TKBL Final | Galatasaray 2 - Fenerbahçe 3

Böyle anlarda insan, birileri yazsa da okusam diyor:) Tarihi bir pazar yaşayabailiriz bu hafta sonu GSK olarak. Ve bunun bir parçası da bu kızlar olabilir. Kızıyorum çünkü bu oyunu PAzartesi oynasalardı bugün o salon hınca hınç dolardı. Ve hakemler bile alamazdı elimizden o kupayı. İşi kendileri zora soktu kendileri temizleyecek. Ama çok iyi biliyorum, kızlar da onlara inanan insanların inancını yüreklerinde hissediyorlar. Nİtekim Şaziye de maç sonrası röportajında bu minvalde konuşmuş.

Bunda biraz bizim de hatamız var. Kızlar sezon boyunca hiç seyirci bulamadıklarından ilk defa seyirciyi arkasına alınca biraz streslilerdi ve bu stresi maç boyu üzrlerinden atamadılar pazartesi günü. Bugün ise rahatlardı. Aslında kaybedecek bir şeyi olmayan FB'nin rahat olması gerekiyordu ama onlarda da gereksiz bir stres gerginlik vardı. 2.periyotun sonuna doğru FB zıvanadan çıkmış durumdaydı. Matoviç Cappie Birsel ve İnquez derken her an birileri teknik görebilirdi ve gitti orada Ekrem hoca mola aldı. O an epey kızdım. Mola alınacaksa FB almalıydı. Onlar o sırada raydan çıkmışlardı. Ama takım bir daha da raya sokmadı onları. Harding dışında içeri penetre eden oyuncumuz yoktu. O da içeri kadar girmek yerine şut kullanıyordu. Alba bu eksikliği tamamladı. Nevriye de 20 dakikalar civarı süre alacak forma erişince formsuz Sylvia'yı yedeğe çekmek ve bundan faydalanmak mantıklı bir davranıştı. Meyvelerini de çok güzel aldık. Şimdi frene basmadan Pazar günü o kupa Işıl'ın ellerinde yükselmeli. Bahar salonda olmalı, Ülker Arena'nın tarihinde kalkan ilk kupa GS'lıların ellerinde olmalı. Işıl'ın Bahar'ın GÜlşah'ın, oynayan oynamayan takım için emek harcayan herkesin:)

O kupayı ben ısrarla istiyorum. Biliyorum ki kızlara pazar günü olmaz şimdi. Şahsen bana pazar hiç olmayacakmış gibi geliyor!
 
Hakemler doğradı canım feneri, ondan yenildiler!!

Tebrikler kızlarımıza ne diyeyim.. Çok hırslı, istekli ve inançlılardı ve bunu belli ediyorlardı.. Bu inanç ve istek inşallah kupayı da getirir bize. Haydi kızlar, şampiyonluk için son 40 dakika.. Bu gece sayenizde rahat uyuyacağım..
 
Muhteşem bir galibiyet.

Bu seride Ekrem hoca ve basketbolcularımız "bu takım bütçe küçülmesini haketmiyor" dedi adeta.

Taraftarımıza ve takımımıza teşekkürler.
 
Bu sene Geçen Seneye Göre Şansımız daha zor.İnkar etmenin Hiç bir anlamı yok.Fakat ben takımıma ne olursa olsun güveniyorum ve desteklemeye devam edecem.Orada maç kazanmak zor ama imkansız değil Maçlar oynanılmadan kazanılmıyor... En az 1 maç kazanırız içer de kesin oda 3. maç olur...
1 maç alsak bile orada içerde ki 2 maçı kazanmamız kolay olmayacaktır. Bizim seriyi 3-2 yaparak Şampiyon olabiliriz düşünüyorum. En kötü 3-1 kayberiz. Kaybedersek de Canları Sağ olsun derim. Ben bu senede elimden geldiğince takımımın yanında olup desteklemeye çalıştım...
BU KADAR FİYASKO TRANSFERLER VE SKANDALLAR I FİNAL SERİSİNDE MAÇLARI İZLERKEN AKLIMDAN HİÇ ÇIKMAYACAK. SERİ BİTTİĞİNDE KAYBEDERSEK HERKES AH WHALEN İ YOLLAMASAK ŞAMPİYON OLABİLİRİZ FALAN DİYECEĞİZ GİBİ GELİYOR

