eleştiri, böyle olmaz....

Ligin ilk yarısının son maçı. Dolayısıyla ligin son maçında da karşılaşacağız. Üstüne playoff finali. Şimdi 2 yönden bakarsak;

1-Pek olasılık vermiyorum ama kazanırsak; lig lideri oluruz. Direk playoff finaline atlarız. Bundan sonra playoff maçlarına kadar lig maçlarının önemi olmaz.

2-Kaybedersek; lig liderliği tehlikeye girer. Son lig maçı ve (lider olursak) 2 iç saha final maçında ev sahibi avantajını kaybedebiliriz. Kısaca bu maç kaybedilirse FB 3 maçta 1 galibiyetle ligde avantajı alır.

Olay bundan ibaret.