İyi Tahmin Etmişim Seriyi :) Pazar günü Sonuç ne olursa olsun. Bütün takımı tebrik ediyorum. herkes bu seri 3-0 biter diyordu.En baş da bizim İyi Gün taraftarımız olmak üzere bugün salonda gördük 2 bin kişi anca idik.

Allahım İnşallah Şampiyon biz oluruz.
 
Alba Torrens tercihi kısa rotasyonu oldukça rahatlattı. Harding ve Işıl yer yer dinlenebildiler. Alba ile en azından savunmamız daha iyi oluyor. Alba akıllı bir oyuncu koç onu winner-skorer olarak değilde takımın bir parçası olarak kullandığında Alba çok yararlı oluyor. Alba 30 dk kadar süre almalı bence. Hiç bir şey olmasa bile karakter koyuyor sahaya. Tüm takımı canı gönülden kutluyorum şimdi önlerinde 40 dk kaldı tek maç herşeylerini verip kupayı orada kaldırarak 7 yılık seriyi kıran efsane oyuncular olabilirler. Sonrası bol bol dinlenme tatil zamanı zaten. Ama kaybetseler de canları sağ olsun.
 
Helal olsun kızlara..
Bu maç son anda işim çıktı, gümrüğe gitmek zorunda kaldım. Acayip içime oturdu maça gidememek..

Şahsen söyleyecek hiçbirşey bulamıyorum, helal olsun demekten başka..
Eğer senelerdir gördüğümüz, başrolünde Turgay ve hakemlerinin olduğu sahne oyununu tekrar izlememiş olmasaydık şu an şampiyonduk..
Öfkem günlerdir dinmedi, dinmiyor.. 2. maç aklıma geldikçe çıldırıyorum..

Geçen maçı (3. maç) kaybettiğimiz maç sonu arkadaşlarla konuştuğumuzda da söyleyecek hiçbirşey bulamadık..
Takıma en ufak kızamadık..
Başta Ekrem hoca olmak üzere sahada yüreğini koyan tüm takıma teşekkür ederim.

Son maç,şampiyonluk maçı malesef yine o terör yuvasına kaldı..
Yine hakemler bir taraflarından kural uyduracak, oyuncularımıza her türlü saldırı olacak.. Bunları düşündükçe umutsuzluğa kapılıyorum..
Ama takımın mücadelesini görünce içim biraz olsun rahatlıyor.
Allah kızlarımızın yardımcısı olsun.
İnşallah o kupayı kaldıracağız bu sene...
 
Fowles'ta dahil olunca baş edilemeyecek bir uzun rotasyonu oluyor doğru fakat Alba Torrens ile komple takım oluyoruz.Böyle devam etmek lazım.Bu kızlar herkesi inandırdı,düdüklü baykuşlar devreye girmedikçe bu kupayı alacaklar.

Bu arada çok büyük oynadı bugün Nevriye Yılmaz.Büyük alkışı haketti,maç bittikten sonra koşarak içeri girmesine rağmen.
 
Doğrusunu söylemek gerekirse final serisi başlamadan önce Fenerbahçe'nin rahatça şampiyon olacağını düşünüyor, bizim takıma hiç şans vermiyordum. Ancak şu ana kadar oynanan 4 maçta takımın verdiği karakterli mücadele gerçekten şaşkınlık ve büyük memnuniyet verdi. Sağolsunlar bana göre kendilerinden daha kapasiteli bir takıma karşı ellerinden geleni yaptılar ve şanslarını son maça taşıdılar. Şimdi önümüzde oynanacak sadece bir 40 dk kaldı. Son maçta deplasmanda saha,seyirci,hakem vs gibi tüm koşulları gözönüne alarak şansımızı çok fazla görmüyorum ama "neden olmasın?" da demiyor değilim. Herşeye rağmen özellikle final serisindeki büyük çabaları ve inançlarından dolayı tüm kızlarımıza teşekkürler. Son söz: Daha önceleri nerelerdeydiniz?
 
Final serisi başladığında çoğumuz gibi bende seri 3-0 biter diyordum, ama oynanan maçlar gösterdiki doğru tercih ve doğru hamlelerle rakibin kimyası bozulabiliyor.
şimdi her şey pazar gününe kaldı , yapılacak şey basit kızlar çıkacaklar ve 40 dakika üst düzey konsantrasyon ile oynayacaklar.
2005-2006 sezonundan beri Fb'den şampiyonluk kupasını alamıyoruz , elimize gelen fırsatları hakem veya başka nedenlerle kaybederek saha avantajını rakibe verdik .
şimdi akıllı olmalı ve final 40 dakikayı iyi değerlendirmeliyiz.
Rakibin en büyük silahı 3.lükler dikkat edelim ve 3.lüklere mutlaka çare bulmalıyız ,
sahamızda rakibe şampiyonluk kupası kaldırma şansı vermedik ama şimdi onların sahasında şampiyon olma ihtimali var son maç bu yüzden önemli idi.
 
Pazar günkü maçta Allah aşkına bir yürekli hakem çıksın ve Iniguez'e teknik faul çalsın. Dört maçtır saha içinde geziyor ve hep uyarıyla yırtıyor. TD federasyonu ve hakemlerini düşününce imkansız gibi geliyor ama benimkisi umut işte...

Kızlarımız bu maçtaki gibi oynarsa hakemleri de FB'yi de yenebilirler. İnşallah o salonda kupayı kaldıran taraf biz oluruz.
 
Tarih şampiyonları yazar derler ya; Pazar günü belli olacak:
Ya yürekli şampiyonları yazacak ya da şaibeli şampiyonları yazacak.
Tarihi bir tarafa bırakırsak biz bu yürekli şampiyonları yazdık, daha önce bir arkadaşın dediği gibi kupa teneke parçasından ibaret.
 
Maç hangi salonda oynanacak bilgisi olan var mı? Büyük salon müsaitse TBF'nin küçük salona müsaade etmemesi lazım. Çünkü bir lig finalini karşılayacak donanıma sahip bir salon değil. Ama yıllarca Caferağa'da final serisi oynamaya izin veren bir TBF'den bahsedince bunu düşüneceklerini sanmıyorum. GS yönetiminin mümkünse geniş bir katılımla orada olması gerekiyor. Kızları yalnız bırakmamak ve olabildiğince kalabalık olmak gerekiyor. Şu 3 gün boyunca yönetim idareci taraftar bunun çalışmasını yapmalı. Ki yapmak da zorunda.
 
Maç küçük salonda oynanacakmış rakip forumda böyle yazılmış.Ne kadar doğru bilmiyorum.Yer fark etmez artık oyuncularımızın bu işi bitireceklerine inanmışlar.Bizlerde başından beri inanıyoruz inşallah bu iş hayırlısıyla pazar günü bitecek.
 
Nevriye bence Avrupa'nın en iyi 4 numarası.

Nevriye her zaman lider bir güç olmuştur. Onun iyi oynadığı her maç kazanılır.

Nevriye en az 3 sene daha üst perfomans basketbol oynar.

Elalemin 40 yaşındaki sporcuları el üstünde tutuluyor. Nevriye'nin kıymetini bilmeliyiz.

Seneye birkaç akıllı transferle, Women Eurolig'te şampiyon olmamız hayal değil.
 

Üst